Online bejelentkezés az OrvostKeresek.hu oldal rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!

Dr. Bérczy Judit szakmai önéletrajza

Dr. Bérczy Judit szakmai tapasztalata

  • Diplomáját 1979-ben szerezte a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen.

Szakvizsgái:

  • Belgyógyászat 1984, Endokrinológia 1988

Dr. Bérczy Judit továbbképzései:

  • Komplementer orvoslás
  • 1999-2000 HIETE Komplementer orvoslás tanfolyama
  • 2000 Új trendek az orvoslásban - Homeopátia CEDH tanfolyam
  • 2000 Méregtelenítő orvoslás és gyakrolata képzés, Pécs
  • 2004 Dohányzás leszoktató orvos

Korábbi munkahelyei:

  • 1979-1999 Belgyógyászati osztály Heves megyei Markhót Ferenc Kórház
  • 1986-1999 Heves megyei endokrinológia szakrendelés vezetője
  • 1994-1999 Főorvos
  • 1999-2009 Szivárvány Medicina Bt. vezetője, endokrinológia szakrendelés

Dr. Bérczy Judit jelenleg a Budai Endokrinközpont endokrinológusa.

Szakmai, tudományos munkája:

Belső elválasztású mirigyek centrális szabályozásának vizsgálata, kiemelten centrális típusú elhízásban, valamint a meddőséggel kapcsolatban. E témákban 8 európai országban és egy tengerentúli konferencián tartottam előadást.

Egészégnevelés, prevenciós munkái

  • 1994-1998 Parádfürdői életmód tanfolyamok és bentlakásos fogyókúra orvosszakmai konzulens
  • 1996-1999 Heves megyei Markhót Ferenc kórház diétás főorvosa
  • 1997-1999 Gyógyító diéta - előadás sorozat szakmai vezetője
  • 1999  " Fő az egészség " NEVI kiadvány szakértője
  • 2000-2010 Egészségfejlesztő szakmai egynapos és 60 órás tanfolyamok folyamatos szervezője, valamint egy hetes életmód kurzusok szakmai vezetője Eger, Noszvaj, Bogács

Dr. Bérczy Judit ösztöndíjai és társasági tagságai
Ösztöndíjai:

  • 1989 MAB nyertes pályázat endokrinológia
  • 1992 MOTESZ International Pályázat 2. helyezés
  • 1994 Florida Sarasota - egy hetes tanulmányút a Soros Alapítvány támogatásával
  • 1996 Torino 3. EFES klinikai endokrinológiai továbbképző kurzusának ösztöndíjasa

Társasági tagságai:

  • Magyar Belgyógyászat Társaság,
  • Magyar Endokrin és Anyagcsere Társaság,
  • Magyar Elhízás Elleni Társaság

Diagnosztikám során, kezelésben az orvostudományi egyetemen, kórházban, belgyógyász és endokrinológus szakorvosként megszerzett tudásomat és tapasztalatom mellett használom a természetgyógyászati ismereteimet is. Kezelések során használom az ayurvedius és kínai gyógyelemeket, ismerem az energiáramlásokat. Gyógyításában nagy hangsúlyt fektetek a táplálkozás, mozgás, megfelelő életritmus gyógyító hatására.

Dr. Bérczy Judit holisztikus endokrinológus, természetgyógyász. Magánrendelése Budapesten a Széna térnél.

Kapcsolódó cikkeink

A magas vérnyomás szinte az egész világon népbetegségnek számít. Bár gyógyszeres terápiával az állapot normalizálható, azonban vannak olyan esetek, amikor a kitartó kezeléssel sem javul a hipertónia. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont endokrinológus főorvosa elárulja, mi állhat ennek hátterében.

Cikkek melyeket mindenképpen olvasson el!

Orvos válaszol

Tisztelt Doktornő!

Érdeklődnék, az alábbi leleteredményekről:
Szabad T4 9,73 (7,90-14,40)Szabad T3 6,06(3,80-6,00), TSH 2,530 (0,400-4,000).
Follikuláris fázis (ciklus 3. napja):
LH 7,99 (2,12-10,89)
FSH 11,82(3,85-8,78)
Prolaktin 405,7 (7,8-566,5)
Ösztradiol 195,5(99,1-447,9)
Progeszteron 3,4(0,98-4,83)
Tesztoszteron 0,5 (0,4-2,6).
37 éves vagyok, szeretnénk babát vállalni, ezért kérdezem Önt.Az LH és FSH eredményeim kicsit magasak.Egy meddőségi portálon olvastam, hogy bár az LH referencián belül van, a jó fogamzáshoz a 6 alatti eredmény lenne jó.Az FSH hormon pedig tényleg magas.
Mi a Doktornő véleménye?
Segítségét előre is köszönöm:

L.

Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves Kérdező!
A leletek értékelésekor nem pusztán a számokat nézzük, hanem a vizsgált személyt egészében.
Tehát , így első látásra , nem kell túlozni az FSH-t illetően , egy kicsit magas.
Amennyiben személyesen tudunk találkozni, biztosan tudok segíteni a Baba ügyben.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Nemcsak gyógyszerrel gyógyít

A doktornő nagyon kedves és segítőkész. Igazán jó, hogy nemcsak gyógyszerrel de a természetes anyagok használatával, gyógyteákkal is gyógyít. Szívből ajánlom mindenkinek!

További vélemények

Kapcsolódó videók

Hírek

Ólmos fáradtságot érez étkezések után? IR is okozhatja

Ólmos fáradtságot érez étkezések után? IR is okozhatja

Szinte mindenki számára ismerős, hogy egy bőséges lakmározás után álmosság, fáradtság lesz rajta úrrá, és fellép az ún. “kajakóma”. Ez egyszer-egyszer előfordulhat, ám ha gyakran jelentkezik, akkor dr. Skurdenka Beatrix, az Endokrinközpont endokrinológusa azt tanácsolja, érdemes utánajárni, mi is okozza a problémát, ugyanis nagyon gyakran IR (inzulinrezisztencia) áll a hátterében. 

További részletek
Addison-kór: enyhe tüneteket okoz, de kezelés nélkül halálos is lehet

Addison-kór: enyhe tüneteket okoz, de kezelés nélkül halálos is lehet

A mellékvese egy igen fontos endokrin szervünk, melynek zavarai több problémát is okozhatnak. Az egyik ilyen az ún. Addison-kór, mely alacsony vérnyomást, depressziót és fokozott pigmentációt eredményezhet. Hogy miket érdemes tudni a betegségről, azt dr. Polyák Annamáriától, az Endokrinközpont endokrinológusától tudtuk meg.

További részletek
Mikor van szükség pajzsmirigy műtétre?

Mikor van szükség pajzsmirigy műtétre?

A pajzsmirigybetegségek legnagyobb része gyógyszeresen eredményesen kezelhető, ám vannak olyan esetek, amikor javulást csakis a műtéti beavatkozástól lehet várni. Dr. Békési Gábort, az Endokrinközpont pajzsmirigy specialistáját arról kérdeztük, vajon mikor indokolt a műtét, és mire lehet utána számítani? 

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok