Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

2007 óta kisfiam születése után túlzott pajzsmirigy működésem lett. Mára már értékeim normalizálódtak.De nem tudom,hogy ebből kifolyólag-e elkezdtem szőrösödni. A nyakamon,a hasamon. Tudna esetleg valamilyen homeopátiás készítményt ajánlani erre a problémámra?

Válasz

Kedves Kérdező!

A leírtak és a gond ami jelentkezett csak a jéghegy csúcsa.
Részletes kikérdezés , sze vérvétel után tudok megoldást javasolni.

Üdvözlettel:
Bérczy Doktornő

Kérdés

A tanacsukat szeretnem kerni, policistas petefeszekkel kapcsolatban.
2009.-ben mehen kivuli terhessegem volt, amikor a bal petefeszkemet is eltavolitottak. Marcius ota nagy pattanasok jonnek ki az arcomra. A problemaval nogyogyaszhoz kerultem. A nogyogyasz ultrahangos vizsgalattal megallapitotta, hogy 2db 7-7 cm atmeroju ciszta van a petefeszkemen. Ket honapra Tri-regol nevu fogamzasgatlo keszitmenyt irt fel, utanna var felulvizsgalatra, es amennyiben nem lesz javulas, a petefeszek eltavolitasat ajanlja.
45 eves vagyok, van ket gyerekem, de valami termeszetbarat megoldast szeretnek, es semmikeppen nem muteti beavatkozast.
Meg azt is szeretnem megtudni, hogy a meheszeti termekek (pempo, viragpor), ebben az esetben ajanlot-e?

Válasz

Kedves Melinda!

Mekkora a testsúlya, az édességet, kenyeret, tésztát mennyire fogyasztja,
pajzsmirigy TSh vizsgálat volt-e.

Üdvözlettel:
dr Bérczy Judit

Kérdés

Üdvözlöm.
Pajzsmirigy túlműködésem volt, megműtöttek vele, eltávolították mindkét oldali lebenyt, most letrox 125-öst szedek. A kérdésem az lenne hogy szeretnénk babát és hogy szedhetek-e gravidát mert abban van jód és a magzat fejlődéséhez meg kellene, vagy olyan kellene amiben nincs jód?

Köszönöm válaszát.

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: , vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Kérdés

Kedves Doktornő,
Ma voltam pajzsmirigy UH vizsgálaton. A következő áll a leleten: A pajzsmirigy mindkét, főleg a jobb fele lebenye kissé megnagyobbodott, echoszegény, kötegezett és a jobb lebeny középső harmadában egyetlen 7 mm-es kis körülírt echódsabb góc van.

Előzetesne voltam vérvizsgálaton is, a TSH-m kiugróan magas: 31.9 mIU/l, a referencia érték 0.27-4.2 közt lenne.

Holnapután megyek endokrinológiai vizsgálatra, ami nem tudom pontosan miből fog állni. Még csak 24 éves vagyok. Tudom ez nem korfüggő, de mégis mitől alakulhat ki ez a rendellenesség?? Öröklött lehet jórészt? Mi a további teendőm a gyógyszer szedésen kívül??? Életmódváltás, táplálkozás stb....

Köszönöm segítségét és tanácsát.

Üdvözlettel

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Kérdés

Tisztelt Doktornő !
Kb 6 hete a jobb oldalamon erős fejfájás,naponta kb.10 alkalommal,mintha kést vágnának a fejembe.Mindegy milyen gyógyszert veszek be,nem múlik el.Ez kb fél órát tart,és ahogy jött úgy el is múlik.Háziorvosom laborba küldött és TSH-t csináltatott,melynek eredménye 0,7 U/ml,a többi eredményem,koleszterin és LDL-koleszterin minimálisan alacsonyabb,CK 211/U/L,kicsit magasabb,minden más jó.Kb.3 hét alatt 4 kg-ot,előtte szintén 4 kg-ot fogytam,tehát fél év alatt mintegy 8 kg-ot,pedig ugyan úgy eszem,mint előtte.Ideggyógyásznál semmi,reumatológus akasztásra,ill.ultrahang kezelésre küldött.4x szúrt a fejembe,azt mondta nem csoda,hogy fáj,nagyon csomós a nyak feletti rész.Felírt Analgeticát,nem használ,és Sirdalud izomlazítót.Azt mondta kissé álmos leszek tőle,de nem hogy álmos,szinte aludni sem tudok,de amúgy is nagyon rosszul alszom,4-5 órákat éjjelente,de még eközben is felébredek.Ideges vagyok,minden kis dologra ugrom.Eddig sem voltam nyugodt,de pár hónapja mintha nem is én lennék.Hullik a hajam,(bár sosem volt sok),de néha több van a ruhámon,mint a fejemen kis túlzással.Kopaszodást azért nem látok,csak homlok tájékon.Régen nagyon szerettem a meleget,most ömlik rólam a víz.Sokszor 130 a pulzusom.Vérnyomásom a házi orvosomnál 130,a másik két orvosnál 160.Soha nem mértek ilyen magasat.Igaz 49 éves vagyok,szerintem beléptem a változó korba.Menstruációm ciklusa pár éve 23 nap,legutóbb 10 nap után jött meg,igaz nem olyan intenzíven mint előtte,de a szokásos 7 napig tartott.1980-ban 17 évesen strummára műtöttek.Kb 2 éve a nyakamban lévő egyik nyirokcsomó (3 db 1-3 cm nagyságú)megduzzadt 40x28,54.Solymosi doktorhoz mentem,aki biopsziát is vett.Az ultrahang:megnagyobbodott ismételten göbösödést mutató pajzsmirigy.A citológia eredménye nem utal rosszindulatúságra.Diagnózis: cisztikus degeneráció.A keneten nagy tömegben makrofágok láthatók és elszórtan típusos follikulussejtek is.Majd ahogy jött magától elmúlt.Azóta nem foglalkoztam vele.Háziorvosom a TSH eredményre azt mondta jó,és nem foglalkozik vele tovább.Ahogy olvasom,tüneteim a pajzsmirigy túlműködésre utalnak (annak ellenére,hogy a tartományba még belefér),kivéve a fejfájás,amivel eredetileg orvoshoz mentem.Kérdésem az lenne,hogy esetleg mégis pajzsmirigy túlmüködésről van szó? Válaszát előre is köszönöm! Helmeczi Ferencné

Válasz

Kedves Kérdező!
Meg kell nézni a TSH-n kivül az Ft3, Ft4, anti TPO szintet, valamint a D vitamin szintet is, ekkor lehet biztonságosan nyilatkozni a pajzsmirigy működésről.

Üdvözlettel

Bérczy doktornő

Kérdés

Tisztelt Doktornő!
A kérdésem az lenne Önhöz,hogy a petefészekcisztát milyen időközönként ajánlatos ultrahanggal figyelni?Még endokrinológiai vizsgálat előtt álok.De volt már vérből kimutatott hormonvizsgálat,aminél minden eredmény megfelelő volt.Az orvosom addig nem ad gyógyszert amíg nem lesz endok. vizsgálat.Arra novemberben kerül csak sor.Addig történhet valami ezzel a cisztával?(4 cm-es jelenleg).Menstruáció van csak gyenge és 10-12 napig is eltart.Válaszát tisztelettel köszönöm.Ludányi Péterné

Válasz

Kedves Kérdező!álás , Inzulin rezistencia elvégzése, valamint D vitamin szint meghatározás és volt-e ciklus monitorizálás azaz van.e érdemi progeszteron szint emelkedés?
ezek fontoSAK.

Üdvözlettel
dr Bérczy judit

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!!

Segítségét szeretném kérni. Csak röviden vázolnám a helyzetemet. Több orvosnál is jártam már életem során, de sajnos a problémámra sehol nem volt végleges megoldás. 1973-as születésű vagyok és még nincsen gyermekem, de már nagyon szeretnék. Ennek oka sajnos hormonális, ez már kiderült. Túl vagyok már egy lombik kezelésen, de sajnos eredménytelenül , bár az eljárás során több gyógyszer (Inj.Cetrotide, Inj. Gonal-F, Inj. Merional, Inj. Pregnyl) együttes alkalmazásával sikerült egy petesejtet nyerni, ami meg is termékenyült és és három nappal később beültetésre került, azonban sajnos nem maradt meg.
A leleteim alapján a diagnózis : Sterilitas I. Hypophysis elégtelensége került igazolásra. Kérdésem az lenne, hogy létezik e olyan eljárás, kezelés, gyógyszer, amellyel ezt a problémát orvosolni lehetne?
Sajnos az utolsó vizsgálati eredmény alapján a petefészkem szinte alig működik és a hormon szintjeim is nagyon alacsonyak. ( Pl: Estradiol: 14,5 , LH: < 0,1 , FSH: 0,4 , Prl: 9,5 , TSH: 3,09 ).
Genetikai vizsgálaton is voltam melynek eredménye kromoszóma eltérés nem mutatott ki (kariotípuis: 46,XX). Ultrahang eredményeim: uterus: 36mmx19mm , endometrium : 2 mm, jobb oldali ov.: 15x10, bal oldali ov.: 10x8 szabályos nagyságú és szerkezetű, eltérés nem ábrázolható .

Várom szíves válaszát, segítségét előre is köszönöm,,

Tisztelettel:

R. Szilvia

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Kérdés

Tisztelt Doktornő!
Az alábbi problémával fordulok önhöz, 26 éves, gyermektelen nő, 162 cm és 74 kg, \"túlsúlyos\" vagyok.
Előzmény: TSH: 1510; Free T3: 3,57; Free T4: 0,68.
Alacsony T4 szint miatt részt vettem endokrinológiai szakrendelésen, és az alábbiakat állapították meg.
UH eredmény:
„Normális nagyságú és echogenitású, homogén alapszerkezetű pajzsmirigylebenyek. Keskeny isthmus. a jobb lebenyben egy 3 és egy 5 mm cysta, alsó pólusában 6 mm echoszegény göb van. A bal lebeny felső harmadában 5 mm echoszegény göb ábrázolódik.”
Anti TPO antitest: 1,1 IU/mL.
A szakrendelésen rendelő főorvos asszony jelenlegi álláspontja az, hogy 1 cm alatti cystával nem kell foglalkozni ….
Szeretnék ismét fogamzásgátló tablettát, januárban befejeztem szedését bízva abban, hogy letudok fogyni, de nem így történt. Még annyit hozzá fűznék, hogy napi kb 1000 kalóriát fogyasztok el. Rekesz sérvem van és refluxos vagyok így javarészt diétázom, és a testsúlyom jórészt emelkedik, jobb esetben 1-2 kilogramm lemegy, de a legtöbbet stagnál. A 2-3 éven belül szeretnénk gyermeket.
Pontosan nem értem, hogy mik ezek a göbök, és hogy miért nem kell 1 cm alatti méretű cisztával foglalkozni.
Van-e arra mód, hogy a ciszták és a göbök felszívódjanak és helyre álljon a rend a szervezetemben.
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Révész Andrea

Válasz

Kedves Kérdező!

A háttér tisztázása fontos, elndult-e a pm hormon pótlás.
A pontos terápia beállítáásban szívesen segítek.

Üdvözlettel

dr Bérczy judit

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Azért keresem meg Önöket, mert elhúzódó kivizsgálásaim eredményei alapján ma a diabetológus endokrinológiai kivizsgálást javasolt mielőtt a metformin tabletta szedését engedélyeztetné. Ennek oka,hogy inzulin rezisztencia áll fenn nálam, és sajnos igen magas (duplája a normálnak) a kortizol szint, illetve emelkedett az SHBG szint is. PCOS-re gyanakodtak kezdetben, de ezt elvileg az UH és a vérkép nem igazolta. Továbbá sajnos már lassan jellemzővé vált az ájulás széli állapot, illetve az utóbbi fél évben többször elő is fordult az. Mióta odafigyelek az étrendre valamelyest ez megszűnt, noha a gyengeség, fáradékonyság, sokszor az agresszív viselkedés továbbra is fennáll. Illetve ez idő alatt 6 kg-ot fogytam is. az lenne a kérdésem, hogy vajon mi egyebet tudnának más egyebet mondani, mint, hogy valószínűleg tumor lehet a háttérben? Miért van szükség endokrinológusra? Nem az Onkológiára kellene inkább mennem? Vagy ne legyek ennyire pesszimista? Lehet más az ok is?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Tisztelettel:

Lakner Noémi

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Kérdés

Tísztele Doktornő. Szeretném megkérdezni,hogy szedhetek-e hoodia 57 fogyasztó kapszulát ha alacsony a vérnyomásom de sajnos a pulzusom elég magas.Van mikor pár szám az eltérés a vérnyomásom és a pulzusom között.Pl. 103 a vérnyomásom és 93 a pulzusom.Igaz nagyon ingadozó de csak a pulzusom,a vérnyomásom mindig 95 és 115 között van.Tavaj szedtem 3 hónapig a hoodia kapszulát nem éreztem rosszul magam és fogytam is rendesen,de olvastam,hogy okozhat szapora szívverést a kapszula.Mindig is magas volt a pulzusom,de nem szeretném ha ártanák magamnak.Az lenne a kérdésem,hogy lehetséges az ,hogy csak a pulzusomat emeli meg a kapszula és a vérnyomásomat nem,vagy nem befolyásolja amugy is mindig elég magas volt.Válaszát köszönöm. Tisztelettel:Knobloch Gabriella

Válasz

kedves Kérdező!
A szapora ulzus okának tisztázása fontos, mielőtt elkezdi szeddni ismét, amennyiben tud a rendelésemre eljönni szívesen segítek.
üdvözlettel
Dr bérczy judit

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka


további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!