Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

tisztel szakértő! A kérdésem az lenne hogy novemberben voltam utoljára az orvosomnál pajzsmirigy alulműködésem van már több éve 75 mg Euthyrox tablettát szedek minden reggel éhgyomorra a vérvétel alapján jó a tsh nem rég szültem sokáig küzdöttem a plusz kilokkal most 2 éves a fiam kb fél éve le fogytam 55 kg vagyok ennek én nagyon is örülök de attol tartok nem e sok a gyogyszer amit szedek és tul működésem lett mert nem hizok sőt fogyok de a tsh szerint minden ok csak előtte meg kövér voltam hogy most ennek mi lehet az oka erre lennék kiváncsi, van időszak mikor belső remegésem van de ,nem sűrűn hál istennek válaszát nagyon várom mert az én dokimhoz csak 2 vagy 3 honap mulva tudnék menni nem tud hamarabb idő pontot adni hálás vagyok önnek előre is köszönöm a válaszát Tisztelettel Bettyna
Kedves Kérdező!

Köszönöm a bizalmat.

A leírtak alapján csak egy részletes, oki diagnózist eredményező személyes találkozást is igénylő konzultációt tartok szükségesnek, az on által leírta panaszok és az eddig megállapítot diagnóziss és terápia közötti diszkrepancia feltárásához.

Személyes konzultácio útján szívesen segítek.

üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Szakértő!

27 éves nő vagyok, pajzsmirigy alúlműködésem van és L-thyroxit 100-ast szedek 2 db.-ot. Nem tudok fogyni, csak minimálisat, pedíg alig eszem és tornázok is. Hallottam és olvastam egy fogyokúrás gyógyszerről, Hoodia P57 a neve. Kiszeretném próbálni, csak nem tudom, hogy milyen hatással van a pajzsmirigyre. Ön szerint lehet szednem?

Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelettel: Bukta Hajnalka
Kedves Kérdező!



Az ön alapbetegsége miatt a szerek nem mindig úgy hatnak, ahogyan azt az ismertetők mondják, néha így csalódás éri a betegeket.

javsolnék egy személyre szabott állapotfelmérést és ennek birtokában egy komplex egyéni terápiát, szívesen fogadom a rendelésemen.



üdvözlettel:



Dr Bérczy Judit
Tisztelt Endokrinközpont!



40 éves vagyok,jelenleg IVF kezelés alatt állok. Eddig 2 sikertelen beavatkozás volt, most harmadjára próbálom. Volt immunológiai kivizsgálásom is, de korábban már diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy problémát.

2 éve a TSH-m 2,66 IU/L volt, 1,5 éve 5,08, majd 1 éve visszaesett 1,23-ra, jelenleg 1,43. A T3 és T4 referencia értéken belüli volt mindvégig, de ingadozott. A prolaktin szintem is a felső határ fölött volt, ez azonban már normalizálódott a mai napig, 1 éve szedtem rá Bromocriptint egy ideig. Eközben csináltattam antitest vizsgálatot is, eredményei:

1 éve anti TPO 1127 IU/ml, HTG 535 IU/ml volt, jelenleg TPO 954,1 IU/ml, anti TG 446,5.

A családban sajnos öröklődő pajzsmirigy betegség előfordul anyai ágon.

Soha nem szedtem semmilyen gyógyszert, nem tartották szükségesnek, mert meddőségi beavatkozáshoz csak azt várták el, hogy a TSH 2,2 alatt legyen. Nekem azonban így is vannak tüneteim, hideg intolerancia, fáradékonyság, rekedtség, de nem állandóan. Saját \"gyógyításomra\" bio szelént szedek és jódtartalmú babavitamint, mivel IVF alatt állok. A bio szelénnek tudom be állapotom javulását.

Kérdésem, hogy ez az elváltozás Hashimoto szindróma? Valóban kezelés nélkül kell kivárnom, míg be nem következik a pajzsmirigyem pusztulása? Lehet ez a több sikertelen IVF oka? Szehetek jódtartalmú babavitamint? Nem \"olaj a tűzre\" ez pajzsmirigy gyulladás esetén? Az a helyzet, hogy csak ez a babavitamin tartalmaz folátot, nekem pedig genetikai okok miatt a szervezetem nem tudja feldolgozni a \"sima\" folsavat rendesen.

Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!



Üdv.: F.Tímea
Tisztelt F.Tímea !



Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. és a gyógyszeres szedés indikálta. Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!



Jó egészséget kívánok:



Prof. Dr. Balázs Csaba



06-30-631-9309
Tisztelt Budai Endokrin Központ!



40 éves nő vagyok. Van egy 18 éves gyermekem, de születése óta nem estem teherbe, aminek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget ezidáig.

2008-ban kerültem kórházba súlyos szívritmus zavarral amit 4 napig semmilyen gyógyszeres kezeléssel nem tudtak helyre állítani majd egyszer csak \"elmúlt\". Egyre többször azonban visszatért ezért 2009 nyarán Gellér László főorvos úr katéter ablatiót végzett. Sokkal jobb nem lett, így 2010 nyarán pacemakert kaptam.

Kamrai extráim azonban megmaradtak amik eléggé megnehezítik napjaimat.

2011 márciusában katéterezték újra a szívem amikor arra az eredményre jutottak, hogy ezeket a zavarokat nem a szív betegsége okozza.

Különböző vizsgálatokra került sor ahol kiderült, hogy nagyon magas a tesztoszteron szintem (100.7). Nőgyógyászatra kerültem ahol diagnosztizálták a PCO-t és leiomyoma jelenlétét valószínűsítették, de nem látnak összefüggést a kamrai extrák és a PCO között.

Sajnos egyre rosszabb állapotban érzem magam ezért fordulok Önökhöz mert nem tudom merre keressek segítséget.

Hajam kihullik, folyamatosan diétázok mert a vércukor szintem hamar emelkedik.

Sikerült fogynom 47 kg-ot, de most a napi 125 gr körüli szénhidrát diéta mellett visszahíztam alig 1 hónap alatt 10 kg-ot. (Bár néha \"ölni\" tudnék egy szelet csokiért)

Állandóan fáradt vagyok, komoly alvás zavarral küzdök.

Bele kell ebbe törődnöm vagy csak rossz helyen keresem a gyógyulást?

Kérem, ha tudnak segítsenek!

Köszönettel:

Vargáné P. Andrea
Kedves Kérdező!



KÖszönjük a bizalmat .

Szívesen segítünk az ön gyógyulásában , amennyiben személyesen tudumk konzultáni.

Moindig van jó megoldás.

Üdvözlettel



Dr Bérczy Jufit

Kedves Doktornő!



A segítségét szeretném kérni az eredményeimmel, állapotommal kapcsolatban.

Jellemző rám a fáradékonyság, és a sok alvás (hétvégente előfordul, hogy 14-16 órát alszom). Egy gyógymasszőr hívta fel a figyelmem, hogy esetlegesen pajzsmirigy problémám lehet, ezért teljes vérképet csináltattam.



Eltérés a Karbamid szintemben volt, a 2.5-6.4 referencia értékhez képest 2.3 az eredményem.



A TSH 4,16 (0.35-4.94) és a T4 1.32 (0.7-1.8) normális, azonban a T3 3.71 (1.71-3.71) a felső határon van.



Utánaolvastam, hogy a karbamid szintem a kevés húsfogyasztás eredménye lehet.



Kérdésem, hogy az eredmények tükrében Ön szerint szükséges további vizsgálat? Vagy pajzsmirigy téren semmi probléma és megnyugodhatok?



Előre is köszönöm segítségét!



Üdvözlettel: Anna
Kedves Anna!

Köszönöm a bizalmát.

Az elküldött leletk, valamint a panaszai alapján tovább érdemes lépni , mivel a pajzsmirigy hormon eredmények kiértékelése ebben az esetben csak személyes konzultáció útján lehet , mivel az Ft3 és a TSH eredmények egymának ellentmondóak, illetve lehet más irányú összefüggés , amiben tudok segíteni és a panaszait orvosolni.

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Budai Endokrinközpont!



A Pajzsmirigy szcintigráfiai felvételen diffus strumát állapítottak meg. Funkcionális göb nem látható.

A pulzusszám 80-114 között van.

Életkorom: 51 év.





Ezek a vérvizsgálat eredményei:





Eredmény Egység Referencia tartomány

TSH 1,219 mIU/L 0.35-4.94 F

Szabad T4: 13.28 pmoI/L 9.01-19.05 F

Szabad T3 4.60 pmoI/L 2.63-5.7 F



A kérdésem, hogy az ezt a betegséget hogyan tudom kezelni, gyógyítani.

Szükséges-e jódtartalmú készítményt szednem.

Várom megtisztelő válaszukat



Üdvözlettel,

Weisz László

E-mail: weiszlaci@t-online.hu







Tisztelt Weisz László!







Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. és a gyógyszeres szedés indikálta. Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal! Jód tartalmú készítményt nem használjon.



Jó egészséget kívánok:



Prof. Dr. Balázs Csaba
Tisztelet Doktornő! 41 éves vagyok, 1 hónapja néztek nálam hormon szinteket szűrésként. Minden rendben bizonyult TSH kivételével. TSH: 0,009 T3:6,14; T4:25,31 lett. Korábban semmiféle tünetem nem volt. A súlyomat gond nélkül tartom (60-61 kg) Gyorsan elmentem nyaki UH is ahol mindent rendben találtak. (\"Körül írt kóros elváltozás nem ábrázolódott\" normál nagyság, homogén szerkezet). Felkerestem egy endokrinológust ahol napi 1 tabl. metothyrin-t írtak fel, ill. 6 hét múlva kontroll vérvizsgálatra kell visszamennem. Kérdésem az lenne, hogy befolyásolhatja e az eredményt a stressz ill. a menstruáció? A vérvétel idejében mind kettő aktuális volt. Helyesnek tartja-e a gyógyszeres kezelést? A gyógyszer után olvasva kissé tartok a mellékhatásoktól (mivel külön fel is hívták rá a figyelmemet)Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Beáta
Kedves Kérdező!

Köszönöm a kérdését. Több tényező is együtt állhat, amikor az UH-val sincs különömsebb eltérés.

A pontos oki diagnózis felállításához, amennyiben tud szívesen fogadom a rendelésemen és egy megfelelő terápiát beállítunk A stressz igen terhelő a pajzsmirigyre.



Üdvözlettel

dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!



A kérdésem a következő lenne:

2011.06.01-i vérképem szerint a TSH-m alul működött, ezért a hepatológusom L-Tiroxynt írt fel. 50 mg.-ról indultunk és felmentem 100 mg-ig. szeptemberben kontroll vérvétel eredményei szerint a TSH-m a normál értékbe visszament.(2.15)

A probléma itt kezdődik, hogy az alap tüneteim nem múltak el ,azok megmaradtak. ( hízás diéta és mozgás mellett, depresszíó, hajtöredezettség, szexuális libidó csökkenése, száraz bőr. )

Mi a teendőm ?

Köszönöm válaszát.

Tisztelettel:



Lívia
Kedves Lívia!

Köszönöm, hogy megtisztelt a bizalmával.

Amennyiben lehetséges várom személyes konzultációra, mert így tudok egy reális képet kapni és egy oki diagnőzis alapján oki terápiát beállítani.

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő! 3 éve Hashimoto betegséget diagnosztizáltak nálam. Eddig még nem kellett hormonpótlást alkalmazni, jelenleg 2,49 a TSH szintem. Ezzel az értékkel vállalhatok babát, vagy előtte lejjebb kéne vinni a TSH-t? Az orvosom szerint minden rendben, továbbra sem kell hormont szednem és jöhet a baba. Ön szerint is? Előre is köszönöm a válaszát! Lívia
Kedves Lívia!



A baba programm miatt mindig egyénre szabva ítélem meg azon pacienseimnél a kezelést, amikor a TSH: 2 felett van de még benne van a normál tartományban.

Amennyiben lehetséges várom személyes konzultációra.



Üdvözlettel:

Dr Bérczy Judit

Tisztelt Doktornő!

Egy hónappal ezelőtt hormon, vércukor és inzulin vizsgálatot végeztettek nálam. Minden eredményem tökéletes lett, kivéve az inzulin értéket.

TSH: 1,14mIU/L 0,35-4,94

Szabad T4: 0,96 ng/dl 0,7-1,48

ATPO 1 U/mL alatt 1-16

Glükóz 4,8mmol/L; 3,5 - 6,1

60\' 5,7 mmol/L 3,1 - 10,5

120\' 5,2 mmol/L 3,1 - 7,5

Inzulin 0\' 13,4 mIU/L 1,9 - 23,0

Inzulin terhelés 60\' 53,8 mIU/L

120\'44,3 mIU/L

Van egy 4 éves kisfiam, két éve volt egy ikerterhességem, sajnos a 12. héten elvesztettük a babákat, azóta nem tudok teherbe esni. PCOS-t a nőgyógyász kizárta.

Ön szerint indokolt lenne gyógyszeres kezelés vagy elegendő a szigorú diéta és mozgás?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Cs. Anita
Kedves Kérdező!



A küldött leletek valóban az inzulin rezistencia mellett szólnak.

A pontos beállításhoz személyesen szükséges találkoznunk.

A mozgás és a diéta elkezdése fontos.



Üdvözlettel:

Dr Bérczy Judit

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!


További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA