Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!

Segítséget szeretnék kérni pajzsmirgy alulműködéssel kapcsolatba.
1 éve 3 hetig tartó erős menstruációs vérzés kapcsán derült fény a betegségre. Nőgyógyász minden vizsgálati eredménye jó volt, így a pajzsmirigy kezelése L-Thyroxin tablettával történik. Sajnos állandóan ugrál a TSH érték hol alacsony (0,004), hol magas (4,23) két hónap elteltével gyógyszeradag változtatására, és ennek következtében hol 30 napig folyamatosan vérzek, hol 60 napig nincs vérzésem.
Nagyon megvisel ez a rendszertelenség és nem hiszem el, hogy nincs valami megoldás az érték stabilizálására. Jelenlegi orvosom szerint legyek tűrelmes, majd beáll az érték.
Kérem segítségét mit tegyek, kihez forduljak segítségért, megoldásért, mert úgy érzem elég hosszú ideje várok.

Válaszát előre is köszönöm:

Tisztelettel:

Szabó Ágnes
Kedves Kérdező!
Természetesen jogos az elvárása, hogy beálljon a szervezet egyensúlya.
Amit ajánlani tudok fordljon hozzám , biztosan tudok segíteni, amennyiben személyesen tudunk találkozni a rendelésemen.
Várom, van jó megoldás
Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt szakértő!Munkatárasimmal szedjük a Hoodia caps-t!Szeretnénk megkérdezni,tényleg igaz-e,hogy a pajzsmirigyet tönkre teszi?És hogy miért nem lehet gyógyszertárban kapni a capsulát ha ártalmatlan?Válaszát előre is köszönjük!
Kedves Kérdező!
Mielőtt pontos választ adok, pár kérdésem van:
Melyik Hoodia capszulát szedik?
Mekkkora testsúly, a haskörfogat, szed-e más étrendkiegészítőt, vagy gyógyszert?
Hölgyek szedik vagy férfiak is?
üdvözlettel
Bérczy doktornő
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
nekem strumat allapitott meg az orvos,de az utolso kontrolon mar csomot talalt kb 2centimetereset,azt mondta hogy operalni kellene,de en most nem egyeztem bele szeretnem tudni hogy mindenkeppen szukseg e van operaciora,most szedek tabletat az euthyrox125 valaszukat koszonom
Kedves Kérdező!
Az információ alapján nem lehet megítélni, hogy valóban orvos-szakmailag indokolt-e a műtét.
Személyes konzultációval biztonságos választ tudok adni és olyan terápiás tervet, amely segítheti a műtét elkerülését.
Várim a rendelésemre,van jó megoldás.
üdvözlette
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor Úr/Nő
Segítségét szeretném kér , hashimoto thyreoditisben szenvedek, sajnos egy éve egy két hónapos terhességet veszítettem el.
Sajnos azóta nem áll be a pajzsmirigyem,havonta változnak a laboreredményeim. Egyik hónapban túlműködik a másik hónapban alacsonyan.L-thiroxint szedek ,havonta nézetem kíváncsiságból az eredményt, de az adagolást csak 3 havonta változtatják. Kisbabát szeretnénk,mi lehet a megoldás?
Szinte az összes terhesvitaminban van jód ezzel nem árthatok? Ugyanis mindenhol azt olvasom , hogy aki ebben az autoimmun betegségben szenved az nem vihet be jódot,viszont azt is olvastam , hogy ha nem viszek be jódot akkor az a magzatnak fejlődési rendellenesége lehet, igaz ez? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!
Az emlitett témában nagy tapasztaltom van, decsak személyes konzultáció alapján tudok az egyénre legmegfeleőbb beállítst megadni, szívesen fogadom a rendelésemen.
üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves Doktor Ur/No!

Segitseget szeretnem kerni. Veteles miatt voltam cukorterehelesen, ahol az inzulint is mertek, inzulinrezisztencia miatt.

Az eredmenyeim:

A glukozterheles. 0 perces: 4,8 nmol/l, 60 perces: 3,1 nmol/l és a 120 perces 3,3 nmol/l volt.

Az inzulin: 0 perces: kevesebb mint 2, 60 perces: 8,4 mIU/l, 120 perces: 7,5 mIU/l.

Sajnos nem volt feltuntetve referencia tartomany, igy nem tud, hogy jo e az eredmeny.

Koszonom szepen a valaszat!
Kedves Kérdező!
A küldött eredményei alapján felmerül, hogy a szervezetének hormonegyensúlya megváltozott, az inzulinelválasztása inkább alacsonyabb tartományban van. A pontos háttér, ok tisztázása a vetélések miatt is szükséges.
Konzultációra szívesen fogadoma Budai Allergiaközpontban.
Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktornő!

Pajzsmiríggyel kapcsolatos problémám eddig még nem volt, ill. a TSH. is normális határon mozgott. Most készült UH.vizsgálat alapján a jobb lebeny 12x12x33 mm. a bal 14x13x33mm.Az isthmus nem szélesebb.Szerkezete kifejezetten inhomogén, de körülírt góc nem különül el benne.
Vélemény: Thyreoiditis chr.

Szeretném kérdezni, van e köze mindehhez, hogy negyedévenként Bonviva vénás injekiót kapok,(eddig már két alkalommal)? Ez előtti vérképvizsgálatomon a TSH. érték normális volt.
Megtisztelő válaszátköszönettel veszem.

Ilona
Kedves Kérdező4
Megtisztelt bizalmával, köszönöm.
A leírtak alapján és az eddigi tapasztalatok szerint a pajzsmirigyben jelenleg leírt Uh kép, valószínűleg már előbb mint az inj. elkezdődhetett.
A pontos válaszhoz, és a megfelelő pajzsmirigy védelem érdekében , személyes konzultácoióval tudok hatékonyan segteni , szívesen fogadom a rendelésemen.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Szakértő!
Párom 6 hetes terhes, pajzsmirigy alulműködése van. Szült már 2 gyerkőcöt előző házasságában, 38 éves. A 2. baba hamarabb született meg, stresszes időszak volt. Mindkét gyereke egészséges. A pm-alulműködésre folyamatosan gyógyszert szed. Nem hízott meg, egészséges életet él.Én közben pereskedve válok az előző feleségemtől, bíróság dönt majd az én gyerkőceim elhelyezéséről.
3 éve vagyunk együtt, szeretnénk babát. Kedvesemet azzal ilyesztették meg, hogy veseelégtelenség, cukorbetegség, hasnyálmirigy-elégtelenség... alakulhat ki a babánál az ő pm-alulműködése miatt.Most az abortusz mellett döntött, s közben megszakad a szive. 38 évesen nyilván utolsó esélyünk lenne a babára. A tapasztalatok szerint mennyire valósak ezek a kockázatok?
Tisztelettel
ÁK
Kedves Kérdező!
A leírtak alapján nem lehet megítélni, hogy párja jelenleg mennyire van egyensúlyban a bevezetett terápiával.
Amennyiben lehetséges,konzultációra szívesen fogadom önöket, mert az ami miatt, -a leírt információk- az abortusz mellett döntöt a párja, nem biztos, hogy rá nézve reális.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Jó Napot,

Érdeklődni szeretnék, hogy a következő tünetekkel és laboreredménnyel milyen problémára gyanakodhatunk? Szeretném, ha a tünetek megszűnnének.
Tünet: 1)hízás(heti 3 mozgás, 2,5l víz, vegetáriánus étkezés főleg-néha eszem hust-)Szóval mindezek mellett folyamatos hízás évi 1-2 kilo figyelhető meg, amit nem tudok leadni. (most 74kg a sulyom) 2)Száraz bőr, nagyon száraz és ez különösen zavar, naponta 1szer kenem magam krémmel. 3)töredezett bőr 4)rövid menstruácio 5) fáradság 6)szemem alul szemhéj alatt kicsit sárgás vagy szürkés, de kicsit véreres is.30 éves vagyok.
A lelet alapján a TSH értékem 0.49 , ami 0 0.5-5-ös tartományhoz képest. Az FT4 13.9 , ami normál, de erősen alulrol közelíti a ref-tartományt 12-22.FT3 normál 4.7 ref-tartomány 3.1-6.8. Emellett a vérképem nem mutatott eltéréseket. süllyedés volt magas 18 (2-15 mellett) és az összfehérje volt alacsony 57 a ref tartomány itt 60-80. Bilirubin rendben volt.
Szeretném, ha már valami változás lenne különösen a száraz bőr és sulyprobléma gyanánk. Ugyanakkor az alacsony TH szerint lehet tulműkődésem van??Kérem segítsen, milyen írányba keresgéljek, mert bármit megtennék, hogy javuljon a helyzet.

Köszönöm

ZSanett
Kedves Zsanett!
Megtisztelt a bizalmával.
A leírt probléma , s a leletekkel egybevetve, csak személyes konzultációval tudok segíteni.
Oki diagnózis, oki terápia!
Várom a rendelésemre.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktorno! Szeretném a segítségét és a tanácsát kérni! Lányom 16 éves és 1,5 éve a pajzsmirigy jobb lebenyén kb. 2cm-es csomót találtak. Voltunk citológiai vizsgálaton már 2-szer, ahol Hashimoto szindrómát , és krónikus Thyroiditítát állapítottak meg. A pajzsmirigy méretei: Jobb lebeny: 11,3 ml; a bal lebeny: 7,5 ml;
A véreredmények a kovetkezok: Enzimek: AST: 0,31, ALT: 0,24,
ALP: 1,12; Proteinek: Prokalcitonín: 0,03, C-reaktív protein: 0;
Hormonok: TSH: 0,08, Szabad Tyroxin: 14,74, Szabad Trijódtyronín: 8,22 Tyreoglobulín: 94,7, Anti-Tg: 433.1, Anti-TPO: 15,3;
A doktorno akihez járunk gyógyszert nem adott, mert alacsony a hormonszint, az Antitestek pedig magasak. A csomó amit megállapítottak fél év alatt kb. fél cm-t nott. Már másfél éve várunk és semmi sem torténik, ezért tanácstalan vagyok, hogy jól-e dontott a doktorno azzal kapcsolatban, hogy még mindig várjunk. Szeretném a tanácsát kérni, hogy On mit ajánlana! Válaszát elore is koszonom! Tisztelettel T.Ingrid!
Kedves Kérdező!
Megtisztelt a bizalmával.
A leírtak alapján igen összetett a probléma, csak személyes konzultáció alapján tudok helyes terápiát beállítani.
Amennyiben lehetséges szívesen fogadom a rendelésemen, van jó megoldás.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves Doktor Ur!

Szeretnem a segitseget kerni! Sajnos mar volt 2 vetelesem, majd megszuletett a kislanyom es ezt kovetoen ismet volt 2 vetelesem. Most egy nagy kivizsgalasban vagyok benne. Persze megneztek a TSH szintet. Az ertek: 2,19 mIU/L. A referencia tartomany 0,27 es 4,20 kozott van. Beszeltem a haziorovossal, o azt mondta, hogy ez normalis, azonban a nogyogyasz azt mondta, hogy 1 es 2 kozott kell lenni az erteknek. Gondolom ezt nem szabad gyogyszerrel csokkenti, mert akkor a tobbi hormonra is hatassal lehet. Azt szeretnem megkerdezni, hogy tud e valami termeszetes gyogymodot javasolni, amivel csokkenthetnem a TSH szintet. Azt hallottam, hogy talan a SZELEN is alkalmas erre, azt mar kb. 1,5 honapja szedem napi 1 szemet. Esetleg lenne valami hatasos es termeszetes gyogymod amit tud javasolni a Doktor Ur? Koszonom szepen!
Kedves Zita!
Köszönöm a bizalmát!
A szelén segítséget adhat a pajzsmirigynek.
A szervezet belső millieuejőnek fenntartása, és folyamatos biztosítása sokkal összetettebb, ezért a pontos oki diagnózis
felállításához suívesen fogadom a rendelésemen.
Van jó megpldás.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus

Hírek

A pajzsmirigy alulműködés PCOS-t is okozhat

A pajzsmirigy alulműködés PCOS-t is okozhat

Mind a pajzsmirigy alulműködés, mind a PCOS népbetegségnek számít, ám azt kevesen tudják, hogy gyakran egyszerre áll fenn a két állapot. Ennek többek között az az oka, hogy a hypothyreosis gátolhatja a normál peteérést, ami ciszták kialakulásához vezethet. A témában dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája beszélt. 

További részletek
Van pajzsmirigybeteg a családban? Erre figyeljen!

Van pajzsmirigybeteg a családban? Erre figyeljen!

A pajzsmirigyzavarok gyakori problémának számítanak, és érdemes tudni, hogy a gond sok esetben öröklődik is. Éppen ezért dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája felhívja a figyelmet az ekkor jelen lévő rizikóra a családokban. 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica Egészséghálózat