Étrendi naplóelemzés

Étrendi naplóelemzés

Módosítva: 2023.08.16 11:15

Az Endokrinközpont dietetikusai segítenek abban, hogy a megváltozott életmód mellé változatos ételek biztosítsák a mindennapi energiát. Az étkezési napló vezetése lehetőséget teremt a páciensek számára, hogy pontos képet kapjanak étkezési szokásaikról és átlássák az esetlegesen elkövetett hibákat.

Kapcsolódó cikkünk

Így diétázzon PCOS esetén

A PCOS kezelés 3 pillére közül a speciális diéta az egyik, amelyet ha betart az illető, nagyban hozzásegíti magát az állapota gyors javulásához. Varga Dóra dietetikus, a Budai Endokrinközpont és az Egészségáruda dietetikusa a PCOS étrendről adott tanácsokat.

A páciens vezeti megadott útmutatók alapján, hogy pontosan milyen típusú ételt milyen mennyiségben, mikor, milyen időközönként, illetve hol fogyaszt el. Az egyhetes étrend összeírása után az étkezési naplót elküldi a dietetikus részére, aki pontosan kielemzi, hogy a konzultáció során megbeszéltekhez, javasoltakhoz, személyre szabott étrendi tanácsokhoz képest milyen volt a kliens által vezetett egyhetes étrend.

Mit foglal magában a szolgáltatás?

  • Egy heti étrend pontos elemzését, jó táplálkozási gyakorlatokkal és a javítandó területekre történő pontos rávilágítással, jelöléssel.
  • Pontos, személyre szabott ötleteket az étkezés, étrend javítása érdekében, konkrét alapanyagokkal, esetleg egyszerűbb receptekkel, alternatív megoldásokkal ötvözve.

Kinek javasolt?

  • Annak, aki megerősítést szeretne kapni a dietetikai konzultáció során megbeszélteket követően, hogy az étkezései, élelmiszerválasztása, étkezéseinek gyakorisága rendben vannak-e a mindennapok forgatagában is és így az egészséges életmód alapelveinek megfelelnek-e.
  • Annak, aki gyakorlati ötletek vár annak tekintetében, hogy a megszokott étkezési szokásait, hogyan tudná színesíteni, változatosabbá, kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé tenni.
  • Annak, akinek a hétköznapokban változatos a napirendje, és minden verzióra szeretne megoldási javaslatot kérni a dietetikustól.

Hogyan kapja meg az étkezési napló kielemzését?

  • A dietetikai konzultáció során a páciens egyezteti a dietetikussal, mikorra tudja az étkezési naplót elkészíteni. Miután a napló a dietetikushoz került, kb. 2 héten belül elvégzi az elemzést a dietetikus, a napló megküldésének pontos határideje egyénileg kerül egyeztetésre.
  • A páciens Pdf formátumban fogja megkapni az étrendi napló elemzését a Prima Medica Ügyfélkapun keresztül, ahova a dietetikus előzetesen feltölti.

Díj rendezése:

  • A konzultációt követően a páciens a konzultációs díjjal együtt tudja rendezni a szolgáltatás díját a recepción, illetve utólagos rendezés esetén utalással rendezhető az étrendi napló elemzés díja, melynek részleteit asszisztenseink jelzik.

 

Figyelem! Ezen szolgáltatás feltétele, egy első dietetikai konzultáción való részvétel.

Téma szakértői

Ressely-Szarvas Veronika

Ressely-Szarvas Veronika

dietetikus
Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Hírek

Stressz és hormonzavarok- nem elég egyedül a gyógyszeres kezelés

Stressz és hormonzavarok- nem elég egyedül a gyógyszeres kezelés

A stressz a mindennapi életünk szerves részét képezi, éppen ezért fontos, hogy megtanuljuk a megfelelő stresszkezelési technikák elsajátítását, hiszen, ha az idegeskedés és a feszült hangulat állandósul, akkor az nem csak a mentális egészségünkre van hatással, hanem a fizikaira is. Hogy milyen változásokat idéz elő sok stressz a hormonrendszerünkben, azt dr. Skurdenka Beatrix, az Endokrinközpont endokrinológusa magyarázta el. 

További részletek
A magas AMH érték PCOS-t is jelezhet

A magas AMH érték PCOS-t is jelezhet

Az AMH megfelelő szintje igen fontos családalapításkor, hiszen minél alacsonyabb mennyiségben van jelen, annál kevesebb az esély a fogantatásra. Ám sokan nem tudják, hogy a túl magas értéke sem kívánatos, ugyanis PCOS-t is jelezhet, ami köztudottan több úton is komoly negatív hatást gyakorol a termékenységre. A magas AMH szint és a PCOS kapcsolatáról dr. Mutnéfalvy Zoltánt, az Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.  

További részletek
Az elhízás okoz hormonzavarokat, vagy fordítva? Utánajártunk!

Az elhízás okoz hormonzavarokat, vagy fordítva? Utánajártunk!

Sokan tisztában vannak azzal, hogy az elhízás és több hormonzavar is kéz a kézben jár. Ám felmerülhet a kérdés, hogy vajon a súlyfelesleg megléte vezet az endokrin problémákhoz, vagy a hormonális állapot következménye, hogy egyre gyorsabban és több kiló csúszik fel? Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Dr. Mutnéfalvy Zoltánt, az Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük a témában. 

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok