Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Endokrinközpont!2011. január 9-én ambuláns műtéttel 2 naevust távolítottak el rólam. Leletem negatív lett.

Három nappal később allergiaszerű tünetek jelentkeztek bőrömön testszerte. (nagy, viszkető foltok mindig máshol, viszkető fejbőr, napi szinten, minden nap változó napszakokban) Lidocainnal érzéstelenítettek. Mivel nem a műtét helyén, és nem azonnal jelentkeztek a tünetek, valószínüleg nem az érzéstelenítő okozta. Mivel a tünetek mai napig fennállnak napi rendszerességgel (kisebb, ritkább foltok megjelenése, ezzel párhuzamosan kellemetlen rosszúllétek - főleg fejbőrviszketés, fejzsongás, mellkasban és a gégében szorító érzés, néhány napja elkezdtem köhécselni és az orromat is a megszokotthoz képest kissé sűrűbben fújni), elmentem jónéhány vizsgálatra góckutatás céljából. Eddig bőrgyógyászat, nőgyógyászat, fogászat, gégészet, pajzsmirigy ultrahang: negatív eredmények. Hátravan még: hasi ultrahang, parazita vizsgálat (székletből), Helicobacter kilégzési-teszt, LTT - Lidocain-adrenalinra, Ibuprofénre és Paracetamolra.

Az allergológiai laboreredményem 2 hét múlva lesz meg. (eddig semmire nem voltam allergiás)

A teljes vérkép és vizelet laboreredményeim a következők: WBC (Fehérvérsejt): 11,04 (4,3-10,8), Koleszterin: 5,95 (2-5), T3 (szabad): 8,63 (2,5-6,3). A többi érték mind normál tartományban volt.

Még 1 fontos dolog: anyajegy műtétem után néhány nappal megjelent nálunk egy idegen, kissé betegnek tűnő macska. (csipás, orrfolyós) Finoman kitessékeltem a kezemmel, hisz nem állt szándékomban őt bántani.

Kérdésem a fent leírtakkal kapcsolatban a következő: elképzelhető-e, hogy valamilyen féregbetegséget kaptam el a cicától?

Hiszen eddig minden leletem negatív, mégsem érzem jól magam, ami egyébként nem jellemző rám. Egészséges életmódot élek, nincsenek káros szenvedélyeim, csak a szmog és stressz tudnak befolyásolni.

Várom válaszukat.Köszönettel: Kata

Kedves Kérdező!

Igen a cicától lehet kapni betegséget. A vizsgálatok helyes irénybanzajlanak. meg lesz az eredmény

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves Doktornő! Kedves Doktor Úr!24 éves nő vagyok, december 9-én veszítettük el Kisbabánkat a 16. héten. 165 cm, 74 kg. Nem dohányzom, nem eszem sok édességet.

A szemeim kiskorom óta dülledtek, a szemhéjam nagyon enyhén duzzadt, a szemem alatt karikás.) Több orvos is pajzsmirigyproblémára gondolt, több alkalommal voltam TSH-vizsgálaton. Az eredméyeim mindig a normál tartományon belül voltak.

A babánk szinte azonnal megfogant (első gyermekünk lett volna). Több alkalommal voltam kórházban vérzés és erős hányás miatt. A 12. héten vérzés miatt voltam bent, de a szemeim dülledtsége miatt kértek pajzsmirigyvizsgálatot (2010. 11. 11.) Az eredmény: TSH ultraszenzitív: 0,713 (0,460-4,680). Miután kijöttem a kórházból, újabb vérvételre mentem (2010. 11. 16.), az eredmény: 1,217 (0,460-4,680). A nőgyógyász és a háziorvosom is mindkét eredményt megfelelőnek találta.

2010. december 10-én volt a műtétem, aminek során nagyon sok vért veszítettem, vörösvérsejt: 2,7 (3,9-5,6), hemoglobin: 84,0 (120-160). A testhőmérsékletem kb. 2 héten át éppen csak elérte a 36.0 fokot. A védőnőm javaslatára a háziorvostól kértem beutalót egy ellenőrző vérvételre, és kértem, hogy a TSH-t is írja fel. Megnézte a korábbi eredményeimet, és azt mondta, novemberben nézték, rendben voltak, most nem kell nézni. Úgyhogy sajnos nem is nézték. A védőnő szerint pajzsmirigyproblémára utalhat a dülledt szemem, a szapora szívverés és az alacsony hő, a háziorvos mégsem akarta vizsgálni. Azóta a pulzusom nyugodtabb (lehet, hogy az altatás miatt volt magasabb, és/vagy a mitralis prolapsus sindroma-m miatt) . A testhőm szintén normalizálódott, minden reggel mérem. A műtét után elég sok vitamint kezdtem szedni (és vasat), szerintem ezek miatt híztam az elmúlt 2 hónap alatt 2 kg-t. A terhesség 16 hete alatt nem híztam. Ön szerint mi lehet a probléma? Lehet gond a pajzsmirigyemmel?

(Több helyen olvastam a pajzsmirigy alul- és túlműködés tüneteiről, nem értek hozzá, de egyik probléma tünetei közül sem ismertem fel többet magamon, mint a másikéiból.)

Köszönöm!

Kedves Kérdező!

Köszönöm a bizalmat, a részletes tájékoztatást a problémáról, megéretm a tanácstalanságát.

Olyan kört érint, ahol, csak a szakember, endokrinológus adhat biztonságos választ, hogy mia a helyzet a szemtünete alapján a pajszmirigy állapottal és a bekövetkezett decemberi eseménnyel.

Személyes konzultációt javaslok a rendelésemen, hiszen a klasszikus endokrinológiai vizsgáalt, a teljeskörű felmérés , így lehetséges. Szívesen fogadom és segítek, van jó megoldás a gyógyuláshoz, és a baba programhoz.

üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Cím!1991-95 között kezeltek a II.sz.Belklinikán Dr.Gláz Edit prof.asszony vezetésével alulműködő pajzsmiriggyel. A hormon leleteim 2 hónap után jók voltak, azonban vérzés csak Tri-Regolra volt. 1995-ben a kezeléseket - a kudarc miatt - abbahagytam. A Tri-Regolt 3 évig folyamatosan kellett szednem.

2007-ben a veszprémi kórházban az összes hormonvizsgálatot elvégeztettem, jó eredménnyel. Sajnos csak pecsételő vérzésem van 3-4 napig, ez pontosan akkor jelentkezik minden hónapban, mint amikor fogamzásgátlót szedtem. Ez a vérmennyiség valamivel több a semminél.

Félévente járok nőgyógyászati vizsgálatra, minden alkalommal jók az eredményeim.

Kérdésem: Ha jók a hormon eredményeim, akkor miért nincs normális vérzésem? Vagy nem probléma a mennyiség?Tisztelettel: Szilvia
Kedves Szilvi!

Megtisztelt bennünket bizalmával!

Igaz az első kezdeti tünetek indulásától hosszabb idő telt el.

Egy személyes konzultáció a rendelésen egy telejskörű vizsgálat biztonságosan vezethet az oki diagnózison át az oki terápiához. Van remény a gyógyulásban.

Várjuk rendelőnkbe!

Üdvözlettel:

Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves Doktornő!Lassan 1 hónapja diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy-túlműködést. A pontos számadatokat nem tudom, csak a TSH értékemet, ami 0,0007 volt..

A panaszaim amikkel orvoshoz fordultam a következők voltak: -rendkívül erősen vert a szívem, néha úgy éreztem félrever, és abban a pillanatban rosszul voltam, -több este sem aludtam, mert állandóan csak izegtem-mozogtam a gyors szívverés miatt, -idegesebb voltam. Fogyás egyáltalán nem volt tapasztalható nálam. Sokat ettem, napi 1-2-szer mentem el wc-re, de nem adtam le a súlyomból. Semmi más jellegzetes pajzsmirigy-problémám nem volt. Viszont jelenleg 25 napja Metothryrint szedek (2x1-et), kezdetben jobban éreztem magam tőle, viszont most napok óta megint jobban ver a szívem, és ismét múlt éjjel nem tudtam aludni, és egyszer \"félrevert\" ismét a szívem. A kérdésem az lenne, hogy vajon mitől lehet ez? Lehetséges, hogy még teljesen nem hat a Metothyrin? Egyáltalán mennyi idő alatt kezd el hatni, mert ezt sehol más fórumon nem olvastam sajnos... És végül, hogy a Metothyrin mellé nem kellett volna kapnom pulzuscsökkentőt, vagy szívnyugtatót, vagy remegés csökkentőt (azt elfelejtettem, hogy nem folyamatosan de sokszor remegek, amolyan belső remegés-féle, néha jobban, néha kevésbé, de múlt éjjel óta nagyon.). Hétfőn megyek izotópos vizsgálatra, utána vissza a háziorvoshoz, irassak fel Ön szerint valami gyógyszert a szívre?? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel!
Kedves Kérdező!

Fontos lenne tudni, hogy a Ft3, Ft4 hormonszintek milyenek voltak az alacsony TSH érték mellett.

A Methothyrinnek már hatni kellene ennyi idő alatt, vagy a dózisa nem megfelelő.

A szívritmus problémára kaphat gyóygszert a háziorvostól.

A pajzsmirigy túlműködés kezelését hatékonnyá teszi, a pontos oki diagnózis , ehhez személyes konzultáció szükséges.

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor Úr/Nő!Férjemet magas vérnyomás miatt vizsgálták felső végtagi ultrahangon, amin egy göböt találtak pajzsmirigyében. Pontosabban:A pajzsmirigy jobb lebenyében 7 mm-es echoszegény göb van. A nyaki erek vizsgálható szakaszában kóros morphológiai vagy áramlásbeli eltérés nem mutatható ki. Megnagyobbodott nyirokcsomó vagy egyéb kóros terime a nyaki szakaszon nem ábrázolódik, A nyálmirigyek épek.Ön szerint a 7 mm-es ciszta lehet betegségre utaló.Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Kérdező!

A pajzsmirigyben jelentkező cysta arra utal, hogy a szervezetet időnként komoly terhelések érik, mely kihat a pajzsmirigyre , annak működésére.

A pontos oki diagnózis felállítása ebben az esetben is fontos.

A rendelésemen ebben tudok segíteni, fontos a figyelmeztetések időbeni megoldása.

üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr/Nő.24 éves lány vagyok.állandó súlyproblémákkal és diétával.170cm és 104kg. Igaz sosem voltam nádszál,de 18 évesen 73kg-mal érettségiztem. Az elmúlt évek alatt stresszből bőven kijutott és ennek tulajdonitottam a rohamos hizást. Voltam endokrinológiai kivizsgáláson ahol pajzsmirigy alulműködést állapitottak meg. Ez k.b.3 évvel ezelőtt történt, amikor 86 kg voltam. Kaptam Euthyrox tablettákat 50 majd 75 mg-osat-szedésük alatt hizásom még intenzivebb lett.Tavaly önkényesen abbahagytam a gyógyszer szedését, mert már 108 kg voltam. Igaz orvosom nem értett egyet a kihagyással,szerinte a fogyás most indulhatott volna be. A tabbletták kihagyása után lefogytam k.b.7-8 kg-ot. Felkerestem egy másik endokrinológust aki teljeskörű hormonális kivizsgálást végzett. Összes eredményem megfelelő volt,még a pajzsmirigy is jól működött.Igaz tájékoztatott arról,hogy esetleg az előző gyógyszerszint hatása miatt jók az eredmények. Azóta állandóan diétázom a várt fogyás mégsem indult be. Néha úgy érzem, mintha vizenyős volna a testem, arcom, kezem. Eljutottam egy vérvétel nélkúli teljeskörú állapotfelmérésre. Orosz géppel történt 10 perc alatt k.b. 120 adatról tájékoztattak. Szerintük mindenem rosszul múködik, szivem,tüdőm,agyam s.t.b... akár elsődleges probléma a hypofizisnél lehet és MR vizsgálatot javasoltak. Nagyon megijedtem. Kérdéseim: Ön szerint egy 10 perces vérvétel nélküli diagnosztika hány százalékban adhat valós képet egészségemről ill. mit tetszik tanácsolni a továbbiakban? Eddig azt hittem ?csak kövér vagyok nem pedig beteg, adenom s.t.b. Az endokrinológus által végzett teljeskörú hormonális kivizsgálás csak kimutatta volna a hypofizis problémát. Vagy vegyem az orosz géppel történő kivizsgálást kuruzslásnak? Várom válaszát és tanácait a fogyással kapcsolatban is.

Kedves Kérdező!

Megtisztelt a bizalmával!

Örülök, hogy holisztikus szemléletű endokrinológusként tudok választ adni, az orosz géppel kapott eredményre: ekkora súlyfeleslegnél természetesen a szervezet mikrotáplálása( szövet-sejt szinten kezzd eltolódni) , ezért az ilyen típusu gépi felmérés gyakran mutat ilyen eredményt, s a rendelésemre is érkeztek ilyen lelettel.

A hypophisys komoly gondot rejtő elváltozásárt igí látatlanból részben eloszlatom.

Amiben én tudok segíteni, hogy ha a rendelésemre eljön és egy az általam kidolgozott vizsgálati rendszerrel oki diagnózishoz tudunk jutni és elindulhat a testsúlycsökkenés és a teljes körű gyógyulása szervezetében.

Várom a rendelésemen , amennyiben tud jelnetkezzen be , minden szerdán du 16-20.00 rendelek.

szép estét!

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Nő/ Úr!Most másfélével kisfiam után ismét gyereket szerettünk volna vállani, így tavaly júliusban elkezdtük a stimulációs kezelést Merional-lal, mivel magamtól nincs peteérésem és mensturációm is ritkán. Ez így van hozzsú évek óta, az első terhességem is így jött létre és zajlott le a legnagyobb rendben.Néhány hónapra rá, tavaly szeptemberben viszont a szokásos hormon vizsgálatok alkalmával kiderült, hogy nagyon alacsony a TSH szintem. Időközben a stimulációt is felfüggesztettük (3 hónap fogamzásgátló kúrán vagyok), mert a Merional mellett sem sikerült peteérést elérni. Jövő hónapban kezdhettük volna el ismét a próbálkozást, de azóta bebizonyosodott, hogy Basedow kórban szenvedek.

Tüneteim nincsenek, még a túlműködés időszakában vagyok, de már a T3 T4 eredményeim sem jók sajnos.

Utolsó mérések alapján

TSH 0,005

T3 7,61

T4 18,3

TPO 1500

TSH receptor AAT 5,78Két kérdésem lenne:

1. Papimi terápiával (gyulladásos betegségek mágneses kezelése, www.magandoki.hu) véleménye szerint megállítható/gyógyítható-e a gyulladás ill. megakadályozható, hogy a folyamat átforduljon alulműködésbe?

2. Ilyen körülmények között vállalható-e egyáltalán terhesség, figyelembe véve azt is, hogy én idén 40 a párom 52 éves lesz. Nagyon vágyom még egy gyermekre, várni nincs időm, de nem tudom, hogy ebben a helyzetben mit tegyek.Válaszát előre is hálás köszönettel veszem:Szokody Ágnes
Kedves Szokody Ágnes!Köszönöm, hogy megtisztelt a bizalmával és leírta problémáit, és hogy ezt megosztotta velünk.

Én több mint 25 éve fogalalkozom pajzsmirigy betegekkel minden életkorban kísérő állapotokban és az utóbbi 12 évben pedig holisztikus szemléletű endokrinológusként , már sokszor segítettem a pajzsmirigy túlműködés kezelését gyógyszer, vagy izotóp, műtéti kezelés elkerülésével nélkül megoldani, igy teljesen biztonságosan elkerülve az alulműködés kialakulását.

A pajzsmirigye ön áltaél leírt paraméterek alapján sokkal speciálisabb formájú gyulladásos betegség ezért én a személyes találkozást , komplex terápia megbeszlést javaslom a rendelésemen a Budai Allergia Központban.

Van segítség az egészsége helyreállításának és az újabb sikeres terhességnek.

Üdvözlettel, várom aszemélyes találkozást.

Dr Bérczy Judit
Tisztelt szakértő!

2011.02.02-án diagnosztizálták nálam a pajzsmirigy megnagyobbodását,illetve pajzsmirigy cisztát ami 4mm-es nagyságú.Folyamatos rosszulléteim vannak, a beszéd közben nagyon gyorsan elfáradok. Mit ajánl számomra, mi a teendő ez esetben?

Mennyi a valószínüsége a beavatkozásnak esetemben?

Köszönettel:Claudia
Kedves KérdezŐ!

Köszönjük, hogy megtisztelt bizalmával .

A leírt lelet és a panaszai alapján a cysta kicsiny mérete, miatt beavatkozásnak minimális a valószínűsége.

A pajzsmirigy problémájával endokrinológust keressen fel. Mint endokrinológus tudom fogadni a rendelésemen, előzetes bejelentkezés alapján. Biztosan tudok segíteni panaszai megszüntetésében, van jó megoldás, a gyógyúlásához, a pajzsmirigy problémája esetén.

Várom a rendelésemen

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr/Nő/!A legutóbbi pajzsmirigy uh eredménye a következő:A pajzsmirigy jobb lebenye 16-18-42mm. A pajzsmirigy bal lebenye 22-25-46 mm. Alsó pólusában 30-22-20 mm-es echodús solid göb van, melynek centrumában 20-15-16 mm-es septumokat és belső echokat tartalmazó cysticus felritkulás van. A bal lebeny és az ischtmus határán 7-4 mm-es ovalis cysta van. Az ischtmus 4 mm széles.5 hónapja szültem. Azt szeretném megkérdezni, hogy a terhesség hatására létrejöhetett-e ez a cysticus elváltozás? A szoptatás befejeztével visszaállhat-e az eredeti állapot?

Indokolt-e a biopszia, mivel ez az elváltozás folyadékkal teli?

Elkerülhető-e a műtét? Van-e más módszer az eltávolításra/leszívás, alkoholos kezelés/?

Válaszukat előre is köszönöm.
Kedves Kérdező!

Azt írja a legutóbbi pajzsmirigy Ultrahang lelet., készült (ek) ezt megelőzően , milyenek.

A TSh, fT3, fT4 ant TPO eredménye van-e, testsúly jelenleg milyen, menzesze vissza tért-e?

A pontos megítéléshez, természetesen személyesesét.

n lenne jó találkoznunk.

Várom visszajelzését

üdvözlettelDr Bérczy Judit
Kedves szakértő!

Az Immuno-endokrinológia fül alatt olvasható betegségek (Addison-kór) ugye nem feltétlenül párosulhatnak az autoimmunk pajzsmirigy alulműködéssel?! Kicsit megijedtem olvasás közben...:-( Van arra ötlete, hogy milyen irányba forduljak, ha már a Hashimoto-t. beigazolódni látszik? Sajnos nagyon félek attól, hogy az autoimmunk folyamatok más testrészeimet is megtámadják...Jelenleg az alulműködésre utaló panaszaim vannak \"csak\": hajhullás, fáradság, izomfájdalom (reuma faktor magas értéke miatt RA irányába is elküldött az orvos), kedélyállapotváltozások stb. Köszönöm válaszát!
Kedves Zsuzsa!

Megtisztelt a bizalmával, köszönöm.

Az autoimmun folyamatok amint a szervezete is érzékelte a pajzsmirigyet mind gyakrabban érintik.

A felsorolt panaszai hátterének tisztázása fontos, mennyiben terjedhet az autoimmun reakció más mirigyekre, illetve mi lehet a megoldás a folyamat gyógyulás irányába terelésének.

Van jó megoldás, csak személyes találkozást igényel.

Szívesen segítek a rendelésemen a Budai Allergia Központ endokrinológiai rendelésén.

üdvözlettel

Dr Bérczy JuditHírek

Mi lehet a T4 érték eltérésének oka?

Mi lehet a T4 érték eltérésének oka?

A T4, vagyis a tiroxin hormon az anyagcsere szabályozójaként működik, és szerepet játszik az izomfunkcióban, az emésztésben és a csontok egészségének megőrzésében is. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont belgyógyásza, endokrinológus főorvos azokra a tünetekre hívta fel a figyelmet, amelyek esetén fontos a T4 hormon szintjének ellenőrzése.

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Békési Gábor PhD nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Békési Gábor PhD nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel az Endokrinközpont minden páciens figyelmét.
 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA