Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktornő!

A segítségét szeretném kérni az eredményeimmel, állapotommal kapcsolatban.
Jellemző rám a fáradékonyság, és a sok alvás (hétvégente előfordul, hogy 14-16 órát alszom). Egy gyógymasszőr hívta fel a figyelmem, hogy esetlegesen pajzsmirigy problémám lehet, ezért teljes vérképet csináltattam.

Eltérés a Karbamid szintemben volt, a 2.5-6.4 referencia értékhez képest 2.3 az eredményem.

A TSH 4,16 (0.35-4.94) és a T4 1.32 (0.7-1.8) normális, azonban a T3 3.71 (1.71-3.71) a felső határon van.

Utánaolvastam, hogy a karbamid szintem a kevés húsfogyasztás eredménye lehet.

Kérdésem, hogy az eredmények tükrében Ön szerint szükséges további vizsgálat? Vagy pajzsmirigy téren semmi probléma és megnyugodhatok?

Előre is köszönöm segítségét!

Üdvözlettel: Anna
Kedves Anna!
Köszönöm a bizalmát.
Az elküldött leletk, valamint a panaszai alapján tovább érdemes lépni , mivel a pajzsmirigy hormon eredmények kiértékelése ebben az esetben csak személyes konzultáció útján lehet , mivel az Ft3 és a TSH eredmények egymának ellentmondóak, illetve lehet más irányú összefüggés , amiben tudok segíteni és a panaszait orvosolni.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Budai Endokrinközpont!

A Pajzsmirigy szcintigráfiai felvételen diffus strumát állapítottak meg. Funkcionális göb nem látható.
A pulzusszám 80-114 között van.
Életkorom: 51 év.


Ezek a vérvizsgálat eredményei:


Eredmény Egység Referencia tartomány
TSH 1,219 mIU/L 0.35-4.94 F
Szabad T4: 13.28 pmoI/L 9.01-19.05 F
Szabad T3 4.60 pmoI/L 2.63-5.7 F

A kérdésem, hogy az ezt a betegséget hogyan tudom kezelni, gyógyítani.
Szükséges-e jódtartalmú készítményt szednem.
Várom megtisztelő válaszukat

Üdvözlettel,
Weisz László
E-mail: [email protected]Tisztelt Weisz László!Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. és a gyógyszeres szedés indikálta. Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal! Jód tartalmú készítményt nem használjon.

Jó egészséget kívánok:

Prof. Dr. Balázs Csaba
Tisztelet Doktornő! 41 éves vagyok, 1 hónapja néztek nálam hormon szinteket szűrésként. Minden rendben bizonyult TSH kivételével. TSH: 0,009 T3:6,14; T4:25,31 lett. Korábban semmiféle tünetem nem volt. A súlyomat gond nélkül tartom (60-61 kg) Gyorsan elmentem nyaki UH is ahol mindent rendben találtak. (\"Körül írt kóros elváltozás nem ábrázolódott\" normál nagyság, homogén szerkezet). Felkerestem egy endokrinológust ahol napi 1 tabl. metothyrin-t írtak fel, ill. 6 hét múlva kontroll vérvizsgálatra kell visszamennem. Kérdésem az lenne, hogy befolyásolhatja e az eredményt a stressz ill. a menstruáció? A vérvétel idejében mind kettő aktuális volt. Helyesnek tartja-e a gyógyszeres kezelést? A gyógyszer után olvasva kissé tartok a mellékhatásoktól (mivel külön fel is hívták rá a figyelmemet)Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Beáta
Kedves Kérdező!
Köszönöm a kérdését. Több tényező is együtt állhat, amikor az UH-val sincs különömsebb eltérés.
A pontos oki diagnózis felállításához, amennyiben tud szívesen fogadom a rendelésemen és egy megfelelő terápiát beállítunk A stressz igen terhelő a pajzsmirigyre.

Üdvözlettel
dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

A kérdésem a következő lenne:
2011.06.01-i vérképem szerint a TSH-m alul működött, ezért a hepatológusom L-Tiroxynt írt fel. 50 mg.-ról indultunk és felmentem 100 mg-ig. szeptemberben kontroll vérvétel eredményei szerint a TSH-m a normál értékbe visszament.(2.15)
A probléma itt kezdődik, hogy az alap tüneteim nem múltak el ,azok megmaradtak. ( hízás diéta és mozgás mellett, depresszíó, hajtöredezettség, szexuális libidó csökkenése, száraz bőr. )
Mi a teendőm ?
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel:

Lívia
Kedves Lívia!
Köszönöm, hogy megtisztelt a bizalmával.
Amennyiben lehetséges várom személyes konzultációra, mert így tudok egy reális képet kapni és egy oki diagnőzis alapján oki terápiát beállítani.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő! 3 éve Hashimoto betegséget diagnosztizáltak nálam. Eddig még nem kellett hormonpótlást alkalmazni, jelenleg 2,49 a TSH szintem. Ezzel az értékkel vállalhatok babát, vagy előtte lejjebb kéne vinni a TSH-t? Az orvosom szerint minden rendben, továbbra sem kell hormont szednem és jöhet a baba. Ön szerint is? Előre is köszönöm a válaszát! Lívia
Kedves Lívia!

A baba programm miatt mindig egyénre szabva ítélem meg azon pacienseimnél a kezelést, amikor a TSH: 2 felett van de még benne van a normál tartományban.
Amennyiben lehetséges várom személyes konzultációra.

Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő!
Egy hónappal ezelőtt hormon, vércukor és inzulin vizsgálatot végeztettek nálam. Minden eredményem tökéletes lett, kivéve az inzulin értéket.
TSH: 1,14mIU/L 0,35-4,94
Szabad T4: 0,96 ng/dl 0,7-1,48
ATPO 1 U/mL alatt 1-16
Glükóz 4,8mmol/L; 3,5 - 6,1
60\' 5,7 mmol/L 3,1 - 10,5
120\' 5,2 mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 0\' 13,4 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60\' 53,8 mIU/L
120\'44,3 mIU/L
Van egy 4 éves kisfiam, két éve volt egy ikerterhességem, sajnos a 12. héten elvesztettük a babákat, azóta nem tudok teherbe esni. PCOS-t a nőgyógyász kizárta.
Ön szerint indokolt lenne gyógyszeres kezelés vagy elegendő a szigorú diéta és mozgás?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Cs. Anita
Kedves Kérdező!

A küldött leletek valóban az inzulin rezistencia mellett szólnak.
A pontos beállításhoz személyesen szükséges találkoznunk.
A mozgás és a diéta elkezdése fontos.

Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr, Kedves Doktornő,
soliter hideg göböt diagnosztizáltak a pajzsmirigy bal lebenyében,ami semmiféle panaszt nem okoz. A hormonszintek nem haladják meg a normális értéket,csak a thyreoglobulin kiugróan magas, 830ug/l. 30 éves férfi vagyok, mi a teendő ilyen esetben?

Köszönettel várom a választ,
Olivér
Kedves Olivér!

A pajzsmirigy göbök kifejlődése összefügg az egész szervezetben zajló reakciókkal. az ok feltárása fontos,,ami egy jelzés a magas tg szint is jelez.
Szívesen segítek a rendelésemen.
Van jó megoldás!

Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Bérczy Doktornő

Tanácsát szeretném kérni,hogy megfelelő
Euthyrox tablettát szedek-e,mert a TSH szintem
jelentősen megváltozott.
2011.04.29 TSH 3,3056
2011.09.27 TSH 0,3650
Egyik nap 150 mg. másik nap 175 mg.Euthyroxot
szedtem fenti időtartam alatt.
Kell-e változtatni rajta vagy megfelelő fenti
változat?
Várom válaszát,köszönettel
Varga Piroska
Keves Piroska !

A dózist csökkenteni kell.
javasolt: 150 ugramm és 125 ugramm váltva.
Üdvözlettel:

dr Bérczy Juidt
Kedves Doktornő!
63 éves p.m.mütét előtt álló nő vagyok.Évek óta kezelnek többgöbös golyvával, napi 1 szem Methotyrinnel a TSH értékem most beállt.
UH.leletem:jobb lebeny 70x40x33mm több 12-21mm
göbbel, bal lebeny:72x42x40mm melybe szintén több 1o-25mm göb van. az istmus 12mm széles.
A szintigráfiás vizsgála: minden irányban megnagyobbodott jugulum szintje alá érő pm.vetület ábrázolódik. Mindkét oldalon többszörös, fokozott aktivitásu terület. Multifunkcionális autonomia lehetősége merül fel.
Szept.végére mütétre vagyok előjegyezve!
Nagyon kérem, ha válaszolna hogy fentiek alapján elkerülhető lenne-e a mütét, Ön szerint?!
Nagyon várom válaszát, egy volt eü.dolgozó.
Kedves Kérdező!
Fontos lenne a személyes találkozás, amennyiben a pajzsmirigynél nincs olyan elváltozás, komoly pajzsmirigy okozta légcső szűlkület, hangrekedés , ami sürgőssé teszi a műtétet van esély a műtét elkerülésére.
Üdvözlettell
dr Bérczy Judit
Tisztelt Dr nő.

Minden vizsgálatot elvégeztem a a pajzsmirigyel kapcsolatban.jobb lebeny:kb:37g bal:lebeny:80gkörölimirigy szerkezet inhogény,ballebeny alsó harmadban37mm-esechodens göb van.Diagnozis:EO410 És aVáci korházban azt monták minnél elöbb mötesem meg magam .De látatam az önök honlapját hogy természetes uton is lehet gyogyitani nem kell azonnal mütétt.És talán akkor még fogyok is mert most sajnos 170kg vagyok.Kérdezem a drmöt hogy mit tudjavasolni. nekem.
Kedves Kérdező!
Amennyiben sztemélyesentudunk találkozni,. akkor meg tudjuk beszélnmi a részleteket.
Szívesen fogadom a rendelésemen.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Hírek

Pajzsmirigy göbök- mit kell tudni róluk?

Pajzsmirigy göbök- mit kell tudni róluk?

A pajzsmirigy betegségek egy csoportját a szerven megjelenő göbök adják. Fontos azonban itt megjegyezni, hogy nagyon gyakori jelenségről van szó. Ha csak a tapintható göbökről beszélünk – melyek nagysága minimálisan 1 cm – akkor a lakosság kb. 6 – 8 % -a érintett. Ha az ennél kisebb göböket is számításba vesszük – ezek ultrahang vizsgálattal mutathatók ki – akkor ez a szám már 40 – 50%-ra emelkedik. Dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológus szakorvosjelöltjét a pajzsmirigy göbös elváltozásairól kérdeztük. 

További részletek
A pajzsmirigy alulműködés PCOS-t is okozhat

A pajzsmirigy alulműködés PCOS-t is okozhat

Mind a pajzsmirigy alulműködés, mind a PCOS népbetegségnek számít, ám azt kevesen tudják, hogy gyakran egyszerre áll fenn a két állapot. Ennek többek között az az oka, hogy a hypothyreosis gátolhatja a normál peteérést, ami ciszták kialakulásához vezethet. A témában dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája beszélt. 

További részletek
Van pajzsmirigybeteg a családban? Erre figyeljen!

Van pajzsmirigybeteg a családban? Erre figyeljen!

A pajzsmirigyzavarok gyakori problémának számítanak, és érdemes tudni, hogy a gond sok esetben öröklődik is. Éppen ezért dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája felhívja a figyelmet az ekkor jelen lévő rizikóra a családokban. 

További részletek

Prima Medica Egészséghálózat