Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Endokrin központ!23 éves nő vagyok. Körülbelül 8 éves korom óta évről évre egyre nőtt a súlyom, melyet 14 éves koromban megelégeltem és diétába kezdtem. Elég hamar kb. 2 hónap alatt sikerült lefogynom 17 kilót viszont utána ugyanennyi idő alatt 40 kilót sikerült híznom. Azóta harcban állok a súlyommal, állandó a súlyingadozásom, de az utóbbi két évben e mellett más tüneteket is észrevettem, melyek nem csak átmenetiek voltak hanem tartósak.

Bőrviszketegség, nagyon száraz bőr

Aluszékonyság, fáradékonyság

Nagyon erős hajhullás, egyre gyengébb hajszálak

Menstruációs problémák (5 havi kimaradás, majd 2 havi kimaradás)

Hideg végtagok

Állandó fázékonyság

Elmentem orvosi vizsgálatra a TSH 0,83 mIU/l lett. Azt olvastam hogy attól még hogy ez az érték benne van a normál intervallumban, a tünetek alapján lehet hormonális probléma.

Total tesztoszteron 1,51 nmol/l ami a normál szint felett van.Szeretném megkérdezni, hogy ezek a tünetek, ezen eredmények mellett valóban utalhatnak e hormonális gondokra és esetleg keressem fel Önöket, van e értelme újabb kivizsgálásoknak. Önöknél végeznek e ételintolerancia vizsgálatot? Állhat e esetleg ez a háttérben?Köszönettel:

Dóra
Kedves Kérdező!A leírtak alapján várom a rendelésemen., az ételintolerancia vizsgálatot eltudjuk végezni.

Fontos a személyes konzultáció, mindig van jó megoldás, szívesen segítek!

Várom a rendelésemre.

ÜdvözlettelDr Bérczy Judit
Kedves Bérczy Judit doktornő!

2010.májusában egy nyaki ultrahang vizsgálaton vettem részt, ahol a jobb oldali pajzsmirigy lebenyében egy 12 mm-es a bal oldaliban egy 8 mm-es göböt fedeztek fel.

Ezt követően a háziorvosom javaslatára 2010. novemberében is elvégeztek egy Ct vizsgálatot amelynek eredménye jobb lebeny 20x24x47 mm nagyságú, a bal lebeny 13x18x38mm-es.

Majd 2011-ben egy újabb ultrahang vizsgálat alapján a jobb lebeny középső harmadában 15 mm-es a balban egy 8 mm-es echoszegény göb.

2012. juniusában a TSH: 0,71.

A kérdésem az lenne, hogy milyen természetes anyagok (gondolok itt gyógyteákra)állnak rendelkezésünkre, amivel a göböket kissebbíteni lehet, vagy akár meggátolni a növekedésüket. Mitől alakulhatnak ki az ilyen göbök,( a göb egynlő a cystával.

Válaszát előre is megköszönöm.

Tisztelettel: Saska Jánosné
Kedves Kérdező!

köszönöm a bizalmat mellyel megtisztelt.

A leírt leletk alapján ami fontos lenne még apajszmiriyg egyéb állpaotáról tájékoztat: anti TPO, anti Tg szint mérésének elvégzése.

A háttér .mely miatt a pajszmirigy a szervezet igányét erőlködve göbösödéssel teljesti, csaj személyes konzultáci utján lehet meghatározni.

A galaj tea biztosan jó egy csésze naponta

Szívesen segítek

Üdvöuzlettel dr bérczy JuditKedves drnő/drúrTorkonban gombóc érzés miatt készült pajzsmirigy UH.

Lelet: A jobb lebeny 15 x 15 x 37 mm, benne egy 7 és egy 4 mm-es cystás göb látható. A bal lebeny 16 x 15 x 35 mm, benne egy 3 mm-es részben cystosus göb látszik. Isthmus 4 mm. Kóros nyirokcsomó nincs.A háziorvos elküdött még THS-ra, melynek értéke 1,76 IU/ml lett (ref 0,3-4,2).

Háziorvosom szerint további teendőt nem igényel, max. évenkénti kontroll.

Kérdésem az lenne, hogy valóban elégséges az évenkénti kontroll vagy fel kéne keresnem endokrinológust.A gombóc érzés kiderült, hogy a refluxomtól volt, más tünetem nincs.Előre is köszönöm a válaszát!
Kedves Tímea!Megtisztelt bizalmával és kérdéseivel.

A leírtak alapján a pajzsmirigyben elindult apró cystózus jellegű jelzések, már felhívják a figyelmet, hogy ennek a hátterét, az okot fel kelll tárni, mert ha ezt nem tesszük, akkor további rendellenességek fognak jelentkezni, komolyabb formában.

tehát feltéttlen keressen fel endokrinológust , én szívesen fogadom és segítek az oki háttér feltárásában, mindig van jó megoldás, időben , eredményesen az egészség helyreállításának útjá, megfelelő szakemberrel.

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Nő/ÚrA kérdésem a következő. Immár évek óta állandó fáradság, levertség, szédelgés jellemzi mindennapjaim, melyek kiegészülnek a alacsony szívfrekvenciával, depresszióra való hajlammal. mozgás,ill. alacsony energiabevitel ellenére súlyom nem csökken. Összességében úgy érzem, mintha le lennék folytva, nincs energiám semmihez. Az orvosi vizsgálatok (kardiológia, fül-orr-gégészet, stb.)mindent rendben találtak. Az elmúlt év végén, mivel felmerült bennem a gyanú, hogy esetleg pajzsmirigy alulműködésem lehet, készítettem egy laborvizsgálatot, melynek eredménye (TSH:2.218,FT4:16,47,FT3:5,22)nem utal betegségre.A kérdésem az, hogy ennek ellenére lehetséges-e, hogy pajzsmirigy problémám van? válaszát köszönöm.
Kedves Kérdező!Megtisztelt a bizakmával , köszönöm.

A leírtak alapjűn a pajzsmirigy érintettség rejtet formája felmerül, ezen kívül más anyagcsere folyamat hormonális szabályzási zavara is felmerülhet.

Van megfeleő megoldás az ön esetében, ehhez személyes konzultáció szükséges, amennyiben el tud jönni a rendelésemre szívesen fogadom.Üdvözlettel:

Dr Bérczy Judit
Kedves Bérczy Judit doktornő!Ön a kezelőorvosom egy éve, inzulinreziszteniával, valamint pajzsmirigy alulműködéssel diagnosztizált, amire euthyrox tablettát kell szednem.Jelenleg várom első kisbabámat, voltam Önnél kb 6 hete mert a pajzsmirigy értékeim (TSH, és T4) nagyon alacsonyak voltak. Az akkori THS értékem 0.09 volt volt (a leletemen a minimumérték: 0,27), akkor Ön megemelte az euthyrox adagját: két nap 100-100 ľg -ra és 1 nap 75 ľg -ra. A múlt héten sikerült eljutnom egy kontroll vérvételre, ahol a TSH-m már csak 0.04 volt. Ez így egyre rosszabb lesz. Kérdésem az lenne, hogy mi ilyenkor a teendő?

Köszönettel: Jákói Viktória (26 hetes kismama)
Kedves Viktória!Az alacsony TSH érték önmagában a a terhesség alatt nem elegendő önállóan vizsgálni.,fontos lenne az Ft3, Ft3 értéket is a vérből megnézni, ez lenne a mérvadó.

Addig akkor váltva legyen 75 és 100 ugramm szedése.Várom a kiegészítő eredményeket.Üdcözlettel:

dr Bérczy Judit

Tisztelt Doktor Úr/NőÉvek óta vizsgálják a hormonszintemet.

A TSH most 6,490 Az FT4 11,2

Eddig nem szedtem rá tablettát.

Az lenne a kérdésem hogy ilyen értékek mellettt kell-e gyógyszert szedni...

S ha igen az akkor végleges?Vannak a mellékhatásai?Üdvözlettel:Varga Ildikó(41 év)
Kedves ILdikó!

A fenti értékek miatt már érdemes a pajzsmirigy működés támogatása. hogy gyógyszerrel, vagy , esetleg más alternatív terápiával az a személyes találkozás alkalmavával tudjuk eldönteni.

Rendelésemen az oki diagnózis, oki terpiás elvet követve döntöm el a helyes kezelés menetét.

Van jó megoldás.

Várom a rendelésemen

Üdvözlettel:

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő !

6 éve küzdök a discoid lupus nevű bőrbetegséggel, s még csak tavaly diagnosztizáltak, de csak a tünetek alapján, mert az immunlabor eredmények negatívak.Delagilt szedek ezekre a pocsék, bőrgyulladásos kiütésekre, néha előfordul arcpír is.A kérdésem az mit várhatok a Delagiltól, van e még más valami amit akár belsőleg, akár külsőleg lehet szedni, alkalmazni ?Tudom ez gyógyíthatatlan betegség, de szeretném tudni, van e még valami a Delagilon kívül, ami használhat és milyen tünetekre, mire számíthatok még ?

Válaszát előre is megköszönöm mély tisztelettel és köszönettel :Katalin
Kedves Katalin!A tapasztalatom alapján az autoimmun folyamatok ,mélyebb hátterének feltárásával, az oki diagnózis alapján tudunk alternatívát ajánlani önnek, lehet jó megoldás.

Szívesen fogadom a rendelésemen konzultációra és a személyes találkozás alapján egy komplex terápiát tudunk elindítani, a Delagil helyett.Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő!

27 éves vagyok,Dr. Hamvas Ferenc javaslatára keresem fel önt. A párommal másfél éve próbálkozunk babával. Mivel nem sikerült ezidáig teherbe esnem, a Doktor Úr megkezdte a kivizsgálást.UH-vizsgálat történt, ahol PCOS gyanújának kizárására cukorterhelés, inzulin és hormonvizsgálat is történt.Az értékeim kettő kivételével rendben voltak. Ami azonban nem az a tesztoszteron 130 ng/dl és a szérum cortisol 20.1 ug/dl.

Szeretném a tanácsát, segítségét kérni hogyan lehetne orvosolni a problémát...Nagyon aggódom ez miatt.

Köszönettel: B.Zsani
Kedves Érdeklődő!

Amennyiben el tud jönni a rendelésemre, szívesen segítek, van jó megoldás.

Várom a rendelésemre

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
T. Klinika,

kb. 10 mm-es göb van a bal pajzsmirigy-lebenyemben. Tüdő-CT mutatta ki.

Mi a teendőm? Mit jelent a göb?

Tisztelettel, Dézsy Zoltán
Kedves Kérdező!

A pajzsmirigyben a göbösödés gyakori, 99%-ban jóindultú elváltouás.

Kell kérni. TSH, FT3, FT4 vizsgálatot a vérből, valamint nyaki UH vizsgálet elvégzése javasolt és a leletekkel endokrinológus szakemberrel kell konzultálni, ebben szívesen segítek

üdvözlettel:

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő!/Doktor Úr!

Pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg. Voltam UH-on és az alábbi eredményt kaptam:

\"A pajzsmirigy jobb lebenye 19, isthmus 3, a bal lebeny 17 mm átmérőjű. Echoszerkezeti képe mérsékelten inhomogen térképrajzolatú. Az érrajzolata kifejezettebb. A nyak két oldalán kóros nyirokcsomó nem ábrázolódott.\"

Vélemény: Thyreoiditis UH képe

Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az \"isthmus 3\"? És azt is, hogy az \"érrajzolata kifejezettebb\" mit jelent?

Mekkora a lebeny normális nagysága?

Súlyos betegség ez a Thyreoiditis?

Köszönöm szépen előre is.
Kedves Kérdező!

A leírt Uh képben az istmus 3 a kiterjedésre utal.

Az érrajzolat utal a thyreoiditisre.

A leirt paraméterekkel nem lehet egyértelmesíteni a mérette mival a pajzsmirigynek 3 kiterjedése van ( szélessége, hossza és vastagsága)

Amennyiben a leleten egyértelműen jelzi az uH-gos a Thyreoiditist azt alá kell támasztani vérvételi eredménnyel: TSH, Ft3, Ft4, anti TPO, .

Személys konzultációval szívesen segítek a rendelésemen, mert megfelelő terápia elkezdése szükséges ( lehet gyógyszer mentes is!)

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit

Hírek

IR diéta koronavírus idején

IR diéta koronavírus idején

A koronavírus járvány minden embert kizökkent a megszokott életritmusából, így sokan vannak, akik félve néznek az elkövetkezendő hetek, hónapok elé. A saját és szeretteik egészségén túl vannak, akik a gyerekfelügyelet miatt aggódnak, vannak, akik az állásuk, jövedelmük miatt, de vannak, akik a betegségeik miatt tartandó étrend miatt. Szabó Luciát, a Budai Endokrinközpont dietetikusát arról kérdeztük, vajon mikre kell odafigyelni és milyen nehézségekkel találhatják szemben magukat az IR diétán élők.

További részletek
„AZ EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSÉNEK SZÁMOS FORMÁJA LÉTEZIK”

„AZ EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSÉNEK SZÁMOS FORMÁJA LÉTEZIK”

A Budai Endokrinközpont Prima Medica Egészség Csoport tagjaként a napokban adta át a "Brown Friday" programban összegyűlt összeget. A Ferences Rendtartomány központi alapítványa Karácsony előtt ismét meghirdette a "Brown Friday" programot és adománygyűjtést.  A „brown” szó, vagyis a „barna” a ferencesek habitusára és csuhájuk a színére utal, ez által pedig a rend által képviselt értékekre: az alázatra, az egyszerűségre és a szegénységre.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA