Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő,



Kérdésem a PCO-val kapcsolatos lenne; kb. fél éve diagnosztizálták, IR-val és magas prolaktin szinttel. IR-re gyógyszert nem kaptam (vékony testalkatú vagyok) viszont nem tudom, hogy az esetleges hangulatingadozások (mellékvese fáradság?) ennek a betegségnek a velejárója lenne? Egyáltalán az inzulint szabályzó gyógyszerekkel megoldható/orvosolható az alapprobléma? (tüszők a pefefészekben) Tehát megfelelő kezelést jelent (\'120 38 mmol/l) pusztán a diéta, és bizonyos vitaminkészítmények (króm, szelén, B komplex) vmint tea (kecskeruta) használata.



Válaszukat előre is köszönöm,

D. Anikó
Kedves Anikó!



Érdmi választ csak leleteinek, korábbi betegségeinek é jelenlegi állapotának ismeretében tudok válaszolni. Az kétségtelen, hogy napi 6x megfelelő étkezés megtanulása az alapja a kezelésnek, de a gyógyszeres kezelés formája a leletektől függ.

Üdvözlettel

Dr. Major Judit
Tisztelt Dr úr/hölgy!Nagyon örülök hogy lehetőséget kaptam hogy írhatok önnek a problémám 2005-től áll fent azóta hashimoto thyreoiditis,hypothyreosis,obesitas,PCOS és hyperinsulinaemaia miatt kezelnek nem nagy eredménnyel jelenleg Euthyrox 100mcg szedek napi 2+3/4 tbl.da a gyógyszerész azt mondta hogy napi egyet szabad be venni így nem tudom mit csináljak mert a drúr meg a felírt adagot javasolja.Megállapított diagnózis:hypothyreosis 2010.03.16 i leletem

a következő:Hemoglobin A1c:5,8%

Szérium glukoz:4,63mmol/l

THS:11,660uIU/mL ez magasabb azt mondta a Drúr.



Szeretném ki kérni a Drúr/hölgy véleményét hogy 2005 óta mért nem javult az állapotom lehet e rajta változtatni nagy problémám az volna hogy babát szeretnék de nagyon elvagyok keseredve hogy talán soha nem lehet babánk a férjemnek kevesebb a spermája nála ez a baj azzal tisztába vagyunk hogy természetes úton nem lehet babánk és orvosi segítségre van szükségünk de addig nem tudunk bele vágni amíg én rendbe nem jövök de az orvosom akihez járok nem mond túl sok mindent szép szóval nem nagyon foglalkozik velem 2005 óta semmi változás nincs a betegségem körül legközelebb 4 hónap múlva kell vissza mennem hozzá és semmi változás nincs.Drága Drúr/hölgy kérem szíves válaszát a betegségemmel kapcsolatban ha egy mód van rá hogy meg tudnak gyógyítani és nem kell hozzá sok sok évek akkor kérem jelezzék felém mert 28 éves vagyok és szeretnék már babát 8 éve vagyunk együtt férjemmel.Köszönöm szíves válaszukat Tisztelettel:Majorosné.
Kedves Majorosné!



Leleteit át kellene nézni ahhoz, hogy véleményt tudjak mondani az Ön állapotáról. Az biztos, hogy 11-es TSH nagyon rossz érték. A gyógyszerészét nem értem, mert minden hormonhiány esetén annyit kell visszaadagolni amennyi hiányzik. Tehát várom szeretettel, hogy megbezéljük a teendőkt.

Üdvözlettel



Dr. Major Judit
leirnám az UH leletemet,és azt szeretném kérdezni hogy mennyire van god.Lelet:A pajzsmirigy mindkét lebenye megnagyobbodot,a jobb lebeny 22x29x50mm,a bal 22x27x50mm.A bal lebeny középső harmadában dorsaliasan egy 10mm átmérőjü,a PM-el csaknem azonos echoszerkezetü göb látszik.A nyaki nagyerek mentén mindkét oldalon több 5-8mm-es lgl.látható,jobb oldalon a bifurcatio felett 11x6mm,bal oldalon hasonló magasságban egy 12x6mm-eslgl.látszik.Válaszát elöre is köszönöm.
Tisztelt Kérdező!



Az UH egy lelet, ebből- miként egy fényképről – nem lehet diagnózist mondani, mert hasonló elváltozásokat egymástól eltérő okok válthatnak ki.



Tisztázni kellene az eltérés okait.



Jó egészséget kívánok:



Prof. Dr. Balázs Csaba
Prof. Dr. Balázs Csaba
Prof. Dr. Balázs Csaba endokrinológus, immunológus

Hírek

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Napi hány hajszál elvesztése tekinthető még elfogadhatónak, és milyen okok miatt jelentkezhet a foltos hajhullás és/vagy a hajritkulás? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa.

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel az Endokrinközpont minden cukorbeteg figyelmét.
 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA