Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Úr!
Pajzsmirígy scintigraphiai eredményem az alábbi:
"A pajzsmirigy bal lebenye megnagyobbodott,az alsó pólus kiszélesedett.A bal lebeny alsó pólusábankb.2 cm-es intenzíven halmozó körülírt terület látható.A normális nagyságu jobb lebeny alsó pólusában kis területen,környezeténél fokozottabb radiofarmakon dúsítás ábrázolódik.
Vélemény: Struma nodosa.Fokozott aktivitásu göb mindkét lebenyben"TSH: 0,812 mIU/l Szabad T4:16,5 pmol/L Szabad T3: 6,74 pmol/L ATPO: 19,7 IU/mL
Köszönettel kérném szíves véleményét,mert nyilván folytatnom kell kifejezetten endokrinológus szakorvosnál...melyre esetleg javaslatot kérnék.Tisztelettel: Jné Csilla

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Járfás Lászlóné!

Endokrinológus szakorvos megkeresése mindenképpen javasolt, központunkban Dr. Békési Gábor tudom ajánlani, a Tanár Úr kifejezetten pajzsmirigy specialista.

Üdvözlettel:
Plósz Jennifer

Kérdés

Üdvözletem!
Érdeklődni szeretnék,hogy egy endokrinológiai vizsgálat pontosan miből áll? Gondolok itt pl. a labrorra és ehhez hasonlókra.
Köszönöm előre is a választ! Szép napot!

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Bianka!

Az endokrinológia kivizsgálást, meghatározza a panaszok jellege, más vizsgálat szükséges PCOS, inzulinrezisztencia, vagy például pajzsmirigy probléma esetén. Általánosságban elmondható, hogy vérvételre, ultrahang vizsgálatra az esetek többségében szükség van, de pontosat csak a szakorvos tud Önnek mondani személyes konzultációt követően.

Üdvözlettel:
Plósz Jennifer

Kérdés

Tisztelt Doktornő!
8 éves kislányomnál autoimmun thyreoiditist állapítottak meg. Azt szeretném kérdezni, hogy a Normoxil szelént tartalmazó étrendkiegészítőt adhatom -e neki?
Köszönettel!
Bánhidi-P.Dóra

Válasz

Prof. Dr. Balázs Csaba Tisztelt Bánhidi-Palacskó Dóra!

Normoxil szedése gyermekeknél nem ajánlott.

Üdvözlettel:
Professzor Dr. Balázs Csaba

Kérdés

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
38 éves nő vagyok. Néhány hónapja meddőségi kivizsgáláson vettem részt (4 éve volt egy missed ab), ahol sajnot endometriózist állapítottak meg.:(
Vérvizsgálat eredményei:
TSH 1,55 uUl/ml ref.tart. 0,4-4 uUI/ml
FT4 1,42 ng/dl 0.89-1,76 ng/dl
FSH 7,09 mUI/ml 3-14.4
Estradiol 47,60 pg/ml 0-84 pg/ml
Prolaktin 8,9 ng/ml 1,9-25 ng/ml
Anti TPO 36,50 UI/ml 10- 35 UI/ml
AMH 0.98 ng/ml
Az Anti TPO kicsit meghaladja a határértéket, szükséges jobban kivizsgálni a pajzsmirigyem, illetve lehet-e köze az endometriózishoz vagy a meddőséghez?
Válaszát előre is köszönöm!
Edit


Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Edit!

A hormonháztartás sok dologra hatást gyakorol a szervezetben, érdemes átfogó vizsgálatot végezni, ami kiterjed a nő nemi hormonokra, valamit a pajzsmirigyre is, az alábbi panaszokkal kapcsoltban az javaslom keressen fel egy Endokrinológus - Nőgyógyász szakorvost.
Központunkban Dr. Lőrincz Ildikót tudom ajánlani Önnek, és az alábbi telefonszámon be is tud jelentkezni hozzá +36 (70) 621 2443

Kérdés

BAJSZ KATALIN VAGYOK 40 EVES. NEM OLYAN REG MEGJELENT AZ ALLAMON SZORSZALAK,S EZ MEG TETOZI HOGY A MELLBIBOM KORUL IS JELENKEZIK EZ AA FRANYA Nem KIVANATOS SZOR.mi lehet a Bajom.s lehet e orvosolni.

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Katalin!

A szőr növekedéssel kapcsolatos panaszai hátterében hormon probléma is állhat ezért, érdemes felkeresnie egy endokrinológus szakorvost, az alapos kivizsgálás miatt.

Üdvözlettel:
Plósz Jennfier

Kérdés

Kedves Endokrinológia!

Az miatt fordulok önökhöz, hogy az arcom sajnos sajnos tele van miteszerekkel és semmilyen kezelés hatására sem javul. Kozmetikust váltottam hátha az segít, de sajnos az sem vált be. Viszont ez a hölgy mondta nekem, hogy nem csak az arcom állapota nem jó, hanem a pihék mennyisége és erőssége sem normális. Ebből kifolyolag keresem fel Önöket! Ez mellé még társul az állandó fáradékonyság és a nemrég megjelenő menstruációs problémák. Súlygyarapodásom nincs, mert elég kemény fizikai munkat végzek, de amíg mást dolgoztam fél évvel ezelött majdnem 10 kiló szaladt fel rám, és mindig is "hízékony" voltam. Jelenleg külföldön dolgozom és csak oktober végén tudok hazamenni. Mindenképpen szeretném szakrendelőjüket felkeresni amennyiben azt mondják, hogy ténylegesen az Önök szakterületéhez tartozom panaszaimmal.


Várom válaszukat!

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Szilvia!

Panaszaival kapcsolatban mindenképpen ajánlom, hogy keressen fel endokrinológus szakorvost. Központunkban Dr. Polyák Annamáriát vagy Dr. Bérczy Judit doktornőket tudom Önnek javasolni. Időpontot foglalni tud Online is a www.endokrinkozpont.hu oldalon vagy a +36704319728 as telefonszámon.

Üdvözlettel:
Plósz Jennfier

Kérdés

Űdv! Gyógyszermellékhatással kapcsolatban szeretnék kérdezni..Sajna az a helyzet hogy pánikbetegségre szedtem ssri/snri gyógyszereket...2012 aug tól..2016 novemberig tartott a gyógyszeres kezelés..A nem kivánatos mellékhatások (libidózavar, gentális érzéstelenség, anorgazmia)miatt voltam kénytelen abbahagyni szedésüket..De hiába volt az egész..A megszakitás után még rosszabb lett..A libidóm teljesen megszünt, és az összes mellékhatás megmaradt..A kérdésem az lenne hogy okozhatnak e..ilyen maradandó agyi elváltozásokat a depressziós gyógyszerek amelyeknek ilyen szörnyű érzelmi elhalások apátiás tünetek lesznek a következményei..Válaszukat előre is köszönöm..

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Barnabás!

A gyógyszerek mellékhatásaival kapcsolatban mindig a szakorvos tud Önnek segíteni. Sajnos interneten keresztül ilyen kérdésekre nem tudunk választ adni. Mivel a tüneteket, sok dolog kiválthatja, ezért alapos kivizsgálás szükséges.

Üdvözlettel:
Plósz Jennifer

Kérdés

Tisztelt Koppány Viktória Doktornő!
2013-ban súlyos fejlődési rendellenesség miatt 20 hetes terhességemet meg kellett szakítani. A megszakítás után pár nappal megindult a tejem, melyet gyógyszerrel elapasztottak. 2 hónap múlva vérvételen magas TSH-t (5.4)értékem lett (t3,t4 hormonom mindig normális tartományban volt.), melyet először homeopátiával (fucus vesiciolosus) sikerült normál tartományra levinni és 2014-ben 13 hetes terhesen az akkori vérvételen derült ki, hogy picit magas a TSH-m, így felkerestem Önt, nagyon kedves volt és a terhességem alatt végig szedtem az Ön által felírt Letrox 50-et (egészséges kisfiam született). Azóta szedtem a gyógyszert és nem is volt gond, háziorvos évente pajzsmirigy ultrahangra küldött (Hashimotot állapított meg a doktornő, göb nincs) Anti TPO-t nézett (ami magas volt). Az elmúlt 2 vérvételem (6-8 hetente volt) eredménye alapján a TSH-m 10-re ugrott. A háziorvos emelte az adagot Letrox 50 mg maradt, de szerdán és szombaton 100at kellett szednem. Ma jött meg a vérvételi eredmény magasabb lett 10.2 (emelt adaggal), pedig pontosan szedtem a gyógyszert, reggel éhgyomorra vízzel fél óráig nem ettem, nem ittam. Kicsit el vagyok keseredve, nem értem miért nem volt hatása. Most azt javasolta, hogy L-Thyroxint napi 100mg-ot szedjek (véleménye szerint a Letrox nem mindenkinek jó...). Az általános vérképemre a háziorvos azt mondta, hogy a májfunkcióm picit eltér (bilirubin szintem picit magas), a fehérjevérsejt számom is jelentéktelenül eltér, valamint a vércukorszintem volt egy picit alacsony. Ön szerint mi lehet a baj, miért nincs hatása a gyógyszernek? Szívesen felkeresném Önt a rendelésén.
Tisztelettel:
Palkó Kata

Válasz

Dr. Koppány Viktória Kedves Kata!

Kérem, hogy nézessen prolaktin szintet és ATPO szintet is!
Várom a leletekkel, megbeszélünk mindent és levisszük a TSH-t!

Üdvözlettel:
Dr. Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Endokrinológia!
Egy hónappal ezelőtt csináltattam egy 3 pontos terheléses inzulin és vércukor meg pajzsmirigy vizsgálatot, valamint, ha már ott voltam egy teljes nagylabort vizelettel (széklet nélkül) együtt.
Az eredmény szerint a vasam nagyon kevés, 5,2 qmol/L, erre el is kezdtem már szedni két hete napi 2x1 Aktiferrin kapszulát, most gondolkodom, hogy veszek mellé C vitamint is (esetleg D-t is?) hogy jobban beépüljön a szervezetembe.
A klinikai kémia eredménye:
Éhgyomri glukóz (plazmából) 5,2 mmol/l
60 perces glukóz 6,3 mmol/L
120 perces glukóz 6,7 mmol/L
Inzulin 11,1 mIU/L
Inzulin 60 perc 96,4 mIU/L
Inzulin 120 perc 102,1 mIU/L
Inzulin rezisztencia (HOMA index) 2,57

A pajzsmirigyemmel nincs probléma.

A lelettel már felkerestem egy endokrinológust, aki természetesen diétát írt elő, valamint egy székletvizsgálatot is kér, de egyúttal felírta a Merckformin XR 500 tablettát is.
A kérdésem és a fenntartásom a tablettával van, azt szeretném tudni, hogy a fenti értékek mellett, ha változtatok az étrendemen az előírás szerint, tényleg szükséges a gyógyszer szedése is? Őszintén szólva nem szeretném a szervezetemet hozzászoktatni, még akkor sem, ha - állítólag - csak körülbelül egy évig kellene szedni.

Nem vagyok nagyon túlsúlyos, főleg "úszógumi" jellegű a hízásom, a 163 cm-es magasságomhoz 66 kg vagyok, 46 éves.

Előre is köszönöm a választ.
Üdvözlettel,
Andrea

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Andrea!

Gyógyszer használattal kapcsolatos kérdésekre, sajnos interneten keresztül nem áll módunkban válaszolni. A gyógyszer beállítása, laborok értékelése, mindig klinikai képpel együtt történik. Figyelembe véve jelenlegi állapotát, betegségeit, egyéb gyógyszereit, életvitelét.

Üdvözlettel:
Plósz Dzsennfier

Kérdés

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!


Szeretnék érdeklődni, hogy az Önök rendelőjében van-e mód arra, hogy kiderítsük melyik fogamzásgátlási mód a legmegfelelőbb a számomra.

23 éves vagyok, az előző orvosaim tanácsára a mikrogyűrűn kívül kipróbáltam már minden fogamzásgátlási módszert, egyik sem hatott , mindig erős, folyamatos vérzést okoztak. Legútóbb a Depo Provera nevű készítményt adták be nekem, ami a hatás lejárta után sem tisztul ki a szervezetemből és folyamatos, nagyon erős vérzést okoz.

Soha nem készült teszt a hormonjaim illetően, ezt úgy érzem fontos lenne pótolni. Kérem írják meg, hogy van-e lehetőség arra, hogy kitisztuljon a szervezetem a sok fogamzásgátló tabbleta hormonjaitól és vissza kerüljön a normális kerégvágásba. Nagyon fusztráló a mostani helyzet, így várom mielőbbi válaszukat.

Előre is köszönöm a választ,

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Kata!

A fent említett panaszokkal kapcsolatosan Dr. Lőrincz Ildikót lenne érdemes felkeresnie a Központunkba. A Doktornő Szülész Nőgyógyász, Endokrinológus szakorvos.

Munkatársaink
Hírek

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!