Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelet Doktornő! 41 éves vagyok, 1 hónapja néztek nálam hormon szinteket szűrésként. Minden rendben bizonyult TSH kivételével. TSH: 0,009 T3:6,14; T4:25,31 lett. Korábban semmiféle tünetem nem volt. A súlyomat gond nélkül tartom (60-61 kg) Gyorsan elmentem nyaki UH is ahol mindent rendben találtak. (\"Körül írt kóros elváltozás nem ábrázolódott\" normál nagyság, homogén szerkezet). Felkerestem egy endokrinológust ahol napi 1 tabl. metothyrin-t írtak fel, ill. 6 hét múlva kontroll vérvizsgálatra kell visszamennem. Kérdésem az lenne, hogy befolyásolhatja e az eredményt a stressz ill. a menstruáció? A vérvétel idejében mind kettő aktuális volt. Helyesnek tartja-e a gyógyszeres kezelést? A gyógyszer után olvasva kissé tartok a mellékhatásoktól (mivel külön fel is hívták rá a figyelmemet)Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Beáta
Kedves Kérdező!
Köszönöm a kérdését. Több tényező is együtt állhat, amikor az UH-val sincs különömsebb eltérés.
A pontos oki diagnózis felállításához, amennyiben tud szívesen fogadom a rendelésemen és egy megfelelő terápiát beállítunk A stressz igen terhelő a pajzsmirigyre.

Üdvözlettel
dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

A kérdésem a következő lenne:
2011.06.01-i vérképem szerint a TSH-m alul működött, ezért a hepatológusom L-Tiroxynt írt fel. 50 mg.-ról indultunk és felmentem 100 mg-ig. szeptemberben kontroll vérvétel eredményei szerint a TSH-m a normál értékbe visszament.(2.15)
A probléma itt kezdődik, hogy az alap tüneteim nem múltak el ,azok megmaradtak. ( hízás diéta és mozgás mellett, depresszíó, hajtöredezettség, szexuális libidó csökkenése, száraz bőr. )
Mi a teendőm ?
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel:

Lívia
Kedves Lívia!
Köszönöm, hogy megtisztelt a bizalmával.
Amennyiben lehetséges várom személyes konzultációra, mert így tudok egy reális képet kapni és egy oki diagnőzis alapján oki terápiát beállítani.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő! 3 éve Hashimoto betegséget diagnosztizáltak nálam. Eddig még nem kellett hormonpótlást alkalmazni, jelenleg 2,49 a TSH szintem. Ezzel az értékkel vállalhatok babát, vagy előtte lejjebb kéne vinni a TSH-t? Az orvosom szerint minden rendben, továbbra sem kell hormont szednem és jöhet a baba. Ön szerint is? Előre is köszönöm a válaszát! Lívia
Kedves Lívia!

A baba programm miatt mindig egyénre szabva ítélem meg azon pacienseimnél a kezelést, amikor a TSH: 2 felett van de még benne van a normál tartományban.
Amennyiben lehetséges várom személyes konzultációra.

Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő!
Egy hónappal ezelőtt hormon, vércukor és inzulin vizsgálatot végeztettek nálam. Minden eredményem tökéletes lett, kivéve az inzulin értéket.
TSH: 1,14mIU/L 0,35-4,94
Szabad T4: 0,96 ng/dl 0,7-1,48
ATPO 1 U/mL alatt 1-16
Glükóz 4,8mmol/L; 3,5 - 6,1
60\' 5,7 mmol/L 3,1 - 10,5
120\' 5,2 mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 0\' 13,4 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60\' 53,8 mIU/L
120\'44,3 mIU/L
Van egy 4 éves kisfiam, két éve volt egy ikerterhességem, sajnos a 12. héten elvesztettük a babákat, azóta nem tudok teherbe esni. PCOS-t a nőgyógyász kizárta.
Ön szerint indokolt lenne gyógyszeres kezelés vagy elegendő a szigorú diéta és mozgás?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Cs. Anita
Kedves Kérdező!

A küldött leletek valóban az inzulin rezistencia mellett szólnak.
A pontos beállításhoz személyesen szükséges találkoznunk.
A mozgás és a diéta elkezdése fontos.

Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr, Kedves Doktornő,
soliter hideg göböt diagnosztizáltak a pajzsmirigy bal lebenyében,ami semmiféle panaszt nem okoz. A hormonszintek nem haladják meg a normális értéket,csak a thyreoglobulin kiugróan magas, 830ug/l. 30 éves férfi vagyok, mi a teendő ilyen esetben?

Köszönettel várom a választ,
Olivér
Kedves Olivér!

A pajzsmirigy göbök kifejlődése összefügg az egész szervezetben zajló reakciókkal. az ok feltárása fontos,,ami egy jelzés a magas tg szint is jelez.
Szívesen segítek a rendelésemen.
Van jó megoldás!

Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Bérczy Doktornő

Tanácsát szeretném kérni,hogy megfelelő
Euthyrox tablettát szedek-e,mert a TSH szintem
jelentősen megváltozott.
2011.04.29 TSH 3,3056
2011.09.27 TSH 0,3650
Egyik nap 150 mg. másik nap 175 mg.Euthyroxot
szedtem fenti időtartam alatt.
Kell-e változtatni rajta vagy megfelelő fenti
változat?
Várom válaszát,köszönettel
Varga Piroska
Keves Piroska !

A dózist csökkenteni kell.
javasolt: 150 ugramm és 125 ugramm váltva.
Üdvözlettel:

dr Bérczy Juidt
Kedves Doktornő!
63 éves p.m.mütét előtt álló nő vagyok.Évek óta kezelnek többgöbös golyvával, napi 1 szem Methotyrinnel a TSH értékem most beállt.
UH.leletem:jobb lebeny 70x40x33mm több 12-21mm
göbbel, bal lebeny:72x42x40mm melybe szintén több 1o-25mm göb van. az istmus 12mm széles.
A szintigráfiás vizsgála: minden irányban megnagyobbodott jugulum szintje alá érő pm.vetület ábrázolódik. Mindkét oldalon többszörös, fokozott aktivitásu terület. Multifunkcionális autonomia lehetősége merül fel.
Szept.végére mütétre vagyok előjegyezve!
Nagyon kérem, ha válaszolna hogy fentiek alapján elkerülhető lenne-e a mütét, Ön szerint?!
Nagyon várom válaszát, egy volt eü.dolgozó.
Kedves Kérdező!
Fontos lenne a személyes találkozás, amennyiben a pajzsmirigynél nincs olyan elváltozás, komoly pajzsmirigy okozta légcső szűlkület, hangrekedés , ami sürgőssé teszi a műtétet van esély a műtét elkerülésére.
Üdvözlettell
dr Bérczy Judit
Tisztelt Dr nő.

Minden vizsgálatot elvégeztem a a pajzsmirigyel kapcsolatban.jobb lebeny:kb:37g bal:lebeny:80gkörölimirigy szerkezet inhogény,ballebeny alsó harmadban37mm-esechodens göb van.Diagnozis:EO410 És aVáci korházban azt monták minnél elöbb mötesem meg magam .De látatam az önök honlapját hogy természetes uton is lehet gyogyitani nem kell azonnal mütétt.És talán akkor még fogyok is mert most sajnos 170kg vagyok.Kérdezem a drmöt hogy mit tudjavasolni. nekem.
Kedves Kérdező!
Amennyiben sztemélyesentudunk találkozni,. akkor meg tudjuk beszélnmi a részleteket.
Szívesen fogadom a rendelésemen.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
TISZTELT DOKTORNŐ.AZ ÉN PROBLÉMÁM EGY TSH SZINTEM KICSIT MAGAS 3.4 LETT A NŐGYÓGYÁSZOM AZT MONTA KERESEK FEL EGY ENDOKRINOLOGUS SZAKORVOST, HOGY KELL E BEÁLITANI.MERT KÖZBEN VOLT EGY 5 HETES TERHESÉGEM AMI SAJNOS VETÉLÉSEL VÉGZÖDÖTT ÉS LEHET A PAJZSMIRIGY ALULMÜKÖDÉSE OKOZTA EZT. TISZTELETTEL ÉS KÖSZÖNETTEL ZSÁKAINÉ CSÁSZÁR CSILLA
Kedves Kérdező!
Igen a pajzsmirigy okozhat ilyen gondot, a pontos beállítást személyes konzultáció alapján szívesen megteszem, várom a rendelésemre.
van jó megoldás.
üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Tisztelet Doktornő/úr.

2009 óta tudom,hogy pajzsmirigy alul működésem van. Ma már 150mg L-thyroxint szedek minden reggel. Súlyom még mindig ingadozik, menstruációm ingadozó, van,hogy egy hónapot kihagy, és az arcbőrőm sem az igazi. De ma már elfogadtam tudok vele együtt élni. De egy nagyon fontos kérdéssel jöttem ide mert nem akarok ártani magamnak tudatlanságom miatt. Az érdekelne ,hogy a böjt milyen hatással van a szervezetemre(Ramadam, reggeli 03órakor napközben se étel se ital , csak este 21kor) Én sosem csináltam ilyet de érdekel , csinálhatom- e. Fokozatosan kellene, vagy lehet hirtelen is?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel
Melinda
Kedves Melinda!
Köszönöm a bizalmát.
Magam is vezetek csoportos böjtkúrákat.
Az ön esetében a legmegfelelőbb böjt kiválasztásában személyes konzultációval tudok segíteni, hogy az eredményes is legyen.
Van jó megoldás, várom a rendelésemre
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Hírek

A túl kevés pajzsmirigy hormon megnövelheti a 2-es típusú diabetes esélyét

A túl kevés pajzsmirigy hormon megnövelheti a 2-es típusú diabetes esélyét

Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél köztudottan az autoimmun pajzsmirigybetegség a leggyakrabban előforduló endokrin betegség. Ha nem is ennyire egyértelmű az összefügges, de tanulmányok támasztják alá, hogy a pajzsmirigy alulműködés megnövelheti 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélyét, különösen azoknál, akiknél már prediabetes áll fenn. A pajzsmirigy alulműködés igen sok embert érint, és sajnos gyakori, hogy évekig diagnosztizálatlanul marad. Dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont
diabetológusát kérdeztük a témában.

További részletek
Pajzsmirigy alulműködés vagy menopauza okozza a tüneteket?

Pajzsmirigy alulműködés vagy menopauza okozza a tüneteket?

A pajzsmirigy által termelt hormonok szinte minden szervre hatással vannak, így ha megváltozik ezen hormonok szintje, az – többek közt – a menopauzához hasonló tüneteket is okozhat. Dr. Bérczy Judit, az EndokrinKözpont belgyógyásza, endokrinológusa a tünetekről és a kivizsgálás, kezelés jelentőségéről beszélt.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat