Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!



A segítségét szeretném kérni ,ön szerint fenn áll e nálam az inzulinrezisztencia gyanúja.

2 évvel ezelőtti cukorterhelés eredménye:



Glükóz 0':5,6 mmol/L (3,5-6,1)

Glükóz 120':7,2 mmol/L (3,1-7,5)



Inzulin 0':4,2 mmol/L (1,9-23)

Inzulin 120':64,7 mmol/L



2 héttel ezelőtti eredményem:



Glükóz 0':5,2 mmol/L (3,5-6,1)

Glükóz 60':10,2 mmol/L (3,1-10,5)

Glükóz 120':6,8 mmol/L (3,1-7,5)



Inzulin 0':4,3 mIU/L (1,9-23)

Inzulin 60':77,6 mIU/L

Inzulin 120':52,4 mIU/L



Mentsruáció 3.ik napján végzett hormonvizsgálatok:

Tsh: 1,530 MIU/L

T4: 10,10 pmol/L

T3:5,33 pmol/L

LH:4,75 U/L

FSH:6,10 U/L

Prolaktin:100,4 mIU/L

Ösztradiol:142,2 pmol/L

Progeszteron:1,5 nmol/L



Csillagozott eredmények:

GPT: 40 U/L (0-35)

Monocita: 0,85 Giga/L (0,00-0,80)

Tesztoszteron: 0,35 nmol/L (0,4-2,6)



Az orvos szerint akinél jártam , semmi bajom sincs mivel a HOMA index tökéletes. Viszont engem aggaszt hogy a 120 perces értékek a cukornál és az inzulinnál is magasan maradtak.

Tünetek: Evés után 2-3 órával rosszullét(hányinger, ájulás érzés, remegés),száraz bőr, rendszertelen mentsruáció,zsíros haj,fokozott szőrnövekedés,fáradtság, gyengeség.

172 cm és 60 kg vagyok.

Egyéb leletek :EKG:enyhe mitralis prolepsus,MR:néhány igen diszkrét valószínűleg jelentőség nélküli vasculáris góc frontálisan Szemészet:Anisocoria,Drusen papillae o.sin



Kérem segítsen nekem hogy merre tovább mert nagyon elvagyok keseredve..nem szeretnék megint pénzt kidobni arra 10 perc alatt megállapítsák hogy semmi bajom.



Üdvözlettel:Balázsné

Kezelném az inzulin rezisztenciáját gyógyszerrel.

Dietetikussal ( Varga Dóra) is találkoznia kellene.

Várom szeretettel.



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Szakértő!



Érdeklődni szeretnék, hogy a 0,78-as TSH jó érték-e a teherbeeséshez, vagy ez már alacsony érték.



Válaszát köszönöm! Annamária
Az általánosan elfogadott ún. normál érték 0,5-2,4 IU/l



Üdvözlettel:Nagy Anett
Üdvözlöm!



A segítségét szeretném kérni. 27 éves nő vagyok, 2 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést. A TSH értékem mindig 10 alatt volt, az elmúlt egy évben 2-3 közötti már (L-Thyroxint szedek). Egyszer néztek TPO értéket nálam, ami 270 körüli volt, még 2 éve. Akkor a leletembe odaírták, hogy Hashimoto, de az orvosom nem említette, hogy autoimmun pajzsmirigy betegségem lenne. A koleszterinem nagyon magas, a szédülés, hasfájás, hajhullás még mindig megmaradt tünet (bár már tele van a fejem babahajakkal is). Voltam ételintolerancia vizsgálaton, ahol kiderült, hogy tejcukorra vagyok kicsit érzékeny, de gluténra egyáltalán nem. A menzeszem 2-3 hét késéssel jön meg (bár a fogamzásgátlót kb 8 év után abbahagytam fél éve), nagyon gyenge lefolyású. Több helyen olvastam, hogy a Hashimoto-ra van egy diéta, ami teljes tej és gluténmentes diéta. Érdeklődnék, hogy Ön szerint érdemes lenne megpróbálni ezt a diétát nekem? Babát még 2-3 évig nem tervezek.



Köszönettel:



V. Viktória
Kedves Viktória!

Véleményem szerint először PCOS irányú kivizsgálás kellene a panaszok és a menses zavar miatt!

Várom, ha úgy dönt!



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktor/Doktornő!



21 éves férfi vagyok, és a következő a problémám. Nagyon régóta alulmüködik a pajzsmirigyem, de nem kimagaslóan, így nem kaptam rá gyógyszert (olyan ~7-8 volt a rekord TSH-nál).



Eddig a következő volt:



- TSH Magas

- FT3 FT4 alacsony.



Most ez a helyzet:



- TSH Magas

- FT3 FT4 Magas => első 1-el több második pedig 1-el kevesebb a felső értéknél.



Ezen kivül a mellem is érdekes, mert nem tudom eldönteni, hogy a hízástól lett (olyan 5-10 kiló rámjött 4 év alatt) a vége "hegyes és zsíros" vagy ez az a hormonprobléma aminek most nem jut eszembe a megfelelő neve, olyasmi mint egy női mell, de nem az a súlyos verzió, csak inkább a hegye olyan.



Kérdésem az, hogy jód és tirozin használata érdemes lehet-e ha minden egyéb vizsgálat megfelelő? (Ultrahang stb.)
Igen!

Prolaktin szintet is kellene mérni!



Dr.Koppány Viktória
pajzsmirigy uh vizsgálata, mit jelent bal lebeny mérs. megnagyobodott,nagyrészétvegyes szerkezetü egymásra vetülő göbök töltik ki, több kisebb dystosus felritkulással, craniálisan 5 mm-es echoszegény göb
Tisztelt Tóth Kálmánné!



Dr.Németh Almássy Attila doktor úrhoz legyen kedves bejelentkezni vagy adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt doktornő!



A napokban, azaz 2015. 04. 26.-án kigyulladt a radioaktív hamuval és porral szennyezett Csernobili erdő. Minimum 350 hektáron ég, de hallani 1000 hektáros tűzről is. Videókon látszik, hogy hatalmas mennyiségű korom és füst került a légkörbe. Mivel hivatalos tájékoztatást ismét nem kapott a lakosság, szeretnék jódtablettát szedni. A neten talált információk szerint azonnal, nagy adagban szedve kell alkalmazni. Azonban ez veszélyes. Mennyi az az adag, ami elégséges ilyen esetben a pajzsmirigy "feltöltéséhez" de még nem okoz problémát?



Válaszát előre is köszönöm!



Üdvözlettel: János
Napi 200 microgrammot javasolok 1 hónapig.
Tisztelt Dr. Nő,Tisztelet Dr. Úr.

Azzal a segítség kéréssel fordulnék önökhöz hogy 2 évvel ezelőtt szült s terhességem alatt 2 oldali vese tágulatom volt,azóta vannak bal oldalt hasi panaszaim többször vissza mente hasi ultrahangos vizsgálatra s általában azt mondták minden rendben van,egy dr Nő mondta mintha látna egy kis cisztát a bal vesémbe aztán újból el mentem egy belgyógyász úrhoz ő azt mondta minden rendben van,csak az utóbbi 5 hétben,5x volt hogy fölszaladt álló helyzetbe alvás közben a pulzusom 150-180-ra,voltam szív ultrahangon s ott az egyik lebeny lazábban zár,kaptam blokkolás gátlót. A kardiológusom azt mondta hogy menyek el egy pajzsmirigy vizsgálatra voltam ultrahangon ott is minden rendben volt,kértem hogy vegye le a hormonális vért hogy nézzük meg nincs e ott valami probléma,ő azt mondta hogy mivel fogamzás gátlót szedtem még előtte 2 héttel ezért nem veszi le mert nagyon befolyásolja,így vissza küldött a nőgyógyászomhoz aki el végezte ezeket a vérvételeket s azok is teljesen rendben vannak. A Nőgyógyászom javasolta mellékvese kéreg vizsgálatát s újabb kardiológiai vizsgálatot. A tüneteim rosszul létek s vele járói:bal kéz-láb gyengülés fej nyomás száj nem érzése remegés mellkas nyomás szív szapora verés,rossz közérzet,elgyengülés. Minden napos:Bal oldali hasi panaszok hol gyomor hogy köldök tájékon,mellkas nyomás,vese fájdalom,hányinger,bal láb görcsölés izom fájdalom. Szeretném segítségüket kérni önöktől,Köszönöm szépen előre is válaszukat!
Kedves Eszter!



Dr.Molnár Jeannette drnőt tudom javasolni.Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a a kapcsolatot.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Kedves Doktor Nő / Doktor Úr,



basedow- kóros beteg vagyok, 3 évvel ezelőtt kivették a pajzsmirigyem. Azóta is sajnos elő- előjönnek a szemtüneteim, jelenleg is éppen aktív, egyik szememen jelentkezett (mindig csak az egyik érintett, de most a bal, ami eddig soha)

Van Önöknél olyan orvos, akihez fordulhatok ezzel a problémával? Ha igen, (nem vagyok budapesti) minden szükséges vizsgálatot el tudok intézni 1 nap alatt Önöknél? Ha nem, akkor mennyi időt kell szánnom rá?

Másik kérdésem: van egy félkész tetoválásom, amit jövő héten folytatnának. Medrol folyamatos leépítés alatt van, de jövő héten szedni fogok még vagy 24 vagy 20 mg- ot. A tetoválást lehet így folytatni vagy inkább nem...?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm:



Judit
Kedves Judit!



Dr.Molnár Jeannette drnőt tudom javasolni,hozzá május végére tudok csak időpontot adni sajnos.Kérem ha megfelel Önnek adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot.Vérvételt nálunk is megtudja csináltatni, mely plusz költséggel jár.

Amennyiben szükség van időpontra Ultrahangos vizsgálatra,időpontot tudunk foglaltatni és mindent megteszünk annak érdekében hogy egy napon minden vizsgálatot eltudjon végeztetni.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt DOKTORNŐ ÚR !1hónapja volt pajzsmirigy mütétem,mindkét pajzsmirigyem eltávolitották .Azt szeretném kérdezni hogy fizikai munkát takaritóként dolgozom mikor végezhetek ,mikor kerékpározhatok ?Elég fáradnak érzem magam ,holnap megyek laborba .Az orvos azt mondta hormon gyógyszert kell szednem ,és úgy hallottam attól lehet hizni,bár most sokat fogytam .Válaszát előre is köszönöm .
Kedves Marika!

Az, hogy mikortól dolgozhat, az a laborlelettől (tsh) függ!



Dr.Koppány Viktória



Ha jó a lelet, akkor mehet jövő héttől a munka és a bicikli is!
Tisztelt Doktornő!

A fiam problémájával fordulnék Önhöz.Ő most 29 éves.

Férfi melle van,ami egyre jobban zavarja.Folyamatosan takargatja.

Nem tudom van-e összefüggés,de gyerekkorában volt problémája a heréivel, 2 sorozat injectiót is kapott, de nem kellett végül megműteni,mert leereszkedtek.Akkor volt egy kis túlsúlya is (főleg deréktájon és melltájon) Kamasz korára megnyúlt, utána ismét kezdődött a hízás, akkor kezdett egyre jobban látszani a melle, most viszont hiába edz,fogyott is, de most már inkább megereszkedtek és a bimbó udvar is elég nagy lett.

Merre tudna elindulni,már műtéten gondolkodik.

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Judit!



Németh Attila főorvos úrat tudom javasolni.Kérem hívja központunkat időpont egyeztetés miatt.



Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Napi hány hajszál elvesztése tekinthető még elfogadhatónak, és milyen okok miatt jelentkezhet a foltos hajhullás és/vagy a hajritkulás? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa.

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel az Endokrinközpont minden cukorbeteg figyelmét.
 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA