Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!



Heges, pattanásos arcbőr és erős menstruációs görcsök mögött állhat valamilyen hormonprobléma? Ha igen, milyen vizsgálatot javasol?



Válaszát előre is köszönöm szépen!



Üdvözlettel,

Lili
Kedves Lili!



Vérvétel: TSH, Ft3, Ft4, Prolaktin, tesztoszteron, ösztradiol, progeszteron, FSH, LH, kortizol 17 OH progeszteron, inzulin rezisztencia vizsgálat, a vérvételt a ciklus 2-5 napjára időzítse, laktóz intolerancia.



Szívesen segítek a rendelésemen, ha személyesen tudunk konzultálni az eredményekről.



Üdvözlettel

Dr. Bérczy Judit

Kedves Doktor Nő/Úr!



21éves lány vagyok.

3-4éve hullik a hajam,egyre erőteljesebben.Mostmár látszik,sajnos egyre inkább ritkul.

Emellett menstruációm nem rendszeres,van,hogy 3-4hónapig egyáltalán nem!

Egyes ételeketől felpuffadok!

Lehet ezek között az a problémák között összefüggés,állhat-e hormon probléma ahátterében?

Már elég sok utat bejártam,fogorvos,paleolit táplálkozás(candida),stb..

Kérem segítsenek,mert nagyon elvagyok keseredve:(és félek,hogy teljesen elveszítem a hajkoronám:((

Előre is nagyon köszönöm!
Kedves Kérdező!



A leírtak alapján a háttérben hormon probléma meghúzódhat, fontos, hogy oki diagnózishoz jussunk, szívesen segítek, ha a rendelésemre el tud jönni.



Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Üdvözlöm Prof. Úr...



Férjemmel 11 hónapja szeretnénk babát. Augusztusban derült ki, hogy gond van a pajzsmirigyemmel. Azóta Letrox 50 qr-ot szedek, egyik nap 1/2-et, másik nap egészet...így 1,1,57 lett tegnap előtt az eredményem.

Kérdésem, hogy ez megfelelő-e a fogantatás szempontjából? Illetve kellene-e még egyéb vizsgálat?



ANT-TPO jó!



Várom megtisztelő válaszát!



Pásti Tímea
Tisztelt Pásti Tímea,



Helyesebb, mert egyenletesebb napi fél Letrox 75

szedése. Az ideális TSH érték terhesség igénye esetén 0,5-2,5 mU/ között

van. Ha az anti-TPO negatív, anti Tg vizsgálata is szükséges és azzal

kontroll vizsgálat.



Üdvözlettel,



Prof. Szabolcs István

endokrinológus
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Véleményt szeretnék kérni a következő terheléses inzulin és cukor értékekről:

Inzulin:

0 perc: < 2,0 mlU

60 perc: < 2,0

90 perc: 3,9

120 perc: 6,4

Glükóz:

0 perc: 3,9 mmol

60 perc: 2,1

90 perc: 4,3

120 perc: 3,6

3 éve nem sikerül sem spontán sem művi úton teherbe esnem, az orvosom a fenti értékekre kezelést nem javasolt. Várom válaszát.

Tünetem annyi, hogy nagy ritkán felkelés után pár percre szinte elájulok, aztán elmúlik, ill. a szemem majdnem mindig gyulladásban van. Bőrom eléggé pattanásos, 34 éves vagyok, vékony, magas testalkatú, egyáltalán nem hízékony.

Köszönettel

Adrienn



Kedves Adrienn!



Van egy kis eltérés, a véreredmények alapján.

Személyesen szívesen segítek.

Üdvözlettel,



Dr Bérczy Judit
Tisztelt Szakértő!



Gyermekem 20 éves, a fogamzásgátló szedése után 2,5 hónapig nem menstruált, nagyon pattanásos lett az addigi szép bőre az arcán.

A 3. hónap után mivel a terhességet kizárták hormonvizsgálatra került sor, melynek eredménye a következő:



TSH : 2.70 mIU/1

Lutenizáló hormon:7.81 IU/1

Follikukus stimuláló hormon:7.73 IU/1

Prolaktin:596.20 mIU/1 (ezt az értéket magasnak jelölték)

Ösztradiol:58 pmol/1

Progreszteron :2.93 nmol/1

Total tesztoszteron: 1.15 nmol/1

BHCG: 0.1IU/1



Ez a lelet a 2,5 hónap után megjött menstruáció után készült, egy héttel.



Szeretném megkérdezni, milyen diagnózis szűrhető le az általam leírtakból.



köszönettel: Gergey Evelin
Kedves Evelin!



Az ösztradiol szint relatíve alacsonyabb és a kissé magasabb prolaktin érték miatt érdemes elvégeztetni az Inzulin rezsiztencia vizsgálatot, a Makroprolaktin kivonás elvégzését és a laktóz intolerancia vizsgálatot.

Szívesen segítek személyesen is a rendelésen.



Üdvözlettel



dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő!



Reumatológus szakorvos a csontritkulásom (ez már 3 éve diagnosztizáltak) miatt beutalt a vérvételre. A 2012-11-29-i vérvételi eredményemben a TSH 11,7 ulU/ml, a T4 0,802 ng/dl, T3 3,49pg/ml, vérsejtsüllyedés 39mm/H, azonkívül magasabb a májfunkció értékek . A vizelet vizsgálatnál következőben van eltérés: vizelet karbamid 190,5 mmol/l, vizelet kreatinin 6,4 mmol/l, vizelet foszfor 14,7 mmol/l. A nyakam már legalább féléve megvastagodott. Közérzetem jó. Szeretnék megkérdezni, hogy érdemes-e magamat Önöknél kivizsgálni? Nem fogok tűnni képzelt betegnek? Ha érdemes, akkor még szélesebb vérvételi eredményekre van-e szükség?

A válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Ludmilla



Kedves Ludmilla!



A leírtak alapján érdemes eljönni hozzánk egy kiegészítő vizsgálatra.

A nyakról egy ultrahang leletet érdemes lenne behozni.



Várjuk a rendelésemen.

üdvözlettel

Bérczy doktornő

Tisztelt Doktornő!



Pajzsmirigyemben hideg göbök vannak, értékeim jók, a működésével sincs probléma, gyógyszert nem szedek rá. Kérdésem a következő: szeretném kipróbálni az L-tirozin nevű aminósavat, és azt szeretném megtudni, hogy ez befolyásolja-e a pajzsmirigy működését negatív irányba. Esetleg nem-e okoz nem kívánatos hízást? Előre is köszönöm válaszát.



Üdv. SzR


Kedves Kérdező!

Nem befolyásolja.



Üdvözlettel:



Dr. Bérczy Judit.

endokrinológus
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!



A vérvételi eredményemben a TSH 5,04 volt, és a koleszterinem is emelkedett. A hízástól eltekintve (162 cm/46kg) minden tünetem illik a pajzsmirigy alulműködésre: extrém fáradtság, állandó fázás, bőrszárazság, hajhullás. Jódozott sót használok, és olyan multivitamint szedek, amiben van jód. (Gravida)

A háziorvosom izotópos vizsgálatra küldött.



A kérdéseim: mire számíthatok, ha gyógyszert kell szednem, a súlyom hogyan fog változni? Két-három kg-t próbálok évek óta felszedni, eredménytelenül.



Általában mennyi idő alatt lehet beállítani a pajzsmirigymuködést? Már babát tervezünk, és elég rosszul esett szembesülni azzal, hogy egy darabig ez nem lehetséges.



A vizsgálathoz használt izotóp mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből? Meddig kell kerülni a kapcsolatot gyerekekkel, és a vizsgálat után mennyi idővel lehet biztonságosan gyermeket vállalni?



Köszönettel,

Tímea
Kedves Tímea!



Izotóp vizsgálatra nem feltétlen kell hogy sor kerüljön, ha jól csinálják 3-6 hó alatt beállhat a pajzsmirigy. Érdemes az Inzulin rezisztencia vizsgálatot elvégezni.

Tsh csökkenés nem kell hogy fogyjon.



Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Cím!



Nem tudom mi lehet a probléma, az utóbbi 1 évben diéta és rendszeres testmozgás ellenére sem tudok fogyni, sőt lassú ütemben hízok is. Sokat fáj a fejem,fáradékony vagyok, homályossá vált a látásom távolra, gyakran hirtelen megszédülök és pár hónapja már a menstruációim is késve érkeznek, és mennyiségük kevesebb mint korábban.Menstruációs időszakban hányingerem van, erősen puffadt a hasam, túlérzékeny és heves vagyok. Esetleg hormonális probléma lehet? Nőgyógyászati vizsgálaton semmilyen fizikális elváltozás, probléma nem volt látható. Forduljak endokrinológushoz?



Válaszát előr eis köszönöm!
Kedves Király Szabina!



Igen lehet hormon háttér.

Javasolt: pajzsmirigy és az inzulin rezisztencia elvégzése is, laktóz intolerancia vizsgálat. Személyesen is szívesen segítek a rendelésemen.

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő!

Többszöri vetélés miatt inzulin rezisztencia vizsgálaton voltam, ahol a következő eredmények születtek:

Glükóz 0': 5,4 mmol/L

Glükóz 60': 7,3 mmol/L

Glükóz 120': 5,4 mmol/L

Inzulin 0': 9,3 mIU/L

Inzulin 60': 142,1 mIU/L

Inzulin 120': 66,0 mIU/L

Utalnak-e inzulinrezisztenciára a fenti adatok? Ha igen, szükséges-e gyógyszeresen kezelni vagy elég a diéta és a mozgás?

Köszönettel

Szilvia
Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!


További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA