Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

Terheléses vércukorvizsgálatot végeztek nálam, aminek eredménye jó. Előfordulhat, hogy ettől függetlenül inzulinrezisztencia álljon fenn? PCO-m nincs, vékony vagyok. Érdemes inzulinszinteket is nézetnem?

vércukor O' 5,53
vércukor 120' 6,2

Üdvözlettel:
Ják Tina

Válasz

Ez az eredmény szerencsére kizárja a cukorbetegséget!

Üdvözlettel:Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt doktor úr

Ma érkeztek meg az eredményeim, szülés után vagyok egy évvel azonnali spontán terhesség , ezelőtt soha nem volt ilyen problémám a családban sincs , értékek alapján indokolt felkeresni endokrinologiai rendelést?
TSH 3,030 ml/L
Szabad T4. 9,67 pmol /L
Szabad T3. 4,37 pmol /L
Anti-thyreoglobulin 7,6 U/ml
Anti TPO. 235,1 U/ml


Köszönöm a válaszát.

Válasz

Kedves Margit!

Amennyiben Önnél biztosan úgynevezett postpartum (terhesség
utáni) pajzsmirigy-gyulladás igazolódott, azt tanácsolom, hogy
keressen fel endokrinológus szakorvost. A szelén és az alga
kivonat valószínűleg nem fogják megszüntetni a pajzsmirigy alul-
működését, sőt elképzelhető, hogy az algában található jód miatt
a gyulladás mértéke felerősödik.
Önnek néhány célzott vérvételre és személyre szabott kezelésre
van szüksége. Pajzsmirigy ultrahang végzése is ajánlott.

Szívélyes üdvözlettel

Dr. Molnár Jeannette

Kérdés

Tisztelt endokrin központ!Attól hogy a T3,T4 értékem normál a mért időpontban,attól lehet még pajzsmirigy túlműködésem?Jövő héten megyek izotópra találtak valamiket, a papíron az áll hogy Struma Nodosa!Szóval ez a struma okozhat időszakosan hormon túltermelést,túlműködést?És ezzel együtt a pánikrohamra hasonlító(szapora légzés néha,idegesség,néha izomfeszülés) tüneteket?Ja és még egy apróság,az utóbbi 10 napban 4 kilót fogytam jó étvágy ellenére,és reggelre mindíg úgy ébredek hogy leizzadok.Ez is annak lehet a jele?Mármint a túlműködésnek?

Válasz

Nem lehet, ha normálisak a pajzsmirigy leletek, akkor nem a pajzsmirigy okozza a gondokat.

Üdv:Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Kedves Dr Úr/Nő!

Jelenleg 4,5 hónapja vagyok rekedt (máskor is voltam, de nem ilyen hosszan). 3 hónapja mondták először, hogy részlegesen, majd 2 hónapja, hogy teljesen jobb oldalt le van bénulva a gégém és hangszalagom. Kivizsgáltak, nem találtak okot ami a bénulást okozta, így idiopátiás jobb oldali gégebénulást állapítottak meg. Közben kiderült, hogy immunológiai eltérésem van, az IgG alacsonyabb. Bármikor végeztek labort a fvs sejtszámok mindig magasabbak voltak, a legalacsonyabb 12,91, a legmagasabb 19.86. Azt is mondták, hogy folyamatosan gyulladást mutat a laborom, illetve mindig magas volt a koleszterin szintem.
Még a betegségem elején végeztek nyaki UH-t és pajzsmirigy vizsgálatot, a szakorvos azon kívül, hogy göbösek a pajzsmirigyeim más eltérést nem talált.
Jelenleg felmerült, hogy akár a pajzsmirigy immunológiai betegsége okozhatja a bénulást.
Szeretném megtudni, hogy véleménye szerint lehet-e az gégebénulásom oka? Valamint, hogy lehet kizárni/kimutatni a pajzsmirigy immunbetegségét.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Jó egészséget kívánok: Prof. Dr. Balázs Csaba

Kérdés

Tisztelt Doktor nő!

Azért fordulok önhöz mert már úgy érzem nincs senki aki segíteni tudna,több orvost fölkerestem főleg magán orvosokat.2013-ban teherbe estem az új páromtól akinek nincs még gyereke ő 38éves sportoló semmi káros szenvedélye nincs.Nekem 3 nagy leány gyermekem van egészségesek.2013-ban 7hetesen elvetéltem,nem tudni miért missed ab lett a vége.Majd rá egy évre újra terhes lettem én akkor 40éves voltam.A 10hetes uh derült ki hogy nincs szívpulzálása megint missed lett a vége.Magán úton kikönyörögtem a hormon vizsgálatot az 5naposnak ez lett az eredménye:Fsh ami beis van csillagozva 21.9 Coristol:23.6 Fsh follic 2,8-14,4 középidő 5,7-21,0 luteális f,Lh follic 1,1-11,6 A 21 napi Progesteron 7.2 aztán felkerestem még 1 orvos hátha érdemben tud segíteni azt mondta teljesen jók az eredményeim.Imádkozzunk ha teherbe esek hogy ne vetéljek ell.Kérem hogy segytsenek hogy hová menjek,tényleg jók-e az eredményeim.Megköszönném a segítségét nagyon.

Válasz

Azt gondolom, hogy komplex kivizsgálás kellene, ebben készséggel segítünk.

Üdvözlettel:Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!
Meg kaptam néhány eredményemet!Ön szerint jók?Vagy esetleg kezeltetni kellene?Köszönöm Válaszát!


Glükóz terhelés 0. perc 4,94 mmol/l
Glükóz terhelés 120. perc 4,81 mmol/l
Inzulin profil 0 112,8 pmol/l
Inzulin profil 1 144,9 pmol/l

Válasz

Tisztelt Érdeklődő!

Megnéztem a leleteit.
Annyi biztos, hogy cukorbetegsége nincs.
Ennek ellenére feltűnik, hogy az éhomi inzulinszintje nagyon magas.
Ha valóban 100 pmol/l feletti mindkét inzulinkoncentráció (terhelés
előtt és után), akkor ez további kivizsgálást igényel.
Ezért azt ajánlom, hogy keressen fel egy endokrinológiai
szakrendelést.

Tisztelettel

dr. Molnár Jeannette

Kérdés

Tisztelt Szakértő,

A Recept Nélkül Magazin e havi számában írtak egy cikket a gyermekkori diabéteszről.
Nekem a nagyobbik lányom (10 év) már régóta küszködik sokszor csak éjszakai bepisiléssel és elég gyakori nappali pisiléssel. Többféle módszerrel próbálkoztunk már korábban, gyerekorvosnál is voltunk, pontrendszer, éjszakai ébresztés (túlságosan mélyen alszik) stb., de végül is nem vezetett eredményre. A cikk felkeltette érdeklődésemet, hogy esetleg ő is beletartozhat az 1-es típusú diabétesz betegei közé.
Kérdésem hol lehet elindulni ennek felkutatásában? Elég egy sima laborvizsgálat és gyerekorvoshoz fordulni, vagy valami speciális szakrendelésre van szükség?

Köszönöm

Válasz

Gyerekorvost javaslom mindenképp, a kivizsgàlàst ès a leletek értékelését ő irányítsa.

Üdvözlettel:Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Doktor úr

Úgy tűnik h terhesség utáni pajzsmirigy gyulladásom van, volt túlműködés most átváltott alulműködésre, elkezdtem szelén és alga kivonatott szedni, az segíthet, magától helyre állhat? soha nem volt a pajzsmirigy problémám előtte a terhesség alatt tökéletesek voltak az eredményeim?

Előre is köszönöm a válaszát.

Válasz

Kedves Margit!

Amennyiben pajzsmirigy-gyulladás zajlott, a szelén néhány hónapig tartó
szedése jótékony hatású lehet, de nem minden esetben váltja be a hozzá
fűzött reményeket. Annak eldöntése, hogy az Ön esetében a szelén hasznos
lehet-e, endokrinológus szakorvosi feladat.
Azt is figyelembe kell venni, hogy a szelén hatását illetően az
endokrinológusok között megoszlanak a vélemények, vannak, akiknek nagyon
pozitívak az erre vonatkozó tapasztalataik, más szakorvosoknak nem "jött
be".
Az alga kivonatot illetően nem lehet tudni, hogy Ön melyik készítményt
szedi, mert ez fontos lehet. Általában az alga kivonat jódot is
tartalmaz(hat), amelynek szedése most is zajló pajzsmirigy-gyulladás esetén,
jelenlegi ismereteink szerint ellenjavallt.

Üdvözlettel

Dr. Molnár Jeannette

Kérdés

Tisztelt Központ!A T3,T4 érték vizsgálata megtörtént,az normális,viszont pajzsmirigy ultrahangon találták csomó féléket,Struma Nodosa a gyanú,elküldtek Gyulára izotópra,és az is furcsa hogy fél éve még 2,65 volt a TSH,most meg mindössze 0,18.Ez okozhatja vagy a Struma Nodosa okozhatja ezeket a pánikrohamhoz hasonnló szapora légzéses rohamokat?(benzodiazepinre elmúlik)Várom tisztelettel válaszát!

Válasz

Várom mielőbbi konzultációra,minden eddigi leletét hozza el
A cél TSH 0,5 - 1,5 az Ön esetében szüksége van kontroll UH vizsgálatra, amit én végzek el az Amerikai Endokrin Társaság irányelvei szerint - erre is kérjen időpontot

Bizalmát előre is köszönöm, Tisztelettel:

Prof. Dr. Németh Attila

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 28 éves nő vagyok. Olyan problémám van, hogy már több mint egy éve próbálkozunk párommal a családalapítással! Lindinette75 fogamzásgátlót szedtem 5 évig! Mióta abbahagytam a gyógyszer 25-26 napra jön meg, elötte 1 héttel már barnás folyásom van ami annyira erős szédüléssel jár, hogy munkahelyemre sem tudok bemenni. 3 hónap után sikeres pozitív terhességi tesztet csináltam! Sajnos rá pár napra megjött! Nőgyógyászom csináltatott a 3. illetve 21. napi hormon vizsgálatot. Ennek a vizsgálatnak az eredményéről szeretném Önt megkérdezni, mi a véleménye a leletről és tanácsát is szívesen fogadnám!
Harmadik napi vérvétel (menstruáció alatt)
Luteinizáló hormon 5,11 IU/I
Follikulust stimuláló 6,35 IU/I
Progeszteron 2,040 nmol/L
Ösztradiol 273,0 pmol/L
totál tesztoszteron 1,480 nmol/l
Prolactin 483,00 mIU/l
TSH 3,0000 miu/l
Szabad T4 13,80 pmol/L
Szabad T3 6,31 pmol/L
21 napi vérvétel (menstruáció kezdetétől számítva)
Progeszteron 5,880 nmol/L
Prolactin 407,0 mIU/l
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

A bemutatott leletek alapján nem volt peteèrés
Stimuláciò jön szòba, kèrem beszèlje meg a nôgyógyásszal.

Üdvözlettel:Dr. Koppány Viktória

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!