Kismama

A Doktor nő tudása és kedvességével nagyon elégedet voltam valamint a recepciós hölgy is figyelmes volt.

Kedves, hozzáértő

Egy lemondásnak hála közeli dátumra kaptam időpontot. Porochnacecz doktornő kedves, hozzáértő, előzékeny orvos és személyzet fantasztikus volt.

Együttműködő

Miután megismerte a doktornő betegségem előzményeit, részletesen elmondta, hogy milyen lehetőségeim vannak a jobbulás reményében. Együttműködő volt abban, hogy nem kell feltétlenül, azonnal orvosságot szedni, hanem a már megkezdett diétát pontosította. Ellátott ismeretterjesztő anyagokkal, melyek segítik a megfelelő diéta kialakítását, meghatározta a további vizsgálatok menetét. Elégedett vagyok.

Minden kérdésemre választ kaptam

Porochnavecz Marietta doktornő rendkívül alapos és vedves volt a vizit során. Teljesen biztonságban éreztem magam, megnyugtató volt látni a doktornő szakmai felkészültségét és tapasztalatát! Minden kérdésemre választ kaptam amiért külön hálás vagyok, örülök, higy a doktornőt megtaláltam,

Együttműködő

Miután megismerte a doktornő betegségem előzményeit, részletesen elmondta, hogy milyen lehetőségeim vannak a jobbulás reményében. Együttműködő volt abban, hogy nem kell feltétlenül, azonnal orvosságot szedni, hanem a már megkezdett diétát pontosította. Ellátott ismeretterjesztő anyagokkal, melyek segítik a megfelelő diéta kialakítását, meghatározta a további vizsgálatok menetét. Elégedett vagyok.

Szívből ajánlom mindenkinek

Porochnavecz doktornő szakmai felkészültsége maximális, az emberi hozzáállássa kiváló, az adminisztráció kiváló, szívből ajánlom mindenkinek!!!!!!

Téma szakértője

 • Dr. Porochnavecz Marietta

 • Szakterületek:
  • belgyógyász, diabetológus
 • Specialitások:
  •  2- es típusú cukorbetegség gyógyszeres és inzulinos kezelése
  • 1- es típusú cukorbetegség felnőttkori terápiája
  • terhességi cukorbetegség
  • predibétesz
  • szövödményes cukorbetegség kezelése

  Véleményeket a Doktornőről itt olvashat>>

   

  Rendelés típusa:

  • Személyes, rendelői vizit
  • Távkonzultáció (skype, telefon)

Kapcsolódó cikkeink

Kiugró vércukorszintek - mit tehetünk ellene?

Diabétesz esetén nagy gondot kell fordítani a helyes vércukorszint beállítására. Azonban előfordulhat, hogy az illető gyakran ingadozó értékeket produkál, és hol túl alacsony, hol pedig túl magas vércukor értékeket mér. Ennek nemcsak rövid, hanem hosszú távon is van szerepe a szövődmények kialakulásában. Ezek okairól és kezeléséről dr. Porochnavecz Mariettát, az Endokrinközpont diabetológusát kérdeztük.

Orvos válaszol

Tisztelt Dr!
2,5 éve első gyermekemnél 26 hetesen 8,7 a cukorterhelés, diétáznom kellett, dietetikushoz nem küldtek. Szülés után 6 héttel éhomi: 5,0 2 órás: 4,4.
Most ismét várandós vagyok, 14 hetes. Tegnap voltam terhelésen éhomi:4,7. 1 óra:9,8 2 óra 6.5.. Itthon mérem magamnak az egy órás értékek általában jók. Néha van hét felett bár nem eszek fehér lisztet, cukrot és figyelek az étkezésre. Viszont egyik nap kicsit szédültem reggeli után fél órával 9,8-at mértem, egy órával 7,3. ez többször is előfordult ebéd és vacsora után is néha. Reggeli után fél órával, tk kenyér, sonka, esetleg paprika tea csak citrommal a reggelim. Mindig 7-8 között van a félórás érték, az egy órás már lemegy 7 alá. Napközben is figyelek az étkezésre mégis 6,6-7,8ig felmegy és egyóra múlva 7 alatt van. Tudom, hogy alap esetben ez normális, de terhesen ez nem probléma a babára nézve? Ez az ingadozás nem károsítja a méhlepényt? Felesleges nézni a fél órát evés után, vagy ezzel valami baj van? Amíg nem rendeződik nem lasz baja a babának? Mit tudok tenni?Válaszát előre is Nagyon Köszönöm.


Dr. Porochnavecz Marietta
Dr. Porochnavecz Marietta diabetológus
Kedves Reni !

A 14. héten végzett vércukor terhelés indokolt volt, mivel előző terhessége alatt terhességi cukorbetegsége volt. A most elvégzett terhelés során vércukor értékei megfelelőek. a 0 és a 120 perc a fontos az anyagcsere megállapítása céljából. Ez rendben van. Vércukor értékeit nincs értelme fél óra múlva mérni, mert a therápia céljából mindig az egy órás értéket vesszük alapul. Ennek 7,0 mmol/l alatt kell lennie. Egy egy alkalommal meghaladhatja ezt az értéket, de nem rendszeresen. Amennyiben sokszor magasabb a vércukor értéke akkor csak inzulin adása kerülhet szóba. Nagyon fontos a rendszeres mozgás, a napi 5-6x étkezés . Reggeli 25 g CH ( kb 5 dkg teljes kiörlésü kenyér, sonka sajt, paprika paradicsom, tea. Tizórai: 30-35 g CH pl gyümölcs vagy tejféle és diétás keksz, ebéd 50 g CH ( leves, hús, köret, itt köret az mérvadó, ami lehet rizs, burgonya, durum tészta vagy zöldköret) Uzsonna 20 g CH: gyümölcs, Vacsora 30 g CH: 1 teljes kiörlésü zsemle vagy 6 dkg kenyér, virsli, tojás, sajt, zöldség, utóvacsora: 10-15 g CH: ami diétás keksz.

Javasolom a rendszeres diabetologiai ellenőrzést, diétás tanácsadáson való részvételt, a vércukor mérés mellett havonta fruktozamin vizsgálatát, és a vizelet aceton vizsgálatát rendszeresen. Ha ezeket meg tudja tartani, nem lesz baja sem Önnek sem a babának.

Üdvözlettel: dr Porochnavecz Marietta

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó videók

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA