inzulinrezisztencia

ételallergiák és intoleranciák

lisztérzékenység

cukorbetegség

PCOS

Online bejelentkezés az OrvostKeresek.hu oldal rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!

 

Varga Dóra szakmai életrajza

2014-től a Budai Endokrinközpontban, Allergiaközpontban a Prima Medica Egészséghálózathoz tartozó további rendelőkben dolgozom dietetikusként.
Sokan abban a hitben élnek, hogy hatalmas anyagi befektetéssel és energia ráfordítással lehet csak egészségesen táplálkozni, pedig apró változtatásokkal is sokat tehetünk saját és családunk egészségéért. Ebben szeretnék segíteni!
Nem hiszek a csodaszerekben és csodadiétákban, a változatos, kiegyensúlyozott és csak a szükséges megszorításokat tartalmazó táplálkozás híve vagyok. Folyamatosan nyomon követem a táplálkozási trendeket és a szakmai ajánlásokat is, hogy mindig naprakész információval tudjak szolgálni a pácienseimnek.
Nagy hangsúlyt fektetek az egyénre szabott táplálkozás összeállítására, célom, hogy a pácienseim adottságaikhoz, lehetőségeikhez, igényeikhez, céljaikhoz leginkább megfelelő étrendi tanácsokat kapjanak, melyek a való életben is gyakorlati támaszként szolgálhatnak.

Varga Dóra tanulmányai

  • Okleveles táplálkozástudományi képzés, MSc diploma
    Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar (2014-2016)
  • Ápolás betegellátás szak dietetikus szakirány BSc diploma
    Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar (2010-2014)
  • Aerobic sportedző 
    International Wellness Institute (2012)

Társosági  tagság:

  • Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
  • Magyar Életmód Orvostani Társaság

Nyelvismeret:

  • angol középszintű B2 nyelvvizsga (ECL)

Szakterületek: dietetikus

Specialitás:  Ételallergiák és intoleranciák, lisztérzékenység, cukorbetegség, PCOS

 

Kapcsolódó cikkeink

Azok, akik cukorbetegséggel küzdenek, pontosan tudják, hogy mennyi, és persze, hogy milyen kenyeret, szénhidrátot ehetnek, vagy kell enniük egy nap. Azonban azok, akiknél még nem alakult ki a cukorbetegség, de inzulinrezisztenciával már szembesülniük kellett, sokszor tanácstalanok, hogy melyik élelmiszereket, és főleg, hogy melyik kenyeret válasszák. A témában Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusa van a segítségünkre.

Orvos válaszol

A szénhidrátot száraz vagy főtt állapotba számoljuk. Köszönettel.

Varga Dóra
Varga Dóra dietetikus
Kedves Bohák Sándorné

Mindkét módon lehet számolni, de egyszerűbb száraz állapotban mérni, és azzal számolni.

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Tökéletesen elégedett

Tökéletesen elégedett voltam a szolgáltatással. Dóra nagyon kedves, szakmailag rendkívül felkészült. Nagyon hasznosnak találtam a vele való konzultációt.

További vélemények

Kapcsolódó videók

Hírek

Ront a pajzsmirigybetegség állapotán a koronavírus?

Ront a pajzsmirigybetegség állapotán a koronavírus?

„Nagyobb kockázatom van a koronavírus szempontjából, ha pajzsmirigybeteg vagyok?”Ilyen típusú kérdések számos páciensben megfogalmazódnak a COVID-19 kapcsán. Dr. Skurdenka Beatrix, az EndokrinKözpont belgyógyásza, endokrinológus főorvos az eddigi kutatások eredményeit summázta.

További részletek
9 ok, ami gyakori izzadást, kimelegedést eredményezhet

9 ok, ami gyakori izzadást, kimelegedést eredményezhet

Az izzadás és a kimelegedés igazán kellemetlen lehet akkor, amikor azt az időjárás vagy a tevékenység nem indokolja. Dr. Bérczy Judit, az EndokrinKözpont belgyógyásza, endokrinológusa arról beszélt, milyen állapotok okozhatják ezt a tünetet és mikor érdemes kivizsgáltatni magunkat.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA