Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Címzett,

Édesanyám pajzsmirigy problémákkal küzd és orvos javaslatára jelenleg pajzsmirigy műtétre vár, hogy ne sérüljön a látása visszafordíthatatlan mértékben. Érdeklődni szeretnék, hogy Önök vallana-e a jelen helyzetben ilyen műtétet, mennyibe kerül, illetve mire lenne szüksége hozzá?

Köszönettel,
Andrea
Tisztelt Dénes Andrea!
Sajnos nincs műtétre lehetőség, járóbeteg ellátás van kizárólag.
Üdvözlettel,
Boda Erika
Endokrinközpont.
Boda Erika
Boda Erika egészségügyi asszisztens
Tisztelt Doktor Úr!
Édesanyám barátnőjének, kivették a pajzsmirígyét (62 éves). Két hónapja volt a műtéte. Igaz, hogy sok stressz érte egy éven belül, de az elmúlt időszakban, olyan mint aki (elnézést a kifejezésért) megbolondult. Magának gerjeszti a problémát, gyártja őket és olyan dolgokon aggódik és stresszel, ami nincs is. Lehet ez esetleg hormon változás miatt? Előfordulhat ilyen, műtét után? Vagy csak a sok probléma ezt okozta neki, ezt hozta ki belőle. Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel, Tóth Edit
Tisztelt Tóth Edit!

Valószínű inkább a stressz hozza ezeket a tüneteket a barátnője édesanyjának, pajzsmirigy eltávolítása nem szokott ilyen tüneteket okozni.

Üdvözlettel,
Dr. Koppány Viktória
Dr. Koppány Viktória
Dr. Koppány Viktória endokrinológus
Tisztelt Dr Úr/ Nő!
Azzal a kerdessel. Fotdulok önhöz higy a huvelyemben belul jobb oldalt a fal9n érezhető egy kis csomo. Menszesz idejen vettem észre tampon felhelyezese soran. De még moat is erzodik estukorben latszik. Van mas is ott belol amire azt mondtak anno h szűz hartya maradvany.. Nem tesz semmit... A kerdesem Az lenne h mi lehet ez a csomo? Orvoahoz forduljak vele?
Tisztelt H. Zs. Renáta!

Sajnos pontosan megmondani nem lehet, csak kimondottan vizsgálat után.
Üdvözlettel,
Dr. Lőrincz Ildikó
Dr. Lőrincz Ildikó
Dr. Lőrincz Ildikó nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor nő/ Úr!
1200kcal-t,120g CH-t és este 1 merckformin 500-at írt fel az Önök szakorvosa.
Sajnos nem sikerül ennyi CH-t bevinni a nap folyamán. 3x kell ennem egy nap, de nem mindig esik jól szénhidrátot enni. Inkább husit, sajtokat kívánok. Baj ha kevesebbet eszem?
A másik probléma, hogy a merckformin után pedig éhes leszek, megjön az étvágyam, de néha fázás és fejfájás is gyötör és nem múlik el csak ha eszem. A merckformin után egy órával beiktathatok pár szem kekszet? A 3x-i étkezések túl?
(150 cm vagyok és 46kg)
Tisztelt Berecz Ágnes!
Kérem vegye fel a kapcsolatot szakorvosával.
Üdvözlettel,
Boda Erika
Endokrinközpont.
Boda Erika
Boda Erika egészségügyi asszisztens
Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy szeretném a mellékvese kivizsgálást megcsináltatni mert már a negyedik vérnyomás csökkentő sem vált be, volt egy pajzsmirigy túlműködésem amit másfél éve RFA-val kezeltek, a TSH vérvétel szerint rendben van de a vérnyomásom még nem sikerült beállítani, meg lipomás csomók jönnek rajtam amire egy természetgyógyász azt mondta hormonális eredetű. Mi a menete és kb. az ára ennek a vizsgálatnak, erről szeretnék tájékoztatást kérni.
Üdvözlettel Hegedűs Gabriella
Tisztelt Hegedűs Gabriella!

Mellékvese kivizsgálással több szakorvosunk is foglalkozik, kérem nézze meg honlapunkat vagy telefonon mi is szívesen ajánlunk.
Először egy szakorvoshoz kellene eljönnie, megbeszélik a problémát, kiírja a vérvételt (ekkor tudunk pontos árat mondani) és vissza kellene jönni egy kontrollra. Ez lenne a menete.
Szakorvosaink árairól a honlapon tájékozódhat.
Üdvözlettel,
Boda Erika
Endokrinközpont.
Boda Erika
Boda Erika egészségügyi asszisztens
Jónapot kívánok érdeklődni szeretnék hogy mikortól mondható ki az inzulinrezisztencia?
Nekem a 120 perces inzulinom :38,0
A 60perces inzulinom 55, 5
Ez mit jelent?
Kedves Barbara!
Kérdésében szakorvos tud segíteni, akihez időpontot a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon, vagy a +36 70 409 3141-as számon tud. Leletértékelésben sajnos ezen a felületen segíteni nem tudunk.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Pajzsmirigy UH vizsgálat eredményével kapcsolatban érdeklődöm.
A leírás ez: "A PM lebenyek nem nagyobbak, kb.16x20x45 mm nagyságúak, diffúzan durva, inhomogén szerkezetűek. Vascularisatiojuk kp fokú. J.o. lebenyben a kp. harmadban medialisan egy 12 mm-es, mérs. echodús, kissé inhomogén, mérs. vascularisatiot mutató göb jelent meg. Környezete jól vascularizált. Az isthmus nem szélesebb. Adenomegalia a nyakon nem látszik.
Lezajlott thyreoditis utáni állapot valószínű."

Kérem szépen szíves szakorvosi értékelését (az UH vizsgálaton csak az ambuláns lapot kaptam a kezembe.)

Köszönettel
Kedves Ildikó!
Leletértékelésre ezen a felületen sajnos nincs lehetőség, ebben szakorvos tud segíteni, konzultáció keretein belül. Időpontot foglalni a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon vagy a +36 70 431 9728 +36 70 638 8493 +36 70 621 2443 telefonszámok egyikén tud.
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
T.Doktor Úr/Nő!Nyaki UH-n voltam.Vélemény :

Pajzsmirigy és nyaki lágyrész UH vizsgálata:
Az isthmus 2 mm. A pajzsmirigy jobb lebenye 18x15x43 mm, bal lebeny
12x15x34 mm-es. A parenchyma éles kontúrú. Az átlagosnál kissé echoszegényebb , de
homogén szerkezetű, benne körülírt göb nincs. A nyálmirigyek szabályosak.
Bal oldalon a kp. parajuguralis régióban közvetlenül egymás alatt kettő ovális alakú,
8 mm rövid átmérőjű, kissé inhomogén szerkezetű nyirokcsomó látható.
Egyéb lokalizációban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem mutatható ki.
A nyaki erek lefutása és tágassága szabályos.

Érdeklődnék,hogy ez mit jelent,mi lehet a gond ? Hova fordulhatok? Köszönöm előre is a válaszát ! 51 éves nő vagyok, gyógyszert nem szedek.
Kedves Tímea!
Leletértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultáció szükséges. Időpontot foglalni a +36 70 431 9728
+36 70 638 8493-as számokon vagy a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon tud.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Jó napot. Azért írok mert nem rég csináltak egy verkepet ahol a tsh szintem 4.06 volt a háziorvosom azt mondta tökéletes, de nekem a tünetek többsége megvan a pm alulmüködéshez és nagyon hizok pedig keveset eszek . Tényleg jó ez az érték ?
Előre köszönöm válaszát.
Kedves Márti!
Leletértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultációt javaslunk. Időpontot foglalni a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon vagy a +36 70 431 9728
+36 70 638 8493 számokon tud.
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Kedves szakértő,!
Legyen kedves tájékoztatni, hogy mit takar az Ultra hangos leletem
amiben ez ál.
Az elülső recessus magasságában a bőr alatt kB 4mm-rel 4x5mm-res echoszegény terület látszik, 1m-es hyperreflexióval.
Tisztelettel:Csonkáné
Kedves Hölgyem!
Leletértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultációt igényel. Időpontot foglalni a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon vagy a +3670-231-40-00-as számon tud.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens

Hírek

Magas prolaktinszint is lehet az oka a túlsúlynak

Magas prolaktinszint is lehet az oka a túlsúlynak

Új évkor sokan azt a célt tűzik ki, hogy leadják a súlyfeleslegüket. Amennyiben a legnagyobb erőfeszítés ellenére sem jön el a várt eredmény, akkor érdemes mögöttes problémára gyanakodni. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa felhívja a figyelmet arra, hogy a fogyás elmaradásának hátterében magas prolaktinszint is állhat.  

További részletek
A túl kevés pajzsmirigy hormon megnövelheti a 2-es típusú diabetes esélyét

A túl kevés pajzsmirigy hormon megnövelheti a 2-es típusú diabetes esélyét

Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél köztudottan az autoimmun pajzsmirigybetegség a leggyakrabban előforduló endokrin betegség. Ha nem is ennyire egyértelmű az összefügges, de tanulmányok támasztják alá, hogy a pajzsmirigy alulműködés megnövelheti 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélyét, különösen azoknál, akiknél már prediabetes áll fenn. A pajzsmirigy alulműködés igen sok embert érint, és sajnos gyakori, hogy évekig diagnosztizálatlanul marad. Dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont
diabetológusát kérdeztük a témában.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat