Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Szakértő,31 éves nő vagyok, több éve küzdök túlzott szőrösödéssel, ami főleg a nyakamon, hasamon és a melleimen jelenik meg.

Endokrinológust ajánlottak erre a problémára, kérdésem lenne, hogy vállalnak-e ezzel a problémával illetve mennyi a díja a vizsgálatnak és mit foglal magába?Köszönettel: Dóri
Kedves Dóri!Sok szeretettel várjuk Intézményünkbe, Dr.Koppány Viktória drnőt tudom javasolni.Első vizit 14.500 ftba kerül és kedden,csütörtökön rendel 2-7ig a drnő.

Kérem jelentkezzen be a 36/70-431-9728-as számunkon.Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Szakértő!A következő labor értékeim értékelésében kérném segítségét:Glukóz terhelés, mértékegység (mmol/L)

0 perc: 5.1

30 perc: 7.2

60 perc: 4.5

90 perc: 6.0

120 perc 5.0Se Inzulin: mértékegység (uU/ml)

0 perc: 7.71

30 perc: 63.9

60 perc: 25.80

90 perc: 55,30

120 perc: 23.80Válaszát előre is köszönöm!
Teljesen normális lelet.Üdvözlettel:Dr.Bibok György
Tisztelt Doktorno/Doktor ur!

Segitseget kernem az alabbi lelet ertelmezeseben, melyrol azt gyanitom, hogy nem tul jo:

Ehgyomri glukoz 4,4 mmol/l

60 perces 9,6

120 perces 4,8

Inzulin 5,9 mlU/L

60 perces 255,0

120 perces 46,3

Homa index 1,15

Koszonettel,

Barbara
Normális lelet.Dr.Bibok György
Tisztelt Doktornő!45 éves nő vagyok .Szeretném megtudni, hogy a leleteim alapján lehet-e inzulinrezisztenciáról beszélni. Sajnos a házi orvosom a lelet kiértékelésekor erre nem tudott választ adni, azt, hogy hová forduljak a problémával nem tudtam vele megbeszélni!Éhgyomri glükóz: 6,91 mol/l,

30 perces glükóz: 10,72 mol/l,

60 perces glükóz: 9,74 mol/l,

120 perces glükóz: 9,62 mól/l,

Hemoglobin A1C : 4,71%,

Fruktózamin: 388/umol/l,

éhgyomri inzulin: 8,25 uIU/mL,

30 perces inzulin: 69,58 uIU/mL,

60 perces inzulin: 111,50 uIU/mL,

120 perces inzulin: 103,22 uIU/mL.Háziorvosom véleménye szerint gyógyszeres kezelésre semmi szükség, csupán diétával ez megoldható.

Előre is köszönöm válaszát!

Edina
Kedves Edina!Önnek az adatok alapján inzulinrezisztenciával járó cukorháztartási zavara van. Jelenleg kórosan emelkedett az éhomi vércukor és un. glükóz intolerancia is fenn áll (IFG és IGT állapot!) Ez a cukorbetegség előszobájának tekinthető és nagyon komolyan kell venni az életmódi változtatást, mely alapvetően diéta (dietetikussal megbeszélve) és mozgásterápiát jelent!ÜdvözlettelDr. Bibok György
Tisztelt Doktornő/Úr!Külföldön élek. Hashimoto thyreoditisem van, amelyet még Magyarországon diagnosztizáltak. Magasabb TSH érték miatt Euthyroxot szedek.Milyen vizsgálatok szükségesek gyermektervezés előtt?

A vérvétel során pontosan milyen hormonokat stb. kell megvizsgáltatni?

A vérvétel előtt vegyem be az Euthyroxot vagy sem?Kissé "lazább" itt az ellátórendszer, nem szeretném, ha bármilyen fontos vizsgálat kimaradna.

Köszönöm szépen!

Tisztelettel várom válaszát!
Kedves Éva!

A pajzsmirigy kontroll vérvétele reggel, éhgyomorra történik, a gyógyszer bevétele előtt: TSH, FT4, FT3, ANTI TPO mérése a legteljesebb körü.Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktor Úr!Az én problémàm kicsit bonyolult, de szeretnék a végére járni a tüneteimnek mert kellemetlen számomra.

Pajzsmirigy alulműködési zavar tüneteit észleltem magamon. Körübelül 10 kilógrammos súlyfeleslegemtől nem tudok szabadulni, diétával és sporttal sajnos pár dekát sikerül leadnom. Napi 8 óra alvás mellett úgy érzem magam a délelőtti órákban mintha csak pár órát aludtam volna. Sokkal több az alvási igényem mint azelőtt. Fázékony vagyok, a bőröm testápolás után is száraz. A hajam mint egy szénakazal, folyamatosan kopik és törik lassan eltűnik. A szexuális kapcsolatom a párommal egyáltalán nem kiegyensúllyozott. Szeretnék elmenni kivizsgàlásra, de van egy csavar a történetben. A talpamon van egy szemölcs, ami a talpreflexológiai rajz alapján a pajzsmirigy területén talàlható. Már kezelem vérehulló fecskefű kivonattal. Az lenne a kérdésem, hogy okozhatja a szemölcs ezeket a tüneteket? Várjam meg mig a szemölcs elmúlik és ha a tünetek még fennàllnak csak akkor menjek kivizsgàlásra? Mercilon fogamzásgátlót szedek- ez is zavarhatja a pajzsmirigy működésem?

Tanácstalan vagyok, félek mert hétfőtől kezdek dolgozni és korábban kell majd kellnem, és nem tudom hogy fogom kibirni a napot. Egy endokrinológiai vizsgálatra a háziorvos küld el vagy azt magán úton kell végeznem önköltségre? Hálás lennék a válaszáért!
Kedves Dalma!Van lehetősége elindulni házi orvos által is, aki ír egy beutalót a kerületi endokrinológiára vagy magán úton ha szeretné intézni, akkor nem szükséges beutalóval érkeznie. Jelen esetben Dr.Németh Attila doktor úrat tudom javasolni, aki hétfőn és csütörtökön délután rendel intézményünkben.Kérem küldje el elérhetőségét avgy hívja a 36/70-431-9728-as számunkat.Üdvözlettel:Nagy Anett
szep napot! erdeklodni szeretnek jo ez a vereredmeny a kovetkezo TSH 0.27-4.2 es az FT4 -1o.0-23.0
Kedves Érdeklődő!A laboratóriumi módszerek nagyon eltérőek, ezért a vizsgálatok értékelésében a laboratórium orvosai és kezelőorvosai lehetnek segítségére, akik ezeknek az információknak birtokában vannak "validálják" az eredményeket.
TISZTELT Doktornő! Pajzsmirigy szövettani eredményem: Nodusos struma cysticus degenerativ területekkel.TSH31.65uUl/ml. UH 30mm átm inhomogén echoszegény göb és kisebb göbök találhatók. meszesedés vagy hypervascularizáció nem látszik. Kérdésem szükség van-e műtétre. Gyógyszert nem szedek.Tisztelettel: Göblyös Gáborné
Tisztelt Göblyös Gáborné!Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért.A kérdése világos és érthető, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és felvilágosítást adott. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor és ultrahang eredményeket egyben, egységben értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk.A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem hívja alábbi számunkat: 36/70-431-9728Tisztelettel:Dr. Békési Gábor
Tisztelt Cím!A nőgyógyászom javaslatára PCOS gyanúja miatt egy teljes hormonképet, terheléses OGTT és inz res. vizsgálatot végeztettem.

Az eredményeim a következők, a nőgyógyászom szerint ez egy jó eredmény. De nem ez látszódik, a bőröm ciklikus változásán, az enyhe túlsúlyomon, szénhidrát éhségemen, peteérés zavarán, vékony méhnyálkahártyán, és az alacsony progeszteron szinten. Önök, mit javasolnak, hogyan tovább? A helyi endokrinologus se tudja, mi a gond. Köszönöm válaszukat.

(30 éves nő,155 cm, 59 kg)

3. napi vérvétel:

TSH: 0,857mIU/L

FSH: 5,6 IU/L

LH: 2,1 IU/L

OEstradiol: 174 pmol/L

Testosteron: 1,92 nmol/L

SHBG:169 nmol/L

Dhea-sulfat: 3,28 umol/L

ft4: 12,2

Prolactin: 165 mIU/L

17 OH progeszteron: 84 ng/dl

D vit:9721. napi vérvétel:

progeszteron:2,81 nmol/LVércukor éhgyomri 4,34

Vércukor 30 perc 6,9

Vércukor 60 perc 7,4

Vércukor 120 perc 4,7Inzulin éhgyomri 2,68

Inzulin 60 perc 29,4

Inzulin 120 perc 14,5

Kedves Tímea!

Sajnos a 21. napi progeszteron érték alapján felmerül az anovulatio ( peteérés -tüszőrepedés hiánya), ezért lehetnek tünetei.

PCOS gyanúja felmerül a leletek alapján.

Várom, ha gondolja.

Üdvözlettel

Koppány dr

Tisztelt Doktornő!

Hashymotó thyreoditiszem van,jelenleg a TSH. norm. tartományon belüli, de az összkoleszterinem : 6.7 , HDL, Trigricerid norm.

Több okból is diétát tartok/ relux miatt évek óta protompumpa gátlót szedek , nem vagyok "nagyevő". Mégis hízok, annak ellenére is hogy rendszeresen, tudatosan eddzek.

Tessék szives megírni nekem hogy szedhetek -e valamilyen vérzsírcsökkentő gyógyszert, mert pajzsmirigy betegségnél nem ajánlott- ez van írva a betegtájékoztatón.

Kérésemet ismételve, maradok tisztelettel.
Tisztelt Göblyös Gáborné!Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért.A kérdése világos és érthető, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és felvilágosítást adott. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor és ultrahang eredményeket egyben, egységben értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk.A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem hívja alábbi számunkat: 36/70-431-9728Tisztelettel:Dr. Békési Gábor

Hírek

IR diéta koronavírus idején

IR diéta koronavírus idején

A koronavírus járvány minden embert kizökkent a megszokott életritmusából, így sokan vannak, akik félve néznek az elkövetkezendő hetek, hónapok elé. A saját és szeretteik egészségén túl vannak, akik a gyerekfelügyelet miatt aggódnak, vannak, akik az állásuk, jövedelmük miatt, de vannak, akik a betegségeik miatt tartandó étrend miatt. Szabó Luciát, a Budai Endokrinközpont dietetikusát arról kérdeztük, vajon mikre kell odafigyelni és milyen nehézségekkel találhatják szemben magukat az IR diétán élők.

További részletek
„AZ EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSÉNEK SZÁMOS FORMÁJA LÉTEZIK”

„AZ EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSÉNEK SZÁMOS FORMÁJA LÉTEZIK”

A Budai Endokrinközpont Prima Medica Egészség Csoport tagjaként a napokban adta át a "Brown Friday" programban összegyűlt összeget. A Ferences Rendtartomány központi alapítványa Karácsony előtt ismét meghirdette a "Brown Friday" programot és adománygyűjtést.  A „brown” szó, vagyis a „barna” a ferencesek habitusára és csuhájuk a színére utal, ez által pedig a rend által képviselt értékekre: az alázatra, az egyszerűségre és a szegénységre.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA