Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Ur/Doktorno!



Kulfoldrol irok es segitseguket kerem. 28eves 2diplomas,doktori kepzesben reszesulo no vagyok.

22eves koromig egeszseges voltam,utana pajzsmirigy alulmukodest allapitottak meg.1,5even keresztul szedtem 50mg Euthyroxot-ez alatt 25kg-t hiztam. Igy termeszetesen nem szedtem tovabb a gyogyszert. Probaltam sok-sok dietat,felkerestem dietikust,sportoltam,megvasaroltam"csodaszereket",de eredmenytelenul. Koverebb lettem,pattanasos,erosebb szorzet az arcon es sorolhatnam.Voltam hipofizis MR kivizsgalason -adenoma szerencsere nincs.

Azt szeretnem megkerdezni,volna -e lehetoseg komplex endokrinologiai kivizsgalasra Onoknel,mennyi idot venne igenybe /kulfoldi vagyok/ill.melyik szakertojuk foglalkozik a legtobb belsoelvalasztasu mirigy problemaval? Kb. mibe kerul a komplex kivizsgalas ill.mitol hizok ennyire?

Koszonom szepen a valaszt. Udvozlettel Lia
Kedves Lia!



Dr.Koppány Viktóriát illetve Dr.Németh-Almássy Attilát tudnám ajánlani.Ahogy olvasom elég összetett a probléma.Körülbelül ez egy bő hetet venne igénybe,de természetesen attól is függ hogy a doktorok milyen kivizsgálást kérnek még.Ha csak vérvételről van szó,akkor 1 héten belül megoldható.

Doktoraink a Budai Endokrinkozpontban rendelnek.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Laborvizsgálaton pajzsmirígy alulműködést mutattak ki nálam.A HTSH érték 0,19 volt.Ez az érték,illetve szerv okozhat szorongásos ,pánikos tüneteket?(pl szapora légzés,hiperventilláció) Válaszát kíváncsian várnám

Tisztelettel András
Kedves András!

A TSH lelet alapján pajzsmirigy TÚLmüködésre van gyanú!

Szabad T4 és szabad T 3 hormonvizsgálat is szükséges.

Az említett tüneteket okozhatja a pajzsmirigy.



Üdvözlettel:Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktornő/Úr!



20 éves korom óta szeretnék a pajzsmirigy problémámra megoldást találni, az elmúlt 17 évben minden létező tünetet produkált a szervezetem ( kamasz korom óta menstruációs panaszaim vannak, volt 4 koraterhes spontán vetélésem, a hajhullásom állandó, nem nőnek meg a körmeim, állandóan száraz a bőröm és a rettenetes túlsúlyom ellenére nagyon fázós vagyok, a depresszióm és a fáradtság állandó nálam...hirtelen ennyi jutott eszembe) az utóbbi években szinte folyamatosan jártam magánrendelésekre "endokrinológusokhoz"' segítségért, de mivel a TSH eredményem minden alkalommal normális volt, hiába fizettem a vizsgálatokért mindenhonnan "kidobtak"! A choleszterin szintem az utóbbi években minden eredményemben magasabb! Csökkent inzulinrezisztencia is kiderült nálam közben, de csak az internettől kaptam segítséget ehhez is! Egyszer még azt is megkaptam, hogy fogadjam el végre, hogy vastag a nyakam és kész! Már majdnem beletörődtem a sorsomba, ám 2 nappal ezelőtt szerencsém volt egy biorezonanciás állapotfelmérésen részt venni, ahol egyértelmű hosszú piros csík jelezte, hogy bizony a pajzsmirigyműködésemmel baj van! Szeretnék érdeklődni, hogy hova forduljak? Itt a 3 környező megye endokrinológusai "kipipálva", nem keltette fel a problémám az érdeklődésüket! Köszönettel: Takács Tünde
Tisztelt Takács Tünde!



Köszönjük, hogy hozzánk fordult a panaszaival.



Az a véleményem, hogy a pajzsmirigyműködés megítélése nem

csupán a TSH eredményén alapszik.

Pajzsmirigyeltérés gyanúja esetén pajzsmirigy ultrahangot is

szoktam kérni, akkor is, ha az említett TSH lelet jó.

Ha az ultrahangon rendellenesség ábrázolódik, nem mindegyik

igényel további kivizsgálást, de pajzsmirigy-gyulladásra utaló

szerkezeti eltérés esetén további vérvételek szükségesek

lehetnek.

Az Ön által említett bőr és körömpanaszok egy része D-vitamin

hiányra is utal, ezért a D-vitamin-koncentráció meghatározása is

hasznos lehet.

Az Ön eddigi leleteit szívesen átnézem egy konzultáció során, ha

megtisztel minket bizalmával.



Üdvözlettel



Dr. Molnár Jeannette
tisztelt dr.úr.



nem tudom hogy cukor beteg lehetek e.mert egy pár napja,hirtelen szédülök,lezsibadok,és azt érzem hogy elájulok.de ha rögtön meg eszek,egy kis kanál cukrot,akor egy pár perc mulva elmulik.vél

lek hogy cukor beteg lehetek.



remélem hogy segit és mihamarab,válaszol..
Mindenképpen ajánlom a cukor és inzulinszint vizsgálatát.



Üdvözlettel:Nagy Anett
T.Cím!



Egy éve az Anti tpo-m 400 volt a tsh 1.89.

,ajd felment a Tsh 2,25-re anti tpo 823-ra. Kaptam latroxot. mosatni viszgálatom Tsh: 0,89, anti tpo megemelkedett: 1490-re. Mit javasol, ill. mi aporoblémám? köszönettel:

Juhosné Katalin
Kedves Katalin!

A diagnózis autoimmun pajzsmirigy gyulladás okozta alulmüködés. A kezelési elv mindig a TSH normális szinten tartása az anti TPO szinttöl függetlenül.

Szelént még javasolok szedni napi 100 ug adagban a Letrox mellett.



Üdvözlettel:Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Szakértők!



35 éves fiatalember vagyok. 3 éve kialakult nálam egy mély mellkasi fájdalom érzet a bal oldalon gyakorlatilag spontán. Ez váltakozó erőséggel (eddig legtöbbször nagyon enyhe, nem zavaró) nem az a tipikus izom fájdalom érzet, mégis fizikai terhelés után sokszor van, hogy erősödik a fájdalom, és többször fordult elő már rosszullét is, olyankor olyan mintha a mellkasomban valami megszakadna, és átlélegezés érzet keletkezik, a pulzusom is megemelkedik. Nyomásra nem érzékeny, mozgásra csak ha megfeszítem a mellkasom, legtöbbször csak akkor veszem észre, ha mélyebbet lélegzek. 2012-ben csináltattam egy mellkasi MR-t, de negatív volt, a rosszullétek miatt 2x voltam terheléses EKG-n, melyet 14 MET-tel abszolváltam, valamint azóta 2x volt rajtam HOLTER, és vagy 6 EKG is készült (zöme rosszullétek után), 2 UH is, mind negatív, így a kardiológia probléma eléggé kizárható. Végül pánikbetegnek lettem diagnosztizálva.

Pár hete megint felerősödött ez a fájdalomérzet, volt olyan, hogy ha a bal oldalamon feküdtem, rosszabb volt, minden lélegzetvétel kellemetlen volt, mintha egy sugárzó tályog lett volna a mellkasomban, a közérzetem is rossz volt, mintha legalább 38°C-os lázam volna, de még hőemelkedésem sem volt. Néha hátul bal oldalon a legalsó borda magasságában éreztem nyomást bizonyos mozdulatokra. Ez elmúlt egy hét alatt magától, sok pihenéssel. Csináltattam megnyugtatásként egy alacsony dózisú tüdőszűrő CT-t, melyből csak a lényeget idézném, mivel egyéb tekintetben negatív:

"a felső mediastinumban, retrosternalisan mirigyes denzitás figyelhető meg"

vélemény: "nem mutatható ki kóros eltérés a tüdőben. mediastinalisan persistáló thymus valószínű"

Most megint többször terheltem magam, és némelyst visszajött a mellkasi fájdalom

Az volna a kérdésem, hogy a visszamaradt csecsemőmirigy, vagy annak degenaratív elváltozása tud-e ilyen rohamszerű rosszulléteket okozni? Egyáltalán, ha itt tényleg a csecsemőmirigyről van szó, akkor a korábbi MR-t leletező orvos miért nem említette, hogy az visszamaradt?

Hogy lehetne pontos képet kapni arról mi zajlik ott (gondolom az alacsony dózisú célzottan tüdőszűrő CT nem ábrázolja a teljes mellkasi régiót)? Vérvizsgálat?



Köszönettel!



László
Kedves László!



Ajánlom,hogy keresse fel a Budai Allergiaközpontot,ahol foglalkoznak tüdőgyógyászattal.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Üdvözlöm! 48 éves 165cm magas 152kg nő vagyok. Mestruációm sosem volt rendben . 42 éves koromban szövettani eredményem miatt méheltávolítás történt. Több petefészek műtétem volt cisták miatt. Jobb oldali petefészkem is eltávolításra került 1 megrepedt ciszta miatt.Most készült egy vizsgélat minek az eredmény szeretném megosztani önnel és véleményét kérem. Glükóz evés elött:5.5mmol/l

120 perces:7,4 mmol/l

Inzulin 0 perces 30,43

120perces 120,9

Kérdésem ez az inzulin szint mennyire magas és szükséges e hozzá szakorvos? Válaszát nagyon várom köszönettel ildikó
Kedves Ildikó!

A bemutatott leletek alapján nincs cukorbetegsége. Az insulin saint nagas, erre gyógyszert

javasolok, metformin hatóanyagút.

Tisztelettel

Koppány dr.
Tisztelt dr úr!

Gyerek kórom óta szőrösödési gondjaim vannak !Bajusz ,láb több mint kéne és mióta híztam az állam az arcom is !Van erre gyógymód ?l

köszönettel várom válaszát
Kedves Melinda!



Szüksége lenne egy endokrinológiai kivizsgálásra.

Kérem adja meg elérhetőségét és felvesszük Önnel a kapcsolatot.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Nő!Szeretném az eredményem kiértékelésében a segítségét kérni!Párommal babát szeretnénk,de sajnos időközben kiderült,hogy csak lombik programmal lehet(páromnál biopszia szükséges).Minélnagyobb siker érdekében kérném az értékelést,javaslatot.Elég stresszes idők vannak mögöttünk,nem tudom ez befojásolja-e az eredményt?!(25éves vagyok). 2.napi vvétel:

TSH:2,854 mIU/l

Tesztoszteron:0,69 nmol/l

FSH:9,2 nmol/l

LH:6,3 mIU/l

Ösztradiol:197 pmol/l

Prolaktin:401,0 mIU/L

Progreszteron:2,75 nmol/l



21.napi vvétel:



Tesztoszteron:1,5 nmol/l

FSH:9,0 mIU/ml

LH:18,1 mIU/ml

Ösztradiol:288 pmol/l

Prolaktin:240,0 mIU/L

Progreszteron:1,38 nmol/l





Anti-müllerian hormon: 6,15 ng/ml



Üdvözlettel: Diána
Kedves Diána!

A küldött leletek alapján a TSH szint és a prolaktin normális ugyan, de lombikprogram előtt érdemes lenne kezelni.

Készségfel konzultáljuk.



Dr.Koppány Viktória
Jó napot! Kocsis Tímea vagyok, 21 éves és policisztás ovárium szindrómám van. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy két héttel ezelőtt a nőgyógyászom diagnosztizálta nálam a PCOS-t és kijelentette hogy egyáltalán nem ehetek cukrot és tésztaféléket, főleg ha kisbabát szeretnék, mert szeretnék! Ezért egy évig fogamzásgátlót fogok szedni, és állítólag így majd könnyebben teherbe tudok majd esni, mert eddig akkor ezért nem sikerült! Pontosan az lenne a kérdésem hogy megtudná- e nekem mondani hogy ebbe a tésztafélékbe mik is tartoznak ide, mert sajnos ezt nem mondta el részletesen az orvos, és nem tudom mit ehetek meg mit nem! Cukrot minimális mennyiségben fogyaszhatok? Várom válaszát! Előre is köszönöm! Tisztelettel: Kocsis Tímea
Kedves Kocsis Tímea!

A PCOS egyik jellemzője, hogy a cukoranyagcsere zavart szenved túl magas inzulin szintek miatt. A másik, hogy nincs rendszeres peteérés, ezért nehéz lehet a teherbeesés.

A diétát mindenképp tartani szükséges, összeállításához dietetikus felkeresése javasolt ( pl.: teljes kiőrlésű kenyér, barna kenyér, durum tészta, sovány húsok, sok zöldség tartozik ide).

A szabályosan betartott diéta és a fogyás ugyanis önmagában is képes javítani a pcos-n, és beindítani a peteérést!

, Központunkban készséggel állnak rendelkezésére.

Tisztelettel,

Dr. Koppány Viktória

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA