• Dr. Békési Gábor PhD

  • Szakterületek:
    • egyetemi docens, belgyógyász, endokrinológus
  • Specialitások:
    • pajzsmirigy betegségek 
      • pajzsmirigy túlműködés
      • pajzsmirigy alulműködés
    • terhesség előtt és alatt jelentkező pajzsmirigy problémák
    • ritka endokrin kórképek
    • phaeochromocytoma
    • pajzsmirigy göbök
    • kizárólag felnőtt ellátás (18 éves kor felett)

    Véleményeket dr. Békési Gáborról itt olvashat >>>

     

    Rendelés helye: 1024 Budapest Lövőház utca 1-5. 

    Telefonszám: +36 70 621 2443

     

    Rendelés típusa:

    • Személyes, rendelői vizit
    • Távkonzultáció (telefon)

    Páciensek fogadása COVID fertőzés után:

    • Csak 1 db negatív PCR teszttel (168 órán belüli)
  • pajzsmirigy betegségek 
    • pajzsmirigy túlműködés
    • pajzsmirigy alulműködés
    • ritka endokrin kórképek
  • terhesség előtt és alatt jelentkező pajzsmirigy problémák
  • phaeochromocytoma
  • pajzsmirigy göbök

Online bejelentkezés az OrvostKeresek.hu oldal rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!

Tanulmányok:

  • Semmelweis Orvostudományi Egyetem
  • Bécsi Egyetem
  • Roswell Park Institute Buffalo, USA

Szakvizsgák, megszerzésének éve:

  • Belgyógyászat 1988
  • Endokrinológia 2008
  • Foglalkozás-egészségügy 1997

Munkahelyek:

  • Flór Ferenc Kórház Kistarcsa 1982-1988
  • Semmelweis Egyetem II. Belklinika 1988-
  • Endokrin központ 2015-

Tanulmányutak:

  • Bécsi Egyetem III. Belklinika 1993-1994
  • Roswell Park Institute Buffalo, USA 1990

Tudományos minősítések, szakmai elismerések:

  • Innovatív Farmakológusok Pályázatának II. díja 2004.
  • Magyar Menopausa Társaság Pályázatának I. díja 2005.
  • Richter Témapályázat 2010.
  • Poster díj Yokohama 1999.
  • Poster díj Bécs 1997
  • Egyetemi docens 2010-

Nyelvismeret, szintje:

  • Német felső fok
  • Angol közép fok

Publikációk:

  • 15 idegennyelvű
  • 7 magyar nyelvű eredeti tudományos közlemény
  • számos hazai és nemzetközi kongresszusi absztrakt,
  • egy könyv fejezet és egy könyv társszerkesztője

Társasági tagság:

  • Magyar Belgyógyász Társaság
  • Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság
  • Magyar Szabadgyökkutató Társaság
  • Európai Menopausa és Andropauza Társaság

Dr. Békési Gábor endokrinológus pajzsmirigy betegségek és ritka endokrin kórképek specialistájaként dolgozik a Budai Endokrinközpontban.

Kapcsolódó cikkeink

Szülés után a hatalmas hormonális változások miatt furcsa tüneteket tapasztalhatnak a kismamák. Olykor azonban előfordulhat, hogy postpartum thyreoditis okozza a kellemetlen panaszokat. Dr. Békési Gábor PHD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája azokat a jeleket ismereti, melyek fennállása esetén érdemes a hormonzavarra gyanakodni.

Orvos válaszol

Üdvözlöm!

Alábbi labor eredményeimmel kapcsolatban lenne kérdésem Önökhöz:
TSH 1,348 mIU/L 0,400 - 4,000
Szabad T4 10,81 pmol/L 7,75 - 15,21
Szabad T3 4,90 pmol/L 3,80 - 6,00
Anti-TPO 429,7 U/mL * 0,0 - 9,0

Az anti tpo emelkedett szintje régebb óta fennálló panasz , azonban több helyről is azt a választ kaptam, nem kezelhető.
Esetleg Önök ebben tudnak segíteni, valami módot találni arra h lejjebb vigyük az értéket? Gyógyszeres kezelést Önök tudnak erre felírni esetleg?
6 éve próbálkozunk babával, 5 lombik kezelésen vagyunk túl sikertelenül. Endometriózis miatt (4.fokú) jelenleg le van állítva a menstruáció, nem tudom ez befolyásol e bármit.

Köszönöm válaszát,
Üdvözlettel:
Ildikó

Dr. Békési Gábor PhD
Dr. Békési Gábor PhD belgyógyász, endokrinológus
Kedves Betegünk!

Pajzsmirigy hormon értékei a normál tartományban vannak. Az anti-TPO emelkedett, de ennek érdemi jelentősége nincs. Nem kell vele foglalkoznia. Nincs kapcsolatban a meddőséggel. Évente ellenőriztesse TSH, T3, T4 szintjét! Ha ezek rendben vannak, egészségesnek érezheti magát. Nincs szükség az anti-TPO csökkentésére, és nem is áll rendelkezésre ilyen irányú kezelés. Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Kedves, udvarias

"A Tanár úr magas szakmai felkészültsége, tapasztalati tudása azonnal megnyilvánult- nagyon tetszett a kedvessége, udvariassága, s mert nagyon feszült voltam, jólestek megnyugtató szavai. Először jártam nála, szakmai önéletrajza alapján választottam Őt, de nem bántam meg. Szívből ajánlom mindenkinek."  

További vélemények

Hírek

Így hat a PCOS a nőiség megélésére

Így hat a PCOS a nőiség megélésére

PCOS- manapság egyre több fogamzókorú nő kapja kézhez ezt a diagnózist. Az állapot okozta tünetek sajnos nagyban kihathatnak az érintett mindennapjaira, hiszen nem csak abban mutatkozhat meg, hogy nehezen- vagy egyáltalán nem- megy a teherbeesés. Ha mégis pozitívat mutat a teszt, akkor nem csak ott a félelem, hogy könnyen vetélés lehet a vége, de a libidón, sőt, a külsőn is meglátszódhat egyfajta stigmaként a zavar. Balog Melinda, a Endokrinközpont pszichológusát arról kérdeztük, vajon, hogy lehet PCOS esetén a lehető legjobban megélni a nőiséget?

További részletek
Göbök a pajzsmirigyen- vajon elrákosodhat?

Göbök a pajzsmirigyen- vajon elrákosodhat?

A pajzsmirigyen viszonylag gyakran jelennek meg göbök, melyek sokszor maguk után vonják a szerv hormontermelési zavarát. Ezek a göbök az esetek többségében jóindulatúak, ám nem árt figyelemmel kísérni őket. Hogy elrákosodhatnak-e, azt dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa mondta el. 

További részletek
Állandóan szomjas? Conn-szindróma is okozhatja

Állandóan szomjas? Conn-szindróma is okozhatja

A fokozott szomjúság oka legtöbbször átmeneti, melyet okozhat túlságosan sós, fűszeres ételek fogyasztása, dehidratáció, testmozgás, meleg idő is. Ám ha tartósan úgy veszi észre, hogy folyton csak inna, az a cukorbetegség mellett egy másik kóros állapotot, ún. Conn-szindrómát is jelezhet. Hogy mit kell tudni róla, azt dr. Békési Gábortól, a Budai Endokrinközpont endokrinológusától kérdeztük meg.  

További részletek

Prima Medica Egészséghálózat