Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Bérczy Judit doktornő!

Ön a kezelőorvosom egy éve, inzulinreziszteniával, valamint pajzsmirigy alulműködéssel diagnosztizált, amire euthyrox tablettát kell szednem.

Jelenleg várom első kisbabámat, voltam Önnél kb 6 hete mert a pajzsmirigy értékeim (TSH, és T4) nagyon alacsonyak voltak. Az akkori THS értékem 0.09 volt volt (a leletemen a minimumérték: 0,27), akkor Ön megemelte az euthyrox adagját: két nap 100-100 ľg -ra és 1 nap 75 ľg -ra. A múlt héten sikerült eljutnom egy kontroll vérvételre, ahol a TSH-m már csak 0.04 volt. Ez így egyre rosszabb lesz. Kérdésem az lenne, hogy mi ilyenkor a teendő?
Köszönettel: Jákói Viktória (26 hetes kismama)
Kedves Viktória!

Az alacsony TSH érték önmagában a a terhesség alatt nem elegendő önállóan vizsgálni.,fontos lenne az Ft3, Ft3 értéket is a vérből megnézni, ez lenne a mérvadó.
Addig akkor váltva legyen 75 és 100 ugramm szedése.Várom a kiegészítő eredményeket.

Üdcözlettel:
dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr/Nő

Évek óta vizsgálják a hormonszintemet.
A TSH most 6,490 Az FT4 11,2
Eddig nem szedtem rá tablettát.
Az lenne a kérdésem hogy ilyen értékek mellettt kell-e gyógyszert szedni...
S ha igen az akkor végleges?Vannak a mellékhatásai?

Üdvözlettel:Varga Ildikó(41 év)
Kedves ILdikó!
A fenti értékek miatt már érdemes a pajzsmirigy működés támogatása. hogy gyógyszerrel, vagy , esetleg más alternatív terápiával az a személyes találkozás alkalmavával tudjuk eldönteni.
Rendelésemen az oki diagnózis, oki terpiás elvet követve döntöm el a helyes kezelés menetét.
Van jó megoldás.
Várom a rendelésemen
Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő !
6 éve küzdök a discoid lupus nevű bőrbetegséggel, s még csak tavaly diagnosztizáltak, de csak a tünetek alapján, mert az immunlabor eredmények negatívak.Delagilt szedek ezekre a pocsék, bőrgyulladásos kiütésekre, néha előfordul arcpír is.A kérdésem az mit várhatok a Delagiltól, van e még más valami amit akár belsőleg, akár külsőleg lehet szedni, alkalmazni ?Tudom ez gyógyíthatatlan betegség, de szeretném tudni, van e még valami a Delagilon kívül, ami használhat és milyen tünetekre, mire számíthatok még ?
Válaszát előre is megköszönöm mély tisztelettel és köszönettel :Katalin
Kedves Katalin!

A tapasztalatom alapján az autoimmun folyamatok ,mélyebb hátterének feltárásával, az oki diagnózis alapján tudunk alternatívát ajánlani önnek, lehet jó megoldás.
Szívesen fogadom a rendelésemen konzultációra és a személyes találkozás alapján egy komplex terápiát tudunk elindítani, a Delagil helyett.

Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő!
27 éves vagyok,Dr. Hamvas Ferenc javaslatára keresem fel önt. A párommal másfél éve próbálkozunk babával. Mivel nem sikerült ezidáig teherbe esnem, a Doktor Úr megkezdte a kivizsgálást.UH-vizsgálat történt, ahol PCOS gyanújának kizárására cukorterhelés, inzulin és hormonvizsgálat is történt.Az értékeim kettő kivételével rendben voltak. Ami azonban nem az a tesztoszteron 130 ng/dl és a szérum cortisol 20.1 ug/dl.
Szeretném a tanácsát, segítségét kérni hogyan lehetne orvosolni a problémát...Nagyon aggódom ez miatt.
Köszönettel: B.Zsani
Kedves Érdeklődő!
Amennyiben el tud jönni a rendelésemre, szívesen segítek, van jó megoldás.
Várom a rendelésemre
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
T. Klinika,
kb. 10 mm-es göb van a bal pajzsmirigy-lebenyemben. Tüdő-CT mutatta ki.
Mi a teendőm? Mit jelent a göb?
Tisztelettel, Dézsy Zoltán
Kedves Kérdező!
A pajzsmirigyben a göbösödés gyakori, 99%-ban jóindultú elváltouás.
Kell kérni. TSH, FT3, FT4 vizsgálatot a vérből, valamint nyaki UH vizsgálet elvégzése javasolt és a leletekkel endokrinológus szakemberrel kell konzultálni, ebben szívesen segítek
üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktornő!/Doktor Úr!
Pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg. Voltam UH-on és az alábbi eredményt kaptam:
\"A pajzsmirigy jobb lebenye 19, isthmus 3, a bal lebeny 17 mm átmérőjű. Echoszerkezeti képe mérsékelten inhomogen térképrajzolatú. Az érrajzolata kifejezettebb. A nyak két oldalán kóros nyirokcsomó nem ábrázolódott.\"
Vélemény: Thyreoiditis UH képe
Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az \"isthmus 3\"? És azt is, hogy az \"érrajzolata kifejezettebb\" mit jelent?
Mekkora a lebeny normális nagysága?
Súlyos betegség ez a Thyreoiditis?
Köszönöm szépen előre is.
Kedves Kérdező!
A leírt Uh képben az istmus 3 a kiterjedésre utal.
Az érrajzolat utal a thyreoiditisre.
A leirt paraméterekkel nem lehet egyértelmesíteni a mérette mival a pajzsmirigynek 3 kiterjedése van ( szélessége, hossza és vastagsága)
Amennyiben a leleten egyértelműen jelzi az uH-gos a Thyreoiditist azt alá kell támasztani vérvételi eredménnyel: TSH, Ft3, Ft4, anti TPO, .
Személys konzultációval szívesen segítek a rendelésemen, mert megfelelő terápia elkezdése szükséges ( lehet gyógyszer mentes is!)
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
tisztel szakértő! A kérdésem az lenne hogy novemberben voltam utoljára az orvosomnál pajzsmirigy alulműködésem van már több éve 75 mg Euthyrox tablettát szedek minden reggel éhgyomorra a vérvétel alapján jó a tsh nem rég szültem sokáig küzdöttem a plusz kilokkal most 2 éves a fiam kb fél éve le fogytam 55 kg vagyok ennek én nagyon is örülök de attol tartok nem e sok a gyogyszer amit szedek és tul működésem lett mert nem hizok sőt fogyok de a tsh szerint minden ok csak előtte meg kövér voltam hogy most ennek mi lehet az oka erre lennék kiváncsi, van időszak mikor belső remegésem van de ,nem sűrűn hál istennek válaszát nagyon várom mert az én dokimhoz csak 2 vagy 3 honap mulva tudnék menni nem tud hamarabb idő pontot adni hálás vagyok önnek előre is köszönöm a válaszát Tisztelettel Bettyna
Kedves Kérdező!
Köszönöm a bizalmat.
A leírtak alapján csak egy részletes, oki diagnózist eredményező személyes találkozást is igénylő konzultációt tartok szükségesnek, az on által leírta panaszok és az eddig megállapítot diagnóziss és terápia közötti diszkrepancia feltárásához.
Személyes konzultácio útján szívesen segítek.
üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Szakértő!
27 éves nő vagyok, pajzsmirigy alúlműködésem van és L-thyroxit 100-ast szedek 2 db.-ot. Nem tudok fogyni, csak minimálisat, pedíg alig eszem és tornázok is. Hallottam és olvastam egy fogyokúrás gyógyszerről, Hoodia P57 a neve. Kiszeretném próbálni, csak nem tudom, hogy milyen hatással van a pajzsmirigyre. Ön szerint lehet szednem?
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel: Bukta Hajnalka
Kedves Kérdező!

Az ön alapbetegsége miatt a szerek nem mindig úgy hatnak, ahogyan azt az ismertetők mondják, néha így csalódás éri a betegeket.
javsolnék egy személyre szabott állapotfelmérést és ennek birtokában egy komplex egyéni terápiát, szívesen fogadom a rendelésemen.

üdvözlettel:

Dr Bérczy Judit
Tisztelt Endokrinközpont!

40 éves vagyok,jelenleg IVF kezelés alatt állok. Eddig 2 sikertelen beavatkozás volt, most harmadjára próbálom. Volt immunológiai kivizsgálásom is, de korábban már diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy problémát.
2 éve a TSH-m 2,66 IU/L volt, 1,5 éve 5,08, majd 1 éve visszaesett 1,23-ra, jelenleg 1,43. A T3 és T4 referencia értéken belüli volt mindvégig, de ingadozott. A prolaktin szintem is a felső határ fölött volt, ez azonban már normalizálódott a mai napig, 1 éve szedtem rá Bromocriptint egy ideig. Eközben csináltattam antitest vizsgálatot is, eredményei:
1 éve anti TPO 1127 IU/ml, HTG 535 IU/ml volt, jelenleg TPO 954,1 IU/ml, anti TG 446,5.
A családban sajnos öröklődő pajzsmirigy betegség előfordul anyai ágon.
Soha nem szedtem semmilyen gyógyszert, nem tartották szükségesnek, mert meddőségi beavatkozáshoz csak azt várták el, hogy a TSH 2,2 alatt legyen. Nekem azonban így is vannak tüneteim, hideg intolerancia, fáradékonyság, rekedtség, de nem állandóan. Saját \"gyógyításomra\" bio szelént szedek és jódtartalmú babavitamint, mivel IVF alatt állok. A bio szelénnek tudom be állapotom javulását.
Kérdésem, hogy ez az elváltozás Hashimoto szindróma? Valóban kezelés nélkül kell kivárnom, míg be nem következik a pajzsmirigyem pusztulása? Lehet ez a több sikertelen IVF oka? Szehetek jódtartalmú babavitamint? Nem \"olaj a tűzre\" ez pajzsmirigy gyulladás esetén? Az a helyzet, hogy csak ez a babavitamin tartalmaz folátot, nekem pedig genetikai okok miatt a szervezetem nem tudja feldolgozni a \"sima\" folsavat rendesen.
Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!

Üdv.: F.Tímea
Tisztelt F.Tímea !

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. és a gyógyszeres szedés indikálta. Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Jó egészséget kívánok:

Prof. Dr. Balázs Csaba

06-30-631-9309
Tisztelt Budai Endokrin Központ!

40 éves nő vagyok. Van egy 18 éves gyermekem, de születése óta nem estem teherbe, aminek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget ezidáig.
2008-ban kerültem kórházba súlyos szívritmus zavarral amit 4 napig semmilyen gyógyszeres kezeléssel nem tudtak helyre állítani majd egyszer csak \"elmúlt\". Egyre többször azonban visszatért ezért 2009 nyarán Gellér László főorvos úr katéter ablatiót végzett. Sokkal jobb nem lett, így 2010 nyarán pacemakert kaptam.
Kamrai extráim azonban megmaradtak amik eléggé megnehezítik napjaimat.
2011 márciusában katéterezték újra a szívem amikor arra az eredményre jutottak, hogy ezeket a zavarokat nem a szív betegsége okozza.
Különböző vizsgálatokra került sor ahol kiderült, hogy nagyon magas a tesztoszteron szintem (100.7). Nőgyógyászatra kerültem ahol diagnosztizálták a PCO-t és leiomyoma jelenlétét valószínűsítették, de nem látnak összefüggést a kamrai extrák és a PCO között.
Sajnos egyre rosszabb állapotban érzem magam ezért fordulok Önökhöz mert nem tudom merre keressek segítséget.
Hajam kihullik, folyamatosan diétázok mert a vércukor szintem hamar emelkedik.
Sikerült fogynom 47 kg-ot, de most a napi 125 gr körüli szénhidrát diéta mellett visszahíztam alig 1 hónap alatt 10 kg-ot. (Bár néha \"ölni\" tudnék egy szelet csokiért)
Állandóan fáradt vagyok, komoly alvás zavarral küzdök.
Bele kell ebbe törődnöm vagy csak rossz helyen keresem a gyógyulást?
Kérem, ha tudnak segítsenek!
Köszönettel:
Vargáné P. Andrea
Kedves Kérdező!

KÖszönjük a bizalmat .
Szívesen segítünk az ön gyógyulásában , amennyiben személyesen tudumk konzultáni.
Moindig van jó megoldás.
Üdvözlettel

Dr Bérczy Jufit

Hírek

Pajzsmirigy göbök- mit kell tudni róluk?

Pajzsmirigy göbök- mit kell tudni róluk?

A pajzsmirigy betegségek egy csoportját a szerven megjelenő göbök adják. Fontos azonban itt megjegyezni, hogy nagyon gyakori jelenségről van szó. Ha csak a tapintható göbökről beszélünk – melyek nagysága minimálisan 1 cm – akkor a lakosság kb. 6 – 8 % -a érintett. Ha az ennél kisebb göböket is számításba vesszük – ezek ultrahang vizsgálattal mutathatók ki – akkor ez a szám már 40 – 50%-ra emelkedik. Dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológus szakorvosjelöltjét a pajzsmirigy göbös elváltozásairól kérdeztük. 

További részletek
A pajzsmirigy alulműködés PCOS-t is okozhat

A pajzsmirigy alulműködés PCOS-t is okozhat

Mind a pajzsmirigy alulműködés, mind a PCOS népbetegségnek számít, ám azt kevesen tudják, hogy gyakran egyszerre áll fenn a két állapot. Ennek többek között az az oka, hogy a hypothyreosis gátolhatja a normál peteérést, ami ciszták kialakulásához vezethet. A témában dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája beszélt. 

További részletek
Van pajzsmirigybeteg a családban? Erre figyeljen!

Van pajzsmirigybeteg a családban? Erre figyeljen!

A pajzsmirigyzavarok gyakori problémának számítanak, és érdemes tudni, hogy a gond sok esetben öröklődik is. Éppen ezért dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája felhívja a figyelmet az ekkor jelen lévő rizikóra a családokban. 

További részletek

Prima Medica Egészséghálózat