Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr Úr/ Nő!
Azzal a kerdessel. Fotdulok önhöz higy a huvelyemben belul jobb oldalt a fal9n érezhető egy kis csomo. Menszesz idejen vettem észre tampon felhelyezese soran. De még moat is erzodik estukorben latszik. Van mas is ott belol amire azt mondtak anno h szűz hartya maradvany.. Nem tesz semmit... A kerdesem Az lenne h mi lehet ez a csomo? Orvoahoz forduljak vele?
Tisztelt H. Zs. Renáta!

Sajnos pontosan megmondani nem lehet, csak kimondottan vizsgálat után.
Üdvözlettel,
Dr. Lőrincz Ildikó
Dr. Lőrincz Ildikó
Dr. Lőrincz Ildikó nőgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor nő/ Úr!
1200kcal-t,120g CH-t és este 1 merckformin 500-at írt fel az Önök szakorvosa.
Sajnos nem sikerül ennyi CH-t bevinni a nap folyamán. 3x kell ennem egy nap, de nem mindig esik jól szénhidrátot enni. Inkább husit, sajtokat kívánok. Baj ha kevesebbet eszem?
A másik probléma, hogy a merckformin után pedig éhes leszek, megjön az étvágyam, de néha fázás és fejfájás is gyötör és nem múlik el csak ha eszem. A merckformin után egy órával beiktathatok pár szem kekszet? A 3x-i étkezések túl?
(150 cm vagyok és 46kg)
Tisztelt Berecz Ágnes!
Kérem vegye fel a kapcsolatot szakorvosával.
Üdvözlettel,
Boda Erika
Endokrinközpont.
Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy szeretném a mellékvese kivizsgálást megcsináltatni mert már a negyedik vérnyomás csökkentő sem vált be, volt egy pajzsmirigy túlműködésem amit másfél éve RFA-val kezeltek, a TSH vérvétel szerint rendben van de a vérnyomásom még nem sikerült beállítani, meg lipomás csomók jönnek rajtam amire egy természetgyógyász azt mondta hormonális eredetű. Mi a menete és kb. az ára ennek a vizsgálatnak, erről szeretnék tájékoztatást kérni.
Üdvözlettel Hegedűs Gabriella
Tisztelt Hegedűs Gabriella!

Mellékvese kivizsgálással több szakorvosunk is foglalkozik, kérem nézze meg honlapunkat vagy telefonon mi is szívesen ajánlunk.
Először egy szakorvoshoz kellene eljönnie, megbeszélik a problémát, kiírja a vérvételt (ekkor tudunk pontos árat mondani) és vissza kellene jönni egy kontrollra. Ez lenne a menete.
Szakorvosaink árairól a honlapon tájékozódhat.
Üdvözlettel,
Boda Erika
Endokrinközpont.
Jónapot kívánok érdeklődni szeretnék hogy mikortól mondható ki az inzulinrezisztencia?
Nekem a 120 perces inzulinom :38,0
A 60perces inzulinom 55, 5
Ez mit jelent?
Kedves Barbara!
Kérdésében szakorvos tud segíteni, akihez időpontot a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon, vagy a +36 70 409 3141-as számon tud. Leletértékelésben sajnos ezen a felületen segíteni nem tudunk.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Pajzsmirigy UH vizsgálat eredményével kapcsolatban érdeklődöm.
A leírás ez: "A PM lebenyek nem nagyobbak, kb.16x20x45 mm nagyságúak, diffúzan durva, inhomogén szerkezetűek. Vascularisatiojuk kp fokú. J.o. lebenyben a kp. harmadban medialisan egy 12 mm-es, mérs. echodús, kissé inhomogén, mérs. vascularisatiot mutató göb jelent meg. Környezete jól vascularizált. Az isthmus nem szélesebb. Adenomegalia a nyakon nem látszik.
Lezajlott thyreoditis utáni állapot valószínű."

Kérem szépen szíves szakorvosi értékelését (az UH vizsgálaton csak az ambuláns lapot kaptam a kezembe.)

Köszönettel
Kedves Ildikó!
Leletértékelésre ezen a felületen sajnos nincs lehetőség, ebben szakorvos tud segíteni, konzultáció keretein belül. Időpontot foglalni a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon vagy a +36 70 431 9728 +36 70 638 8493 +36 70 621 2443 telefonszámok egyikén tud.
T.Doktor Úr/Nő!Nyaki UH-n voltam.Vélemény :

Pajzsmirigy és nyaki lágyrész UH vizsgálata:
Az isthmus 2 mm. A pajzsmirigy jobb lebenye 18x15x43 mm, bal lebeny
12x15x34 mm-es. A parenchyma éles kontúrú. Az átlagosnál kissé echoszegényebb , de
homogén szerkezetű, benne körülírt göb nincs. A nyálmirigyek szabályosak.
Bal oldalon a kp. parajuguralis régióban közvetlenül egymás alatt kettő ovális alakú,
8 mm rövid átmérőjű, kissé inhomogén szerkezetű nyirokcsomó látható.
Egyéb lokalizációban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem mutatható ki.
A nyaki erek lefutása és tágassága szabályos.

Érdeklődnék,hogy ez mit jelent,mi lehet a gond ? Hova fordulhatok? Köszönöm előre is a válaszát ! 51 éves nő vagyok, gyógyszert nem szedek.
Kedves Tímea!
Leletértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultáció szükséges. Időpontot foglalni a +36 70 431 9728
+36 70 638 8493-as számokon vagy a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon tud.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Jó napot. Azért írok mert nem rég csináltak egy verkepet ahol a tsh szintem 4.06 volt a háziorvosom azt mondta tökéletes, de nekem a tünetek többsége megvan a pm alulmüködéshez és nagyon hizok pedig keveset eszek . Tényleg jó ez az érték ?
Előre köszönöm válaszát.
Kedves Márti!
Leletértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultációt javaslunk. Időpontot foglalni a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon vagy a +36 70 431 9728
+36 70 638 8493 számokon tud.
Kedves szakértő,!
Legyen kedves tájékoztatni, hogy mit takar az Ultra hangos leletem
amiben ez ál.
Az elülső recessus magasságában a bőr alatt kB 4mm-rel 4x5mm-res echoszegény terület látszik, 1m-es hyperreflexióval.
Tisztelettel:Csonkáné
Kedves Hölgyem!
Leletértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultációt igényel. Időpontot foglalni a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon vagy a +3670-231-40-00-as számon tud.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Jó napot az lenne a kérdésem hogy hajhullás és menstruációs zavar kivizsgálásával hova fordulhatnék? Milyen betegségnek a tüntete lehet? Békési vagyok
Kedves Szandra!
Panaszai kezelésére Dr. Koppány Viktóriát, vagy Dr. Kollár Rékát tudom javasolni. Időpontot foglalni a +3670-231-40-00-as számon vagy a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon tud.
Tisztelt dr Úr.
Tej szerű fehér hüvelyi folyás égő érzéssel már 2 hete. Gyno-Pevaryl 150 mg hüvely kúpbol 6 db már elhasznaltam. Diflucan 150 mg kapszulabol 1-1 nekem és a páromnak is. Sajnos nem segített. Mit javasol a tünetek megszüntetésére? Köszönöm Nagy Katalin
Kedves Katalin!
Mindenképp nőgyógyászati vizsgálatot javaslunk panaszai kezelésében, és a szakorvos tud majd segíteni, hogy van-e szükség bármilyen kiegészítő vizsgálatra, akár Önnek vagy a párjának. Időpontot foglalni a +36 70 621 2443-as számon vagy a https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/ oldalon tud.

Hírek

Mikor van szükség pajzsmirigy műtétre?

Mikor van szükség pajzsmirigy műtétre?

A pajzsmirigybetegségek legnagyobb része gyógyszeresen eredményesen kezelhető, ám vannak olyan esetek, amikor javulást csakis a műtéti beavatkozástól lehet várni. Dr. Békési Gábort, az Endokrinközpont pajzsmirigy specialistáját arról kérdeztük, vajon mikor indokolt a műtét, és mire lehet utána számítani? 

További részletek
Ez az oka annak, hogy a stressz miatt nem jön össze a baba

Ez az oka annak, hogy a stressz miatt nem jön össze a baba

Felgyorsult világban élünk- mindent akarunk, minél előbb, nagy a hajtás, a verseny, a teljesítménykényszer. Az életvitelünkhöz már szinte hozzákapcsolódik a stressz, a frusztráció, mely gyakran állandósul is. Ez azonban nem csak a pszichés egészségünkre van negatív hatással, hanem a termékenységre is- nem véletlen az, hogy egyre többen szenvednek attól, hogy hónaptól hónapra negatívat mutat a terhességi teszt. Hogy pontosan miként is függ össze a meddőség, a teherbeesési nehézségek a hormonzavarokkal, a stresszel, arról dr. Skurdenka Beatrix, az Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
Furcsa és szokatlan tünetek, melyek pajzsmirigyzavart jelezhetnek

Furcsa és szokatlan tünetek, melyek pajzsmirigyzavart jelezhetnek

Menstruációs zavarok, változások a testsúlyban, emésztési panaszok- pár tünet, melyek legtöbbször felvetik az orvosban és az érintettekben a pajzsmirigyzavar gyanúját. Igen ám, viszont vannak olyan panaszok, melyek szintén megjelenthetnek a hormonális rendellenesség esetén, ám sokan nem is gondolnak rá, hogy ezen apró szerv zavara állhat a háttérben. Hogy mely furcsa és szokatlan tünetek jelezhetnek pajzsmirigy problémát, arról dr. Skurdenka Beatrixot, az Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok