Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

A jobb pajzsmirigyemben 2019 óta ismert joindulatú strumagöb van, amely 26×19 mm, utóbbi 1 évben növekedett ekkorára érdemlegesen . 2019 ben 12×8×7 mm volt. TSH labor értékem mindig normál értéket mutatott. Kisbabát tervezünk. Szedhetek-e olyan babaváró vitamint amely 150 mikrogramm/ tabletta jódot tartalmaz?
Kedves Brigitta !
A TSH érték alapján a göb nem okozott eddig pajzsmirigy hormon túltermelést, ezért elvileg nem ellenjavallt a jódpótlás. Biztos választ csak az részletek ismeretében lehet adni. A göbbel kapcsolatban lehetnek további teendők, melyek még a terhesség előtt tisztázandóak. Endokrinológiai vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
Dr. Mutnéfalvy Zoltán

Dr. Mutnéfalvy Zoltán
Dr. Mutnéfalvy Zoltán endokrinológus
Szép estet!
Syntroxine 75 m szedek és szeretnek érdeklődni hogy fogamzásgátlót lehet e szedni mellé.
Köszönöm szépen válaszát.
Kedves Stefánia !
Igen, szedhet mellé Syntroxine-t, nem befolyásolják egymás hatását.

Üdvözlettel:
Dr. Mutnéfalvy Zoltán
Dr. Mutnéfalvy Zoltán
Dr. Mutnéfalvy Zoltán endokrinológus
Tisztelt Doktor Úr!
50 éves nő vagyok. A TSH értékem 4,8976. Anti TPO 264. A pajzsmirigy UH-n inhomogén szerkezetet állapítottak meg, kis göbökkel. Magas a koleszterin szintem. Nehezen tudom tartani a súlyomat, állandó székrekedésem van, sokat fáj a fejem, rosszul alszom, gyakran van szapora pulzusom, néha még éjjel is felébredek rá. Hullik a hajam, száraz a bőröm. Mostanában az arcom is fel van puffadva, a szemem körül. Ön szerint érdemes felkeresnem egy szakorvost? Fog már velem foglalkozni? Vagy arra kell várni, hogy a TSH még magasabb legyen?
Köszönöm szépen!
Eszter
Kedves Fata Eszter !
Mindenképp javasolnám , hogy konzultáljon szakorvossal panaszairól . A meglévő leletei és az összetett tünetekkel kapcsolatban, amelyek a mindennapjait is kedvezőtlenül befolyásolják.
Nem kell várnia, amikor endokrinológus szakorvostól segítséget tud kapni a panaszok változásában . A hajhullás nagyon szépen kezelhető, illetve , hogyha a pajzsmirigy értékek is megfelelő tartományba kerülnek az erős szívdobogásérzés, magas pulzus , rossz közérzet is szépen tud csökkenni.

Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Tisztelt Doktornő /Doktor úr!
6 éve pajzsmirigy beteg lettem! Letrox 125mg gyógyszert szedek. Eddig mindig rendben volt az értékem viszont mostani laboreredményem 12,3mlU/l lett. Mitől lehet az emelkedett érték? Esetleg nagyobb mennyiségű gyógyszert kell szednem?
Köszönöm szépen a választ!
Szabó Ferencné
Kedves Szabó Ferencné !
A pajzsmirigy hormon laborérték eltolódásában számos dolog befolyásoló tényező lehet. Akár egy nemrégiben lezajlott betegség. Mindenképp szakorvosi konzultáció szükséges, ismerni kell valamennyi pajzsmirigy hormon leletét, esetleg friss ultrahangra van szükség ami a gyulladást jelzi. Amennyiben segíteni tudunk kérem jelentkezzen be központunkba .
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Ths 3,495
Nem terhes:0,38-5,33 mIU/l
Terhes I. trimeszter:0,05-3,7 mIU/l
Terhes II. trimeszter:0,31-4,35 mIU/l
Terhes III. trimeszter:0,41-5,18 mIU/l
Kérdésem hogy nekem jó ez az értek a pajzsmirigyet kapcsolatban
Kedves Mária!

A TSH eredménye határértéken belül van.

Üdvözlettel: Plósz Jennifer
Tisztelt Doktornő/Úr
Vércukorterhelésém értékelésében szeretnék segítséget kérni!
Glükóz 0' 5.6
Glükóz 60' 11.9
Glükóz 120' 9.9
Inzulin 0' 21.00
Inzulin 60' 167.63
Inzulin 120' 248.28
Homa-index 5.2
HPLC 5.2% 34 mmol/mol
Kedves Valentina!

Forduljon szakorvosunkhoz, Polyák Annamária Doktornőhöz, aki endokrinológus és diabetológus is egyben, mert a cukorterhelésében a 120 perces cukor érték az IGT diagnózisát súrolja.

Üdvözlettel:
Üdvözlöm!
26hetes kismama vagyok .Inzulinrezisztenciát állapítottak meg tavaly .Mercformint kellett szednem de a terhesség 12.hetétől abba kellett hagynom.Diétával,mozgással ,gyogyszerrel az értékeim teljesen jók lettek januárban.Ismét csináltattam egy hete cukorterhelést és ismét nem jók az értékek pedig odafigyelek a diétára és kismamatornára járok.Az a kérdésem ilyenkor mi a teendő?
Értékeim;
Glükoz éhgyomri:5.0
Glükóz120perc:7.9
Inzulin:13.2
Inzulin120perc105.1
Inzulin rezisztencia/homa index/:2.91
Kedves Anita!

Cukorterhelésesét mutassa meg nőgyógyászának, mert a 120 perces cukor értéke az ideális érték felett van.

Üdvözlettel:
2021 nov 9 mutotek jobb oldali pajzsmirigy eltávolítás volt
Semmi panaszom nincs semmi nem fáj csak egy dolog aggaszt hegg fölött meg van duzzadva nem tudom ez ilyenkor helyes?vagy tegyek vele valamit?
Tisztelt Rafael Gáborné!
Sajnos erre a kérdésre a műtétet végző orvos tud válaszolni de előfordulhat , hogy a varratnál van kicsit felduzzadva az öltések mellett.
Üdvözlettel,
Dr. Békési Gábor PhD
Dr. Békési Gábor PhD belgyógyász, endokrinológus
Üdv!
A segitségét szeretném kérni.
Éjszakai magömlés hatással van a hangomra..megváltoztatja ami nem jó... Meg lehet ezt valahogy szüntetni?Tud rá valamilyen gyógyszert ajánlani?
Válaszát Köszönöm.
Kedves Krisztián!
Megnyugodhat, nincs hatással a hangjára a magömlés az egy természetes folyamat ha nincs folyamatos nemi élete.
Nincs szükség gyógyszerre.
Dr. Mutnéfalvy Zoltán
Dr. Mutnéfalvy Zoltán endokrinológus
Kedves Doktornő,

Évek óta küzdök cikluszavarral több éve évente 1-2 alkalommal van meg, az idéntől heves fejfájással szédüléssel kezdődik. Túlzott fáradság, időszakos memoriazavar kíséretében. Életminőségem megromlott, Kérem, ha tud segítsen, tanácstalan vagyok.

Üdvözlettel:
JJ
Kedves J!
Életkorát nem írta le, de első körben nőgyógyász szakorvost kellene felkeresni egy kivizsgálásra.
Ott ultrahanggal meg lehet nézni a petefészek funkciót illetve labor vizsgálatokat is biztos kérne Öntől.
Így látatlanban sajnos nehéz mit mondani a panaszaira.
Személyes konzultáció szükséges.
Üdvözlettel,

Dr. Koppány Viktória
Dr. Koppány Viktória endokrinológus

Hírek

Ólmos fáradtságot érez étkezések után? IR is okozhatja

Ólmos fáradtságot érez étkezések után? IR is okozhatja

Szinte mindenki számára ismerős, hogy egy bőséges lakmározás után álmosság, fáradtság lesz rajta úrrá, és fellép az ún. “kajakóma”. Ez egyszer-egyszer előfordulhat, ám ha gyakran jelentkezik, akkor dr. Skurdenka Beatrix, az Endokrinközpont endokrinológusa azt tanácsolja, érdemes utánajárni, mi is okozza a problémát, ugyanis nagyon gyakran IR (inzulinrezisztencia) áll a hátterében. 

További részletek
Addison-kór: enyhe tüneteket okoz, de kezelés nélkül halálos is lehet

Addison-kór: enyhe tüneteket okoz, de kezelés nélkül halálos is lehet

A mellékvese egy igen fontos endokrin szervünk, melynek zavarai több problémát is okozhatnak. Az egyik ilyen az ún. Addison-kór, mely alacsony vérnyomást, depressziót és fokozott pigmentációt eredményezhet. Hogy miket érdemes tudni a betegségről, azt dr. Polyák Annamáriától, az Endokrinközpont endokrinológusától tudtuk meg.

További részletek
Mikor van szükség pajzsmirigy műtétre?

Mikor van szükség pajzsmirigy műtétre?

A pajzsmirigybetegségek legnagyobb része gyógyszeresen eredményesen kezelhető, ám vannak olyan esetek, amikor javulást csakis a műtéti beavatkozástól lehet várni. Dr. Békési Gábort, az Endokrinközpont pajzsmirigy specialistáját arról kérdeztük, vajon mikor indokolt a műtét, és mire lehet utána számítani? 

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok