Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértő!
Egy 21 éves lány vagyok és azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy a tesztoszteron szintem jóval magasabb az átlagnál. Nem szőrösödök,de sajnos a bőröm elképesztő módon zsírosodik és az arcomon,hátamon és nyakamon nagy sárga pattanások figyelhetők meg amik állandóan gyulladtak és fájdalmas. Mosom az arcomat rendszeresen és odafigyelek az étkezésre is. Roaccutanos kezelés alatt álltam 3éve de az csak átmeneti megoldást nyújtott. A fogamzásgátlót is alkalmaztam,de több kipróbálása után is erős görcsökkel kísért menstruációm volt. Mi lehet erre a megoldás?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Anett
Kedves Anett!

Tekintettel a probléma összeettségére szívesen fogadom a rendelésemen, hogy az oki terápia céljáből oki diagnózishoz jussunk.
Várom a rendelésemen:
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Érdeklődni szeretnék mi történik akkor ha pajzsmirigy alul működéskor Metothyrin-t szedek?
Kedves Kérdező!
A kezelőorvosát keresse fel, a terápia módosítása végett.
Üdvözlettel:
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves Doktornő!Pajzsmirigy túlműködésem van,és az orvos Metothyrint írt fel.Nem szeret
ném szedni, mert idegenkedem tőle.Kérdésem az lenne, hogy létezik-e másfajta gyógymód a betegségemre? A TSH tartomány általában 0,0018(!)körül mozog, a T4 ill T3 érték cca a duplája a megengedettnek.Elképzelhető, hogy más probléma is lehet a háttérben? Nem bírom a meleget,nem tudok lefogyni(igaz, ezért nem is teszek valami sokat),nagyon izzadok,szinte már zavaróan.A mellékvesémet ill. a hypofizist még sosem vizsgálták, emellett a csont mésztartalma is kevesebb,mint amennyinek lennie kell.(57 éves vagyok)
Előre is köszönöm szíves válaszát!
Zsuzsa
Kedves Zsuzsa!
A megoldás , hogy a gyógyszert , amitől idegenkedik el lehet -e kerülni oki diagnózishoz kell jutnunk, mi váltotta ki a pajzsmirigy túlműködését, ebben szívesen segítek a rendelésemen, van jó megoldás, az oki terápia beállítására. Várom a rendelésemre.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam Önökre és módom van rá hogy kérdezzek.
Másfél éve, hogy észrevettem, időközönként vizesedik a combom, lábam és hogy híztam, mert szűkebbek a nadrágjaim. Aztán pár hónap múlva munkahelyet váltottam, az ülőmunkát még kötöttebb ülőmunkára váltottam, illetve egész más területre kerültem, teljesen új dolgokkal, nehézségekkel találtam magam szembe,de maximalistaként nekiláttam a feladatoknak. Napközben nagyon keveset ettem, este rendesen vacsoráztam, pár hónap múlva érzékeltem, hogy sajnos megint híztam. Aztán étkezési odafigyeléssel próbáltam rendezni a gondot, de nem sikerült. Később kezdődtek a délutáni energiaszint esések, vércukor esések. elmentem belgyógyászhoz, aki több irányban kezdett kutakodni és több hónap után igazolódott, hogy a reggeli kortizolszintem 750nmol/L. A 24 órás vérnyomásmérés éjszakai pulzusszám emelkedés miatt Concor és Lavestra Ha tablettát kaptam. Pajzsmirigy rendben. Elmentem endokrinológushoz, akihez már korábban jártam mert 1999 óta endometriózisom van, kaptam Diphereline inj. 6 hónapig, azóta évente 3-4 alkalommal van menzeszem, mert Nuvaring gyűrűt használok folyamatosan (menzesz kiiktatás). Az endokrinológus vérképet csináltatott vércukor terhelés Se Inzulin 120 perc 109.60, Cukor 0 p 5,2
30perc 9,0, 60 perc 8,7 120 p 7,6.
Mellékvese MR negatív, Az endokrinológus szerint a hormonjaim, ionok, vérképem rendben javaslatára kaptam Merckformin retard 500 2X1 tabl. és hozzá diéta 1200 kalóriás= 3 hónap múlva -12 kg-mal kevesebb súllyal menjek vissza. Beszedtem a tablettákat a minusz kilók elmaradtak és a körzethez tartozó diabetikushoz fordultam segítségért, aki a cukor eredmények alapján nem javasolta a Merckformint. A hízásom lelkileg nagyon megviselt, ezért is indultam el az úton kezdetben is mert zavart. 37 éves vagyok 155 cm, 68 kg-ról indultam felfelé, nem mérem magam, de kb. 10 kg plusz jött fel. Legfőképpen a hasamra, combomra szedtem fel, de másutt is egyre inkább érzem a hízást. Elküldtek még pszichiáterhez is, ahol már jártam a problémáim előtt is, az el az volt, hogy KÉPES VAGYOK RÁ !, de sajnos nem nyújott segítséget ennek a mondogatása. Az önértékelési és depressziós tüneteimmel már nem mentem el, mert ha tudnék fogyni minden jóra fordulna, lenne némi önbizalmam és visszatérne az életkedvem, mert így rosszul vagyok a látványtól és szűk az összes ruhám. Sajnos olvastam, hogy ez a mellékvese dolog elég nehéz ügy, mert nincs daganatom, de blokkolja a víz- és cukorháztartást, anyagcsere problémát idéz elő és rettentő fáradékony, kimerült vagyok örökké, nem bírok eleget aludni. Próbáltam odafigyelni a teljeskiörlésű élelmiszerekre, hidegen sajtolt olajokra, cukor visszaszorítására, több magféleség fogyasztására és most már a mozgásra is, de nincs eredményem. Az is igaz, hogy vannak kilengések is rendesen, mert teljesen eredménytelen az összes eddigi próbálkozásom. Hosszúra nyúlt beszámolóm után az lenne a kérdésem, hogy a magas kortizolszint miatt vagyok ennyire sikertelen, van-e számomra segítség ? Én egy kis faluban élek és a környéken az endokrinológia szót sem ismerik, Pestre a régi orvoshoz meg nem szívesen mennék vissza, olyan orvost keresnék, akinek a mellékvese túlmüködés a területe. Nagyon köszönöm a választ előre is !!!!!! Vighné Erika
Kedves Erika!
Köszönöm a részletes beszámolóját, gondjairól, betegségeiről, megoldatlan problémakörről.
Tekintettel a leírtakra, csak személyeskonzultáció útján tudok segíteni, megbeszélni a szervezetének jó írányba történő beindítását és kilépni az ördögi körből, van segítség a jó dolgokhoz.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves Szakértő!

Sajnos nem valószínű, hogy tudnánk találkozni mert én Nyíregyháza mellett élek és nem megyek a közeljövőben Budapestre.
De bármilyen kérdésre és érdeklődésre szivesen válaszolok, és szeretném tartani a kapcsolatot Önnel ha nem baj.
Ha nem is ebben a témában de akármi másban is.
Köszönöm az edddigi gyors és megbízható válaszait.

Válaszát előre is köszönöm.
Köszönöm a viszajelzését.
üdvözlettel
Dr Bérczy judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Szakértő!

Idén januárban 6,01-es TSH értéket állapított meg a laborvizsgálat, február 1. óta 25 mikrogramm L-Thyroxint szedek. A menstruáció nem volt. A gyógyszerszedés óta viszont alerövidülése és a magas koleszterinszint mellett más tünetem korábban z alulműködés egyéb tüneteit is produkálom, produkáltam (állandó álmosság - ez már elmúlt, viszont most meg a bőröm vált nagyon vízhiányossá, szárazzá, még a meleg idő hatására sem javult sajnos és nagyon zavar.) Kérdésem, hogy ezek a felerősödő tünetek normálisak-e a hormonpótlás első hónapjaiban, el fognak-e múlni vagy esetleg valami mást jelentenek (kevés az adag)?

Várom válaszát,
Köszönettel: Léna
Kedves Kérdező!
A leírt panaszai nem feltétlen velejárói a hormonpótlásnak.
Amennyiben lehetséges személyesen szívesen fogadom a rendelésemen, hogy egy komplexebb terápiával orvosoljuk a problémáját.
Van jó megoldás.
Üdvözlettel:
Dr Bérczty Judit

Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves Szakértő!

A következő problémával fordulok Önhöz, és kérem segítségét. Édesapámnak 25 éves kora óra van pajzsmirigy alul működése, ő most 51 éves, ha jól tudom kb. 125 microgrammot szed, de állandóan változtatja, gondolom ez normális, mert a pajzsmirigyhormonszint pár hónapos gyógyszerszedés alatt megemelkedik és akkor csökkenteni kell az adagot, nála viszont az a probléma, hogy amikor túl sokat szed, szívritmuszavara lesz, amit orvosok is kimutattak és ő maga is érzi. Hiába csökkenti az adagot, mert legalább 2 hónap amíg elmúlik nála a szívritmuszavar. Ő most vidéken él egy kis faluban, és az ottani orvosok(sajnos korábban sok pesti is) azt mondták neki hogy a szívritmuszavarával semmit nem lehet csinálni, ez van és kész. Hiába javasoltam édesapámnak, hogy jöjjön fel Pestre, azt mondja: nem, mert úgysem tudnak rá megoldást. Engem nagyon elkeserít ezzel a hozzáállással, és szeretném Önt megkérdezni, hogy valóban el kell-e fogadni az egyértelműen a gyógyszerszedéssel összefüggő szívritmuszavarát, azt, hogy pillanatnyilag rosszul lesz az utcán stb..?Vagy tudna-e javasolni valami konkrét kezelést, megoldási lehetőséget, amit édesapámmal közölve talán érdemesnek látna felkeresi egy másik orvost is?
Válaszát nagyon köszönöm!
Egy aggódó gyermek.
Kedves Aggódó Gyermek!
Teljesen átérzem a problémáját.
A rendelésemen nem csak a labor eredményekhez próbáljuk igazítani a gyóygszeres beállítás adagját.
A páciens teljességében vizsgáljuk, tárjuk fel először is, hogy mi az ami a pajzsmirigy állapotához vezett, s mely ténzők befolyásoljákjó ,illetve negatív irányba a pajzsmirigy állapotát, mely a leírtak lapján bizony gondot jelent, s ezt a szív is jelzi.
Tiszta szívből ajánlom, hogy van jó megoldás, ha el tud jönni a rendelésemre az édesapjával.
Üdvözlettel:
dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves szakértő!

Nagyon jók a tapasztalatok, lassan de biztosan sikerül leadni a felesleges kilókat.
1,5 hónap alatt sikerült leadni 7 kg-ot és összesen 20 cm-rel lettem véknyabb. Ez orvosilag is megfelelő eredménynek számít.
Még ugyanennyit szeretnék leadni és teljesen meg leszek elégedve.
Tényleg hatásos mert én nem tudok koplalni és ez a kapszula tényleg elveszi az éhségérzetet, amire nekem szükségem van a fogyáshoz.
Mi a véleménye az elért teljesítményemről.

Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Éva!
Örülök a leírt eredménynek.
A nekem átküldött e-mail-ből nem tűnik ki, hogy vajon mi személyesen is találkoztunk-e?
Gratulálok
Üdvözlettel.
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

Milyen táplálékkiegészítőket javasolna PCOS esetén? (Fő tünet a szőrösödés, pattanások, menstruáció előtti barnázás).

Most metformint szedek, és D3 vitamint. Ezen kívül diétázom, és mozgok.

(TSH-m 3 volt, erre 25 mikrogramm tiroxint kaptam. Anti-TPO, T4, T3 normális volt.)
Sovány vagyok.

Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Kérdező!
A kiegészítő terápia beállítása épp úgy igényli a személyes konzultációt, mint a gyógyszerek megállapítása.
Ennek lényege, hogy csakis az ön alkatának, mely pontosítása csak személyesen történhet , szükség van az étrendkiegészítők esetén is.
Megfelelő oki terápiát az étrendkiegészítőkkel is így tesszük.
remélem el tud jönni a rendelésemre.
Van optimális megoldás
Üdvözlettel:
dr Bérczy Judit

Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves szakértő!!

Az lenne a kérdésem, hogy egyfolytában meddig lehet szedni a hoodia p57 kaktusz kivonatú kapszulát.Azt hallottam hogy minden hónap után ki kell hagyni 1 hetet. Igaz lenne ez vagy lehet folyamatosan szedni ameddig el nem érem a kívánt eredményt. Önnek mi a véleménye erről a készítményről.

Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Kérdező!
Igen a szünetek megtartása fontos.
Igy a hatékonyságmarad.Mi a tapasztalata, mennyi ideje használja már?
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus

Hírek

A pajzsmirigy alulműködés PCOS-t is okozhat

A pajzsmirigy alulműködés PCOS-t is okozhat

Mind a pajzsmirigy alulműködés, mind a PCOS népbetegségnek számít, ám azt kevesen tudják, hogy gyakran egyszerre áll fenn a két állapot. Ennek többek között az az oka, hogy a hypothyreosis gátolhatja a normál peteérést, ami ciszták kialakulásához vezethet. A témában dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája beszélt. 

További részletek
Van pajzsmirigybeteg a családban? Erre figyeljen!

Van pajzsmirigybeteg a családban? Erre figyeljen!

A pajzsmirigyzavarok gyakori problémának számítanak, és érdemes tudni, hogy a gond sok esetben öröklődik is. Éppen ezért dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája felhívja a figyelmet az ekkor jelen lévő rizikóra a családokban. 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica Egészséghálózat