• Balog Melinda

 • Szakterületek:
  • Pszichológus
 • Specialitások:
  • testi tünetek jelenléte szakorvos àltal igazolt fizikai betegség nélkül
  • testsúllyal kapcsolatos problémák
  • hormonális betegségekhez tàrsuló pszichés nehézségek (PCOS, cukorbetegség, nőiességgel, férfiassággal, kapcsolatos nehézségek)
  • stresszkezelési nehézségek
  • szorongás
  • párválasztási, párkapcsolati nehézségek 
  • családi életet érintő nehézsègek
  • kizárólag felnőtt ellátás (18 éves kor felett)

   

  Rendelés típusa:

  • Távkonzultáció (skype)

Balog Melinda vagyok, pszichológus, család- és párterapeuta, valamint szexuálpszichológiai szakpszichológus jelölt. Intézménypszichológusi munkám során számos családdal dolgozom, emellett magánrendelés keretében egyéni pszichológiai konzultációkat tartok személyes és online ülések keretében, felnőtt kliensek számára.  Úgy vélem, hogy az a személy, aki lelki probléma esetén pszichológiai segítséget kér, megteszi az első bátor lépést a teljesebb élet felé, amely mindannyiunk legbelsőbb vágya.

Szakmai tapasztalat: 

2019 - Magánrendelés

 • pszichológiai konzultációk felnőtt kliensek számára
 • munkahelyi tréningek

 

2019 - Játékkal-Mesével Óvoda

 • intézménypszichológus 4 intézményben

 

2019 - 2020 

Völgy Utcai Ökumenikus Óvoda - intézménypszichológus

Tanulmányok: 

2021- ELTE PPK - szexuálpszichológiai szakpszichológus (folyamatban lévő képzés)

2020- Magyar Családterápiás  Egyesület - képzésben lévő család- és párterapeuta

2019-2021 Krüger Intézet (Németország) - pszichodráma módszerek használata egyéni pszichológiai tanácsadás keretében (basic modul)

2017-2019 Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar- okleveles pszichológus

2014-2017 Károli Gáspár Református Egyetem és Bölcsészettudományi Kar - viselkedéselemző 

 

Kapcsolódó cikkeink

A rendszertelen, esetleg kimaradozó menstruáció hátterében több probléma is állhat, ám gyakran inzulinrezisztencia okozza a panaszt. Bár valóban ez az egyik legáltalánosabb tünete a betegégnek, ám előfordulhat, hogy a szabályos ciklus ellenére is fennáll az állapot. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája ezért az javasolja, senki se vesse el normál menstruáció esetén az IR lehetőségét, hiszen ettől függetlenül még fennállhat a probléma.

Orvos válaszol

Jó napot az lenne a kérdésem hogy hajhullás és menstruációs zavar kivizsgálásával hova fordulhatnék? Milyen betegségnek a tüntete lehet? Békési vagyok

Kedves Szandra!
Panaszai kezelésére Dr. Koppány Viktóriát, vagy Dr. Kollár Rékát tudom javasolni. Időpontot foglalni a +3670-231-40-00-as számon vagy a https://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink oldalon tud.

Páciensek mondták

Együttérző

Bár voltak félelmeim, mégis sikerült feloldódnom Melinda társaságában. +++

További vélemények

Hírek

Így hat a PCOS a nőiség megélésére

Így hat a PCOS a nőiség megélésére

PCOS- manapság egyre több fogamzókorú nő kapja kézhez ezt a diagnózist. Az állapot okozta tünetek sajnos nagyban kihathatnak az érintett mindennapjaira, hiszen nem csak abban mutatkozhat meg, hogy nehezen- vagy egyáltalán nem- megy a teherbeesés. Ha mégis pozitívat mutat a teszt, akkor nem csak ott a félelem, hogy könnyen vetélés lehet a vége, de a libidón, sőt, a külsőn is meglátszódhat egyfajta stigmaként a zavar. Balog Melinda, a Endokrinközpont pszichológusát arról kérdeztük, vajon, hogy lehet PCOS esetén a lehető legjobban megélni a nőiséget?

További részletek
Göbök a pajzsmirigyen- vajon elrákosodhat?

Göbök a pajzsmirigyen- vajon elrákosodhat?

A pajzsmirigyen viszonylag gyakran jelennek meg göbök, melyek sokszor maguk után vonják a szerv hormontermelési zavarát. Ezek a göbök az esetek többségében jóindulatúak, ám nem árt figyelemmel kísérni őket. Hogy elrákosodhatnak-e, azt dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa mondta el. 

További részletek
Állandóan szomjas? Conn-szindróma is okozhatja

Állandóan szomjas? Conn-szindróma is okozhatja

A fokozott szomjúság oka legtöbbször átmeneti, melyet okozhat túlságosan sós, fűszeres ételek fogyasztása, dehidratáció, testmozgás, meleg idő is. Ám ha tartósan úgy veszi észre, hogy folyton csak inna, az a cukorbetegség mellett egy másik kóros állapotot, ún. Conn-szindrómát is jelezhet. Hogy mit kell tudni róla, azt dr. Békési Gábortól, a Budai Endokrinközpont endokrinológusától kérdeztük meg.  

További részletek

Prima Medica Egészséghálózat