Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértő!Idén januárban 6,01-es TSH értéket állapított meg a laborvizsgálat, február 1. óta 25 mikrogramm L-Thyroxint szedek. A menstruáció nem volt. A gyógyszerszedés óta viszont alerövidülése és a magas koleszterinszint mellett más tünetem korábban z alulműködés egyéb tüneteit is produkálom, produkáltam (állandó álmosság - ez már elmúlt, viszont most meg a bőröm vált nagyon vízhiányossá, szárazzá, még a meleg idő hatására sem javult sajnos és nagyon zavar.) Kérdésem, hogy ezek a felerősödő tünetek normálisak-e a hormonpótlás első hónapjaiban, el fognak-e múlni vagy esetleg valami mást jelentenek (kevés az adag)?Várom válaszát,

Köszönettel: Léna
Kedves Kérdező!

A leírt panaszai nem feltétlen velejárói a hormonpótlásnak.

Amennyiben lehetséges személyesen szívesen fogadom a rendelésemen, hogy egy komplexebb terápiával orvosoljuk a problémáját.

Van jó megoldás.

Üdvözlettel:

Dr Bérczty JuditDr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves Szakértő!A következő problémával fordulok Önhöz, és kérem segítségét. Édesapámnak 25 éves kora óra van pajzsmirigy alul működése, ő most 51 éves, ha jól tudom kb. 125 microgrammot szed, de állandóan változtatja, gondolom ez normális, mert a pajzsmirigyhormonszint pár hónapos gyógyszerszedés alatt megemelkedik és akkor csökkenteni kell az adagot, nála viszont az a probléma, hogy amikor túl sokat szed, szívritmuszavara lesz, amit orvosok is kimutattak és ő maga is érzi. Hiába csökkenti az adagot, mert legalább 2 hónap amíg elmúlik nála a szívritmuszavar. Ő most vidéken él egy kis faluban, és az ottani orvosok(sajnos korábban sok pesti is) azt mondták neki hogy a szívritmuszavarával semmit nem lehet csinálni, ez van és kész. Hiába javasoltam édesapámnak, hogy jöjjön fel Pestre, azt mondja: nem, mert úgysem tudnak rá megoldást. Engem nagyon elkeserít ezzel a hozzáállással, és szeretném Önt megkérdezni, hogy valóban el kell-e fogadni az egyértelműen a gyógyszerszedéssel összefüggő szívritmuszavarát, azt, hogy pillanatnyilag rosszul lesz az utcán stb..?Vagy tudna-e javasolni valami konkrét kezelést, megoldási lehetőséget, amit édesapámmal közölve talán érdemesnek látna felkeresi egy másik orvost is?

Válaszát nagyon köszönöm!

Egy aggódó gyermek.
Kedves Aggódó Gyermek!

Teljesen átérzem a problémáját.

A rendelésemen nem csak a labor eredményekhez próbáljuk igazítani a gyóygszeres beállítás adagját.

A páciens teljességében vizsgáljuk, tárjuk fel először is, hogy mi az ami a pajzsmirigy állapotához vezett, s mely ténzők befolyásoljákjó ,illetve negatív irányba a pajzsmirigy állapotát, mely a leírtak lapján bizony gondot jelent, s ezt a szív is jelzi.

Tiszta szívből ajánlom, hogy van jó megoldás, ha el tud jönni a rendelésemre az édesapjával.

Üdvözlettel:

dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves szakértő!Nagyon jók a tapasztalatok, lassan de biztosan sikerül leadni a felesleges kilókat.

1,5 hónap alatt sikerült leadni 7 kg-ot és összesen 20 cm-rel lettem véknyabb. Ez orvosilag is megfelelő eredménynek számít.

Még ugyanennyit szeretnék leadni és teljesen meg leszek elégedve.

Tényleg hatásos mert én nem tudok koplalni és ez a kapszula tényleg elveszi az éhségérzetet, amire nekem szükségem van a fogyáshoz.

Mi a véleménye az elért teljesítményemről.Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Éva!

Örülök a leírt eredménynek.

A nekem átküldött e-mail-ből nem tűnik ki, hogy vajon mi személyesen is találkoztunk-e?

Gratulálok

Üdvözlettel.

Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor Nő/ Úr!Milyen táplálékkiegészítőket javasolna PCOS esetén? (Fő tünet a szőrösödés, pattanások, menstruáció előtti barnázás).Most metformint szedek, és D3 vitamint. Ezen kívül diétázom, és mozgok.(TSH-m 3 volt, erre 25 mikrogramm tiroxint kaptam. Anti-TPO, T4, T3 normális volt.)

Sovány vagyok.Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Kérdező!

A kiegészítő terápia beállítása épp úgy igényli a személyes konzultációt, mint a gyógyszerek megállapítása.

Ennek lényege, hogy csakis az ön alkatának, mely pontosítása csak személyesen történhet , szükség van az étrendkiegészítők esetén is.

Megfelelő oki terápiát az étrendkiegészítőkkel is így tesszük.

remélem el tud jönni a rendelésemre.

Van optimális megoldás

Üdvözlettel:

dr Bérczy JuditDr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves szakértő!!Az lenne a kérdésem, hogy egyfolytában meddig lehet szedni a hoodia p57 kaktusz kivonatú kapszulát.Azt hallottam hogy minden hónap után ki kell hagyni 1 hetet. Igaz lenne ez vagy lehet folyamatosan szedni ameddig el nem érem a kívánt eredményt. Önnek mi a véleménye erről a készítményről.Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Kérdező!

Igen a szünetek megtartása fontos.

Igy a hatékonyságmarad.Mi a tapasztalata, mennyi ideje használja már?

Üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor Úr!Segítséget szeretnék kérni pajzsmirgy alulműködéssel kapcsolatba.

1 éve 3 hetig tartó erős menstruációs vérzés kapcsán derült fény a betegségre. Nőgyógyász minden vizsgálati eredménye jó volt, így a pajzsmirigy kezelése L-Thyroxin tablettával történik. Sajnos állandóan ugrál a TSH érték hol alacsony (0,004), hol magas (4,23) két hónap elteltével gyógyszeradag változtatására, és ennek következtében hol 30 napig folyamatosan vérzek, hol 60 napig nincs vérzésem.

Nagyon megvisel ez a rendszertelenség és nem hiszem el, hogy nincs valami megoldás az érték stabilizálására. Jelenlegi orvosom szerint legyek tűrelmes, majd beáll az érték.

Kérem segítségét mit tegyek, kihez forduljak segítségért, megoldásért, mert úgy érzem elég hosszú ideje várok.Válaszát előre is köszönöm:Tisztelettel:Szabó Ágnes
Kedves Kérdező!

Természetesen jogos az elvárása, hogy beálljon a szervezet egyensúlya.

Amit ajánlani tudok fordljon hozzám , biztosan tudok segíteni, amennyiben személyesen tudunk találkozni a rendelésemen.

Várom, van jó megoldás

Üdvözlettel:

Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt szakértő!Munkatárasimmal szedjük a Hoodia caps-t!Szeretnénk megkérdezni,tényleg igaz-e,hogy a pajzsmirigyet tönkre teszi?És hogy miért nem lehet gyógyszertárban kapni a capsulát ha ártalmatlan?Válaszát előre is köszönjük!
Kedves Kérdező!

Mielőtt pontos választ adok, pár kérdésem van:

Melyik Hoodia capszulát szedik?

Mekkkora testsúly, a haskörfogat, szed-e más étrendkiegészítőt, vagy gyógyszert?

Hölgyek szedik vagy férfiak is?

üdvözlettel

Bérczy doktornő
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
nekem strumat allapitott meg az orvos,de az utolso kontrolon mar csomot talalt kb 2centimetereset,azt mondta hogy operalni kellene,de en most nem egyeztem bele szeretnem tudni hogy mindenkeppen szukseg e van operaciora,most szedek tabletat az euthyrox125 valaszukat koszonom
Kedves Kérdező!

Az információ alapján nem lehet megítélni, hogy valóban orvos-szakmailag indokolt-e a műtét.

Személyes konzultációval biztonságos választ tudok adni és olyan terápiás tervet, amely segítheti a műtét elkerülését.

Várim a rendelésemre,van jó megoldás.

üdvözlette

Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Doktor Úr/Nő

Segítségét szeretném kér , hashimoto thyreoditisben szenvedek, sajnos egy éve egy két hónapos terhességet veszítettem el.

Sajnos azóta nem áll be a pajzsmirigyem,havonta változnak a laboreredményeim. Egyik hónapban túlműködik a másik hónapban alacsonyan.L-thiroxint szedek ,havonta nézetem kíváncsiságból az eredményt, de az adagolást csak 3 havonta változtatják. Kisbabát szeretnénk,mi lehet a megoldás?

Szinte az összes terhesvitaminban van jód ezzel nem árthatok? Ugyanis mindenhol azt olvasom , hogy aki ebben az autoimmun betegségben szenved az nem vihet be jódot,viszont azt is olvastam , hogy ha nem viszek be jódot akkor az a magzatnak fejlődési rendellenesége lehet, igaz ez? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!

Az emlitett témában nagy tapasztaltom van, decsak személyes konzultáció alapján tudok az egyénre legmegfeleőbb beállítst megadni, szívesen fogadom a rendelésemen.

üdvözlettel

Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus
Kedves Doktor Ur/No!Segitseget szeretnem kerni. Veteles miatt voltam cukorterehelesen, ahol az inzulint is mertek, inzulinrezisztencia miatt.Az eredmenyeim:A glukozterheles. 0 perces: 4,8 nmol/l, 60 perces: 3,1 nmol/l és a 120 perces 3,3 nmol/l volt.Az inzulin: 0 perces: kevesebb mint 2, 60 perces: 8,4 mIU/l, 120 perces: 7,5 mIU/l.Sajnos nem volt feltuntetve referencia tartomany, igy nem tud, hogy jo e az eredmeny.Koszonom szepen a valaszat!
Kedves Kérdező!

A küldött eredményei alapján felmerül, hogy a szervezetének hormonegyensúlya megváltozott, az inzulinelválasztása inkább alacsonyabb tartományban van. A pontos háttér, ok tisztázása a vetélések miatt is szükséges.

Konzultációra szívesen fogadoma Budai Allergiaközpontban.

Üdvözlettel:

Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus

Hírek

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Hogyan jutott el a Prima Medica Egészséghálózat a 2004-es megalapítás óta az 1,2 milliárd forintos nettó árbevételig és milyen szerepe van ebben az EndokinKözpontnak? Ezekre és még további kérdésekre válaszolt dr. Babai László, az EndokrinKözpontot is magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója a portfolio.hu-nak.

További részletek
Ront a pajzsmirigybetegség állapotán a koronavírus?

Ront a pajzsmirigybetegség állapotán a koronavírus?

„Nagyobb kockázatom van a koronavírus szempontjából, ha pajzsmirigybeteg vagyok?”Ilyen típusú kérdések számos páciensben megfogalmazódnak a COVID-19 kapcsán. Dr. Skurdenka Beatrix, az EndokrinKözpont belgyógyásza, endokrinológus főorvos az eddigi kutatások eredményeit summázta.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA