Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Prof. Dr. Balázs Csaba

  • belgyógyász, immunológus, endokrinológus
Az alábbi panaszokkal fordulhat hozzám:
  • pajzsmirigy,
  • policistás petefészek,
  • diabetes,
  • autoimmun betegségek,
E-mail:

Online bejelentkezés az EgészségMagazin OrvostKeresek rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!

Tanulmányok

Debrecenben végezte az orvosi egyetemet 1967-ben.

 Tudományos fokozatok

1978-ban védte meg kandidátusi disszertációját.

1994- ben írta és védte meg MTA doktori disszertációját a Basedow-Graves kór pathomechanizmusa és kezelése témaköréből.

Munkahelyei

Prof. Balázs Csaba a DOTE I.sz. Belklinikáján kezdte pályáját, ahol kezdetben immunológiai, endokrinológiaibetegségekkel, genetikával foglalkozott. 

1981-ben nevezték ki a Kenézy Oktató Kórház újonnan szervezett III.sz. Belgyógyászat vezetőjévé. Kialakította az osztály immuno-endokrin, reumatológiai profilját, megszervezte az endokrin betegek gondozását és az önállóendokrin, immunológiai molekuláris genetikai laboratóriumot. 

1995 és 2000 között Prof. Dr. Balázs Csaba a Kenézy Kórház klinikai, oktatási és tudományos igazgató-helyetteseként is dolgozott. 

2003-tól a Budai Irgalmas Rendi Kórház Belgyógyászati Osztályának vezetője.

2008-tól Prof. Dr. Balázs Csaba magánrendelése a Budai Endokrinközpontban elindult.

Szakvizsgái

  • belgyógyászat, immunológia,
  • endokrinológia.

Szakmai publikációk

  • MTA doktora (1994),
  • Közleményei száma 142, ezek összesített impakt faktora, 132, citációnak száma 326.
  • Tizennyolc külföldi és hazai tankönyv, ill. kézikönyv társszerzője. 

 Társasági tagságai

Prof. Dr. Balázs Csaba legfontosabb szakmai társaságok és szervezetek, tisztségei
- A Magyar Endokrin Társaság Vezetőségének tagja, 1998-2000 között a Pajzsmirigy Szekció főtitkára,
- Magyar Immunológiai Társaság Vezetőségének. (1991-1995 között az MTA Immunológiai Kutatásokkal Foglalkozó Bizottság titkára ),
- Magyar Belgyógyász Társaság Vezetőségének egyaránt tagja.

Prof. Dr. Balázs Csaba szerkesztőségi munkája

  • Orvosi Hetilap
  • Belorvosi Archivum

Prof. Dr. Balázs Csaba kitünetései

  • Sub Auspiciis Rei puplicae,
  • Bocskai díj,
  • Pro Sanitate 

Tiszteletbeli tagságai

  • European Thyroid Association,
  • EUES,
  • IUIS,
  • EFIS

Prof. Dr. Balázs Csaba endokrinológus, pajzsmirigy, immunológiai és meddőségi specialista magánredenlése a Budai Endokrinközpontban.

 

Riportfilm Prof. Balázs Csaba endokrinológussal

Kapcsolódó cikkeink


Orvos válaszol

Orvos válaszol - Nagy Edit

meddőség

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
38 éves nő vagyok. Néhány hónapja meddőségi kivizsgáláson vettem részt (4 éve volt egy missed ab), ahol sajnot endometriózist állapítottak meg.:(
Vérvizsgálat eredményei:
TSH 1,55 uUl/ml ref.tart. 0,4-4 uUI/ml
FT4 1,42 ng/dl 0.89-1,76 ng/dl
FSH 7,09 mUI/ml 3-14.4
Estradiol 47,60 pg/ml 0-84 pg/ml
Prolaktin 8,9 ng/ml 1,9-25 ng/ml
Anti TPO 36,50 UI/ml 10- 35 UI/ml
AMH 0.98 ng/ml
Az Anti TPO kicsit meghaladja a határértéket, szükséges jobban kivizsgálni a pajzsmirigyem, illetve lehet-e köze az endometriózishoz vagy a meddőséghez?
Válaszát előre is köszönöm!
Edit


Kedves Edit!

A hormonháztartás sok dologra hatást gyakorol a szervezetben, érdemes átfogó vizsgálatot végezni, ami kiterjed a nő nemi hormonokra, valamit a pajzsmirigyre is, az alábbi panaszokkal kapcsoltban az javaslom keressen fel egy Endokrinológus - Nőgyógyász szakorvost.
Központunkban Dr. Lőrincz Ildikót tudom ajánlani Önnek, és az alábbi telefonszámon be is tud jelentkezni hozzá +36 (70) 621 2443

Munkatársaink
Hírek

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!