Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Dr. Úr!

Nem tudom, hogy foglalkozik e Ön e panaszok kapcsán a felmerülő kérdésekkel?
Ha nem akkor előre is elnézést, de már nem tudom, hogy hova, vagy kinek írjak a kérdéseimet a panaszaim kapcsán.

Nagy kérdőjelek vannak előttem.
A panaszaim a menstruációmmal kapcsolatosak, 2006-ban volt az első alkalom, ekkor még minden rendben folyt.
Viszont 2010-ben elkezdődött egy olyan fura esemény sorozat, amit most ki kell vizsgáltatni, ugyanis 3 havonta nem jött meg a ciklus, kimaradt.. Nem egymást követő hónapokról van szó, hanem pl: február/május/szeptember.
S ez a folyamat folytatódott a mai napig, viszont a 2017-ben feb./ápr./jún./szep.-ben nem jött meg, sőt október 16 óta nincs menstruációm, és már 2018. 02. 05 - e van.

Ezt már nem lehet figyelmen kívül hagyni, így a háziorvosom elküldött az 1-es belklinikára endokrinológushoz.

24 éves vagyok, s azt is tudni kell, hogy még nem volt nemi kapcsolatom.

Az a kérdésem, hogy biztos, hogy hormonális bajom lehet?

Előre is köszönöm válaszát, és elnézését kérem ha nem ide illő a problémám.

Tisztelettel: Dancs Ágnes.

Válasz

Kedves Dancs Ágnes!

Megtisztelt kérdésével.
A leirtak felvetik, hogy a menstráció hormonális szabályozásának egyensúlya felborult.
Jó, hogy endokrinológiai kivizsgálása ez irányban elindul, és megfelelő segítséget megkapja.
üdvözlettel Bérczy drnő

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Megemelkedett PTH szint (187,9 pg/mL), emelkedett kálcium (2,83 mmmol/l), valamint emelkedett alkalikus fosztatáz 145 (U/l), / D-vitamin: 104,9 mmmo/L/ értékeke miatt kerestem meg Önt. Béta-crosslaps és oszteokalcin valamint a TSH érték a ref.értékeken belül van,
Szeretnék minél előbb segítséget kapni, mert súlyos csontritkulásom van, amit lehet, hogy az emelkedett PTH szint okoz vagy hozzájárul.

Várom mielőbbi válaszát
Tisztelettel
Fridrich Andrea

Válasz

Tisztelt Fridrich Andrea!

A mellékpajzsmirigy teljeskörű kivizsgálása: pajzsmirigy -mellékpajzsmirigy Uh, szükség lehet speciális mellékpajzsmirigy scintigraphiára, azaz részletes, célzott endokrinológiai kivizsgálásra, mert ez alapján lehet oki terápiát adni, mely segítheti, hogy a csontritkulás lassuljon.
üdvözlettel Bérczy drnő

Kérdés

Jo napot kivanok! Erdeklodni szeretnek, hogy radioaktiv jodos kezeles utan mikortol ajanlott teherbe esni? A feleves kontrollom megvolt,oktoberben, akkor minden rendben volt, nem volt rakos sejt.
Mivel en a jodos kezelest marciusban kaptam be es januarban (10 honapra ra) viszont babat vartam. Erre nem szamitottunk, mivel meg a hormon szintet nem tudtak tokeletesen beallitani. Senki nem vilagosit fel, hogy mik lehetnek az okok a babara es az anyara nezve. A nogyogyasz azt mondja a babanak nem lesz semmi baja, nem folyasolja be, hogy jodos kezelest kaptam. Szerinte nem kene megszakitani a terhesseget. Az endokrinologus viszont szoba sem allt velem. Azt mondta nem tarthatom meg a babat. Elore is koszonom a valaszt!

Válasz

Tisztelt Kiss Ildikó!
A teljes adatok, eredmények egybevetése adhatunk teljeskörű választ a kérdéseire, mely személyes konzultációt igényelne. Időpontot az alábbi telefonszámon tud foglalni: +36704319728. Várom szeretettel.
üdvözlettel!
Dr. Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

Pajzsmirigy alulműködésemre L-Thyroxin 100 szedtem, de a legutolsó labor
alkalmával a TSH értékem 0,004 volt. A pajzsmirigyrendelésen a doktor úr
kérdésemre azt mondta, hogy a FT3 és FT4 nem kell! Kérdésem, hogy már
nem szükséges a gyógyszer (Letrox 75) beállításához FT3 és FT4 érték ismerete?

Köszönettel: N. Ildikó

Válasz

Kedves Betegünk!

A TSH érték alapján a pajzsmirigy hormon gyógyszer adagja túl sok. Gondolom, lecsökkentették a dózist. Tájékozódó jelleggel a TSH is elégséges. Nem kell feltétlenül a T3-T4. Ezekre csak bizonyos esetekben van szükség.

Üdvözlettel: Békési Dr.

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
1 évvel ezelőtt műtöttek alul működő,göbös pajzsmirigy megnagyobbodás miatt.Az egyik oldalon meghagytak egy darabot belőle,ami termel némi hormont,de emellett L-Thyroxin 50-et szedek felváltva (egyik nap felet,másik nap egészet).A laborleletek,ultra-hangfelvételek megfelelőek. A kérdésem az lenne,hogy hamarosan babát tervezünk a férjemmel és érdeklődnék,hogy szedhetek-e jód tartalmú magzatvédő vitamint?A várandósság alatt kell-e többször ellenőriztetni a pajzsmirigy hormonokat? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:D.Nóra

Válasz

Kedves Betegünk!

Magzatvédő vitamint szedhet. A terhesség alatt ajánlatos havonta ellenőrizni a pajzsmirigy hormon szinteket.

Minden jót és sok sikert kívánok: Békési Dr.

Kérdés

Tisztelt Dr Békési Gábor! Az lenne a kérdésem hogy két hónapja ödéma lett a jobb szememen és arcomon! Már rengeteg orvosnál voltam de senki nem tudja megmondani mi a baj! CT röntgen, vérvétel negatív! Cöliakiás vagyok és két éve elhalt a pajzsmirigyem! Letroxot szedek. Kérem szépen ha tud segítsen! Köszönettel Nemes Gyulané

Válasz

Kedves Betegünk!

Elképzelhető, hogy a Letrox adagja nem elégséges. Ellenőrizték a TSH-T3-T4 szintet? Ha ezek rendben vannak, lehetséges, hogy vese problémája van. Ennek érdekében nefrológiai szakrendelést javaslok felkeresni. Ha ott sem találják az okot, részletes belgyógyászati, illetve gégészeti kivizsgálás jön szóba.

Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor


Kérdés

Tiszteletem! 4 hónappal ezelőtt írt fel azorvos a férjemnek Trulicity 1,5mg injekciós tollban nevű gyógyszert. A cukor értéke a gyógyszerrel felment 18,2-re előzőleg 9,3 volt. Most inzulinra akarják átállítani. A kérdésem az, hogy nem lehetne-e mégis gyógyszeresen kezelni. Ha egy mód van rá szeretnénk elkerülni az inzulinos kezelést.
Válaszukat várom, tisztelettel : Szegedi Imréné
email: szema45@gmail.com

Válasz

Kedves Szegedi Imréné !

A Trlicity egy új, jó hatású gyógyszer. De előfordulhatnak olyan esetek, amikor nem hatékony. Számos kérdés felmerül, például hogy a férje hány éve cukorbeteg milyen a testalkata, milyen gyógyszereket szed. Személyes konzultáció alkalmával tudunk Önnek segíteni a további kezelést illetően.
Üdvözlettel: dr Porochnavecz Marietta

Kérdés

Tisztelt Dr Úr!
Emelkedett Tsh: érték 5,24 miatt kértem időpontot endokrinológiára. /egy évvel ezelötti értékem:2,0 volt. Sajnos csak május 22-re kaptam időpontot Mivel túl hosszú a várakozási idő, arra gondoltam, hogy addig is szednék szerves szelént, illetve kiegészíteném jóddal/ Sea Kelp tengeri moszat kivonattal formájában DE azt olvastam, hogy pajzsmirigy gyulladásban a jód inkább kárt csinálhat. Azt szeretném kérdezni, hogy a hogyan lehet eldönteni, hogy van -e gyulladásom. CRP: 7,0 fT4: 13,0 koleszterin: 6,6 Azért ezeket az értékeket írom,mivel itt jelez a vérképem eltérést. Köszönöm: Pajzsmirigy uh-ra csak május 7-re kaptam időpontot. 43 éves vagyok.

Válasz

Kedves Zsuzsanna!

A pajzsmirigy gyulladás kivizsgálásához érdemes nézetnie egy anti-tpo szintet valamint az UH-on is látszik ha gyulladásban van a pajzsmirigye.

Kérdés

Üdvözlöm!Én Baumgartner Éva vagyok 39 éves!A párommal babát szeretnék!Tudom kicsit öreg vagyok már hozzá de sajnos így alakult az életem hogy most tervezhetek babát!( hónapja próbálkozunk,tudom a korom miatt is nekem már ez idő!De szeretném megnézetni a pajzsmirigyem hogy ott minden rendben van e!Ez ügyben mi a teendő?Ilyenkor mit néznek?És milyen árban van?Hová tudnék menni?
Válaszát nagyon szépen köszönöm!
Szép napot kívánok!

Válasz

Kedves Éva!

A pajzsmirigy vizsgálatához szükséges lehet ultrahang és vérvizsgálat is, de ezt minden esetben szakorvos határozza meg. Árainkról a honlapon keresztül tud tájékozódni. A vizsgálatokra és a szakorvosi konzultációra előzetes bejelentkezés szükséges. Időpontot az alábbi telefonszámon tud kérni : 3670/4319728Kérdés

Euthyrox mellett szedhető-e 380 mg-os barátcserje reggel-este? Előre is nagyon köszönöm a választ!

Válasz

A Barátcserjét ( 380mg-os kapszulát lehet szedni pajzsmirigy hormonpótlás mellett) Érdemes ellenőrizni a TSH szint alakulást ha ezt a készítményt már alkalmazza 2. ciklusban.

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!