Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor úr/Doktornő!



A tsh eredményem:30.

A Se anti-TPo 1300.

Ultrahang eltérést,nem mutatott.

Letrox 100-at szedem napi egyet.



Fáradékonyság,gyenge lábak,szédülés,gyors szívverésem van.



Mit tanácsol mit tegyek?

kedves Érdeklődő!



Érdemes lenne az alulműködés hátterének pontosabb tisztázása, így közelebb tudnánk kerülni a pontos beállításhoz.

Amennyiben eltud jönni a rendelésre szívesen segítek( D vitamin, inzulin reziszetncia vizsgálat, biztosan szükséges)

Üdvözlettel

Bérczy drnő
Kedves Doktornő/Doktor úr!



Hideg göb miatt Thyrex 100 ng-ot szedek. Ausztria).



Pár hónapja megmagyarázhatatlan tüneteim jelentkeztek: szapora szívverés, izzadás, alvászavar, nehézlégzés.

Mivel klimaxolok is, magam sem tudom, ösztrogén hiány okozza-e panaszaim, vagy a pajzsmirigy?



Vérvétel eredménye:

TSH 0,26 (0,3-4,00)

T3 4,11 (3,6-5,9)

T4 22,5 (10-20)



FSH és LH postmenopauzális értékeket mutat.



Lehet, hogy most p.mirigy túlműködésem lett? Csökkentsem a gyógyszeradagot?



Köszönöm szíves segítségét, üdvözlettel: Alexandra

Kedves Alexandra!

Igen csökkentse a napi 75 grammra a gyógyszeradagját.



üdvözlettel

Bérczy drnő
Tisztelt Dr. Berczy Judit!



Az Addison betegsegre kerestem ra az interneten, es a kovetkezo link kapcsan talaltam ra az On nevere, mint lektorra.



http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/orvosnal/cikkek/ha_reggel_nem_veszem_be_a_gyogyszert_estere_nagy_baj_lesz/20130226165409



Szeretnem kikerni a velemenyet.



A baratnom neveben irok. mivel O eleg gyenge ehhez. Orvostol orvosig jar, mindenki tovabbkuldi. Egy honapja kezdodott a tortenet, mikor iskolaba menet majdnem osszeesett a magas pulzusa miatt. Ugy segitettek be egy ugyeletre. Adtak neki beta-blokkolot, amivel a pulzusa lement, de a szedulese megmaradt, es egyre csak fogyott, erotlenedett. Kozben elhagyta a beta-blokkolot, ugy gondolta, hogy ennek a mellekhatasa. De megmaradtak a problemak, illetve erosodtek, ujak jelentek meg. Mint a hasmenes, etvagytalansag, nagyon eros hasi fajdalom, hanyinger. Laba, dereka faj, keze, labfeje zsibbad. Szedul, foleg, ha felall es lenez. Vernyomasa ingadozik, de leginkabb alacsony. Testhomerseklete volt 35-36C is.Nogyogyaszati gombas problemak is jelentek meg nala par napja.



Viszont nincs pigmentacios elvaltozasa, es altalanos verkep alapjan az Na:K aranyban nincs kulonosebb elteres. Ennek alapjan kuldozgetik mindenfele, tegnap a mento vitte be ugyeletre, ahonnan pszcihiatriara szerettek volna beutalni. Nekem meggyozodesem, hogy a mellekvesekereg hormonja mukodik alul. Rengeteg cikket olvastam, hogy sem a pigmentfoltok hianya, sem pedig a normalis Na:K arany nem zarja ki az Addisont. Foleg, ha ilyen tunetei vannak.



Rettenetesen el van (vagyunk) keseredve.



Koszonon a mihamarabbi valaszat. Elnezest az ekezet hianyaert.



Tisztelettel:

Simon Milan



--





Simon Milán
Kedves Érdeklődő!



A leírtak számos kérdést és a hormonrendszer mélyebb összefüggéseinek tisztázását vetik fel.. nem kizárólag a mellékvese irányában érdemes vizsgálódni, ez is fontos.

Amennyiben el tud jönni a barátnője a rendelésemre szívesen segítek.



Üdvözlettel



Bérczy drnő
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

33 éves édesanya vagyok.A kislányomat 2,5 éves koráig szoptattam most 6 éves és még mindig termelődik mindkét mellemben (valószínűleg) tej.Nyomásra érzékelem az előtej szerű váladékot.

Hallottam,hogy előfordul,hogy még szoptatás után pár év múlva is termelődik tej,nehezen apad el és arról is,hogy pajzsmirigy betegség is okozhatja,illetve magas prolaktin szint.Nálam korábban megállapítottak pajzsmirigy túlműködést és magas prolaktin szintet is.Terhességem alatt is megvizsgáltak,akkor minden rendben volt.

Szeretném a segítségét kérni kihez fordulhatok vizsgálatra és ilyen esetben mi a teendő?

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!!





Kedves Érdeklődő!



Az említettek szerint endokrinológiai szakrendeléshez forduljon.

Személyes konzultáció esetén szívesen segítek.

Van jó megoldás.



Üdvözlettel

Bérczy drnő
Tisztelt Doktornő!



Több mint 4 éve erős, androgén típusú hajhullástól szenvedek. A hajam kb. 2/3 részét veszítettem el, amely jelentősen el is vékonyodott, töredezett.



A hajhulláskor ajánlott vizsgálatok mindegyikén voltam már, melyek során CSAK a policisztás petefészekképet állapították meg. A PCO egyéb tünetei, mint pl. megnagyobbodott petefészek, IR, szőrösődés, pattanásos bőr, pajzsmirigy probléma, kiugró hormon értékek nálam NINCSENEK. Csak a policisztás ultrahangkép igazolt. Korábban Yadine-t és Dianet szedtem, most Volinát szedek kezelésként.



Ön szerint a fenti mértékű PCO okozhatja ezt az erős hajhullást? (Eddigi tapasztalataim szerint nincs egyetértés ezzel kapcsolatban...)



Köszönettel,

Szolnoki Viktória
Kedves Érdeklődő!



Inzulin rezisztencia vizsgálat történt-e, szívesen segítek, amennyiben el tud jönni a rendelésemre.



Üdvözlettel

Bérczy drnő
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!



2010.-ben szültem, problémamentes volt a terhességem. Szeretnénk babát, de tavaly volt 2 vetélésem ezért kivizsgálás történt. Laborban FII 20210 heterozigota mutans, TSH 3.710. A véralvadási zavarral tisztában vagyok, de a TSH értéket szeretném megkérdezni, hogy ez normális érték-e, mert én úgy tudom, hogy terhesség előtt 1-2 közötti értéknek kell lennie a TSH értéknek. Érdemes lenne ezzel kivizsgáltatni magam ?



Üdvözlettel: M. Csilla


kedves Csilla!



A leírtak alapján a pajzsmirigy

további kivizsgálása és a helyes beállítása az 1 körüli tartományba.Szívesen segítek, amennyiben el tud jönni a rendelésemre, van jó megoldás.



Üdvözlettel



Bérczy drnő
Tisztelt doktorno!

Nagyon elkeseredett vagyok,semmilyen dieta segitsegevel sem tudok lefogyni. Nehany eve pajzsmirigy alulmukodest allapitottak meg nalam,Euthyroxot szedtem,de meg jobban hiztam.Igy a gyogyszereket elhagytam,csak kontroll vizsgalatra jarok -jelenleg ertekeim a norma felso hataraban vannak. Ujdonsag volt szamomra a reverz t3 vizsgalata,igy alavetettem magam.Eredmenyeim:T3-5,43pmol/l

rT3-0,47ng/

Kerdesem a kovetkezo:Ausztriaban kaphato gyogyszer(Sanofi termek-talan trijodthyronin),mely rendezhetne ezeket az ertekeket,igy talan le is fogynek. On szerint mekkora ennek a valoszinusege ill.nem fuzok-e a gyogyszerhez tul nagy remenyeket.?Nem lehet-e valamilyen mas mellekhatas?Koszonom valaszat:Anna
Kedves Anna!



Ahhoz, hogy egy helyes kezelés beálljon és a gyógyszer is a célhatást adja, sok tényezőnek kell együtt állni, a gondolat a Sanofis-T3 tartalmú gyógyszerrel kapcsolatban jó lehet, de hogy a célhatás mellett biztonságosan ne legyen mellékhatás, ebben személyes konzultációval tudok segíteni, amennyiben személyesen találkozni tudunk.

van jó megoldás.



üdvözlettel

Bérczy drnő

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!



Lerner Annamária vagyok, 21 éves egyetemista. Világ életemben duci voltam, nagyobb testsúlyú.



Azonban igen régóta élek aktív életmódot (heti 3-4-5 edzés, diétás étkezés), mégsem érek el súlycsökkenést. Az utóbbi időben jelentkezett erősebb hajtöredezés is, és zavarok a vérzésemben.



Hallottam már pár embertől, hogy érdemes lenne pajzsmirigy-vizsgálatot végeztetnem, de nem szeretnék csak úgy beleugrani. Önök mit tanácsolnak?



Köszönettel!
Kedves Annamária!

Érdemes a pajzsmirigy vizsgálatot: TSH, Ft3, Ft4, anti TPO szint, valamint a D vitamin és a inzulin rezisztencia vizsgálata is.

Szívesen segítek személyesen is ha el tud jönni a rendelésemre.

üdvözlettel:

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő!



32 éves nő vagyok, második kisfiam 6 hónapos. A szoptatást kb. 2 hónapja hagytam abba. Az első menstruációval egyidejűleg (2 hónapja) szívritmusproblémák jelentkeztek (rengeteg pitvari extraszisztolé, Holterrel napi 6200 db-ot jegyeztek fel...), amit sajnos concor 2,5 szedése mellett is érzek. A szívprobléma mellett alvászavar, hajhullás, bőrszárazság a tüneteim. A problémáim menstruációkor sokkal kifejezettebbek, a kardiológián a szervi gondot kizárták, így hormonális háttérre gondolnék. A háziorvos pajzsmirigyre tippelt, de a TSH szintem tökéletes lett (1,42). Szeretném kérdezni, hogy női nemi hormonok okozhatnak-e szívritmuszavart, lassan esedékes a 3. menstruációm, és már PMS-ként ismét nem alszom és fáj a mellkasom... Érdemes-e ilyenkor ezzel behatóbban foglalkozni, vagy hagyjak időt a szervezetemnek, hátha megoldja maga ezt? Egyébként a hormonrendszerem mindig tökéletesen működött, mindkétszer azonnal terhes lettem, problémamentesen kihordtam a babákat, stb... Köszönöm a segítséget!
Kedves Ágnes!

A belső hormonmilliő arányainak eltolódása is gondot jelenthet.

javasolt: PRL, progeszteron, ösztradiol, reverze T3, antitPO, és D vitamin, valamint inzulin rezisztencia vizsgálat elvégzése,szívesen segítek személyesen is ha el tud jönni a rendelésemre. Lehetséges a jó megoldás.



üdvözlettel

Bérczy drnő
Tisztelt Cím!

44 éves vagyok. Kb. 2 éve rendszertelenné vált a mensesem. Most már 50-55 napra van vérzés (legutóbb 2013. jan.15-én volt, 5 napig tartott. Tehát már közel 60 napja nincs).

Laborértékek:

TSH 1,4 uIU/ml

Tesztoszteron: 75,00 ng/dl

PRGESZTERON: 0,22 ng/ml

Prolactin: 7,79 ng/ml

FSH: 58,8 U/l

LH: 29,74 mU/ml

FSH/LH hányados: 1,98

DHEA-S: 169,0 ug/dl

Cortisol: 13,0 ug/dl



Nagyon alacsony a progeszteron.

Nőgyógyász azt mondta egy hete, hogy nem működnek a petefészkek és lehet, hogy már soha nem lesz vérzés.

Azt javasolta, hogy keressek fel egy endokrinológus szakember is.

Tudnának nekem segíteni annak tisztázásában, hogy nincs-e más betegség a háttérben?

Válaszukat előre is köszönöm. Üdv.Éva


Kedves Éva!

Szívesen segítek,a probléma további kivizsgálásában.

Várom a rendelésemen.



üdvözlettel

Bérczy drnő

Hírek

Jelek, hogy szülés utáni pajzsmirigy probléma áll fenn

Jelek, hogy szülés utáni pajzsmirigy probléma áll fenn

Szülés után a hatalmas hormonális változások miatt furcsa tüneteket tapasztalhatnak a kismamák. Olykor azonban előfordulhat, hogy postpartum thyreoditis okozza a kellemetlen panaszokat. Dr. Békési Gábor PHD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája azokat a jeleket ismereti, melyek fennállása esetén érdemes a hormonzavarra gyanakodni.

További részletek
Agyalapi mirigy- a hormonrendszer karmestere

Agyalapi mirigy- a hormonrendszer karmestere

Az agyalapi mirigy a legfontosabb belső elválasztású mirigyünk, mely bár igen apró méretű, mégis jelentős szerepet játszik a hormonális folyamatok működésében. Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa az agyalapi mirigy funkcióját és betegségeit ismerteti.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA