Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

+36 70 431 9728

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Kérdés

Tisztelt doktor Úr/nő!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy vérvételen voltam ahol a tsh értéke 1,750 lett. Ez normális érték? Tüneteim hajhullás, fáradékonyság, ingerültség valamint néha fellépő megmagyarázhatatlan rossz közérzet és néha hányinger.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Rea!

A Tsh érték teljesen normális azonban a tünetek miatt alaposabb kivizsgálásra volna szükség (T3, T4, ANTI-TPO) , érdemes tüneteivel felkeresni egy endokrinológust.

Kérdés

2 honap alat 30 kg fogytam .tunetek gyengesseg faradrkonysag remeges roszulet

Válasz

Boda Erika Kedves Lakatos János!

Panaszaival először egy gasztroenterológust lenne érdemes felkeresnie.

Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Volt egy vérképem, ahol a TSH érték 2,138mUI/L - vizsgálatot végző labornál 0,350-4,940 közötti érték jó -.
Más okból kifolyólag voltam nyaki uh vizsgálaton, ahol a pajzsmirigyet is megnézték, lelet szerint a pajzsmirigy inhomogén szerkezetű.
Érdeklődnék, hogy ha az az egy értékem jó, attól még lehet gond a pajzsmirigyemmel?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel Glavanov Konstantinné

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Glavanov Konstantinné!

A pajzsmirigy kivizsgálás során a Tsh érték önmagában nem tekinthető diagnosztikus értékűnek érdemes elvégeztetni esetleg a T3, T4, Anti - tpo, tyregolubil értékek vizsgálatát is.

Kérdés

Kedves Doktor Úr/Nő,Professzor Úr!Én Borenszkiné Torák Henriettának hívnak Karancsberényben lakom 1978.02.05-én születtem Salgótarjánban és segítséget szeretnék kérni,mert nem sikerül a teherbe esés.Nekem sokfajta problémám betegségeim vannak:PCOS,Myoma(amire Esmya 5 mg 28x) gyógyszert szedek,Merckformin 1000 mg 60x 2x1,Nebivolol 5mg 28x 2x1,Amilorid comp.Pharmavit 30x reggel 1 éhgyomorra,Atorva Teva 30x este 1,nemrég voltam mammográfián negatív lett az eredmény,voltam rákszűrésen negatív az eredmény voltam hormonvizsgálaton az itteni orvosom szerint jó az eredmény,diétázom a cukor és a koleszterin miatt is,nem tudom,h mit tehetnék még,próbálok fogyni is jelenleg 135 kg vagyok voltam már 124 kg is az a gondom h lemegyek 124kg-ra azután pedig apránként visszajön jojóeffektus.köszönöm mielőbbi válaszukat(az itteni védőnő javasolta h próbáljak meg valamelyik intézményben segítséget kérni).

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Borenszkiné Torák Henrietta!

Érdemes lenne felkeresnie egy endokrinológus szakorvost valamint egy dietetikust aki segít Önnek a helyes táplálkozás kialakításában, figyelembe véve az Ön , állapotát, betegségeit, gyógyszereit, életvitelét.

Kérdés

Jonapot kivánok baloldalon a felül van egykis csomo a államba ès nem tudom elkèpzelni hogy mi lehet az nem règota van ott nem fáj ès nem nagy .

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Mogyorósi József Róbert!

Sajnos így látatlanban elég nehéz lenne megmondani mi okozhatja az elváltozást. Elsősorban a háziorvost lenne érdemes felkeresnie a problémával.

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Voltam hormonvizsgálaton, mert a férjemmel 8 hónapja babát szeretnénk,de eddig még nem sikerült.
A 3. napi vérvétel eredményeit ki tudná értékelni? (2. napon volt a vérvétel, mert a 3. nap hétvégére esett)
Még a 21. napi eredményt nem kaptam meg.

Köszönöm szépen!

TSH: 2,828 uIU/ml
szabad T3: 4,95 pmol/l
szabad thyroxin: 13,5 pmol/l
LH: 3,59 mU/ml
FSH: 5,32 mU/ml
Prolactin 399 mU/l
Oestradiol 177 pmol/L
17-alfa-OH-progesteron: 0,37 ng/mL
Testosteron: <0,69 nmol/L
Szexhormont kötő fehérje: 57,7 nmol/l
Inzulin: <2 uU/ml
DHEA-szulfát: 8,49 umol/L

Válasz

Plósz Dzsenifer A labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Sajnos orvosszakmai, etikai és jogi előírások alapján emailen, interneten keresztül, elküldött leletek, eredmények, tünetek alapján gyógyítás, diagnosztizálás, terapizálás nem lehetséges.

Kérdés

Lányom 23èves 5ève glutèn ès tejmentes ètkezèsen van.akkor sokat fogyot majd hizot a menstruácio 1napos azóta is több nőgyógyásznál is járt de semmi mig tavaly egy uj orvos PCOS állapitot meg ultra hang alapján.mivel ètelèrzèkeny gyógyszer nem jött szóba komolyabb vèrvètelen nem volt hőhullámai vannak egy hèt alat a tartot diètával kèpes 8kg is hizni sokat szèdül.Tanácsot kèrek köszönöm

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Fehér Lászlóné!

A lányának érdemes lenne felkeresnie egy endokrinológus szakorvost a panaszok alapos kivizsgálása miatt

Kérdés

Kedves Doktornő/úr!
Szeretném a véleményét kérni leleteimmel kapcsolatba.
Glükóz fluoridos 5,4 mmol/L 3,5 - 6,1
TSH 1,741 mIU/L 0,400 - 4,000
Szabad T4 12,85 pmol/L 7,75 - 15,21
Szabad T3 5,80 pmol/L 3,80 - 6,00
Anti-TPO 43,9 U/mL * 0,0 - 9,0
Total 25-OH D-Vitamin (CLIA/LIAISON) 65,7 nmol/L
D-vitamin hiány (< 25 nmol/L)
Elégtelen mennyiség ( 25 - 75 nmol/L)
Megfelelõ szint ( 75 - 250 nmol/L)
Túlzott bevitel ( > 250 nmol/L)
Glükóz terhelés 60' 8,0 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 7,7 mmol/L * 3,1 - 7,5
Inzulin 15,6 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 185,2 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 136,2 mIU/L
HOMA-IR 3,8 - 4,4
Pm ulthang: jobb lebeny 9x12x37mm
bal lebeny 10x11x35mm
Mindkét lebeny echoszegény, inhomogén. Defintív göb nem látható.
Köszönöm szépen szíves válaszát!

Válasz

Boda Erika Kedves Tímea

Orvosszakmai, etikai és jogi előírások alapján emailen, interneten keresztül, elküldött leletek, eredmények, tünetek alapján gyógyítás, diagnosztizálás, terapizálás nem lehetséges. Ez az út korlátozott információkon alapulva téves következtetéseket, kezeléseket eredményezhet, mely Önnek sem érdeke azon túl, hogy jogilag, orvosszakmailag és etikailag is elfogadhatatlan.

Kérdés

Tisztelt Doktor úr /doktor nő!

Tavalyi év során derült ki,hogy inzulinrezisztenciám van a nőgyógyászom azt mondta még csak kezdeti.A diéta nem segített,most elkezdtem szedni a Merkformin750-et napi 2x,plusz a diéta.Kérdésem az lenne,hogy kell-e még valamit szednem hogy növeljem a megtermékenyülés esélyét.És mennyi idő után várható eredmény?A eredményei : éhgyomri HOMA IR 2,92, 60 perce 11,38, 120 perces 12,7.

Köszönöm
Gabriella

Válasz

dr. Porochnavecz Marietta Kedves Gabriella !

Kérdésem az hogy inzulin rezisztencia mellett fennáll –e polycystás ovarium syndroma is. Fontos annak ismerete is hogy milyen inzulin rezisztencia diétát tart, és mennyit mozog. A Merckformin csökkenti az inzulin rezisztenciát. Nincs értelme nagyobb adagok adásának. Az elküldött eredménye nem utal inzulin rezisztenciára. Az éhgyomri HOMA index is csak mérsékelten emelkedett, de ez nem alkalmas a diagnozis felállitására. Remélem hamarosan örülhet terhességének.

Kérdés

Tisztelt Doktornő!
2 éve vagyok cukorbeteg, de szigorú diétával, mozgással egyensúlyban voltam. Tavasszal már 17-18-as cukrokkal ébredtem. A szénhidrát megszorítással 10 körülire tudtam levinni, de akkor már jóformán csak zöldségeket ettem 1 teljes hónapon át. A HgBA1C így 10,4 volt. Insuman basal inzuint kaptam+tablettát. A javaslaton szereplő max. dózis mellett 9 felett van az éhomi vércukor -tehát tovább kell emelnem - és a szúrások tanulsága szerint nem is tart ki a hatása 24 órát. A déli étkezés után még jónak mondható a vércukor, de ha vacsorára megeszem előírt szénhidrátot, 14 körüli cukrom van. Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e, hogy ebből az inzulinból még beadjak reggel is pár egységet? Esetleg kérhetném-e a diabetológust, hogy adjon rövid hatású inzulint is? - vagy ilyet egy beteg nem tehet.... Őszintén szólva a kizárólag inzulin adásnak örülnék, mert a tablettától non stop hányingerem van, így inkább szurkálnám magam, ha ez az ára az elhagyásnak és kiegyensúlyozott vércukorszint beállításának, mert nagyon félek a szövődményektől. Köszönettel várom válaszát és szép napot kívánok! Judit

Válasz

dr. Porochnavecz Marietta Kedves Judit !

Azért hogy korrekt választ tudjak adni, több ismeretre van szükségem. pl. Ön hány éves, milyen a testsulya, volt a családban cukorbeteg, milyen diétát tart, mennyi a napi bevitt szénhidrát mennyisége, ebben milyen arányban és időben van lassu és gyors komponense, hány órakor étkezik? Milyen gyógyszereket szed az esti inzulin adás mellett. Ma már nagyon sok, panaszt nem okozó hatékony szájon át szedhető gyógyszer is van. Sőt injekciós készitményben is van már inzulinnal kombinált gyógyszer. Ezeknek a kérdéseknek ismertében tudok terápiás javaslatot adni.

Munkatársaink

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!