Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Kedves Bérczy Judit doktornő!
2010.májusában egy nyaki ultrahang vizsgálaton vettem részt, ahol a jobb oldali pajzsmirigy lebenyében egy 12 mm-es a bal oldaliban egy 8 mm-es göböt fedeztek fel.
Ezt követően a háziorvosom javaslatára 2010. novemberében is elvégeztek egy Ct vizsgálatot amelynek eredménye jobb lebeny 20x24x47 mm nagyságú, a bal lebeny 13x18x38mm-es.
Majd 2011-ben egy újabb ultrahang vizsgálat alapján a jobb lebeny középső harmadában 15 mm-es a balban egy 8 mm-es echoszegény göb.
2012. juniusában a TSH: 0,71.
A kérdésem az lenne, hogy milyen természetes anyagok (gondolok itt gyógyteákra)állnak rendelkezésünkre, amivel a göböket kissebbíteni lehet, vagy akár meggátolni a növekedésüket. Mitől alakulhatnak ki az ilyen göbök,( a göb egynlő a cystával.
Válaszát előre is megköszönöm.
Tisztelettel: Saska Jánosné

Válasz

Kedves Kérdező!
köszönöm a bizalmat mellyel megtisztelt.
A leírt leletk alapján ami fontos lenne még apajszmiriyg egyéb állpaotáról tájékoztat: anti TPO, anti Tg szint mérésének elvégzése.
A háttér .mely miatt a pajszmirigy a szervezet igányét erőlködve göbösödéssel teljesti, csaj személyes konzultáci utján lehet meghatározni.
A galaj tea biztosan jó egy csésze naponta
Szívesen segítek
Üdvöuzlettel dr bérczy Judit

Kérdés

Kedves drnő/drúr

Torkonban gombóc érzés miatt készült pajzsmirigy UH.
Lelet: A jobb lebeny 15 x 15 x 37 mm, benne egy 7 és egy 4 mm-es cystás göb látható. A bal lebeny 16 x 15 x 35 mm, benne egy 3 mm-es részben cystosus göb látszik. Isthmus 4 mm. Kóros nyirokcsomó nincs.

A háziorvos elküdött még THS-ra, melynek értéke 1,76 IU/ml lett (ref 0,3-4,2).
Háziorvosom szerint további teendőt nem igényel, max. évenkénti kontroll.
Kérdésem az lenne, hogy valóban elégséges az évenkénti kontroll vagy fel kéne keresnem endokrinológust.

A gombóc érzés kiderült, hogy a refluxomtól volt, más tünetem nincs.

Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz

Kedves Tímea!Megtisztelt bizalmával és kérdéseivel.
A leírtak alapján a pajzsmirigyben elindult apró cystózus jellegű jelzések, már felhívják a figyelmet, hogy ennek a hátterét, az okot fel kelll tárni, mert ha ezt nem tesszük, akkor további rendellenességek fognak jelentkezni, komolyabb formában.
tehát feltéttlen keressen fel endokrinológust , én szívesen fogadom és segítek az oki háttér feltárásában, mindig van jó megoldás, időben , eredményesen az egészség helyreállításának útjá, megfelelő szakemberrel.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Úr

A kérdésem a következő. Immár évek óta állandó fáradság, levertség, szédelgés jellemzi mindennapjaim, melyek kiegészülnek a alacsony szívfrekvenciával, depresszióra való hajlammal. mozgás,ill. alacsony energiabevitel ellenére súlyom nem csökken. Összességében úgy érzem, mintha le lennék folytva, nincs energiám semmihez. Az orvosi vizsgálatok (kardiológia, fül-orr-gégészet, stb.)mindent rendben találtak. Az elmúlt év végén, mivel felmerült bennem a gyanú, hogy esetleg pajzsmirigy alulműködésem lehet, készítettem egy laborvizsgálatot, melynek eredménye (TSH:2.218,FT4:16,47,FT3:5,22)nem utal betegségre.A kérdésem az, hogy ennek ellenére lehetséges-e, hogy pajzsmirigy problémám van? válaszát köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

Megtisztelt a bizakmával , köszönöm.
A leírtak alapjűn a pajzsmirigy érintettség rejtet formája felmerül, ezen kívül más anyagcsere folyamat hormonális szabályzási zavara is felmerülhet.
Van megfeleő megoldás az ön esetében, ehhez személyes konzultáció szükséges, amennyiben el tud jönni a rendelésemre szívesen fogadom.

Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Kedves Bérczy Judit doktornő!

Ön a kezelőorvosom egy éve, inzulinreziszteniával, valamint pajzsmirigy alulműködéssel diagnosztizált, amire euthyrox tablettát kell szednem.

Jelenleg várom első kisbabámat, voltam Önnél kb 6 hete mert a pajzsmirigy értékeim (TSH, és T4) nagyon alacsonyak voltak. Az akkori THS értékem 0.09 volt volt (a leletemen a minimumérték: 0,27), akkor Ön megemelte az euthyrox adagját: két nap 100-100 ľg -ra és 1 nap 75 ľg -ra. A múlt héten sikerült eljutnom egy kontroll vérvételre, ahol a TSH-m már csak 0.04 volt. Ez így egyre rosszabb lesz. Kérdésem az lenne, hogy mi ilyenkor a teendő?
Köszönettel: Jákói Viktória (26 hetes kismama)

Válasz

Kedves Viktória!

Az alacsony TSH érték önmagában a a terhesség alatt nem elegendő önállóan vizsgálni.,fontos lenne az Ft3, Ft3 értéket is a vérből megnézni, ez lenne a mérvadó.
Addig akkor váltva legyen 75 és 100 ugramm szedése.Várom a kiegészítő eredményeket.

Üdcözlettel:
dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő

Évek óta vizsgálják a hormonszintemet.
A TSH most 6,490 Az FT4 11,2
Eddig nem szedtem rá tablettát.
Az lenne a kérdésem hogy ilyen értékek mellettt kell-e gyógyszert szedni...
S ha igen az akkor végleges?Vannak a mellékhatásai?

Üdvözlettel:Varga Ildikó(41 év)

Válasz

Kedves ILdikó!
A fenti értékek miatt már érdemes a pajzsmirigy működés támogatása. hogy gyógyszerrel, vagy , esetleg más alternatív terápiával az a személyes találkozás alkalmavával tudjuk eldönteni.
Rendelésemen az oki diagnózis, oki terpiás elvet követve döntöm el a helyes kezelés menetét.
Van jó megoldás.
Várom a rendelésemen
Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Doktornő !
6 éve küzdök a discoid lupus nevű bőrbetegséggel, s még csak tavaly diagnosztizáltak, de csak a tünetek alapján, mert az immunlabor eredmények negatívak.Delagilt szedek ezekre a pocsék, bőrgyulladásos kiütésekre, néha előfordul arcpír is.A kérdésem az mit várhatok a Delagiltól, van e még más valami amit akár belsőleg, akár külsőleg lehet szedni, alkalmazni ?Tudom ez gyógyíthatatlan betegség, de szeretném tudni, van e még valami a Delagilon kívül, ami használhat és milyen tünetekre, mire számíthatok még ?
Válaszát előre is megköszönöm mély tisztelettel és köszönettel :Katalin

Válasz

Kedves Katalin!

A tapasztalatom alapján az autoimmun folyamatok ,mélyebb hátterének feltárásával, az oki diagnózis alapján tudunk alternatívát ajánlani önnek, lehet jó megoldás.
Szívesen fogadom a rendelésemen konzultációra és a személyes találkozás alapján egy komplex terápiát tudunk elindítani, a Delagil helyett.

Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Doktornő!
27 éves vagyok,Dr. Hamvas Ferenc javaslatára keresem fel önt. A párommal másfél éve próbálkozunk babával. Mivel nem sikerült ezidáig teherbe esnem, a Doktor Úr megkezdte a kivizsgálást.UH-vizsgálat történt, ahol PCOS gyanújának kizárására cukorterhelés, inzulin és hormonvizsgálat is történt.Az értékeim kettő kivételével rendben voltak. Ami azonban nem az a tesztoszteron 130 ng/dl és a szérum cortisol 20.1 ug/dl.
Szeretném a tanácsát, segítségét kérni hogyan lehetne orvosolni a problémát...Nagyon aggódom ez miatt.
Köszönettel: B.Zsani

Válasz

Kedves Érdeklődő!
Amennyiben el tud jönni a rendelésemre, szívesen segítek, van jó megoldás.
Várom a rendelésemre
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

T. Klinika,
kb. 10 mm-es göb van a bal pajzsmirigy-lebenyemben. Tüdő-CT mutatta ki.
Mi a teendőm? Mit jelent a göb?
Tisztelettel, Dézsy Zoltán

Válasz

Kedves Kérdező!
A pajzsmirigyben a göbösödés gyakori, 99%-ban jóindultú elváltouás.
Kell kérni. TSH, FT3, FT4 vizsgálatot a vérből, valamint nyaki UH vizsgálet elvégzése javasolt és a leletekkel endokrinológus szakemberrel kell konzultálni, ebben szívesen segítek
üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Doktornő!/Doktor Úr!
Pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg. Voltam UH-on és az alábbi eredményt kaptam:
\"A pajzsmirigy jobb lebenye 19, isthmus 3, a bal lebeny 17 mm átmérőjű. Echoszerkezeti képe mérsékelten inhomogen térképrajzolatú. Az érrajzolata kifejezettebb. A nyak két oldalán kóros nyirokcsomó nem ábrázolódott.\"
Vélemény: Thyreoiditis UH képe
Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az \"isthmus 3\"? És azt is, hogy az \"érrajzolata kifejezettebb\" mit jelent?
Mekkora a lebeny normális nagysága?
Súlyos betegség ez a Thyreoiditis?
Köszönöm szépen előre is.

Válasz

Kedves Kérdező!
A leírt Uh képben az istmus 3 a kiterjedésre utal.
Az érrajzolat utal a thyreoiditisre.
A leirt paraméterekkel nem lehet egyértelmesíteni a mérette mival a pajzsmirigynek 3 kiterjedése van ( szélessége, hossza és vastagsága)
Amennyiben a leleten egyértelműen jelzi az uH-gos a Thyreoiditist azt alá kell támasztani vérvételi eredménnyel: TSH, Ft3, Ft4, anti TPO, .
Személys konzultációval szívesen segítek a rendelésemen, mert megfelelő terápia elkezdése szükséges ( lehet gyógyszer mentes is!)
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

tisztel szakértő! A kérdésem az lenne hogy novemberben voltam utoljára az orvosomnál pajzsmirigy alulműködésem van már több éve 75 mg Euthyrox tablettát szedek minden reggel éhgyomorra a vérvétel alapján jó a tsh nem rég szültem sokáig küzdöttem a plusz kilokkal most 2 éves a fiam kb fél éve le fogytam 55 kg vagyok ennek én nagyon is örülök de attol tartok nem e sok a gyogyszer amit szedek és tul működésem lett mert nem hizok sőt fogyok de a tsh szerint minden ok csak előtte meg kövér voltam hogy most ennek mi lehet az oka erre lennék kiváncsi, van időszak mikor belső remegésem van de ,nem sűrűn hál istennek válaszát nagyon várom mert az én dokimhoz csak 2 vagy 3 honap mulva tudnék menni nem tud hamarabb idő pontot adni hálás vagyok önnek előre is köszönöm a válaszát Tisztelettel Bettyna

Válasz

Kedves Kérdező!
Köszönöm a bizalmat.
A leírtak alapján csak egy részletes, oki diagnózist eredményező személyes találkozást is igénylő konzultációt tartok szükségesnek, az on által leírta panaszok és az eddig megállapítot diagnóziss és terápia közötti diszkrepancia feltárásához.
Személyes konzultácio útján szívesen segítek.
üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!