Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Endokrinközpont!





Másfél éves kislányomtól vért vettek a közel múltban.Teljes vérképet kért a bőrgyógyász,mivel ételallergia gyanú is fennáll.Az eredményben van néhány csillag,amit el is mondtak,hogy mi miért van de sajnos a laikus aggódó anyuka ezt nem mindig érti.Kérem segítsen értelmezni az alábbi eredményeket és nyugtasson meg,hogy nem kell aggódnom!Alacsony az MCH:25 Összfehérje:64

Alfa 2 globulin:14 Béta 2 globulin:2.6 Gamma globulin:9.0.Ez mind az összfehérje alatt található érték.Valamint azt mondták,hogy olyan 4 hónapos kisbaba szinten megállt az immunrendszere ezért az igg szintje nagyon alacsony.Nem értem,hiszen pici lányom még sosem volt a másfél év alatt komoly beteg.Csak enyhébb nátha és egyszer egy mandula gyulladás,ami szintén nem volt vészes.Egy örökmozgó,nagyon jó étvágyú,mindig mosolygós kis tündér,mégis ennyi a csillag a vér eredményébem.Kérem segítsenek és nyugtassanak meg.Nagyon köszönöm,várom e-mailjüket.

Tisztelettel:Szabóné Zita
Kedves Zita!



Az Ön által felsorolt értékek - ha csak ezek vannak megcsillagozva - nem jelentenek gondot. Az MCH a vörösvértestek festékanyag tartalmát jelzi, ami enyhe vérszegénységre utalhat, de ezt feltétlenül a többi értékkel (vörösvérsejt szám, hemoglobin és hematokrit érték) együtt kell figyelembe venni. Ezen adatok sajnos nem állnak rendelkezésemre. A további felsorolás a vérfehérjék alcsoportokra történő megoszlását jellemzi, ami nem korszerű vizsgálat. Azt említi, hogy kislányának az IgG szintje alacsony, de ennek értékét nem küldte el - ezért erről véleményt sem lehet mondani. Amennyiben részletesebb magyarázatot szeretne, szakrendelésemen a Budai Allergiaközpontban rendelkezésükre állok.



Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit
Tisztelt Endokrinológus Szakorvos!



2,5 évvel ezelőtt műtöttek strumával, mindkét oldalon a teljes pajzsmirigy szövetek eltávolításra kerültek, a benne lévő göbök miatt. Azóta alulműködésem van, amit L-tiroxinnal tartanak a normál tartományba. Csak TSH kontroll van azóta, más vizsgálat nem történt a műtét óta. 10 hónapja szültem második gyermekemet, akit még anyatejjel is táplálok. Mostanában elég sokféle tünet jelentkezett nálam: kezemen a körömágyak gyulladtak, körömdeformálódás, gombásodás jelentkezett, gerinc és derékfájdalom főleg éjszaka, gyakori migrénes rohamok, vérvétel történt amiben a Se Ca nagyon alacsony és a TSH 7,00 lett. Milyen vizsgálatokra volna szükségem hogy kiderüljön mi lehet a probléma? Válaszukat előre is köszönöm, tisztelettel: Vasáros Andrea
Kedves Vásáros Andrea, állapotának megítélésére egy kontroll TSH vizsgálat, valamint kálicum, foszfor és a vér fehérjeszintjének vizsgálata szükséges. ezekkel -ha igényli- készsléggel konzultálom a Budai Allergia Központban.

Üdvözlettel

Szabolcs I. dr.
Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő!

29 éves nő vagyok, 2010. augusztus 1-én született meg kisfiam. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb. 8 héttel a szülés után, azaz, most kb. másfél hónapja nagyon nagy mennyiségben hullik, az azelőtt nagyon dús hajam. Nem tudom, hogy bebeszélem-e már magamnak, vagy tényleg, de jóval ritkábbnak tűnik, mint régen, mind látszatra, mind tapintásra. Tudom, hogy szülés után elvileg \"normális\" a hajhullás, de úgy érzem, hogy ez annál több. Ha megfésülködöm, akár száz szál hajam is kijön egyszerre, a lakás is tele van a hajammal, a párnám, még a kisbabám kezében is találok sokszor. A hajmosástól, már előre rettegek, mert akkor akár ötszáz szál is kijön egyszerre. Azért tudom, hogy kb. annyi, mert egyszer megszámoltam fésülködésnél és hajmosásnál is.Eléggé meg vagyok rémülve, hogy alig 30 évesen kopasz leszek, korábban mindenki irigyelte a hajam. A segítségét szeretném kérni, hogy milyen vizsgálatokat kéne végeztetnem, ahhoz, hogy kiderüljön mi az oka a hajhullásomnak? Illetve milyen vonalon induljak el? Bőrgyógyász?Belgyógyász?



Köszönöm előre is megtisztelő válaszát:





Réka
Kedves Kérdező!

A hajhullás hátterének tisztázásában segíthet endokrinológiai szakvizsgálat, és a bőrgyógyászat. Természetesen alapként a háziorvosa által kiírható komplett vérvizsgálat, Fe hiány nincs-e, rejtett gyulladás CRp, valamint TSh.

A további pontosítás a már említett szakemberek feladata.

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!



Jelenleg 10 hetes kismama vagyok. A vérvétel eredményem: T4 1,24 ng/dl

T3 4,01 pg/mL

TSH 0,1279 uIU/mL

Egy kicsit megijesztettek: pajzsmirigy túlműködésem van, keressek fel egy szakorvost, hiszen ez a tünet vetéléshez vagy koraszüléshez is vezethet.

Kérdésem: Tényleg ennyire kétségbeejtő a helyzet?
Tisztelt Érdeklődő!

A pajzsmirigy működésben nem ritkán következik be változás a terhesség során.

A leletek alapján a tsh érték alacsonabb volta miatt valóban felmerülhet egy induló pajzsmirigy probléma, hogy tényleg milyen a pajzsmirigy llapota fontos szakemberrel, endokrinológussal konzultálni.Szívesen segítek én is a rendelésemen .

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Tanácstalan vagyok. Az endokrin szakrendelésen műtétet javasoltak, nem tudom mindenképpen szükséges e.

Évek óta pajzsmirigy túlműködésem van, ami eddig nem reagált a gyógyszeres kezelésre, a tsh 0,05, az izotópos vizsgálat eredménye: 5.12%, amely fokozott funkcióra utaló felvételi érték, de egyébként nem nagyobb, nincs benne göb.. A diagnózis: recidív hyperthyreosis. A napokban voltam megint kontrolon és most beállt a tsh normál értékre, viszont az anti TPO értékem 600. Javít e a műtét az állapotomon? Kell e a műtéti beavatkozás.Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Katalin
Tisztelt Felföldi Istvánné, endokrinológiai véleményezése orvosi vizsgálat alapján lehetséges. A Budai Allergia Központ endokrinológiai rendelésén a vizsgálat elvégezhető (30/6319309).

Üdvözlettel:

Szabolcs I. dr.
Pajzs mirigy daganattal műtöttek 15 kén.Ugy nevezett papilláris fajtája volt.De csak azt az oldalt távólitótták el.Lehet e ennek további következménye?A lányomnak is cisztája van mit tegyek?Egy elkeseredett anyuka .Kérem válaszoljanak.
Tisztelt Kérdező!



Ne keseredjen el, mert a továbbiakban ez kezelhető.



Jó egészséget kívánok:



Prof. Dr. Balázs Csaba (06-30-631-9309)
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy egy éve folyamatossan csökken a WBC fehérvérsejt számom mostani véreredményemnél 3,3 G/I

és még a Granulocita absz 1,7 G/I

HCT 0,350 I/I csökkent és erre keresném a választ,hogy mi a bajom.Mielöbbi válaszát várom!!!Elöre is köszönöm!!!!

Üdvözlettel:Deák Veronika
Kedves Veronika!



Jelen panaszával hematológust kell felkeresni. Ez nem endokrinológiai probléma, ha nem gyógyszer következménye. De ha az is, a kezelést akkor is csak hematológus tudja biztosítani.



Üdvözlettel:



Dr. Major Judit
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!



Tavaly júliusban derült fény a pajzsmirigy-alulműködésemre.

Laborleleteim alapján szubklinikus alulműködésem van,a TSH értékem még azóta sem állt be.

A legutóbbi laboreredményeim:

AntiTPO 18,56 (0-34)

TSH 4,18 (0,35-4)

T4 1,08 (0,89-1,76)

T3 2,97 (2,3-4,2)

Prolaktin: 19,1 (2,8-29,2)



L-thyroxin 50ug/nap másik nap/75ug a szedés.



Tüneteim a következőek:állandó szorongás,nyaki szorító érzés,nyelési problémák,mellkaségés,depresszióra való hajlam,magas pulzus,motiváció hiánya.

Mindezekre nincs okom,így nem értem mitől lehet?

Vérnyomásom alacsony,hízni nem híztam,180cm magas és 60kg vagyok.

Nyaki UH negatív.



Kérdésem a következő lenne:

Milyen irányban kellene a vizsgálódás hogy kiderüljön mi áll a szubklinikus pajzsmirigy-alulműködésem hátterében?Mert úgy vélem valami más baj okozhatja az emelkedett tsh-t.

Gondolok itt agyalapi mirigy-problémára,vagy más hormon-értékek vizsgálódására.



Köszönöm megtisztelő válaszát előre is!



P.Renata

Kedves Renáta!

Egy személyes találkozót ajánloka Budai allergia központban, s akkor mindent megbeszélünk és egy komplex dg-kus tervet és terápiát-

Várom személyes találkozást

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Jo estet,



Elnézését kérem hogy zavarom Önt, de egy dolog nagyon nyugtalanít, amire szeretném ha Ön választolna:

A háziorvostól egy részletes laborbeutalót kértem és a

TSH 0.0030 (0.49-4.67),T3 16.94 (1.45-3.48) es a T4 3.76 (0,71-1.85) miatt nagyon megijedtem.Mit jelent ez?

Kedves Gabriella!



Az Ön által elküldött leletek pajzsmirigy túlműködést bizonyítanak. Ezt az állapotot mielőbb kezelni kell.



Üdvözlettel



Dr. Major Judit
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!



Azt szeretném kérdezni, hogy van e olyan laboreredmény, amelynek eltérése egyértelműen alátámasztja az autoimmun betegséget, és a thyreoditis subacutat. Ugyanis az első laboreredményeknél még csak az anti TPO volt 160 ref.érték 0.00-40, a TSH, az fT4, fT3 rendben volt, a vérsüllyedés volt még magas folyamatosan. A thyreoglubulin is jó értéket mutatott. Nem is volt gyógyszeres kezelés, (kivizsgálások sorozata) csak egy mandula mműtét, mert a nyakon mko. nyirokcsomó van, biopszía reaktivat jelzett. A pm.UH rendben. Időközben, a vizsgálatok sorozata alatt ez a thyreoglobulin lett ref. értéken felül.

Most közel 1 év után lett az antiTPO szintén magas, ami már 1 évvel ezelőtt is meg volt, tehát társult hozzá a thyreoglobulin magas értéke, és a pm. UH ismételt vizsgálata már göböt is mutatott a pm-ben, de az izotóp negativ volt.

Kérdezném: Nem kellene egy ujab biopszia a nyaki nyirokcsomóból, vagy a pajzsmirigy piopsziája, mert UH-n van ugyan göb, de izotóp negativ. Vagy esetleg CT vagy MRI, pontosítani a betegséget, ha van egyáltalán. Most ezek után pajzsmirigybetegség van, vagy autoimmun betegség. És egyáltalán kell e gyógyszeresen kezelni? Jelenthet e ROSSZINDULATU DOLGOT a pm.-ben lévő UH látható göb, izotópon nem látszik, a nyaki nyelvgyök alatti reaktiv lgl-ek?

Mi legyen a további lépés? Egyébként már végigjártunk minden. Bizonytalan eredményekkel.

Ezért kérem útmutatását, mert érdemi választ sajnos, beteg-orvos kapcsolat nem megfelelő mivolta miatt nem kapunk.



Tisztelettel és köszönettel:





Kedves Kérdező!

Az ön esetében a személyes találkozás, a szakma szabálya szerinti kivizsgálás, pontos anamnézis, fizikális vizsgálat fontos.Személyesen szívesen segítek

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet


További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA