Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözletem!



Egy hete derült ki, hogy inzulinrezisztenciám van. A nőgyógyászom küldött el terheléses vérvizsgálatra majd az eredmények láttán diétát, mozgást javasolt és Merckformin 850-et írt fel. Mivel elég durva szer (az orvosom elmondása és az olvasottak alapján), egyelőre nem mertem elkezdeni szedni, és egyelőre szabad időpontot sem találtam a közeljövőben egy endokrinológus szakemberhez. Ezért ezúton fordulok önhöz másodszakvéleményért. Szeretném tudni, vajon eltétlenül indokolt-e az eredményeim alapján a gyógyszer szedése?



Eredméyeim:

Vércukor-terhelés:0 perces 5,2

Inzulin 0 perces 6,3 mIU/L





Vércukor-terhelés:60 perces 5

Inzulin 60 perces 34,50 mIU/L



Vércukor-terhelés:120 perces 5,3

Inzulin-120 perces 27,40



Prolaktin PEG 585



Nagyon köszönöm: Renáta
Kedves Renáta!



Kérem jelentkezzen be 36/70-431-9728-as telefonszámunkon.Dr.Koppány Viktória drnőt tudom javasolni.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Dr Koppány Viktória főorvos asszony részére!



Nagy érdeklődéssel olvastam a Weborvos.hu oldalon megjelent, a kortizol hiányról szóló interjúját.Ezzel kapcsolatosan szeretném Önt megkeresni és mivel a problémámat szeretném részletesen leírni,szükségem lenne egy megfelelő e-mail címre.

Előre is köszönöm segítségét.

Üdvözlettel: Magda Gábor
Kedves Gábor!



Kérem jelentkezzen be a 36/70-431-97-28as telefonszámon a doktornőhöz vagy az info@endokrinkozpont.hu weboldalunkon.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Úr!.

Kiss Mihaela vagyok 31 éves, második plasztikai mell műtétem után nagyon sok panaszom van nem tudom kihez fordulhatnék, mert a plasztikai orvos nem tud semmi.

Az első műtétem 2006 -ban volt pusztán esztétikai okokból szerettem volna mell nagyobbító műtétet. Ezt Cegléden elvégezték és meg is voltam elégedve a doktor munkájával. A műtét előtt az implantátumoknak csak a pozitív tulajdonságait halottam mindenkitől . Itt sóoldatos implantátum lett beültetve és nem is lett volna semmi baj , csak 2009 -ben terhességem alatt kiszakadt a jobb oldali és emiatt számos gondom lett a terhesség utolsó hónapjában. Terhesség után indokolt volt a csere a kiszakadás miatt. Ezt is Cegléden végezték felvarrással együtt és itt már szilikon tartalmút ültettek be.

Az elmúlt időszakban elég sokszor éreztem magam rosszul , a fogaim megromlottak , máj cisztákat diagnosztizáltak az álkapocs izületem begyulladt stb... A plasztikai sebész is megálapitotta , hogy a jobb oldali implantátumnál a védő burok (természetes szövet) elszakadt.

Ön szerint a mellimplantátum okozhatja ezeket a tüneteket? A műtét előtt nem végeztek allergia tesztet , csak egy sima laborvizsgálat volt.

Doktor Úr meg tudná mondani , hogy merre induljak el segítségért ,mert sok helyen nem veszik figyelembe ,hogy ez lehet az implantátum hibája is és sajnos 5 évente nem biztos , hogy rá tudunk szánni ennyi pénzt a cserékre , de sajnos muszáj. Az első műtétnél azt mondta az orvos , hogy ezek az implantátumok egy életre szólnak , de én azt tapasztalom , hogy sajnos egy életre szóló problémát jelentenek.

Köszönettel!

Kiss Mihaela
Mindenképpen keressen fel egy konzultációra, ki kell zárnunk egyéb endokrin okokat is, ami esetleg az implantátummal járó nehézségeit kiváltotta.

Korábbi leleteivel várom.



Kézcsókom:

Prof.Dr. Németh Attila



Best wishes,



Attila



ph: 36 30 58 28 895

Skype:anemeth19650202
Tisztelt Doktor / Diktornő!



Februárba lejárt a jogsim ezért a kötelező orvosi vizsgálaton részt vettem amiben vérvétel is volt.

Minden lelet eredmény tökéletes lett kivéve TSH 5,29 lett ami a dokim szerint alacsony 0,35-4,94 a normal

Az a kérdésem nagyon nagy baj van?nagy beteg vagyok?Nagyon rossz lett az eredményem?

Szépen kérem válaszoljon emailben Mert nagyon várom!

Köszönöm

Izabella 38 éves!
Kedves Izabella!



Nem kell megijedni,nem nagy a probléma,de kérem jelentkezzen be egy endokrinológushoz.Békési Gábor Doktor Úrat tudom ajánlani,aki péntekenként rendel.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztel Doktor Úr/Hölgy!



35 éves, 2 gyermekes, 120 kg súlyú és 172 cm magas vagyok. A problémám az lenne, hogy bármilyen fogyókúrát megpróbálok, nem csökken a súlyom. A 120 kg-ról sehova nem mozdul. Továbbá a disztolés értékem magas, a szisztolés általában jó. A vérnyomás csökkentőktől (2 félét próbáltam: Tolucombi 40 mg/12,5 mg és Valsartan 80 mg-ból 1/2 szem reggel) nem csökken a vérnyomásom, hanem 140/90 környékén van. Amikor elmondom a belgyógyászomnak, akkor csak kinevet, mondván ez lehetetlen. A TSH értékem 2,51 mIU/l, ezért azt mondja, hogy minden ok. A pajzsmirigy UH eredménye szerint a mirigy szerkezete szemcsésen inhomogén, echodúsabb, göb nem látható, a vascularisatio minimalis. Kérem a tanácsukat az esetemmel kapcsolatban, mert már teljesen el vagyok szomorodva.
Kedves Eszter!



Kérem jelentkezzen be a 36/70-431-9728-as számunkon vagy adja meg elérhetőségét hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot.

Molnár Jeannette drnőt tudom javasolni a problémájára.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt hölgyem-uram

16 körüli cukrot mértek nálam egyelőre vérmintám eredménye nincs, de vérvételig 1 hetes diétával lement a cukrom 6 szintre viszont eben az időben lett ujj szemüvegem, amit kb. egy hónapig használtam munka közben és most vetem észre, hogy szemüveg nélkül elmosódnak az emberek arc pedig vizsgálat során a távollátásom nem változott ősze függhet-e a hirtelen cukor szint csökkenésével vagy csak rósz, optikai beálltás véget van ez.

Kedves József!



Kérem keresse fel Klinikánkat.Békési Gábor Doktor Úrat vagy Molnár Jeannette drnőt tudom javasolni panaszai alapján.Kérem hívja fel 36/70-431-9728-as telefonszámunkat időpontegyeztetés miatt.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt szakértő! A következő eredmény született az inzulin terhelés során: glükóz evés előtt: 5.3 glükóz 120perc:6.2 inzulin 0 perc:19.15 inzulin 120perc:52.80 Kérdésem van -e probléma? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Suki Istvánné!



Kérem keresse fel Klinikánkat egy személyes konzultációra.

Koppány Viktória drnőt tudom javasolni.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!



Szeretném segítségét kérni hormon eredményeim értelmezésében. Kisbabát szeretnénk, de sajnos évek óta nem sikerül teherbe esnem.



ciklus 3. napi eredmények:



FOL.STIM./FSH/ 8.70 U/L

öSZTRADIOL 26.2 pg/ml

PROGESTERON 0.84 ng/ml

LUTEIN.H. (LH) 5.55 U/l

PROLAKTIN 171.6 uIU/ML

THYREO.STIM.H. 2.030 uIU/ML



21. napi progeszteron eredmény:



PROGESTERON 14.80 ng/ml



Ön szerint lehet hormonális ok a háttérben?



Válaszát előre is megköszönve, üdvözlettel,



T. Gabi



Kedves Gabi!

A 21. napi progeszteron lelet alapján felmerül a gyanú, hogy nem tökéletes a peteérése! Lehet, hogy ezen kellene segíteni! Beszéljen nőgyógyászával!



Dr.Koppány Viktória
Kedves Doktor úr/nő!



5 éve szedem a Letrox 75-öt, pajzsmirigy alul működésre. Az értékeim jók, a gyógyszeren 4 éve nem változtattak. Hamarosan babát szeretnénk, és a kérdésem az lenne, hogy a babavárást megelőzően mennyivel előbb kell felkeresni az endokrinológust, hogy beállítsa a pajzsmirigyet? Annyit tudok, hogy egy picit emelni kell majd a tablettán, csak azt nem tudom, mennyivel előbb kell ezt megtenni?



Köszönöm válaszát!
Kedves Ancsa!

Az a TSH értéktől is függ.

Kb. 2 hónappal előtte javasolt általában az ellenőrzés. Ha jó a lelet, nem is biztos, hogy változtatni kell az adagon!



Dr.Koppány Viktória
Kedves Doktornő!

Autoimmun pajzsmirigy-gyulladásom van, gyógyszert is szedek (Letrox). Babát szeretnénk, így kismamavitamint is szeretnék szedni felkészülésképpen. Szedhetek jódtartalmú vitamint?

Olyan tanácsot is hallottam már, hogy a terhesség előtt jódmentes és a terhesség alatt jódtartalmú vitamin ajánlott. Valóban így van?



Köszönöm szépen a segítségét!

Üdvözlettel:

T. Zita
Kedves Zita!



Nyugodtan szedhet jódtartalmú kismamavitamint.Amire figyelni kell,hogy a letrox beszedése után 2 órával vegye be a vitamint,hogy ne okozzon problémát a felszívódásban.



Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

Mi lehet a T4 érték eltérésének oka?

Mi lehet a T4 érték eltérésének oka?

A T4, vagyis a tiroxin hormon az anyagcsere szabályozójaként működik, és szerepet játszik az izomfunkcióban, az emésztésben és a csontok egészségének megőrzésében is. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont belgyógyásza, endokrinológus főorvos azokra a tünetekre hívta fel a figyelmet, amelyek esetén fontos a T4 hormon szintjének ellenőrzése.

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Békési Gábor PhD nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Békési Gábor PhD nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel az Endokrinközpont minden páciens figyelmét.
 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA