Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Azt szeretném megtudni,hogy a szokásosnál nagyobb has utalhat e pajzsmirigyre? Nőgyogyásznál voltam ott minden rendben
Kedves Zsuzsa!
Panasza okának felderítésére mindenképp szakorvosi konzultációt javaslok. Időpontot foglalni a https://www.endokrinkozpont.hu/ oldalon, vagy a +3670-231-40-00-as számon tud.
Tisztelt Címzett!

Érdeklődni szeretnék a 2018-as és a mostani 2020-as vércukorterheléses eredménnyel kapcsolatosan. Én úgy vettem észre hogy romlottak a terheléses eredmények. Ir? Cukorbetegség?

2018-as eredmények:

vc.éh: 5,5
30': 8,0
60': 5,8
90: 7,5
120': 7,2
se.inz:13,9
30': 62,5
60': 40,60
120': 60,0

2020-as terheléses eredmények:

Glükóz terhelés 0. perc 4,1
Glükóz terhelés 30. perc 8,3
Glükóz terhelés 60. perc 10,4
Glükóz terhelés 90. perc 9,5
Glükóz terhelés 120. perc 7,5
Glükóz terhelés 180 perc 5,4


Itthon mértem augusztus óta sokszor vcrot mivel az éhgyomri. 6 felett volt és bizony többszörösen 6-7 feletti értékek lettek éhgyomorral, étkezések után 1,5-2 órával nem besz3lve.

Érdekelnének az eredmények, hogy ez most egy erős ir, vagy cukorbetegség?

Köszönettel egy kedves kérdező!
Kedves Kérdező!
Leletkiértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, szakorvosi konzultációt javaslunk. Időponot foglalni a +36 70 409 3141-as számon vagy a https://www.cukorbetegkozpont.hu/munkatarsaink honlapon keresztül tud.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Nyaki UH vizsgálaton a papiron az áll hogy a jobb lebeny distalis harmadában 7*3 mm átmèrőjű cystosus rèszletet is tartalmazó göb van.
Ez mit jelent.
1 ève voltam rengeteg vizsgálaton fejfájás miatt,mindenhol azt mondták hogy minden rendbe van.Fejfájás azóta is megvan meg nèha szèdelgek.
Köszönöm a válaszát.
Kedves Mónika!
Lelet kiértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, szakorvos tud ebben segíteni Önnek. Központunkba a https://www.endokrinkozpont.hu/ oldalon vagy a +3670-431-97-28 számon tud bejelentkezni.
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő!
TSH eredményem: 4. 547 mE/l
FT 4: 14.32
FT3 :5.52
Erre az eredményre kell-e szednem gyógyszert? (1/2 Letroxot írt rá az orvos, viszont a háziorvosom szerint ne szedjek semmit!) Köszönöm válaszát!
Kedves Tímea!
Leletkiértékelésben, illetve gyógyszerszedésben ezen a felületen segíteni sajnos nem tudunk, mindenképp szakorvosi konzultációt javaslunk, köztük Dr. Kollár Rékával akihez a honlapon vagy a +3630-434-17-44-as számon tud bejelentkezni.
Tisztelt Dr.
Tudna e segíteni nekem abban hogy endokrinologiai szakterülethez tartozik e a microadenoma? Sajnos ezt diagnosztizálták egy barátomnál, és szeretnék neki egy megbízható orvosi segítséget keresni! Előre is köszönöm a válaszát !
Kedves Mónika!
Igen, a microadenoma az endokrinológiához tartozik.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Tisztelt dr. Nő/Úr!
Éves citológiai vizsgálat alkalmával 40mm-es petefészek cisztát találtak nálam.Elküldtek vérvételre, ahol minden eredmény jó, kivéve a Ca125 tumormarker, ami 40,5 lett (0-35 a ref. tartomány)
Nagyon megijedtem ettől az eredménytől.Most akkor rákos lehetek vagy a cisztától lehet ilyen magas?
Menstruációm pár nap múlva esedékes, azt olvastam az is emelheti az értéket. Máshol viszont azt olvasom, hogy már minimális szám sem normális, mert azt jelzi, hogy rákos sejttel küzd a szervezet. Rákos vagyok?
Mi a teendő ilyen esetben?
Köszönöm válaszukat!!
Kedves Zsuzsa!
Leletértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultációt javaslunk. Központunkba a +3670 621-24-43-as telefonszámon vagy a honlapon keresztül tud bejelentkezni.
Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapos kisbabám van akit igény szerint szoptatok. A tsh értekem 0,00 a szabad T4 pedig 35 a vérkép eredményemben. Sokat is fogytam a szülés után, annak ellenére hogy sok tejem.van. Szeretném megkérdezni, hogy ennél az értéknél szükséges e a hormongyógyszer szedése? Nem szeretnék hormont szedni. Várom szíves válaszát. Köszönettel
Kedves Ramóna!
Lelet értékelésre és gyógyszer adagolási/szedési javaslatra ezen a felületen sajnos nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultációt javaslunk. Központunkba a +3670-231-40-00-as telefonszámon tud bejelentkezni vagy a honlapon keresztül.
Mai napon voltam UH vizsgálaton .Szeretném megkérdezni, hogy mennyire káros ha a pajzsmirigy lebenyeim a szokásosnál kisebbek,diffusan inhomogén, echoszegény szerkezetűek,de egyértelmű göb nem különíthető el .
Az isthmus nem szélesebb .
Kedves Eszter!
Lelet kiértékelésben sajnos ezen a felületen nem tudunk segíteni, mindenképp szakorvosi konzultációt javaslunk, aki tud ebben segíteni. Központunkba a weboldalon keresztül, vagy a +3670-431-97-28-as telefonszámon tud időpontot foglalni.
T dr úr
Állandóján bedagad tokám arcom lábaim
Voltam orvosnál
CRP16.9
LDH1391GGT157
Voltam mellkas hasi medence ct -séit nem találtak
Kezd fájni az egész állam
Mit tegyek ?
Kedves Tiba Sándorné!
Laboreredmény kiértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultációt javaslunk, aki segíteni tud ebben. Központunkba a +3670-431-97-28-as telefonszámon tud bejelentkezni, vagy akár a weboldalon keresztül is foglalhat időpontot.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Kedves Dr. Úr!

A mai napon kaptam meg a verkepes papíromat, 103 a Tsh-m.
Az elmúlt hetekben híztam.
150 L-Tyroxint szedek.
Mennyit kellene szednem,hogy jó legyen.
Kedves Szilvi!
Vérkép kiértékelésben és gyógyszer adagolással kapcsolatban szakorvos tud segíteni. Központunkba a +3670-431-97-28-as telefonszámon tud bejelentkezni, vagy honlapunkon keresztül is foglalhat időpontot.

Hírek

Nem csak a nap okozhat pigmentfoltokat, hanem hormonzavar is

Nem csak a nap okozhat pigmentfoltokat, hanem hormonzavar is

A pigmentfoltok igen zavaróak tudnak lenni, főleg akkor, ha az arcon jelentkeznek, hiszen így búcsút inthetünk az egységes bőrtónusnak. Általában a nyári időszakban jelennek meg az UV fény hatására-többek között ezért is fontos nagy figyelmet tulajdonítani a megfelelő fényvédelemnek. Azonban érdemes tudni, hogy nem csak a napfény csalogathatja elő ezeket a sötétebb foltokat, hanem bizonyos hormonális változások, hormonzavarok is. Hogy melyek ezek, azt dr. Békési Gábor PhD, az Endokrinközpont endokrinológusa osztotta meg.

További részletek
Fontos diagnosztikai vizsgálatok pajzsmirigyzavar (és gyanúja) esetén

Fontos diagnosztikai vizsgálatok pajzsmirigyzavar (és gyanúja) esetén

Akár már diagnosztizáltak valakinél pajzsmirigy betegséget, akár csak a gyanú merült fel, vannak olyan vizsgálatok, melyek fontosak a nyomon követés, valamint a pontos diagnózis felállítása céljából. Dr. Polyák Annamáriát, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát ezekről a vizsgálatokról kérdeztük. 

További részletek
Merseburgi triász- a Basedow-kórosak csaknem fele érintett benne

Merseburgi triász- a Basedow-kórosak csaknem fele érintett benne

A Graves-Basedow-kór egy autoimmun pajzsmirigyzavar, melynek során a szerv a kelleténél nagyobb mennyiségű pajzsmirigy hormont termel. A betegek kb. fele tapasztalja az ún. Merseburgi triászként emlegetett három tünetet. Hogy melyek ezek, és mit lehet tenni, azt dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája mondta el. 

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok