Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapos kisbabám van akit igény szerint szoptatok. A tsh értekem 0,00 a szabad T4 pedig 35 a vérkép eredményemben. Sokat is fogytam a szülés után, annak ellenére hogy sok tejem.van. Szeretném megkérdezni, hogy ennél az értéknél szükséges e a hormongyógyszer szedése? Nem szeretnék hormont szedni. Várom szíves válaszát. Köszönettel
Kedves Ramóna!
Lelet értékelésre és gyógyszer adagolási/szedési javaslatra ezen a felületen sajnos nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultációt javaslunk. Központunkba a +3670-231-40-00-as telefonszámon tud bejelentkezni vagy a honlapon keresztül.
Mai napon voltam UH vizsgálaton .Szeretném megkérdezni, hogy mennyire káros ha a pajzsmirigy lebenyeim a szokásosnál kisebbek,diffusan inhomogén, echoszegény szerkezetűek,de egyértelmű göb nem különíthető el .
Az isthmus nem szélesebb .
Kedves Eszter!
Lelet kiértékelésben sajnos ezen a felületen nem tudunk segíteni, mindenképp szakorvosi konzultációt javaslunk, aki tud ebben segíteni. Központunkba a weboldalon keresztül, vagy a +3670-431-97-28-as telefonszámon tud időpontot foglalni.
T dr úr
Állandóján bedagad tokám arcom lábaim
Voltam orvosnál
CRP16.9
LDH1391GGT157
Voltam mellkas hasi medence ct -séit nem találtak
Kezd fájni az egész állam
Mit tegyek ?
Kedves Tiba Sándorné!
Laboreredmény kiértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultációt javaslunk, aki segíteni tud ebben. Központunkba a +3670-431-97-28-as telefonszámon tud bejelentkezni, vagy akár a weboldalon keresztül is foglalhat időpontot.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Kedves Dr. Úr!

A mai napon kaptam meg a verkepes papíromat, 103 a Tsh-m.
Az elmúlt hetekben híztam.
150 L-Tyroxint szedek.
Mennyit kellene szednem,hogy jó legyen.
Kedves Szilvi!
Vérkép kiértékelésben és gyógyszer adagolással kapcsolatban szakorvos tud segíteni. Központunkba a +3670-431-97-28-as telefonszámon tud bejelentkezni, vagy honlapunkon keresztül is foglalhat időpontot.
Tisztelt Doktorúr!
Jobb váll izom fájdalmas,ha karomat oldalt vagy hátra próbálom emelni.Hiába mentem saunába,úszni,úszás is kínszenvedély volt nyáron is.Éjszaka csak baloldalon vagy hanyatt fekve tudok aludni.Baloldalon fekszem akkor is keresni kell bizonyos fájdalommentes helyzetet a jobb karnak.Gyaloglás közben amikor a test mellett lóbálom,úgy nem fáj.Nem tudom hogy telken fűkaszálással erőltettem- e meg,de az 11 hónapja volt már.Túlsúly felesleg van,mert 173 magas és 82 kg vagyok,70 éves.Reggel iszom csak filteres kávét tejjel,fél liter össz 2 ek cukorral.Félek a rákkeltő édesítőszerektől.Vérnyomás általában 125-130 szokott lenni.Napközben egy snikkers csokit bekell vegyek,kívánom.Este szoktam egy pohár 3,3 dl sört inni.Általában kevés folyadékot iszom,nem kívánom.Persze gyümölcsöt minden nap.Örököltem egy macskát,nappal alszik,este 10- hajnal 3- ig hancúr,gyúrja jobb karomat.Hajnal 5 fele adjak neki enni,majd reggel 7 fele ismét.Aztán békén hagy dél fele felkelek hulla fáradtan,semmihez nincs kedvem.Reggeli,majd séta,bolt.Reménykedek,hogy nem pajzsmirigy probléma,hajam az hullik főleg mosásnál,persze ősz van.Se alkohol,se cigi.Talán lehet hogy magnézium vagy vashiány,de májat szoktam hetente egyszer fogyasztani.
Elnézést ha sokat írtam,köszönöm a választ előre is.
Tisztelettel
Kedves Sándor!
Elsősorban keresse fel háziorvosát, aki a megfelelő területre irányítja tovább, és a szükséges vizsgálatokat elrendeli.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Tisztelt Doktor/Doktornő!

1hete kaptam meg az inzulin vizsgálatok eredményeit, melyeket a meddőségi specialistám kért. Ő a leleteket látva elküldött, hogy keressek fel egy endokrinológust mivel inzulinrezisztenciám van és vélhetőleg ez okozza a meddőségemet. (1éve nem volt vérzésem sem, 24éves vagyok) Felkerestem a körzeti endokrinológust és a beküldött leleteimet látva azt válaszolta nem kell elmennem rendelésre mert nem vagyok inzulinrezisztens éljek ugyanúgy ahogy eddig. Mivel már másfél éve nem esek teherbe és nem jöttek még mindig rá miért ezért kicsit rosszul érint már ha elzavarnak még mielőtt megvizsgálnának. Egy véleményt szeretnék csak kérni, a leleteimet értékelve, hogy keressek magánúton egy másik endokrinológust vagy tényleg nem kell vele foglalkoznom?

Az értékeim:

Éhgyomori glükóz: 5,4
Glükóz 60perc: 4,2
Glükóz 120perc: 6,7

Inzulin: 10,2
Inzulin 60perc: 21,1
Inzulin 120perc: 67,5
HOMA index: 2,45

Progeszteron: 1,93

Köszönettel és Tisztelettel: Lea
Kedves Lea!
Eredmény kiértékelésre sajnos ezen a felületen nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultáció szükséges. Központunkba a +3670-431-97-28-as telefonszámon tud bejelentkezni, vagy akár honlapon keresztül is foglalhat időpontot, leginkább Dr. Kollár Rékát javasoljuk.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Tisztelt doktor úr!

Pajzsmirigy alulműködésem van, de a mostani eredményem nagyon nem jó lett!
A T4 1,51 T3 2,41 Ezek jók, de a TSH: 16,2 lett!
Egyébként Letrox 125 egységet szedem.
Ön szerint mi a teendő?
Tisztelettel: Kocsis Zoltánné
Kedves Kocsis Zoltánné!
Ezen a felületen sajnos laborkiértékelésre nincs lehetőség, mindenképp szakorvosi konzultáció szükséges, melyre a +3670-431-97-28-as telefonszámon tud időpontot foglalni, vagy a honlapon keresztül is bejelentkezhet.
Tisztelt Doktor Úr /Asszony
Az lenne a kérdésem, állandoan állmos vagyok,este rendesen alszom,de nappal egy perc alatt el tudnàk aludni, mi lehet az oka??
Kedves Szilvia!
Tünetei mögött sok dolog állhat, lehet D vitamin, vagy vas hiány, így elsősorban háziorvosi konzultációt javaslok, aki a megfelelő területre tudja tovább irányítani, vagy laborvizsgálatot kiírhat, elrendelhet.
Kelemen Edina
Kelemen Edina egészségügyi asszisztens
Tisztelt Békési Professzor Úr!

Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e pajzsmirigy alulműködés akkor, ha a TSH, T3, T4 eredmények teljesen rendben vannak, az ultrahang is. Minimálisan kisebb a pajzsmirigyem, ez okozhat bármilyen problémát?

Köszönöm a megtisztelő válaszát!
Pap Eszter Budapest
Kedves Betegünk!

Ha a TSH, T3, T4 normálisak, és a pajzsmirigy UH-on kóros eltérés nem látható, akkor a pajzsmirigy alulműködés kizárható. Az, hogy kisebb méretű a pajzsmirigye, az egyéni variáció, nincs jelentősége. Érezze magát egészségesnek!

Üdvözlettel: Békési dr.
Dr. Békési Gábor PhD
Dr. Békési Gábor PhD belgyógyász, endokrinológus
Kedves Doktor úr/ Doktor nő!

Szeretném megérdeklődni mennyiben befolyásolhatja a cukorterhelésesmérés eredményét a fogamzásgátló tabletta, amennyiben a tablettát most kezdem el szedni először és a mérés pár napra rá lesz esedékes.

Előre is nagyon szépen köszönöm!
Kedves Kitti!

Az eredményt nem befolyásolja a fogamzásgátló szedése, de mivel a vizsgálat reggel éhgyomorra történik a gyógyszerét a vizsgálat reggelén ne vegye be csak azt követően.

Hírek

Ólmos fáradtságot érez étkezések után? IR is okozhatja

Ólmos fáradtságot érez étkezések után? IR is okozhatja

Szinte mindenki számára ismerős, hogy egy bőséges lakmározás után álmosság, fáradtság lesz rajta úrrá, és fellép az ún. “kajakóma”. Ez egyszer-egyszer előfordulhat, ám ha gyakran jelentkezik, akkor dr. Skurdenka Beatrix, az Endokrinközpont endokrinológusa azt tanácsolja, érdemes utánajárni, mi is okozza a problémát, ugyanis nagyon gyakran IR (inzulinrezisztencia) áll a hátterében. 

További részletek
Addison-kór: enyhe tüneteket okoz, de kezelés nélkül halálos is lehet

Addison-kór: enyhe tüneteket okoz, de kezelés nélkül halálos is lehet

A mellékvese egy igen fontos endokrin szervünk, melynek zavarai több problémát is okozhatnak. Az egyik ilyen az ún. Addison-kór, mely alacsony vérnyomást, depressziót és fokozott pigmentációt eredményezhet. Hogy miket érdemes tudni a betegségről, azt dr. Polyák Annamáriától, az Endokrinközpont endokrinológusától tudtuk meg.

További részletek
Mikor van szükség pajzsmirigy műtétre?

Mikor van szükség pajzsmirigy műtétre?

A pajzsmirigybetegségek legnagyobb része gyógyszeresen eredményesen kezelhető, ám vannak olyan esetek, amikor javulást csakis a műtéti beavatkozástól lehet várni. Dr. Békési Gábort, az Endokrinközpont pajzsmirigy specialistáját arról kérdeztük, vajon mikor indokolt a műtét, és mire lehet utána számítani? 

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok