Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Bérczy Doktornő

Tanácsát szeretném kérni,hogy megfelelő
Euthyrox tablettát szedek-e,mert a TSH szintem
jelentősen megváltozott.
2011.04.29 TSH 3,3056
2011.09.27 TSH 0,3650
Egyik nap 150 mg. másik nap 175 mg.Euthyroxot
szedtem fenti időtartam alatt.
Kell-e változtatni rajta vagy megfelelő fenti
változat?
Várom válaszát,köszönettel
Varga Piroska

Válasz

Keves Piroska !

A dózist csökkenteni kell.
javasolt: 150 ugramm és 125 ugramm váltva.
Üdvözlettel:

dr Bérczy Juidt

Kérdés

Kedves Doktornő!
63 éves p.m.mütét előtt álló nő vagyok.Évek óta kezelnek többgöbös golyvával, napi 1 szem Methotyrinnel a TSH értékem most beállt.
UH.leletem:jobb lebeny 70x40x33mm több 12-21mm
göbbel, bal lebeny:72x42x40mm melybe szintén több 1o-25mm göb van. az istmus 12mm széles.
A szintigráfiás vizsgála: minden irányban megnagyobbodott jugulum szintje alá érő pm.vetület ábrázolódik. Mindkét oldalon többszörös, fokozott aktivitásu terület. Multifunkcionális autonomia lehetősége merül fel.
Szept.végére mütétre vagyok előjegyezve!
Nagyon kérem, ha válaszolna hogy fentiek alapján elkerülhető lenne-e a mütét, Ön szerint?!
Nagyon várom válaszát, egy volt eü.dolgozó.

Válasz

Kedves Kérdező!
Fontos lenne a személyes találkozás, amennyiben a pajzsmirigynél nincs olyan elváltozás, komoly pajzsmirigy okozta légcső szűlkület, hangrekedés , ami sürgőssé teszi a műtétet van esély a műtét elkerülésére.
Üdvözlettell
dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Dr nő.

Minden vizsgálatot elvégeztem a a pajzsmirigyel kapcsolatban.jobb lebeny:kb:37g bal:lebeny:80gkörölimirigy szerkezet inhogény,ballebeny alsó harmadban37mm-esechodens göb van.Diagnozis:EO410 És aVáci korházban azt monták minnél elöbb mötesem meg magam .De látatam az önök honlapját hogy természetes uton is lehet gyogyitani nem kell azonnal mütétt.És talán akkor még fogyok is mert most sajnos 170kg vagyok.Kérdezem a drmöt hogy mit tudjavasolni. nekem.

Válasz

Kedves Kérdező!
Amennyiben sztemélyesentudunk találkozni,. akkor meg tudjuk beszélnmi a részleteket.
Szívesen fogadom a rendelésemen.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

TISZTELT DOKTORNŐ.AZ ÉN PROBLÉMÁM EGY TSH SZINTEM KICSIT MAGAS 3.4 LETT A NŐGYÓGYÁSZOM AZT MONTA KERESEK FEL EGY ENDOKRINOLOGUS SZAKORVOST, HOGY KELL E BEÁLITANI.MERT KÖZBEN VOLT EGY 5 HETES TERHESÉGEM AMI SAJNOS VETÉLÉSEL VÉGZÖDÖTT ÉS LEHET A PAJZSMIRIGY ALULMÜKÖDÉSE OKOZTA EZT. TISZTELETTEL ÉS KÖSZÖNETTEL ZSÁKAINÉ CSÁSZÁR CSILLA

Válasz

Kedves Kérdező!
Igen a pajzsmirigy okozhat ilyen gondot, a pontos beállítást személyes konzultáció alapján szívesen megteszem, várom a rendelésemre.
van jó megoldás.
üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelet Doktornő/úr.

2009 óta tudom,hogy pajzsmirigy alul működésem van. Ma már 150mg L-thyroxint szedek minden reggel. Súlyom még mindig ingadozik, menstruációm ingadozó, van,hogy egy hónapot kihagy, és az arcbőrőm sem az igazi. De ma már elfogadtam tudok vele együtt élni. De egy nagyon fontos kérdéssel jöttem ide mert nem akarok ártani magamnak tudatlanságom miatt. Az érdekelne ,hogy a böjt milyen hatással van a szervezetemre(Ramadam, reggeli 03órakor napközben se étel se ital , csak este 21kor) Én sosem csináltam ilyet de érdekel , csinálhatom- e. Fokozatosan kellene, vagy lehet hirtelen is?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel
Melinda

Válasz

Kedves Melinda!
Köszönöm a bizalmát.
Magam is vezetek csoportos böjtkúrákat.
Az ön esetében a legmegfelelőbb böjt kiválasztásában személyes konzultációval tudok segíteni, hogy az eredményes is legyen.
Van jó megoldás, várom a rendelésemre
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Válaszadó!

Pcos esetében a hajhullásra milyen kezelést javasolna? Metformint szedem a véreredmények megküldéséig 2xfél a 850 mg-ból.

Váaszát megköszönve:

Papp Erika

Válasz

Kedves Erika!
A PCO-s betegek kezelése a rendelésemen komplex terápiát takar : a diéta, speciálisan egyénre szabott étrend kiegészítővel, és még a hormon leletek tükrében , és kiegészítő labor leletek alapján szükséges ásványi anyag és vitamin pótlással.
Tehát a személyre szabott oki terápia , várom a rendelésemrem, szívesen segítek.
Van jó megoldás.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Szedek Euthyrox 75mg tablettát 1 szemet naponta.Már több éve. Egy hónapja reggel felkeléskor a jobb mellemből vér szivárog.A mamográfia és az ultrahang vizsgálat negatív lett.Kérdésem, hogy lehet-e a tabletta szedésétől ilyen tünet. Válaszukat várom, köszönettel.

Válasz

Kedves Kérdező!
A pajzsmirigy alul működés és annak kezelésének eredményességéhez az oki diagnózis elengedhetetlen.
Tehát a pontos oki terápiához, a személyes konzultáció alapján szívesen nyújtok segítséget.Így az emlő probléma is megoldódik.
Várom a rendelésemre.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Úr!

Nem tudom, hogy átment-e a levelem, mert nem jelezte az oldal, így csak reménykedni tudok...
Mindegy, ha más nem begépelem újra, mert nem vagyok biztos abban, hogy jó helyen járok hyperpigmentációs problémával..??!!

Üdvözlettel: V.Éva

Válasz

Kedves Kérdező!
Az említett probléma endokrin hátterének tisztázása fontos, jó helyen kopogtat.
A mellékvese, de más hormonok átnézése is szóba jön, tehát jöjjön el a rendelésemre , szívesen fogadom.
Üdvözlettel:
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Válaszadó!
40 éves, 2 gyermekes nő vagyok.Tegnap Hashimoto-Thyreoiditis lett megállapítva nálam.Eredményeim:szabad T4:13,9 pmol/l (9,1-24,0);Se Tsh:5,2 mU/l (0,3-3,8).Tüneteim:január-februárban kb. 7kg-ot híztam,izmaimban főként az üzületeknél izomlázszerű fájdalom,puffadás és gázosodás,talán kicsi hajhullás és fáradákonyság.A Tpo., a tg. folyamatban augusztusi eredménnyel, és ultrahang szeptemberi előjegyzéssel!Letrox 50-et írtak fel és szelén szedését javasolták.
Tanácstalan vagyok.A kérdésem, hogy a pm.elulm. gyógyszeres kezelése előtt további vizsgálat,esetleg immunrendszer gyógykezelése nem lenne e szükséges ill. elegendő!? Az immun-moduláns kezelés itt alkalmazható lenne e, ill. az immunrendszer gyógyyulása eredményezheti e ebben az esetben a pm. alulm. gyógyulását?
Válaszukat hálásan köszönöm! S. Szilvia

Válasz

Kedves Kérdező!
Megtisztelt bizalmával.
A kérdései helyén valók, abból a szempontból. hogy keresni kell az okot,a pajzsmirigy betegség kialakulásában, mia az ami az immurendszert felborítja.
Ezért enneka pontanak a tisztázásában szívesen segítek a rendelésemen, amennyiben konzultációra el tud jönni.
Szívesen fogadom a rendelésemen.
Üdvözlettel, van jó megoldás a gyógyulásban.
Dr Bérczy Judit

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Úr!
Szíves véleményét kérem.18 éves fiú gyermekemnél kb. 4 éve fennállótünetek:
erős szívdobogásérzés,szédülés, hányinger, nagyon erős hónalji izzadás,combokon striák kialakulása(nem testsúly változás miatti), a hangja nem mélyült, arcszőrzete gyenge, finom tapintású bőr.
2010-ben végzett pajzsmirigy vizsgálat eltérést nem mutatott, tájékoztató hormonvizsgálatok signifikus eltérést nem tartalmaznak. (diagnózis: E0790).

Kérdésem, Ön lát-e hormonális összefüggést, tud-e segíteni panaszain?
Válaszát köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!
Szívesen fogadom a rendelésemen a gyermekével, lesz jó megoldás.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!