Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Nő

Segítségét szeretném kér , hashimoto thyreoditisben szenvedek, sajnos egy éve egy két hónapos terhességet veszítettem el.

Sajnos azóta nem áll be a pajzsmirigyem,havonta változnak a laboreredményeim. Egyik hónapban túlműködik a másik hónapban alacsonyan.L-thiroxint szedek ,havonta nézetem kíváncsiságból az eredményt, de az adagolást csak 3 havonta változtatják. Kisbabát szeretnénk,mi lehet a megoldás?

Szinte az összes terhesvitaminban van jód ezzel nem árthatok? Ugyanis mindenhol azt olvasom , hogy aki ebben az autoimmun betegségben szenved az nem vihet be jódot,viszont azt is olvastam , hogy ha nem viszek be jódot akkor az a magzatnak fejlődési rendellenesége lehet, igaz ez? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!

Az emlitett témában nagy tapasztaltom van, decsak személyes konzultáció alapján tudok az egyénre legmegfeleőbb beállítst megadni, szívesen fogadom a rendelésemen.

üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Kedves Doktor Ur/No!Segitseget szeretnem kerni. Veteles miatt voltam cukorterehelesen, ahol az inzulint is mertek, inzulinrezisztencia miatt.Az eredmenyeim:A glukozterheles. 0 perces: 4,8 nmol/l, 60 perces: 3,1 nmol/l és a 120 perces 3,3 nmol/l volt.Az inzulin: 0 perces: kevesebb mint 2, 60 perces: 8,4 mIU/l, 120 perces: 7,5 mIU/l.Sajnos nem volt feltuntetve referencia tartomany, igy nem tud, hogy jo e az eredmeny.Koszonom szepen a valaszat!
Kedves Kérdező!

A küldött eredményei alapján felmerül, hogy a szervezetének hormonegyensúlya megváltozott, az inzulinelválasztása inkább alacsonyabb tartományban van. A pontos háttér, ok tisztázása a vetélések miatt is szükséges.

Konzultációra szívesen fogadoma Budai Allergiaközpontban.

Üdvözlettel:

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő!Pajzsmiríggyel kapcsolatos problémám eddig még nem volt, ill. a TSH. is normális határon mozgott. Most készült UH.vizsgálat alapján a jobb lebeny 12x12x33 mm. a bal 14x13x33mm.Az isthmus nem szélesebb.Szerkezete kifejezetten inhomogén, de körülírt góc nem különül el benne.

Vélemény: Thyreoiditis chr.Szeretném kérdezni, van e köze mindehhez, hogy negyedévenként Bonviva vénás injekiót kapok,(eddig már két alkalommal)? Ez előtti vérképvizsgálatomon a TSH. érték normális volt.

Megtisztelő válaszátköszönettel veszem.Ilona
Kedves Kérdező4

Megtisztelt bizalmával, köszönöm.

A leírtak alapján és az eddigi tapasztalatok szerint a pajzsmirigyben jelenleg leírt Uh kép, valószínűleg már előbb mint az inj. elkezdődhetett.

A pontos válaszhoz, és a megfelelő pajzsmirigy védelem érdekében , személyes konzultácoióval tudok hatékonyan segteni , szívesen fogadom a rendelésemen.

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Jó Napot,Érdeklődni szeretnék, hogy a következő tünetekkel és laboreredménnyel milyen problémára gyanakodhatunk? Szeretném, ha a tünetek megszűnnének.

Tünet: 1)hízás(heti 3 mozgás, 2,5l víz, vegetáriánus étkezés főleg-néha eszem hust-)Szóval mindezek mellett folyamatos hízás évi 1-2 kilo figyelhető meg, amit nem tudok leadni. (most 74kg a sulyom) 2)Száraz bőr, nagyon száraz és ez különösen zavar, naponta 1szer kenem magam krémmel. 3)töredezett bőr 4)rövid menstruácio 5) fáradság 6)szemem alul szemhéj alatt kicsit sárgás vagy szürkés, de kicsit véreres is.30 éves vagyok.

A lelet alapján a TSH értékem 0.49 , ami 0 0.5-5-ös tartományhoz képest. Az FT4 13.9 , ami normál, de erősen alulrol közelíti a ref-tartományt 12-22.FT3 normál 4.7 ref-tartomány 3.1-6.8. Emellett a vérképem nem mutatott eltéréseket. süllyedés volt magas 18 (2-15 mellett) és az összfehérje volt alacsony 57 a ref tartomány itt 60-80. Bilirubin rendben volt.

Szeretném, ha már valami változás lenne különösen a száraz bőr és sulyprobléma gyanánk. Ugyanakkor az alacsony TH szerint lehet tulműkődésem van??Kérem segítsen, milyen írányba keresgéljek, mert bármit megtennék, hogy javuljon a helyzet.KöszönömZSanett

Kedves Zsanett!

Megtisztelt a bizalmával.

A leírt probléma , s a leletekkel egybevetve, csak személyes konzultációval tudok segíteni.

Oki diagnózis, oki terápia!

Várom a rendelésemre.

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktorno! Szeretném a segítségét és a tanácsát kérni! Lányom 16 éves és 1,5 éve a pajzsmirigy jobb lebenyén kb. 2cm-es csomót találtak. Voltunk citológiai vizsgálaton már 2-szer, ahol Hashimoto szindrómát , és krónikus Thyroiditítát állapítottak meg. A pajzsmirigy méretei: Jobb lebeny: 11,3 ml; a bal lebeny: 7,5 ml;

A véreredmények a kovetkezok: Enzimek: AST: 0,31, ALT: 0,24,

ALP: 1,12; Proteinek: Prokalcitonín: 0,03, C-reaktív protein: 0;

Hormonok: TSH: 0,08, Szabad Tyroxin: 14,74, Szabad Trijódtyronín: 8,22 Tyreoglobulín: 94,7, Anti-Tg: 433.1, Anti-TPO: 15,3;

A doktorno akihez járunk gyógyszert nem adott, mert alacsony a hormonszint, az Antitestek pedig magasak. A csomó amit megállapítottak fél év alatt kb. fél cm-t nott. Már másfél éve várunk és semmi sem torténik, ezért tanácstalan vagyok, hogy jól-e dontott a doktorno azzal kapcsolatban, hogy még mindig várjunk. Szeretném a tanácsát kérni, hogy On mit ajánlana! Válaszát elore is koszonom! Tisztelettel T.Ingrid!
Kedves Kérdező!

Megtisztelt a bizalmával.

A leírtak alapján igen összetett a probléma, csak személyes konzultáció alapján tudok helyes terápiát beállítani.

Amennyiben lehetséges szívesen fogadom a rendelésemen, van jó megoldás.

Üdvözlettel

Dr Bérczy JuditDr. Bérczy Judit részéreTisztelt Doktornő!

A kérdésem az lenne, hogy az androgén eredetű hajhullásnak milyen okai lehetnek nők esetében? Tizenéves korom óta zsíros, aknés volt a bőröm, kaptam rá diane 35 fogamzásgátló tablettát, amit 1-2 évig szedtem. A gyógyszer elhagyása után kezdett hullani a hajam, és az aknék is visszatértek, bőrgyógyászok szerint valószínűleg androgén hajhullásom van. Lehetséges, hogy a gyógyszer borította fel a hormonháztartást? Vagy más endokrinológiai ok lehet? Köszönettel.
Kedves Zsuzsa!

Az androgén típusu hajhullás hátterében a belső hormon egyensúly felborulás a áll legtöbbszőr, de természetesen a mellékvese, petefészek és azt szabályzó agyfüggelék mirigy funkció változása is állhat.

Az oki terápiához szükséges pontos diagnózis felállításában endokrinológus tud segíteni, én is szívesen fogadom a rendelésemen.

Üdvözlettel

Dr Bérczy JuditTisztelt Dr Nő/Úr!Azután szeretnék érdeklődni, hogy a diabetes insipidus nevű betegséget minden esetben sok vizelet ürítéssel jár?Pár hónapja kezdtem el minden ok nélkül sok vizet inni 5-6 liter egy nap, de volt már, hogy elmentem 8-10 literig is.

Voltam is kórházban, hogy kivizsgáljanak ez ügyben, mivel a cukorbetegséget előtte kizárták csak ez maradt lehetőségként.

De mivel a vizeletemmel minden rendben volt (nem pisiltem többet szomjaztatáskor, 1 litert reggel 7 és délután 4 közt), a ADH hormont már nem is néztek. Annyit mondtak, hogy valószínűleg lelki okokból iszom ennyit. Kontrollálnom kell magam. Én igyekszem is, trükközök cukorkával, rágóval, de nem váltak be, igazából nem tudok 5 liter alá menni, pedig szeretnék ez nem állapot nekem.Kiegészítésként mondanám, hogy empty sella -m van, az agyalapi mirigyem atrophias, de azt mondták ennek nincs köze az ivásomhoz.Előre is köszönöm a segítségüket:Hajni
Kedves Hajni!

Csak a személyes kozultáció alapján tudok segíteni, megértve a problémát.

Amennyiben tud szívesen fogadom, van remény a gyógyulásban.

Üdvözlettel:

Dr Bérczy JuditTisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!36 éves nő vagyok.5 évvel ezelőtti szülésem után pajzsmirigyműtétet hajtottak rajtam végre;a szövettani eredményem Hashimoto-tireoiditis.A meghagyott pajzsmirigyszövet sajnos azóta is nő és az anti-TPO szintem mindig magas.Az évek alatt 74 kilóról apránként 96-ra híztam,ami nagyon zavar.Az utóbbi időben-annak ellenére,hogy a hormonszintem rendben volt-rettenetesen éreztem magam(ólmos fáradtság,migrénes rohamok,nagyon fájtak a melleim stb.)Mivel magam is egészségügyi dolgozó(gyógyszerész) vagyok megpróbáltam kezembe venni a dolgokat.Meg kell mondanom hosszas utánajárás és kapcsolatok révén sikerült szó szerint kiharcolnom egy hormonprofilt!!Bebizonyosodott a gyanúm,hogy hormonális eltolódásom van.Hyperprolactinaemiát diagnosztizáltak nálam.Napi 150mg l-Thyroxint és 2*1 Bromocriptint szedek.Valamelyest javult a helyzet.Tudom,hogy az életvitelem sem használ,hetente legalább 64-76 órát dolgozom,ha az éjszakai ügyeletet is beleszámolom,de ezen nem tudok változtatni.

Mostanában sokszor érzem,hogy lüktet a pajzsmirigyem és az összes izületem is fáj.Az ujjaim mostmár annyira,hogy nem tudok kicsavarni egy ruhát vagy lecsavarni egy kupakot.Őszintén szólva rettegek az összes többi autoimmun betegségtől.A műtét óta sikerült asztmát is beszereznem.Az allergiateszt negatív lett,szóval valószínűleg ez is autoimmun.

Hallottam,hogy létezik autoimmun betegek részére diéta.Esetleg ebben tudna-e a segítségemre lenni,hogy mi az amit ehetek és mit nem?Javasolja-e esetleg,hogy a kislányom táplálkozásán változtassak?A nagymamám és az édesanyám is pajzsmirigybeteg.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:Krisztina
Kedves Krisztina!

Összkérdés, és sok a nyitott kérdés!

Amennyiben lehetéges a személyes találkozás , ez igen fontos lenne.

Milyen, most aTSh, és PRL eredménye?

Vércukor terhelés , inzulin rezisztencia vizsgálat történt-e?

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Szakértő!Érdeklődni szeretnék hogy pajzsmirigy alúlműködés esetén lehet e algakapszulát szedni / spirulina/ ha igen napi 6 szemet lehet e ?

kb 10 éve szedem az L-thyroxin 5o et napi 1 szemetKöszöntel Ilona
Kedves Kérdező!

A természetes jődpótlás fontos a pontos dózist csak személyesen tudom megmondani, a napi 3 kpaszula mehet .Tisztelt Szakértő!Érdeklődni szeretnék, hogy pajzsmirigy alúlműködésnél Hypothyreosis lehet e szedni algakapszulákat /spirulina/ ha igen kb. napi 6 szemet lehet e szedni?

kb 10 éve van pajzsmirigy betegségem L-thyroxin 50 et szedek napi 1 szemet. köszönettel Ilona
Kedves Kérdező!A természetes jódpótlás fontos, a pontos dózist csak személyesen tudom megmondani, a napi 3 kapaszula mehet.Üdv:

Dr. Bérczy Judit

Hírek

Jelek, hogy szülés utáni pajzsmirigy probléma áll fenn

Jelek, hogy szülés utáni pajzsmirigy probléma áll fenn

Szülés után a hatalmas hormonális változások miatt furcsa tüneteket tapasztalhatnak a kismamák. Olykor azonban előfordulhat, hogy postpartum thyreoditis okozza a kellemetlen panaszokat. Dr. Békési Gábor PHD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája azokat a jeleket ismereti, melyek fennállása esetén érdemes a hormonzavarra gyanakodni.

További részletek
Agyalapi mirigy- a hormonrendszer karmestere

Agyalapi mirigy- a hormonrendszer karmestere

Az agyalapi mirigy a legfontosabb belső elválasztású mirigyünk, mely bár igen apró méretű, mégis jelentős szerepet játszik a hormonális folyamatok működésében. Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa az agyalapi mirigy funkcióját és betegségeit ismerteti.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA