Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő! 1 hónapja fulladással nyaki fájdalommal,mentem el a háziorvosomhoz.A vérnyomásom 160 volt a pulzusom nyugalmi helyzetben 108. Adott xanaxot,betalocot,és flector rapidot a fájdalomra.Most már csak a betalocot kell szednem.Ő pajzsmirigy alultengést állapított meg amit a véreredményem is igazolt TSH 9,21volt.Elküldött ultrahangra, a pajzsmirigyem teli van cisztával, és a nyak mindkét oldala is,a Doktor Úr azt mondta volt pajzsmirigy gyuladásom és így lökődött ki.Azt mondta kezdjemel szedni az L-thyroxint 25 mikrogrammával,de ahogy elkezdtem szedni jöttek a menstruációs problémák,szóltam és a felére lecsökkentette,most nem merem szedni,jól vagyok csak a nyakam fáj még mindig,néha a víz is nehezen megy le.Endokrinológushoz is el kell mennem de sajnos a sok beteg miatt október 24-től lehet kérni időpontot jövőre ,de én addig nem bírom ki ,azt mondta az orvos majd Ő kér időpontot. A Doktornő szerint kell-e majd műteni mert elég sokan mondják hogy biztos megműtenek ,amúgy az orvos egy göböt is kitapintott.
Kedves Anett!

A műtét nem szükséges, csak a megefelelő terápia, melyben szívesensegítek, a rendelésemen ., van jó mdoldás, váro.

Üdvözlettel

dr Bérczy Judit

Tisztelt Doktornő!Normál TSH és teljesen jó laboreredmények mellett előfordulhat pajzsmirigyrák? Édesanyámat korábban kezelték pajzsmirigyproblémákkal (túlműködés), majd abbahagyhatta a gyógyszeres kezelést. Most \"véletlenül\" küldték pajzsmirigy ultrahangra, ahol nem tudták teljesen kizárni a rosszindulatú elváltozást. Most volt mintavételen, ahol annyit mondtak, neki, hogy elég agresszívnek tűnik... Ettől teljesen megijedtünk.Válaszát köszönöm:

Lia
Kedves Kérdező!Érdemes a pontos cytológiai eredményt megvárni.

Normál működés mellett is előfordulhat daganatosság a pajzsmirigyben.Üdvözlettel:

Bérczy doktornő

Üdvözletem Kedves Doktornő és Kedves Beteg Társak!Az oldalt ma ajánlották nekem a facebookon.És nagyon köszönöm iszonyú sokat értettem meg a dologból.De azért lenne egy kérdésem.Vagyis több is de engem most ez az egy foglalkoztat.Azt sok helyről hallottam már,hogy a Strumma lélek betegség.Érthetőbben:."Hogy sajnos rengeteg bajt,gondot le nyelünk és az halmozódik fel a torokban."Erre most olvasom az agy szolgálatát is,kapcsolatát a pajzsmiriggyel. Engem 3 hete műtöttek.12.08.27-én és egy év alatt kerültem el a műtétig.Aránylag elég gyorsan.Túlműködött egy melléket is kivettek.Kérdésem.Ha valakit erős taruma ér,magába fojtja,vagy egyszerűen ki sem tudja adni magából úgy ahogy kellene,csak esetleg sírdogál,de az kevés.Okozhatja ezeket a betegségeket?Lehet buta kérdés,de engem foglalkoztat.És köszönöm szépen a választ is.
Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Kedves Doktornő,2007-ben volt Hypophisis adenoma műtétem az OITI-ben,tejcsorgásom volt.Nem hormontermelő makroadenoma volt.

Azóta nincs panaszom.

Illetve nem tudom,hogy a gyakori vizeletürítés ennek a betegségnek a következménye-e.

Ha teát iszok akkor 20perc múlva már pisilnem kell és ez legalább 4xmegismétlődik.Egy idő után már nem is sárga hanem csak vízszínű.

Főleg ha éhgyomorra iszok akármit.

Egyébként nincs különösebb szomjúságérzetem, nem iszok többet mint ami átlagos,sőt van hogy csak napi 2-3pohár folyadékot.

Ez a helyzet az utóbbi 1évben tűnt fel különösebben.

Lehet ez a volt adenoma következménye?

A laborjaim rendben vannak,nincs eltérés,nem híztam vagy fogytam,nem szőrösödtem.

Az utóbbi 2hónapban van 1kis menstruációs zavarom de lehet hogy ez csak átmeneti.Várom a válaszát, köszönettel Botos KataKöszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Tisztelt Endokrinológus Szakértő Úr/Hölgy!Azzal a kérdéssel fordulok a Tisztelt Szakértőhöz, hogy hétfőtől (szeptember17-től) kórházban infúzióban, 3 naponként 500 mg Medrolt kapok 5 alkalommal, kettős látásom miatt. Ez valószínűleg szeptember 26-ig tart. A kezelőorvosom azt írta elő, ha megkaptam infúzióban az 5x500 mg. Medrolt, utána 4 napig 16 mg 3 nap szünet, majd 4 napig 8 mg., 3 nap szünet után, 4 mg. Medrol tablettát szedjek. Hozzá csak legkorábban október 2-án tudok elmenni, mivel egy héten csak egyszer kedden rendel.

Az lenne a Tiszteletteljes kérdésem, hogy ilyen nagy dózisú Medrol után elegendő ilyen alacsony mennyiségű levezetés? Ugyanis amikor tablettát szedtem, felezve történt a levezetés. 64,32,16,8,4 mg. (3 napos szünetekkel)

Az idő rövidsége miatt kérném sürgős válaszukat!

Köszönettel: Ligetfalviné Rémiás Erzsébet
Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Tisztelt Endokrinológus Szakértő Úr/Hölgy!Azzal a kérdéssel fordulok a Tisztelt Szakértőhöz, hogy hétfőtől (szeptember17-től) kórházban infúzióban, 3 naponként 500 mg Medrolt kapok 5 alkalommal, kettős látásom miatt. Ez valószínűleg szeptember 26-ig tart. A kezelőorvosom azt írta elő, ha megkaptam infúzióban az 5x500 mg. Medrolt, utána 4 napig 16 mg 3 nap szünet, majd 4 napig 8 mg., 3 nap szünet után, 4 mg. Medrol tablettát szedjek. Hozzá csak legkorábban október 2-án tudok elmenni, mivel egy héten csak egyszer kedden rendel.

Az lenne a Tiszteletteljes kérdésem, hogy ilyen nagy dózisú Medrol után elegendő ilyen alacsony mennyiségű levezetés? Ugyanis amikor tablettát szedtem, felezve történt a levezetés. 64,32,16,8,4 mg. (3 napos szünetekkel)

Az idő rövidsége miatt kérném sürgős válaszukat!

Köszönettel: Ligetfalviné Rémiás Erzsébet
Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Tisztelt Endokrinológus Szakértő Úr/Hölgy!Azzal a kérdéssel fordulok a Tisztelt Szakértőhöz, hogy hétfőtől (szeptember17-től) kórházban infúzióban, 3 naponként 500 mg Medrolt kapok 5 alkalommal, kettős látásom miatt. Ez valószínűleg szeptember 26-ig tart. A kezelőorvosom azt írta elő, ha megkaptam infúzióban az 5x500 mg. Medrolt, utána 4 napig 16 mg 3 nap szünet, majd 4 napig 8 mg., 3 nap szünet után, 4 mg. Medrol tablettát szedjek. Hozzá csak legkorábban október 2-án tudok elmenni, mivel egy héten csak egyszer kedden rendel.

Az lenne a Tiszteletteljes kérdésem, hogy ilyen nagy dózisú Medrol után elegendő ilyen alacsony mennyiségű levezetés? Ugyanis amikor tablettát szedtem, felezve történt a levezetés. 64,32,16,8,4 mg. (3 napos szünetekkel)

Az idő rövidsége miatt kérném sürgős válaszukat!

Köszönettel: Ligetfalviné Rémiás Erzsébet
Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Tisztelt Doktornő!

Teljes vérkép alapján kimutatták, hogy a TSH-m : 6.80. A ref. tartomány: 0.27-4.2 . A kérdésem, hogy ezzel orvoshoz kell e fordulnom. Mennyire magas érték ez? Tulajdonképpen mi a bajom? Köszönöm
Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Tisztelt Bérczy FőorvosnőTanácsát szeretném kérni hyperthyreosis miatt

szedett gyógyszerrel kapcsolatban.

Legutóbbi TSH eredményeim:

2011.o9.o7 0,3650

2012.o9.03 0,660Jelenleg Euthyrox 150 mg-t használok.

Megfelel-e fenti TSH szinthez vagy kell-e

változtatni rajta.

Szives válaszát várva,köszönettel

Piroska

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Kedves Főorvos Asszony!

Neuropátia és polyneuropátia betegség miatt szinte már teljes testszerűen a pokolban érzem magam éjszakánként, égnek a lábszáraim, a hasfalam, a melleim, a karom, az ujjaim zsibbadnak. Ennek a betegségnek okozója lehet a pajzsmirigy betegség is. A TSH-m rendszerint 0,003 körül van, és göbös elváltozások vannak a lebenyben. Súlyfölösleggel küzdök, főleg úszóöv szerűen a hasra rakódik a fölös zsírréteg.Tudna nekem valameilyen terápiát javasolni? Őszinte tisztelettel:
Kedves Kérdező!a leírtak alapján fontos lenne további vizsgálatok végzése: Inzulin rezisztencia vizsgálat, D vitamin szint meghatározás,valamint tudni milyenek az Ft3, Ft4, anti TPO értékek.

személyesen szívesen segítek, van jó megoldás.

Amennyiben lehetséges szívesen fogadom a rendelésemen.Üdvözlettel

Dr Bérczy juditHírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA