Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!
Tavaly novemberben volt egy pajzsmirigy műtétem, eltávolították a jobb oldali lebenyt. Tegnapelőtt voltam endokrinológus szakorvosnál, még várom a laborleletek értékelését. A Hormonértékeket viszont tudom, és kíváncsi lennék az Ön véleményére.
sTSH: 5,810 mU/L
fT4: 12,6 pmol/L
fT3: 4,4 pmol/L
Emellett a koleszterinem magas, 7,74 mmol/L, annak ellenére, hogy nem eszek zsírosan, mert soha nem szerettem a zsíros ételeket. Nagyjából feleannyit eszek, mint amennyit szeretnék, mindennap tornázok fél órát, biciklivel járok mindenfele, s még így is híztam kb. 3 kilót. Mindig is fázós voltam, de mintha most egy kicsit jobban fáznék. Némi fáradékonyságot is tapasztaltam.
Előre is köszönöm a válaszát.
Molnár Mária

Válasz

Várom mielőbbi konzultációra,minden eddigi leletét hozza el
A cél TSH 0,5 - 1,5 az Ön esetében szüksége van kontroll UH vizsgálatra, amit én végzek el az Amerikai Endokrin Társaság irányelvei szerint - erre is kérjen időpontot

Bizalmát előre is köszönöm, Tisztelettel:

Prof. Dr. Németh Attila

Kérdés

Kedves Dr Úr/Nő!

Nem sikerül teherbe esnem ezért felmerült az inzulirezisztancia, mint ok. Kiváncsi lennék a véleményére lehet e ez az oka ennek. Az eredményem:

glükóz evés előtt: 5.7mmol/l ref tart. 3.4-6.1
glükóz 40 perc 7.9mmol/l
glükóz 120 perc 4.2 mmol/l ref: < 7.8
inzulin 0 perc 6.42 uu/ml ref: 2.6-24.9
inzulin 40perc 46.4 nu/ml
inzulin 120 perc 20.59 uu/ml

Válaszát előre is Köszönöm!!

Válasz

Kezelném diétàval ès metforminnal.

Üdvözlettel:Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Jó napot Kívánok!
pajzsmirigy alulműküdésem van. december 19.én derült ki,hogy terhes vagyok egy terhességi teszt által.
Hnap megyek még csak vérvételre,mert az ünnepek mniatt nem volt orvos...
Kérdésem az lenne,hogy elvetélhetek vagy ártatok a babának mert nem rögtön történt meg a vérvétel és a gyógyszer beállitás?
köszönöm!

Válasz

Várom a pajzsmirigy leleteket, akkor tudok többet mondani

Üdvözlettel: Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Üdvözlöm!
A kérdésem a következő lenne.
A pajzsmirigyem normális nincs megnagyobbodva, a vérvétel is jó a TSH is normális. Viszont a nyaki ultrahangon találtak benne egy 9mm-es göböt. A belgyógyászom szerint ezzel nem kell foglalkozni mivel ilyen sok embernek van. Hát engem nem nyugtatott meg, mivel honnan tudom hogy nem e kóros vagy nem fog e a késöbbiekben nőni? Szeretném megkérdezni hogy hova forduljak ezzel a problémával? hogy kiderüljön hogy nincs semmi gond ezzel a göbbel. Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Éva!

Az Endokrinközpontunkban Prof.Németh-Almássy Attila foglalkozik ezen területtel,a Mammut központban minden hétfőn és csütörtök délután, Ultrahangot az Ostrom utcá 16. szám alatti rendelőben végez minden péntek délután.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
Szeretném a véleményét kérni a cukorterheléses vizsgálatom eredményeivel kapcsolatban!
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Eszter

Glükóz 3,7 mmol/L
Glükóz terhelés 60' 2,3 mmol/L
Glükóz terhelés 120' 3,6 mmol/L

Inzulin 3,2 mIU/L
Inzulin terhelés 60' 13,2 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 17,8 mIU/L

Válasz

Kedves Eszter!

Megnéztem a leleteit. Gratulálok az eredményeihez.
Mind az éhomi vércukor és inzulinkoncentráció, mind a 120 perces
vércukoreredménye jó.
Cukorbetegsége, inzulinrezisztenciája (a HOMA-IR index alapján)
nincs.

Üdvözlettel

dr. Molnár Jeannette

Kérdés

Tisztelt Doktor/Nő

Kérdésem a pajzsmirigy ultrahangommal kapcsolatos:
A lelet: Az isthmus a jugulum felett 5,5 mm-re vastagodott, homogén. Szokványos nagyságú szabályos echoszerkezetű nyirokcsomó a VJ mentén mk oldalon.
Pajzsmirigy norm. nagyságú jobb lebenyének alsó polusi dorsalis keskeny haloval övezett centrálisan apró cystákat tartalmazó 6 mm-es avascularisalt demarkált góc.

Kérdésem : ezek daganatok? Az orvosom mért nem rendelt semmilyen kezelést, vagy gyógyszert?

Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Mné Éva

Válasz

Várom mielőbbi konzultációra,minden eddigi leletét hozza el
A cél TSH 0,5 - 1,5 az Ön esetében szüksége van kontroll UH vizsgálatra, amit én végzek el az Amerikai Endokrin Társaság irányelvei szerint - erre is kérjen időpontot

Bizalmát előre is köszönöm, Tisztelettel:

Prof. Dr. Németh Attila

Kérdés


Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr !

Igazából nem tudom még mai napig mi miért van és erre szeretnék rá jönni egy orvossal!Kezdem az elején.

17 évesen bekerültem a diabétesz osztályra a Klinikáknál Budapesten ,mert magas lett hirtelen a vérnyomásom 150 /99 és azért kerültem erre az osztályra,mert az apám és az öcsém II.típusú cukorbetegek . És kezelés közben éreztem elég erős hasfájást ,görcsölést a jobb oldali petefészek környékén,mivel elájultam a fájdalomtól ezért megvizsgáltak nőgyógyászati szempontból is nem csak vérnyomásomat és vércukromat nézték! Kiderült egy ultrahang kapcsán,hogy cisztáim vannak de ha minden igaz az a következő menszeszel kiment !

A menstruációm mindig kellemetlen volt és fájdalmas ekkor bevettem egy görcsoldót és jobban lettem!

Egy olyan 2,5 éve megállapították,hogy PCO szindrómám van . Én általában ha furcsaságot észre veszek akkor mindig elmentem egy vizsgálatra ! 2,5 évvel ezelőtt szerettem volna babát de vagy késett a menstruációm vagy időben jött de barnáztam ! Elmentem dokihoz,hogy miért barnázok amikor már 3 napja meg van vagy meg kéne hogy jönnie! A doki,felírt nekem egy ciklus indítót .10 napig kellett szednem és utána ilyen nagyobb darabkák jöttek ki belőlem és fájdalmas volt nagyon. Még mielőtt végeztem volna a dokinál 3-szor is megkérdezte akarok e babát ? Ez nekem fura volt ,hogy mért nem mondja el ,mit látott az ultrahangon. Ekkor még nem mondta ,hogy PCO szindrómám van . Erre 3 hónapra olyan tüneteim jelentkeztek mint hajhullás,pattanásos arc bőr,össze vissza menszesz és hízás!

Én először arra gondoltam,hogy vas hiányom van .

De mivel 2012.szeptemberében megjött a menszeszem 29 napra és lefojt 5 nap alatt de a alhasi fájdalmam nem szűnt meg és erre 3 napra volt egy köztes vérzésem.

Utána a következő hónapban 29 napra jött meg és szintén 5 nap alatt lefojt a vérzésem és 2 nap múlva megint köztes vérzés és erre 4 nap múlva 6 napos vérzés következett,mivel nem értettem mi van velem még a harmadik vérzés alatt a 3.dik napján elmentem dokihoz ,mert itt valami nincs rendben!

Az orvos azt mondta,hogy nem vizsgál meg hanem elküldött egy labor vizsgálatra minden Hormont megnézetett. És kiderült,hogy a Prolaktinom magas akkor volt 52,5 . Ekkor mondták meg,hogy PCO szindrómám van és elküldtek végül MR vizsgálatra ott nem találtak jó indulatú daganatot. És járnom kellett Endokrinológushoz,aki majd vizsgál ! De mivel nem igen foglalkozott velem ezért nem járok hozzá! Persze azért mert nagy nehezen helyre rakták a prolaktin hormon szintemet!

De mostanában érzem,hogy hőhullámom van a menstruáció ciklusom már egy jó 8 hónapja 29-30 napra jön meg. Csak azt nem értem vagyis kéne e aggódnom?

A menstruációm 1 .napján nagyon kiráz a hideg és zsibbad a szám és ezt kimondottan 4 hónapja vettem észre ,hogy el akarok ájulni ,nagyon szédülök és fáj a fejem! Görcsoldót szoktam be venni :Algoflex M egy nap 2-3 gyógyszert is be kell,hogy vegyek ! Ne hogy ,nagyon fájon!

Kedves Doktor Nő!

Nem lehetséges,hogy a menstruációm 1.-2.napján nagyon leesik a vérnyomásom és a vércukrom? Erre azért gondolnék,mert van a családban II. típ. cukorbetegek.

Mit javasol nekem ? Mert ki szeretném vizsgáltatni magamat,hogy ez miért van ?Milyen orvoshoz forduljak? Lehet megint van/vannak cisztáim?

Mert majd szeretnék babát!

26 éves Nő vagyok ,Budapesti .És 8 hónapra születtem.

Ha endokrinológushoz kell járnom járok,de foglalkozzon velem ,kezeljen!Az új orvosomnak megmutatom az összes labor eredményeimet meg az ambuláns lapjaimat!

Házi orvostól kértem és a Nőgyógyásztól egy teljes vizelet és vérképet + cukor terhelést!
Az eredmény január 21 én lesz meg.
Köszönettel és Üdvözlettel:

Dócs Nikoletta

Válasz

Tisztelt Dócs Nikoletta!

Szomorúan olvastam beszámolóját.
Nagyon úgy tűnik, hogy Ön mindent megpróbált, hogy panaszait kivizsgáltassa,
de eddig nem kapott sok tanácsot.
Ön írja, hogy január 21-re elkészültek a leletei. Szívesen megnézném őket és
az összes többit.
Nem tudom megígérni, hogy biztosan tudok segíteni, de azt igen, hogy minimum
45 percet szánok az Ön meghallgatására, leletei alapos átnézésére.
Ennél részletesebb választ sajnos nem tudok írni, mert szakmailag nem tartom
vállalhatónak.
Nálam egy konzultáció díja elég magas, és nagy valószínűséggel javasolni
fogok olyan vérvételeket is, amelyekre a háziorvosnak nincs engedélye, de
abban fogok tudni segíteni, hogy van-e Önnek PCO-ja vagy nincs és ha a PCO
diagnózisa igazolható, akkor gyógyszeres kezelést fogok felajánlani.

Üdvözlettel

Dr. Molnár Jeannette

Kérdés

Üdvözlöm ! A kérdésem az lenne , hogy a párommal elkezdtuk a Baba projektet de nekem szokott lenni barnás folyasom vagy pecsételo vérzések igazából nem tudom melyik ! Emiatt esetleg nem sikerülhet a baba ? Vagy gátolhatja ? Ha önöknél van hormon vizsgálat akkor az mennyibe kerülne ? Az ar listán nem tudtam kiigazodni nekem melyikre lenne szükségem! A Barnazas a menstruáció elott 5-6 nappal jelentkezett most eddig igy kezdodott a menstruációm most ez hamarabb jott ezert ilyedtem meg. Koszonom a válaszát !

Válasz

A menstruáció elsö napjától szàmolva a 21. Napon progeszteron, prolaktin, ösztradiol, FSH, LH mérés szükséges.

Üdvözlettel:Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Doktornö!

Szeptemberben MRI igazolta, hogy a bal oldali pajzsmirigyemben 1,8mm-es kemény csomo es felette egy 1,9 mm-es ciszta talalhato. Biopszia igazolta, hogy nem rosszindulatu. Azonban azota több orvosnàl is voltam, és az egyik az modja vàrjunk és figyeljük öket, a màsik szerint a decemberi ultrahang utàn ugy véli mégiscsak egy nagy csomo igy 4 cm és ki kellene venni. Azonban ha màr nem làtja el a müködését, hogy lehet, hogy TSH, T3 és T4 is a normàl tartomànyba esnek? Viszont az elmult évbe egyfolytàban különbözö betegségek (mellmirigy gyulladàs, befagyott vàll, börgombàk)talàlnak meg, es gyakran ébredek mostanàban erös szivdobogàsra. Az àltalànos vérkép nem mutat ki semmit. Mégis panaszaim vannak és a gyermekàldàs is évek ota vàrat magàra. Milyen tovàbbi vizsgàlatot javasolna?

Válasz

Várom mielőbbi konzultációra,minden eddigi leletét hozza el
A cél TSH 0,5 - 1,5 az Ön esetében szüksége van kontroll UH vizsgálatra, amit én végzek el az Amerikai Endokrin Társaság irányelvei szerint - erre is kérjen időpontot

Bizalmát előre is köszönöm, Tisztelettel:

Prof. Dr. Németh Attila

Kérdés

Jó napot kívánok.
Érdeklődnék, hogy a következő problémámra Önöknél kaphatok-e kivizsgálást.
32 éve használok hörgtágító spray-ket napi tíz befújás( salbutmol ventolin stb.)12 éve görcsök,rángások, izomatrophia testszerte, járásképtelenség,izomgyengeség.Hypertonia.Kezelése Covercard 10/5-tel rendeződött. 10 éve hypokalaemia diagnozis napi 8-10db kaldium 600mg kapszula mellett K = 3,5 mmoll /l. Folymatos görcsök izomsorvadás,mindig emelkedett kreatin foszfokináz áltlában 600-1200.
Háziorvost, belgyógyászt nem érdekli.
Spiron 50mg/nap mellet kálium azonnal rendeződik 4,4-4,8 mmol/l, ellenben magnézium azonnal 0,7 alá csökken és pótolhatatlan.
Izomsorvadás miatt ideggyógyászati kivizsgálás,---csökkent idegvezetési sebességek. Polyneuropathia?
Tisztelettel
Hérincs Péter
Keszthely

Válasz

Kedves Péter!

Dr.Németh Almássy Attilát tudnám javasolni,aki ezen területen jártas.
Professzor Úr hétfőn és csütörtök délután rendel nálunk a Mammut központban,péntekenként délután pedig az Ostrom utcai rendelőben végez ultrahangot.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!