Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Nő

28 éves vagyok,Budapesten lakom, 1997-ben Aplasticus anémia volt a betegségem,2004-ben csontvelő át ültetésem volt,és már 10 éve nem menstruálok.Nagyon el vagyok keseredve,és már nagyon szeretnénk a párommal egy kis babát.A válaszát előre is köszönöm.
Kedves Beáta!Kérem küldje el elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot vagy hívja a 36/70-431-9728-as telefonszámot.

Dr.Molnár Jeannette drnőt illetve Dr.Koppány viktória drnőt tudom javasolni.Üdvözlettel :Nagy Anett
Üdvözletem!

Olyan problémám lenne , hogy nagyon pattanásos az arcom és a hátam kb kamasz korom óta. (23 vagyok)'8 éves koromban már mindeféle kenőcs kipróbálása után fogamzásgátlót írtak fel ami teljesen rendbe tett. Most azonban abbahagytam a fogamzásgátlót és kiújult a problémám. Lehet-e ez pajzsmirigy betegség vagy egyetlen megoldás ha örök életemben fogamzásgátlót szedek?

Egyéb panaszaim is vannak de nem tudom ezek összefüggésben lehetnek-e. ( depresszió, hízás, nehezen tudok elaludni)Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Erika!Dr.Németh Almássy Attila Doktor Úrat tudom ajánlani,aki tudna segíteni.

Kérem adja meg elérhetőségét időpont egyeztetés miatt.Üdvözlettel:Nagy Anett
Kedves Doktor Nő,az alábbi leletek alapján szeretném kérni a segítségét:Glükóz terhelés 0' 5,0 mmol/L 3,5 - 6,1

Glükóz terhelés 60' 7,6 mmol/L 3,1 - 10,5

Glükóz terhelés 120' 6,0 mmol/L 3,1 - 7,5

Inzulin 0 perces 13,3 mIU/L 1,9 - 23,0

Inzulin terhelés 60' 97,9 mIU/L

Inzulin terhelés 120' 59,1 mIU/L

HOMA-IR 2,9 - 4,4Azt olvastam, ha a HOMA 4,4 alatt van, akkor nem inzlinrezisztens, de a többi mutatón el vagyok bizonytalondva.Előre is köszönöm szépen a válaszát!Tímea
Kedves Tímea!

A magas inzulinszintek miatt napi 160 gramm szénhidrát tartalmú diétát, 5-szöri étkezést javasolok, dietetikus bevonásával. Cukorbetegség szerencsére nem igazolódott!Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Szakértő!Két különböző szakembertől ugyanarra a tünetcsoportra egymásnak ellentétes véleményt kaptam: az egyik ösztrogén dominanciát, a másik ösztrogén hiányt állapított meg persze labor vizsgálatok nélkül csak a tünetekből. Szeretném laborvizsgálattal megbizonyosodni, hogy melyik megállapítás a helytálló. Milyen hormon vizsgálatokat kell tételesen ehhez kérnem? Elég ha csak ösztradiol és progeszteron vizsgálatot kérek, vagy további tételekkel pl. tesztoszteron stb. ki kell egészíteni. Nem akarok időt veszíteni, már a leletekkel szeretnék szakorvoshoz véleményezésre menni.Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel: H.Erika
Kedves Erika!

Ha rendszeresen, havonta menstruál, akkor a ciklus 21. Napján javasolt elvégezni a vérvételt ( +- 1 nap lehet): ösztradiol, progeszteron, prolaktin, tesztoszteron méréssel. (1. napja a ciklusnak, amikor megjön a havivérzés).

Leleteket készséggel megnézem!Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktornő!

Tavaly áprilisban magas pulzus és alvászavar miatt kivizsgálásom kezdődött. Kardiológia uh-n enyhe mitrális prolapszust és két pajzsmirigy göböt találtak. Labor rendben (tsh 3,91), szcintigráfia meleg göböt írt, de nem egyértelműen. Endokrinológus orvos szerint alvászavarra szedjek xanax-ot ( nem ideges vagyok, nem tudok aludni) és 3 hó múlva kontroll. Ekkor labor rendben (női hormonok is), de uh-n már 12-13 göböm van, mindenféle nagyságú, echogenitású. Mintát vettek belőlük, de lelet szerint sima struma. Endokrinológus szerint szedjek xanaxot. Tüneteim folyamatosa fennállnak: szívdobogás-érzés, nyaki lüktetés, szorítás, eufórikus felpörgetttség, el- és átalvási nehézségek altatóval is (zolpidem, este egy fél vagy egész), erős kopaszodás a fejtetőn. Gyógyszereim: concor, aerius, cerazette (fogamzásgátló-abbahagytam a szedését fél évre, tünetek maradtak).Havonta kétszer megyek pszichológushoz, szerinte az alvászavaraim nem pszichés eredetűek. Ön szerint a pajzsmirigy-göbök állnak az alvászavar hátterében vagy esetleg más hormon (korizol?). Köszönöm a segítségét.
Kedves Csilla!Dr.Németh Almássy Attila Doktor Úrat tudom javasolni Önnek.Kérem adja meg elérhetőségét időpont egyeztetés miatt,még ezen a héten eltudna jönni a Professzor Úrhoz.Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Úr/Nő !18 éves vagyok,Erdélyben élek, és nemrég állapították meg, hogy több göb is található a pajzsmirigyemen.(bal oldalon egy 4cm átmérőjű jól behatárolható göb, valamint két kisebb, a jobb oldalon pedig szintén két kisebb)

A laboreredményemben kiderült, hogy :TSH: 2,37mU/l

T3: 109 ng/dl

fT4:1,2 ng/dlTüneteim: fáradékonyság,fázékonyság, száraz bőr, gyenge körmök, hajhullás.Javasolt volt a Letrox, ugyanakkor egy másik javaslat a Jodid 100as tabletta szedése volt.

Kérdéseim a következő:1. Önök szerint javasolt-e a göbök eltávolítása?

2.Pajzsmirigy alulműködés, vagy túltermelés a valószínűbb?

Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Barbara!Kérem keress fel szakértőnket személyesen a Budai Endokrinközpontban vagy küldje el elérhetőségét hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot időpont egyeztetés miatt.

Dr.Molnár Jeannette drnőt vagy Dr.Németh Almássy Attila dr úrat tudnám javasolni.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Hölgyem/Uram!Érdeklődnék, hogy a TSH eredményeket milyen értékek között kell tartani a terhesség alatt illetve a különböző időszakokban/trimeszterekben?

Köszönettel:

Horváth Hajni
Kedves Hajni!

Elsô trimeszterben a 12. hét végéig 1.0-2.0 közt ideális a tsh.

Utána se menjen 3.0 fölé, cagyis ha lehet, 2.5 körül ideális.Üdvözlettel:Dr.Koppány Viktória
Érdeklődöm 5hónap alatt 3tüdőgyulladásom volt,bal,jobb,bal oldali azóta túlzottan izzadok vagyis elmegyek 10-15 lépést már izzad mindenem a hátamon az ingemből csavarni lehet az izzadságot ilyenkor ha olyan helyen vagyok,hogy nem tudok inget cserélni kész a megfázás. Tüdőgyulladásom 3 éve volt azóta szenvedek ezzel a kellemetlen tünetekkel! Akkor 85db antibiotikumot szedtem be! Azt szeretném kérdezni milyen szakterületen dolgozó orvoshoz fordulhatnék a problémámmal.

Köszönettel,tisztelettel Tóth Zoltán
Kedves Zoltán!Kérem forduljon szakorvosunkhoz a Budai Allergiaközpontba,ahol rendel tüdőgyógyászunk.Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Úr/Nő !A tsh szintem 9750

ft4 14.3

acth 120.3

kortizol 371.2

nátrium 138

kálium 5.3

klorid 100Felírtak letroxot,de attól viszont borzasztóan izzadni kezdek,holott soha nem izzadtam még nyáron sem,ebből gondolom ,hogy köze van a letroxhoz.Ezt jeleztem is ,erre elküldtek újabb tsh mérésre ,és inzulinszint mérésre is. A kérdésem az lenne ,hogy a letrox okozhat cukorbetegséget ,mert akkor miért kell inzulinszintet mérni,ha csak alulműködésem van ?Köszönöttel Novák Petra
Kedves Petra!Panaszai alapján kérem forduljon szakorvosunkhoz.Üdvözlettel:Nagy Anett
Jó napot kívánok!A kérdésem a következő: Évek óta szedek bromokriptint, az agyalapi mirigy daganatom mérete mégsem csökken. Mi lehet az oka? Szükség van-e másféle kezelésre, esetleg műtétre?Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves László!A problémára csak a leletek birtokában tudna doktorunk biztosat mondani.Kérem jelentkezzen be egy konzultációra vagy adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot időpont egyeztetés miatt.Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

Mi lehet a T4 érték eltérésének oka?

Mi lehet a T4 érték eltérésének oka?

A T4, vagyis a tiroxin hormon az anyagcsere szabályozójaként működik, és szerepet játszik az izomfunkcióban, az emésztésben és a csontok egészségének megőrzésében is. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont belgyógyásza, endokrinológus főorvos azokra a tünetekre hívta fel a figyelmet, amelyek esetén fontos a T4 hormon szintjének ellenőrzése.

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Békési Gábor PhD nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Békési Gábor PhD nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel az Endokrinközpont minden páciens figyelmét.
 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA