Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Balázs professzor Úr!
2007. novemberében pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg nálam, melyre a Metothyrin nevű gyógyszert kaptam, mely mellet értékeim jók voltak és jól is éreztem magam. Azonban a munkahelyemen az orvos elküldött egy endrokrinológushoz, aki megállapította, hogy túl hosszú ideje szedem ezt a gyógyszert és ezt nem szabad, így azt javasolta, hogy vagy megműttetem magam, vagy van egy izotópos gyógyszer ami segít a túlműködő pajzsmirigy problémán. Ez utóbbi kezelést választottam, 2009. szeptember 16-án megkaptam az izotópos gyógyszert,(550MBq kapszulát), 2 hónapig jól is voltam de ez után átment alul-működésbe a pajzsmirigyem, mely abban mutatkozott meg,hogy nagyon kiszáradt a bőröm, fáztam állandó jelleggel, valamint a szemeim alatt lévő rész illetve a kezeim ödémásak lettek. Ekkor a háziorvosom adta az L-thyrokszin nevű gyógyszert, mely adagolását változtatta, de mivel nem akart beállni a pajzsmirigy értékem így tovább küldött szakorvoshoz. Ott különböző adagokban kaptam euthyrox illetve letrox gyógyszert, sokáig jól is voltam még egy kicsit híztam is, de 2012. áprilisától elkezdtem fogyni kb. 17kg-ot adtam le és nem tudják, hogy mi az oka, mivel eredményeim jók voltak. Készítettek ultrahangos vizsgálatot, tükrözéseket, vérvételt. Jelenleg 75ug letrox gyógyszert szedek, de sokat van hasmenésem nincs étvágyam és megint fogyok. Nőgyógyászati panaszaim is vannak s ezek is a pajzsmirigy rossz működése után jelentkeztek először. Az utolsó vérvételem eredménye: Vas 9,9;CRP ultraszenzitív 6,45; Triglicerid 0,71; Karbamid 2,7; Húgysav 112umol/l; TSH 2,4600mU/l; T 410,93pmol/l; T3 2,87pmol/l(ez a vérkép 2012.09.18-án készült), s legközelebb december közepére hívott vissza az orvos és előtte kell vérvételt csináltatni. Mivel állapotom nem mondható jónak ezért gondoltam, hogy megírom a problémámat és kérem Önt, hogy őszintén írja meg véleményét, hogy hol lehet a probléma és merre induljak tovább, hogy ne legyen nagyobb baj. Annyit még hozzá kell tennem, hogy 2007-ben megállapították, hogy lisztérzékeny vagyok, s azóta tartom a diétát, már többször tükröztek és ezen a területen azt mondta az orvos, hogy minden rendben van. Várom véleményét.
Válaszát köszönöm.

Tisztelettel: Ködbaum Józsefné

Válasz

Tisztelt Ködbaum Józsefné!



Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Jó egészséget kívánok, tisztelettel:
Prof. Dr. Balázs Csaba

Kérdés

Tisztelt Doktornő!
Pajzsmirigy alulműködésem van, a legutóbbi vérvételem eredméyem: Se. calcium: 2.24 mmol/l, anorganikus foszfát: 0.98 mol/l, szenzitiv TSH: 16.493, T4 szabad frakció: 0.87, anti-TPO: 1000, parathormon: 4.7, calcitonin: 2.
Ezek a vizsgálatok most októberben készültek. Az a problémám, hogy sajnos sokat vagyok ideges, de sokszor nincs miért, nem tudom kezelni. A torkomban folyamatosan gombócérzés van, olyan a nyelés, mintha nem menne le a váladék sem. E miatt nagyon rossz a közérzetem és kedvem is. Fül-orr gégész nem talált eltérést.
Szíveskedjék megírni mit tehetek? Szedem az L-thyroxint 50 mg-osat, reggel másfél szemet, 1 szem nebiletel, valamint Béres szelént, reggelente 1 szemet. Mivel magas vérnyomásban is szenvedek, így az arra való gyógyszereket is szedem, plusz a hilaruin tablettát az izületeimre, ami nagyon jó, megszüntek a lábfájdalmaim.
A pajzsmirigy problémáról szeretnék inkább felvilágosítást kérni és főleg ez az anti-TPO magasság izgat.
Sokat sportolok, főleg úszom és 68 éves vagyok.
Köszönettel: Dr. Ugrin Béláné
Válaszát nagyon várom.

Válasz

Kedves Kérdező!
Köszönöm a bizalmát, hogy leírta panaszait, eredményeit.
Az anti TPO magas eredménye jelzi, hogy a pajzsmirigyben chr. gyulladásos folyamat zajlik.Amennyiben személyesen tudunk talákozni további segítséget tudok adni, ha ki tudjuk egészíteni a még szükséges vizsgálatokkal a pajzsmirigy működés normalizálását szolgáló oki terápiát.

Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Dr. Nő!

Kistestvért szeretnénk a kisfiunknak, de a vizsgálatok során kiderült, hogy pm alulműködésem van, megkezdődött a gyógyszeres kezelés Letrox 50 formájában. Első controll nov. vége!
Viszont kaptam olyan tanácsot, hogy kiegészítő terápiaként szedjem méhpempőt. Szedhető pm alulműködés esetén a Letrox tabletta mellé?

Várom megtiszetelő válaszát!

Pásti Tímea

Válasz

Kedves Tímea!
Igen fogyaszthat a gyógyszer mellett.
Üdvözlettel:
dr.Bérczy Judit

Kérdés

Kedves Doktornő!

A feleségem problémájával fordulok önhöz. Már évek óta küzd súlyproblémákkal. Gimnáziumi éveiben kezelték pajzsmirigy problémákkal. Aztán kb 6 éve abbahagyta a fogamzásgátló ( Mercilon ) szedését , és azóta fokozatosan súlyproblémái vannak. A nyaka folyamatosan meg van vaskosodva, minimális mozgástól is úgy verejtékezik mintha intenzív mozgást végzett volna, folyamatos hőhullámok vannak rajta és az anyagcseréje sem a normális. Van hogy csak 2-3 naponta van széklete. Az igaz hogy étvágya sincs , alig eszik valamit egy nap, és mégis 85-87 kg alá nem tud lefogyni. Napi szinten tornázik, mozog. Van egy 2 éves kisfiunk, ő is sok mozgást igényel, így a rendszertelen mozgás miatt nem lehet szerintünk a probléma. A terhesség alatt minden lelete rendben volt, a súlya is csak 13 kg-al nőtt meg a terhesség előttihez képest. Kora 28 év. Két hónapja végeztek rajta teljes vérképp analízist ahol a PSH-t is vizsgálták. Az az értéke is teljesen normális volt.

Kedves doktornő mi mégis csak pajzsmirigy problémára gyanakszunk, ön szerint okozhatja a problémánkat a pajzsmirigy túl - vagy esetleg alul - termelődése?

Válaszát előre is köszönjük.

Üdvözlettel Vagner Szabolcs

Válasz

Kedves Szabolcs!
A problémát részben okozhatja pajzsmirigy alul működés, de az inzulin rezisztencia is valamint a hormon arányok eltolódása.
Amennyiben el tudnak jönni a rendelésemre szívesen segítek.

Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Dr.Nő!

48 éves vagyok, kb.1-2 éve jelentkező tejcsorgás miatt kivizsgáltak.A mammográfia, citológia negatív volt. A koponya MR 2-3mm-es mikroadenomát mutatott ki, de vérképemen rendben volt minden.(Két vérvétel is volt, prolaktin is rendben.)
Bromocriptint kell szednem napi 1 tbl-t.
Kérdéseim:
1.A gyógyszer okozhat-e hízást? A hasamra kezdtem el hízni, pedig odafigyelek az étkezésre, mozgásra.
2.Az utolsó menstruációm áprilisban volt, előtte 2011. decemberében. Klimax okozza vagy ez a betegség a menstruáció elmaradását?
3.Előfordulhat-e, hogy a Bromocriptin hatására ismét menstruálni fogok?
4.A tejcsorgás és a mikroadenoma lehet normál vérkép mellett is?
Köszönöm
Judit

Válasz

Kedves Judit!

A sok kérdésre igazán csak rövid válaszokat tudok adni, mivel a személyes konzultáció során tudunk igazán egyénre szabott válaszokat adni és az oki diagnózis alapján oki terápiát beállítani.
A gyógyszer nem szokott elhízást okozni( de ha nem oki a terápia része lehet ebben)
2 valószínűleg Klimax okozza a menstruáció elmaradását. 3Amennyiben valóban oki a terápia a Bromotin hatására ismét menstruálhat. 4.A tejcsorgás és a mikroadenoma ritkán lehet normál vérkép mellett( de önnél csak alap hormon meghatározás történt)
Amennyiben személyes konzultációra el tud jönni szívesen segítek
Van jó megoldás

Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Segítõk!
Nem tudom, hogy van e lehetõség szakorvoshoz feltenni kérdésemet. Hasimoto pm.gyulladásom volt sokévvel ezelõtt, sokgöbös pm. betegségem van. Metothyrinnel jól voltam, mígnem átbillent alul mûködésbe. Jelenleg a TSH:18. De az is kiderült, hogy a PTH:270, SeCa:3,7 A tüneteim nem egyértelmüek, inkább fogytam, nem vagyok gyenge, sem mix-öedemas, az RR:értékeim 160-190 Hgmm. között mozognak néha izületi panaszaim vannak, enyhe fejfájásaim, székletem laza, estére min. öedema a bokám körül. Mpm. scen eredmény neg. nincs adenoma benne. Valami más miatt emelkedett a pth, de hormonhatás nélkül, - nem törnek a csontjaim - de mi miatt? Kell e keresni a laphámban, mellékvesékben, emésztõszervekben az okot. Nagy pszichés terhelésen estem át, s a javulás után a pth:180, SeCa: 2,6. Mit tegyek, mit szedjek? Nem szeretnék mûtétet. Senki nem nézte az agyalapi mirigy állapotát. Javaslatot kérek, hol, ki tudja kivitelezni a kivizsgálást és megtalálni a megoldást. Köszönettel:M. Magda.

Válasz

Kedves Magda!

Köszönjük, hogy megtisztelt a bizalmával, amennyiben tud szívesen segítek a rendelésemen. Oki dg alapján oki terápia.

Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Endokrin Központ!
Én 31 éves nő vagyok.2 éve állapították meg hogy Struma Nodusa-m van.Mivel van egy 7 hónapos kisfiam ezért nem műtöttek meg terhesség alatt viszont most kell visszamennem contol-ra és nagyon félek hogy meg kell műteni.Tavaly csináltak uh,vérvételt,cyt.
A citologia eredményem:VÉRES KENETBEN 1-1 CSUPASZ MAGVÚ SEJT LÁTHATÓ.ÉRTÉKELHETŐ NAGYOBB SZÁMÚ PAJZSMIRIGY EREDETŰ SEJT NEM ÉSZLELHETŐ.
Ön szerint tényleg annyira fontos hogy megműtsék?
Köszönettel:Beatrix

Válasz

Kedves Beatrix!
A leírt adatok kevesek, de ez nem feltétlen indokolja a műtétet.
Milyen volt a pajzsmirigy UH képe

Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Kedves doktor úr/nő!
Pajzsmirigy alulműködésre kb. 3 hete kezdtem el szedni letrox 50 tablettát. A tsh 8-ról 2,5-re csökkent. A problémám az, hogy a menstruációm nem a szokott időben és módon jelentkezett, vagyis 3 napot késett, és akkor is csak kicsi, pecsételő vérzés. Okozhatja ezt a gyógyszer? Terhesség kizárva, több tesztet is csináltam, és mindegyik negatív lett. Amennyiben a letrox mellékhatása, akkor mi a teendő? Ez magától rendeződik, vagy másik gyógyszerre kell váltani?
Köszönöm a válaszát!

Válasz

Kérdés

Kedves Doktornő!
Autoimmun pajzsmirigy betegséget állapitottak meg, pillanatnyi értékeim TSH 6,49 fT13,7
fT3 3,59. kis méretű göbök(1cm alattiak) is vannak amikkel még nem foglalkoznak.(Az orvosom határozottan azt mondja hogy a tüneteimet (hajhullás, szemkönnyezés,szemhéj duzzanat, konc. és memóriazavar,fáradékonyság,vastag repedezett bőr a talpon...)nem a pajzsmirigy okozza.Ezek a labor eredmények még nem okozhatnak panaszt.Ön is igy gondolja?

Válasz

Kedves Anikó!
Várom a rendelésemre a jó megoldás létezik.
üdvözlettel:
dr Bérczy Judit

Kérdés

Kedves doktornő!

Érdeklődni szeretnék azzal kapcsolatban, hogy mikortól gyógyítható, kezelhető a pajzsmirigy autoimmun megbetegedése. Esetemben ugyanis csak az A TPO érték magas, minden más a határértékeken belül van. Ezért is mondták azt, hogy csak akkor tudnak érdemben kezelni, bármit felírni, ha a TSH vagy más érték -+ kileng. (Értékeim jelenleg: TSH 0.605; FT4 18.45; FT3 5.51; A TPO 238.7; A TSHR 0.665; koleszterin szintem kissé emelkedett 5.6; és a diagnózis szerint krónikus autoimmun thyreoiditis-em van. - Pajzsmirigy uh még nem történt, de folyamatban van, pajzsmirigyem tapintással nem nagyobb, csak kissé tömött). Jelenleg annyit javasoltak, hogy kerüljem a jód-bevitelt és szedjek szelént. Tényleg nem lenne egyéb teendő?
Válaszát előre köszönöm!

Tünde

Válasz

Kedves Tünde!
Szívesen segítek, a leírtak alapján.
Nem elegendő csak a szelén bevitele.
Amenyiben el tud jönni a rendelésemre szívesen segítek.
Van jó megoldáas.
üdvözlettel dr Bérczy Judit

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!


további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!