Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jónapot kívánok érdeklődni szeretnék hogy mikortól mondható ki az inzulinrezisztencia?
Nekem a 120 perces inzulinom :38,0
A 60perces inzulinom 55, 5
Ez mit jelent?
Kedves Barbara!
Kérdésében szakorvos tud segíteni, akihez időpontot a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon, vagy a +36 70 409 3141-as számon tud. Leletértékelésben sajnos ezen a felületen segíteni nem tudunk.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Pajzsmirigy UH vizsgálat eredményével kapcsolatban érdeklődöm.
A leírás ez: "A PM lebenyek nem nagyobbak, kb.16x20x45 mm nagyságúak, diffúzan durva, inhomogén szerkezetűek. Vascularisatiojuk kp fokú. J.o. lebenyben a kp. harmadban medialisan egy 12 mm-es, mérs. echodús, kissé inhomogén, mérs. vascularisatiot mutató göb jelent meg. Környezete jól vascularizált. Az isthmus nem szélesebb. Adenomegalia a nyakon nem látszik.
Lezajlott thyreoditis utáni állapot valószínű."

Kérem szépen szíves szakorvosi értékelését (az UH vizsgálaton csak az ambuláns lapot kaptam a kezembe.)

Köszönettel
Kedves Ildikó!
Leletértékelésre ezen a felületen sajnos nincs lehetőség, ebben szakorvos tud segíteni, konzultáció keretein belül. Időpontot foglalni a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon vagy a +36 70 431 9728 +36 70 638 8493 +36 70 621 2443 telefonszámok egyikén tud.
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
T.Doktor Úr/Nő!Nyaki UH-n voltam.Vélemény :

Pajzsmirigy és nyaki lágyrész UH vizsgálata:
Az isthmus 2 mm. A pajzsmirigy jobb lebenye 18x15x43 mm, bal lebeny
12x15x34 mm-es. A parenchyma éles kontúrú. Az átlagosnál kissé echoszegényebb , de
homogén szerkezetű, benne körülírt göb nincs. A nyálmirigyek szabályosak.
Bal oldalon a kp. parajuguralis régióban közvetlenül egymás alatt kettő ovális alakú,
8 mm rövid átmérőjű, kissé inhomogén szerkezetű nyirokcsomó látható.
Egyéb lokalizációban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem mutatható ki.
A nyaki erek lefutása és tágassága szabályos.

Érdeklődnék,hogy ez mit jelent,mi lehet a gond ? Hova fordulhatok? Köszönöm előre is a válaszát ! 51 éves nő vagyok, gyógyszert nem szedek.
Kedves Tímea!
Leletértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultáció szükséges. Időpontot foglalni a +36 70 431 9728
+36 70 638 8493-as számokon vagy a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon tud.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Jó napot. Azért írok mert nem rég csináltak egy verkepet ahol a tsh szintem 4.06 volt a háziorvosom azt mondta tökéletes, de nekem a tünetek többsége megvan a pm alulmüködéshez és nagyon hizok pedig keveset eszek . Tényleg jó ez az érték ?
Előre köszönöm válaszát.
Kedves Márti!
Leletértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultációt javaslunk. Időpontot foglalni a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon vagy a +36 70 431 9728
+36 70 638 8493 számokon tud.
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Kedves szakértő,!
Legyen kedves tájékoztatni, hogy mit takar az Ultra hangos leletem
amiben ez ál.
Az elülső recessus magasságában a bőr alatt kB 4mm-rel 4x5mm-res echoszegény terület látszik, 1m-es hyperreflexióval.
Tisztelettel:Csonkáné
Kedves Hölgyem!
Leletértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultációt igényel. Időpontot foglalni a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon vagy a +3670-231-40-00-as számon tud.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Jó napot az lenne a kérdésem hogy hajhullás és menstruációs zavar kivizsgálásával hova fordulhatnék? Milyen betegségnek a tüntete lehet? Békési vagyok
Kedves Szandra!
Panaszai kezelésére Dr. Koppány Viktóriát, vagy Dr. Kollár Rékát tudom javasolni. Időpontot foglalni a +3670-231-40-00-as számon vagy a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon tud.
Tisztelt dr Úr.
Tej szerű fehér hüvelyi folyás égő érzéssel már 2 hete. Gyno-Pevaryl 150 mg hüvely kúpbol 6 db már elhasznaltam. Diflucan 150 mg kapszulabol 1-1 nekem és a páromnak is. Sajnos nem segített. Mit javasol a tünetek megszüntetésére? Köszönöm Nagy Katalin
Kedves Katalin!
Mindenképp nőgyógyászati vizsgálatot javaslunk panaszai kezelésében, és a szakorvos tud majd segíteni, hogy van-e szükség bármilyen kiegészítő vizsgálatra, akár Önnek vagy a párjának. Időpontot foglalni a +36 70 621 2443-as számon vagy a https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/ oldalon tud.
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Azt szeretném megtudni,hogy a szokásosnál nagyobb has utalhat e pajzsmirigyre? Nőgyogyásznál voltam ott minden rendben
Kedves Zsuzsa!
Panasza okának felderítésére mindenképp szakorvosi konzultációt javaslok. Időpontot foglalni a https://www.endokrinkozpont.hu/ oldalon, vagy a +3670-231-40-00-as számon tud.
Tisztelt Címzett!

Érdeklődni szeretnék a 2018-as és a mostani 2020-as vércukorterheléses eredménnyel kapcsolatosan. Én úgy vettem észre hogy romlottak a terheléses eredmények. Ir? Cukorbetegség?

2018-as eredmények:

vc.éh: 5,5
30': 8,0
60': 5,8
90: 7,5
120': 7,2
se.inz:13,9
30': 62,5
60': 40,60
120': 60,0

2020-as terheléses eredmények:

Glükóz terhelés 0. perc 4,1
Glükóz terhelés 30. perc 8,3
Glükóz terhelés 60. perc 10,4
Glükóz terhelés 90. perc 9,5
Glükóz terhelés 120. perc 7,5
Glükóz terhelés 180 perc 5,4


Itthon mértem augusztus óta sokszor vcrot mivel az éhgyomri. 6 felett volt és bizony többszörösen 6-7 feletti értékek lettek éhgyomorral, étkezések után 1,5-2 órával nem besz3lve.

Érdekelnének az eredmények, hogy ez most egy erős ir, vagy cukorbetegség?

Köszönettel egy kedves kérdező!
Kedves Kérdező!
Leletkiértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, szakorvosi konzultációt javaslunk. Időponot foglalni a +36 70 409 3141-as számon vagy a https://www.cukorbetegkozpont.hu/munkatarsaink honlapon keresztül tud.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Nyaki UH vizsgálaton a papiron az áll hogy a jobb lebeny distalis harmadában 7*3 mm átmèrőjű cystosus rèszletet is tartalmazó göb van.
Ez mit jelent.
1 ève voltam rengeteg vizsgálaton fejfájás miatt,mindenhol azt mondták hogy minden rendbe van.Fejfájás azóta is megvan meg nèha szèdelgek.
Köszönöm a válaszát.
Kedves Mónika!
Lelet kiértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, szakorvos tud ebben segíteni Önnek. Központunkba a https://www.endokrinkozpont.hu/ oldalon vagy a +3670-431-97-28 számon tud bejelentkezni.
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens

Hírek

Bőrproblémák, melyek pajzsmirigyzavarra utalhatnak

Bőrproblémák, melyek pajzsmirigyzavarra utalhatnak

Sok esetben külsőnk árulkodik az egészségünkről, esetleges betegségeinkről. A testsúlyunk, hajunk, bőrünk állapota mind figyelemfelhívó lehet. Ha az alábbi tüneteket tapasztalja, érdemes orvoshoz fordulni, mivel ezek mind pajzsmirigyzavarokra utalhatnak. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont endokrinológus szakorvosjelöltje a következő bőrpanaszokra hívja fel a figyelmet, mivel könnyen lehet, hogy endokrin problémát jeleznek. 

További részletek
Így hat a PCOS a nőiség megélésére

Így hat a PCOS a nőiség megélésére

PCOS- manapság egyre több fogamzókorú nő kapja kézhez ezt a diagnózist. Az állapot okozta tünetek sajnos nagyban kihathatnak az érintett mindennapjaira, hiszen nem csak abban mutatkozhat meg, hogy nehezen- vagy egyáltalán nem- megy a teherbeesés. Ha mégis pozitívat mutat a teszt, akkor nem csak ott a félelem, hogy könnyen vetélés lehet a vége, de a libidón, sőt, a külsőn is meglátszódhat egyfajta stigmaként a zavar. Balog Melinda, a Endokrinközpont pszichológusát arról kérdeztük, vajon, hogy lehet PCOS esetén a lehető legjobban megélni a nőiséget?

További részletek
Göbök a pajzsmirigyen- vajon elrákosodhat?

Göbök a pajzsmirigyen- vajon elrákosodhat?

A pajzsmirigyen viszonylag gyakran jelennek meg göbök, melyek sokszor maguk után vonják a szerv hormontermelési zavarát. Ezek a göbök az esetek többségében jóindulatúak, ám nem árt figyelemmel kísérni őket. Hogy elrákosodhatnak-e, azt dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa mondta el. 

További részletek

Prima Medica Egészséghálózat