Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt szakértő!A páromal babát szeretnénk de a párom nem igazán szeretne lombikra menni és szeretném megkérdezni ezzekel a leletekel lehet vlamilyen segítségel de természetes úton gyerekünk?
az én leletem:inz-glük 00p:9.9 inz-glük 120p:44.8 glük 0p:6.1 glük. 120p:9.8

sTSH:2.460 E2:48.1 FSH:7.92 LH:21.49 PRL:11.27 T:1.58 SHBG:38.7 androsztend:4.1 DHEA-S:8.21

A párom leletei:spermiumszám/ml.:10millio spermiumszám/ejaculatum:40millio mozgó:50% Progr.gyors:10% Progr.lassú:30% egy helyben mozog:10% Mozdulatlan WHOd:50% Válaszát előre is köszönöm.













































Válasz

Kedves Kérdező!
A leletek alapján személyes konzultációval tudunk egy segítő programot összeállítani, ezzel lehetséges, a segítség.

üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

Szeretnék érdeklődni só nyakra téve eltünteti-e a strummát?
Üdvözlettel:

Válasz

Tisztelt kérdező!

Ez önmagában nem segítség.

Üdvözlettel
Bérczy drnő

Kérdés

Kedves Bérczy Doktornő!
27 éves nő vagyok,kb.1 éve küszködöm a következőkkel:folyton fáradt motiválatlan vagyok,a hideget nem vagy csak nagyon nehezen tolerálom,a testhőmérsékletem is elég alacsony (35,8-36,2 körüli) a bőröm egyre jobban kiszárad megfelelő folyadékbevitel és testápolás ellenére,a körmeim törnek, a figyelmem és a memóriám is romlott, néha hányingerem van, sokszor szédülök és az utóbbi időben a fejem is fáj,a libidóm nagyon lecsökkent, hasam folyton puffad, fáj és nagyon szelesedem,mind e mellé még székrekedés társul, amely néha hasmenéssel váltakozik. Valamint sport, mozgás és nagyon odafigyelő táplálkozás mellett majdnem 10 kg-ot híztam, és csak nagy erőfeszítésre mozdul kicsit lefele a mérleg, ill. stagnál a súlyom.

A hasi problémáimmal tavaly voltam kivizsgáláson, ahol az UH-n folyadékkal teli bélkacsok voltak láthatók, csináltak gyomortükrözést az eredmény helicobacter plyori volt, ennek eridikációja megtörtént. A háziorvosom szerint laktóz intoleráns vagyok, amire írt laktáz enzimet, és persze laktózmentes diétát, ettől kicsit jobb lett ugyan de nem jó, a problémák fennálnak. Egyik ismerős tanmácsára elmentem egy magánlaborba ahol a következőket csináltattam: Koleszterin 5,5mmol/l; HDL-koleszterin 2,06mmol/l; LDL-koleszterin 3,27 mmol/L; GOT 18U/L; GPT 15U/L; Gamma-GT 14U/L; Vas 18,3µmol/L; Ferritin 54,7µg/L; IgG 12,9g/l; IgA 3,100g/l; IgM 0,750g/l; TSH 1,378uU/ml; FT4 12,75pmol/l; FT3 4,26pmol/L; FSHL (ciklus 21.nap) 7,6IU/L; Progeszteron(ciklus 21.nap)0,28ng/ml; Ösztradiol(ciklus 21.nap) 164,5 pmol/l; rT3 (reverz T3) 0,21 ng/ml; Tesztoszteron 0,39 ng/ml; Cortisol 478,6 nmol/L; DHEA-S 1,1ug/ml
Bár a pajzsmirigy értékeim határértéken belül vannak lehetséges az hogy mégis alulműködéssel állunk szemben?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: P.Vera

Válasz


Kedves Vera
Az elküldöttek alapján reálisan felmerül pajzsmirigy alulműködés.
A pontos beállítás és egyéb kiegészítés miatt, amennyiben el tud jönni a rendelésemre szívesen fogadom.

üdvözlettel
Bérczy drnő

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

2012.október végéig szedtem Mercilon fogamzásgátló tablettát (7 évig), majd abba hagytam,hogy legyen ideje kiürülni a szervezetemből, bár csak jövőre szeretnék kisbabát. Eztán februárig nem volt menstruációm, ez a nőgyógyász szerint "majdnem normális ennyi idő után". Januárban voltam nála. Én szerettem volna elmenni endokrinológushoz, egyrészt ez miatt, másrészt szerettem volna megnézetni,hogy minden rendben van-e ,hogy ha szeretnék már kisbabát,akkor ne kelljen esetleg éveket várnom, amíg valami gyógyszert szedek. De az orvos szerint nem volt indokolt a beutaló az endokrinológushoz. Bár februárban már volt normális menstruációm, (remélem lesz,amikor kell) a háziorvost kértem meg,hogy legalább egy tsh-t nézzünk meg. Ennek az eredménye 1,27 lett, ami ha jól tudom jónak számít. A kérdésem az lenne,hogy ez a tsh eredmény összefügg e a többi hormonnal? Illetve,hogy ennek eredménye elég-e egy terhesség biztosabb létrejöttéhez? Illetve,hogy a menstruációm eddigi nem létéréért valóban a fogamzásgátló abbahagyása a felelős, vagy lehet hormonális probléma is?

Válasz

Kedves Mariann!

A TSH valóban jó, de ez még nem jelenti, hogy minden rendben van . de egy szempont legalább jó.
Érdemes ciklus monitorizálást nézni, Inzulin rezisztencia vizsgálatot és D-vitamint.

Üdvözlettel
Bérczy drnő

Kérdés

Tisztelt Szakértő!
Ma kaptam meg az Inzulin Rezisztencia vizsgálat eredményét, és szeretném, ha kiértékelné. 42 éves vagyok, 59 kg, 174 cm. Pajzsmirigy alul működésem van L-Tyroxint szedek.
Glükóz terhelés 0' 4,8 mmol/L 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 60' 5,4 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 2,7 mmol/L * 3,1 - 7,5
Inzulin 0 perces 4,2 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 64,0 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 5,5 mIU/L
HOMA-IR 0,9 - 4,4
Köszönöm a válaszát!

Válasz

Kedves Erika!
Megtisztelt a bizalmával, az eredményben látszik, hogy az első 60 percben lényeges több inzulináramlik ki, mely a 120 percre lecsökken , ez is gondot jelenthet a szervezetnek, s mint írta L-thyroxint is szed.
Amennyiben el tud jönni a rendelésemre szívesen segítek, hogy a szervezte mind jobb egyensúlyba ,egészségbe kerüljön a hormonegyensúly helyreállításával.

Üdvözlettel
dr. Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Doktornő/doktorúr!

Pszichiátriai kezelésre járok ahol vettek tőlem vért,és az eredmények alapján endokrinológushoz küld a pszichiáterem.Abban szeretném a segítségét kérni,hogy az alapján az értékek alapján amit a véreredmény kimutatott tudna-e nekem választ adni,hogy ezek az értékek mennyire rosszak?És mit jelentenek pontosan ezek az értékek.

T 3 4,13 T 4 22,93 U TSH 4,520 prolaktin 1256,2

T 3 ST. 2,68 T 4 ST.1,78 prolaktin NG/ML 46,53


































































































































































































































Válasz

Kedves Alexandra,
A leírtak valóban mutatnak eltérést a pajzsmirigy és az agyfüggelék mirigy hormon termelésében, tekintettel, hogy ezek érdemi beállítást igényelnek, mert a szervezet belő környezetének optimalizálásával a szervezet is jobban lesz, feltétlen szükséges endokrinológussal konzultáció.
amennyiben el tud jönni a rendelésemre szívesen segítek

Üdvözlettel:
dr. Bérczy Judit

Kérdés

Kedves Doktornő/Doktorúr!
Decemberben elvégzett vérvétel eredményem szerint pajzsmirigy túlműködésem van. További vizsgálatokra kell mennem, de sajnos heteket kell várnom ezekre. Addig is, szeretném megkérdezni, hogy az értékeim alapján mennyire súlyos ez a túlműködés? Az értékek: TSH <0,01; Free T4 2,03; Free T3 4,84.
Köszönöm előre is.
Várom válaszát.
Üdvözlettel:
Tóth Eszter

Válasz


Kedves Eszter!

Köszönjük, hogy megtisztelt a bizalmával.
Labor eredményei alapján és annak értékelése miatt keresse a kezelőorvosát, mivel az eredmény csak az egyéb vizsgálatok és az anamnézis ismeretében értékelhetőek igazán.
Amennyiben az Endokrin központba jelentkezik be, úgy egy-két héten belül tudunk időpontot adni.
Ha ez megfelel önnek, kérem hívjon minket a 06-30/631-93-09-es telefonszámon időpont egyeztetés céljából.

Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Allergia Központ

Kérdés

Tisztelt Doktornő!/Doktor Úr!
IR kivizsgálásra szeretnék jelentkezni, mivel 2. sikertelen lombik-kezelésen vagyok túl. Tavalyi leleteim vannak, amik szerintem magasak, de nem kezelték, mivel nőgyógyászati tüneteim nincsenek. Szeretném ezt most már komolyabban körüljárni, de most decemberben volt a 2.lombikom, és azt olvastam, hogy ezután pár hónapig várni kell, mivel a stimuláció miatt torz értékeket kaphatunk. Igaz ez? Mennyi idő múlva kérhetek időpontot?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Katalin,

Két hónap teljen el, az IR-n kívül kérjen: D vitamin szint vizsgálatot is, amennyiben tejet, tejterméket fogyaszt laktózintolerancia vizsgálat is javasolt.

Üdvözlettel

Bérczy doktornő

Kérdés

Kedves Doktor Úr/Nő!

Egy három hónapos kislány anyukája vagyok. Terhességem 10. hetében, a rutin vérvétel alkalmával állapítottak meg nálam pajzsmirigy alulműködést: TSH 10,7 , fT4 11,17, fT3 4,47.

A várandósság ideje alatt havonta jártam kontrollra, ultrahangon göböket nem találtak. A Letroxot szedem, amit 50 mikrogrammról 100-ra emeltek a babavárás utolsó hónapjáig. Ekkor a TSH 1,65 lett a gyógyszerrel.
Szülés után 6 héttel pedig 0,08 -as TSH értékkel a Letroxot 50 mikrogrammra csökkentették vissza. Azóta eltelt 2 hónap és a friss eredményem 0, 02 TSH érték.

Az lenne a kérdésem, hogy létezik- e az, illetve hogyan lehetne kideríteni, hogy a terhesség hozta -e ki nálam a pajzsmirigy problémát, vagy ez biztosan előtte is fennállt-e. Szeretném elhagyni a gyógyszert, van- e erre esélyem?

Súlyproblémákkal nem küszködtem, sportos alkat vagyok, sokat edzek. A szülés után is csak 7 kg maradt rajtam, nehezen fogyok a szoptatással, de tartom a súlyom és nem híztam. A teherbeesésre sem kellett éveket várnom, maximum 6 hónapot.

Köszönöm válaszát és segítségét!

Üdvözlettel:
Huszár Zsuzsanna

Válasz


Kedves Zsuzsanna!

A gyógyszer teljes elhagyása is lehetséges lehet a leírtak alapján.
Fontos lenne egy pajzsmirigy Ultrahangot készíteni, valamint vérvételt kiegészíteni: FT3, Ft4,, és anti TPO , Trak
Az eredményekkel személyes konzultációra szívesen fogadom.

üdvözlettel

dr. Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

Heges, pattanásos arcbőr és erős menstruációs görcsök mögött állhat valamilyen hormonprobléma? Ha igen, milyen vizsgálatot javasol?

Válaszát előre is köszönöm szépen!

Üdvözlettel,
Lili

Válasz

Kedves Lili!

Vérvétel: TSH, Ft3, Ft4, Prolaktin, tesztoszteron, ösztradiol, progeszteron, FSH, LH, kortizol 17 OH progeszteron, inzulin rezisztencia vizsgálat, a vérvételt a ciklus 2-5 napjára időzítse, laktóz intolerancia.

Szívesen segítek a rendelésemen, ha személyesen tudunk konzultálni az eredményekről.

Üdvözlettel
Dr. Bérczy Judit

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka


további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!