Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!
36 éves vagyok /2 gyermek/ 21.napi vérvétel vizsgálatom ösztrogénje 135,7 pmol/l, progeszteronom pedig 0,96 nmol/l , az utóbbi időben nagyon elvékonyodott a hajam , megritkult, és egyre rosszabb, érdeklődnék, hogy ez az alacsony szintektől lehet -e, és hogy melyik orvoshoz kérjek időpontot mihamarabb ezzel a problémával. Válaszát előre is köszönöm. Tímea

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Tímea!

Az említett panaszok hátterében állhat hormonális probléma is. Érdemes lenne felkeresnie egy endokrinológus szakorvost, Központunkból Dr. Bérczy Juditot tudom ajánlani Önnek, bejelentkezni az alábbi telefonszámon tud hozzá: +3670/4319728

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr!

Szeretném megkérdezni, hogy az Ovitrelle injekció lehet-e olyan hatással, hogy növeli a prolactin szintet? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Prof. Dr. Balázs Csaba Tisztelt Dóri!

Az Ovitrelle okozhat prolaktin szint emelkedést, mint a többi fogamzásgátló készítmény is.

Kérdés

jónapot érdekelne hogy mit jelent vérvétel ered ményen terhesseg {1.trimeszter} 100,00 99999,00

Válasz

Plósz Dzsenifer Kedves Alexandra!

Sajnos kevés információt adott meg a laborral kapcsoltban, így nem lehet értelmezni az eredményt, mivel nem tudjuk milyen értékre vonatkozik .

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr /Nő

Pajzsmirigy túlmüködést állapítottak meg,3x1 metothyrint szedek.

1,Kérdésem éhgyomorra kell e bevenni?
2,Vérvétel elött be kell e venni a gyógyszert?

TSh:0,005
FT4:32,95
FT3:8,92 Ezek mennyire rosszak?

A trakk az negativ lett,de nem tudom az mit jelent.

Honnét tudják megállapítani hogy immun eredetü e a túlmüködés?Göb nincs

Amióta szedem megnagyobbodtak a nyirokcsomóim.
Szurkál a melkasom jobb oldalt,ami ugyott kisugárzik a hátamba.Ezek a gyógyszertől vannak?

Köszönettel!



Válasz

Plósz Dzsenifer Tisztelt S.E.

A gyógyszer bevételének módját minden esetben a szakorvos határozza meg, mint ahogy arra kérdésre hogy a vérvétel előtt be kell-e venni a gyógyszert is ő tud csak választ adni, hogy milyen értékre kíváncsi.
Hogy immunológia eredetű-e a probléma azt további laboratóriumi eredményekből lehet kiszűrni.

Kérdés

Kedves Doktor Nő !

A segitségét, tanacsát szeretném kérni.

Idén márciusban diagnosztizáltak nálam struma nudosat. A scintigráfia hideg göböt mutatott. Szövettanom negativ lett.Hormonszintek normál tartományban vannak.
Az endokrinológus szerint ezzel nincs mit tenni,majd ha zavar meg kell műteni.
Ma elvoltam kontroll ultrahangon,mert úgy éreztem nagyobb lett. Sajnos jól éreztem. Sőt jött hozzá egy ciszta is.
Ettől függetlenül még nem okoz gondot a nyelésben.
Nem lehetne valamit mégis tenni, hogy lassuljon egy kicsit a folyamat?

Köszönettel

Szeder Ildikó

Válasz

Dr. Békési Gábor PhD Kedves Betegünk!

A pajzsmirigy göbösség nagyon gyakori eltérés. Az esetek legnagyobb részében a göbök jóindulatúak. Ha a cytológiai vizsgálat negatív, és a hormon szintek is jók, akkor tényleg nincs tennivaló. Fél-egy évente UH kontroll szükséges. Általános szabály, hogy az 1cm vagy annál nagyobb göbökből mintavétel szükséges. Ha a kontrollok során a göb növekedést mutat, a szúrás ismétlése indokolt.

Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor

Kérdés

Tisztelt Endokrinológus.
33éves magas tesztoszteronnal kezelt nő vagyok, amire Dienille fogamzásgátlót szedek. Ezzel is védekezünk.
Azt szeretném kérdezni, hogy a hársfavirág tea gyengítheti a fogamzásgátló hatását?

Válasz

Prof. Dr. Balázs Csaba Tisztelt Ritus!

A hársfavirág tea nem gyengíti a fogamzásgátló hatását.

Kérdés

Tisztelt Budai Endrokinközpont!
Lányom egy éve szedi a bromocriptint nagyon magas prolactin szintje miatt. /Nincs daganata, kontrasztos ct vizsgálat bizonyította/
A napokban abbahagyta a gyógyszert. Mikor lehet laborvizsgálatot csináltatni, hogy a gyógyszer ne befolyásolja az eredményt?
A kezelőorvosa külföldön tartózkodik több hónapja ezért kérdezem Önöket.
Mostanáig kellett szedni a gyógyszert.
Előre is köszönöm válaszukat.
Üdvözlettel: Tóth Ilona

Válasz

Prof. Dr. Balázs Csaba Tisztelt Tóth Ilona!

Fontos lenne tudni milyen más gyógyszereket használ, mivel néhány készítmény befolyásolhatja a prolactin szintet. A vérvételt a gyógyszer befejezését követő 1 hónap múlva ajánlott legkorábban elvégeztetni.

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!

26 éves nő vagyok,a Párommal 7 éve vagyunk együtt, a szexet már viszont jó ideje nem kívánom,szárazabb a hüvelyem is!Fogamzásgátlót szedek... Ingerlékeny is vagyok,aluszekonyabb vagyok, hajam is hullik kisebb mértékben.
Lehetséges hogy pajzsmirigy betegegség lenne a háttérben?

3 éve szedem a fogamzásgátlót,előtte 2 évig Pharmatexet használtam,addig minden jó volt! :)

Válasz

Plósz Dzsenifer Tisztelt Annamária!

A fent leírt panaszok hátterében állhat endokrinológia probléma, érdemes lenne egy alapos endokrinológiai kivizsgálást végezni.

Kérdés

Azt szeretném megtudni, hogy a szülés utáni pajszmirigy túltermelés esetén mindenképpen csak a gyógyszeres megoldást hozthat eredményt? Vagy ebbe az esetben nem ajánlott a gyógyszeres kúra, feltételezve az állapot ideiglenességét? Időpontom van Önök egyik endokrinologusához, mely vizsgálati eredményeket érdemes magammal hoznom?

Válasz

Dr. Békési Gábor PhD Kedves Betegünk!

A pajzsmirigy túlműködésnek többféle oka lehet. Nagyon kevés információ áll a rendelkezésemre, így a kérdésben nem tudok állást foglalni. Mindenképpen endokrinológushoz kell személyesen fordulnia, ha ezt eddig nem tette volna meg. A kolléga biztosan ellátja a megfelelő tanácsokkal, és végzi az Ön gondozását.

Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor


Kérdés

Tisztelt Szakértők!

Kétoldali pajzsmirigy műtét után beállított tiroxin szedése mellett a TSH-m 6 hét után (első laboron) az elvárt tartomány között van (0,436). Tüneteim nincsenek. Az első endokrino kontrollra 8. hét után kell mennen. A kérdésem az lenne, hogy ezt követően márcsak 3 hónap/félév majd évi 1* kell kontroll labort csináltatnom (ha nincs panasz) illetve endokrinológust is évente egyszer fel kell rendszeresen keresnem, vagy hogyan zajlik az utógondozás? -erről sajnos sehol sem lehet igazán olvasni-. Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Angéla

Válasz

Dr. Békési Gábor PhD Kedves Betegünk!

A kontrollok gyakoriságát az szabja meg, hogy mennyire stabil a megfelelő TSH szint. Eleinte 3 havonta, később fél-egy évente javasolt az ellenőrzés. Erről a gondozást végző endokrinológus dönt.

Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor

Munkatársaink
Hírek

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!