Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértő!

Noradrenalin vizsgálatom volt,24 órás vizelet gyűjtés.Szorongásos jellegű tüneteim vannak,pl szapora nehézlégzés,sorbanállásnál,várakozásnál főleg.Eltérő alacsony vagy magas noradrenalin szint következtében lehetnek ilyen tüneteim?ha igen,és bebizonyosodik(még várok az eredményre) gyógyszerrel meg lehet szüntetni ezeket a tüneteket,és a magas noradrenalin szintet?ha igen milyen féle gyógyszerek vannak erre a célra?Tisztelettel várnám válaszát
Kedves Betegünk!





Először is kellene tudni, hogy pontosan milyen laboratóriumi értékei vannak. A vizeletből a noradrenalin lebontási termékét is szoktuk mérni. Ez még biztosabb diagnózist ad. Ha tényleg emelkedett értékei vannak, az tünete lehet egy bizonyos hormonális betegségnek, és ebben az esetben magát a betegséget kell kezelni és nem a tünetet. Egy szóval több információra lenne szükség kérdésének megválaszolására.





Üdvözlettel: Békési dr.
Tisztelt Doktornö/úr!A TSH-0.25-Ft-4=19.7 stsh:0.527 Ft3:3.9 TRAK:1.6 Letrox 125mg-ot szedek de sajnos a Basedow-kór még mindig megvan.Sugár kezelést kaptam a dülledt szemeimre, és és volt alsószemhéj mütét.Ön szerint,várható végleges gyógyúlás a Basedow-kórból? Válaszát elre ia köszönöm!
Tisztelt Ildikó!



köszönöm megtisztelő bizalmát.Ön sok információt leírt és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdése világos és érthető, de a legnagyobb sajnálatomra a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. Az egyes laboratóriumi módszerek ugyanis nagyon eltérőek, ezért a vizsgálatok értékelésében a laboratórium orvosai és kezelőorvosai lehetnek segítségére, akik ezeknek az információknak a birtokában vannak "validálják" az eredményeket.

Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet,kórtörténetet, labor és ultrahang eredményeket egyben értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk.



Üdvözlettel:Dr.Molnár Jeannette
Tisztelt Cím!



Teljes elkeseredésemben írok már Önöknek. Nagyon sok panaszom van amire nem találom a magyarázatot. Hajhullás, vércukorszint ingadozás, oktalan hizás, ekcéma, fáradtság, hallásromlás, alacsony vérnyomás, hőingadozás. 30 éves vagyok.



Voltam terhelésen, es pajzsmirigy vérteszten az eredmények a következők:



Glükóz 0:4.9

Glükóz 120; 4.7

Inzulin 0; 13

Inzulin 120: 22

Tsh: 1,26

T4:12,61

T3;5,5

Antii Tpo: 1,5



Ezek a leletek indokolják a panaszaimat?



Köszönettel,



Renata
Kedves Renáta!

Ezek a leletek szerencsére rendben vannak. Ciklusa szabályos? Nem merült fel esetleg PCO irányú kivizsgálás? Esetleg étel allergia?

Tisztelettel

Koppány Viktória dr.
Tisztelt Doktor nő/úr!



Végső elkeseredésemben írok. Ahol eddig laktam PC és IR betegségemet kezelték Merckforminnal is. Második gyermekem így lett. Pestre költöztünk, a kerülteben nincs hozzáértő, csak pajzsmirigyes orvos, aki ilyen problémára is gondolt. Pajzsmirigy uh negatív lett, laborértékeim a következők(3.cn): TSH 1,600mIU/L(0,400-4,000) Anti-TPO 0,6U/mL(0,0-9) LH 6,07 FSH 8,02U/L(3,85-8,78) Prolaktin 106mIU/L (78-566) Ösztraidol 212,8 Tesztoszteron 1,3 Kortizol 202 (185-624) DHEA-szulfát 8,31 (0,49-10,61)

21.cn:Progeszteron 2,0nmol/L (16,40-59)

A pajzsmirigyem elvileg jó, csak a progeszteron alacsony. Kérdezem én, akkor miért van, hogy kb10 naponta van székletem, száraz nagyon hulló a hajam, ch diéta, testmozgás mellett is hízok, fogyni nem tudok, rettenetes fejfájásaim vannak napokig, feszült vagyok, szexuális problémáink vannak, jelenleg 39.ciklusnapon vagyok? Ez lenne a "normális"? Kérem segítsenek, merre induljak? Merckformint szeretném szedni, ha attól megoldódnának a gondjaim.

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Eszter!

Vércukorterhelèssel meg kellene nèzni, hogy hogy áll az inzulin rezisztencia és ha igazolódik, el lehet kezdeni a kezelést!



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt doktornő/doktor Úr!



Kérném szépen véleményezze az alábbi UH vezérelt biopszia leletemet, mert csak 6 hét múlva tudok beszélni a beküldő endokrinológus szakorvossal, hamarabb nem kaptam időpontot. Előzményhez tartozik, hogy másfél éve észleltem a nyakam elülső felén egy fájdalommentes kemény csomót, mely mostanra 22 mm-es lett. Utolsó évben a növekedése 2 (kettő) mm. A TSH jó.



"4 db. kenet. Vastag, véres colloidban haemolyticus károsodást szenvedett vörösvértestek mellett, gyengén fixált follicularis sejtcsoportok. A follicularis sejtek elmosott határú, halvány eosinophil plasmajaban egynemű, halvány basophilen festődő sejtmagok találhatók. A vastag, véres, haemolyticus károsodást szenvedett kenetekben a follicularis elemek supravitalis károsodása, fixálatlansága áll előtérben.

Vélemény: Az anyag származhat göbös strumából. Korlátozottan diagnosztikus értékű anyag.

BNO: nem-toxikus pajzsmirigy göb"



UH eredmény:



"A pm bal lebenye 16x18x43mm nagyságú, a felső harmadban egy 20x22 mm-es echoszegény udvarral határolt inhomogén szolid göb látható, melyen belül kis echomentes területek is ábrázolódnak. "



Megnyugtató-e a lelet, vagy további kivizsgálásokat tartana szükségesnek? Kell-e újabb biopszia?



Köszönettel: Szandra
Tisztelt Szandra!



Köszönöm megtisztelő bizalmát.Ön sok információt leírt és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdése világos és érthető, de a legnagyobb sajnálatomra a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. Az egyes laboratóriumi módszerek ugyanis nagyon eltérőek, ezért a vizsgálatok értékelésében a laboratórium orvosai és kezelőorvosai lehetnek segítségére, akik ezeknek az információknak a birtokában vannak "validálják" az eredményeket.

Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet,kórtörténetet, labor és ultrahang eredményeket egyben értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk.



Üdvözlettel:Dr.Békési Gábor
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A TSH eredményem 9,150 mU/L,FreeT4 11,90

Ez miatt küldtek Uh.ra,aminek az eredménye:

,,A pajzsmirigy mindkét lebenye mérsékelten kisebb kb.10*30*10mm,inhomogén szerkezetű.,,

Mit jelent ez pontosan?A testemen kiütések vannak,és nagyon viszketnek.Lehet-e köze a rossz eredményemnek?Milyen gyógyszerrel lehet az ilyen alulműködést kezelni?

Előre is köszönöm válaszát!

Fekete Csaba
Tisztelt Csaba!



Köszönöm megtisztelő bizalmát.Ön sok információt leírt és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdése világos és érthető, de a legnagyobb sajnálatomra a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. Az egyes laboratóriumi módszerek ugyanis nagyon eltérőek, ezért a vizsgálatok értékelésében a laboratórium orvosai és kezelőorvosai lehetnek segítségére, akik ezeknek az információknak a birtokában vannak "validálják" az eredményeket.

Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet,kórtörténetet, labor és ultrahang eredményeket egyben értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk.



Üdvözlettel:Dr.Békési Gábor
Tisztelt endokrinológus.



A háziorvosomnál voltam vizsgálaton és ő megállapította, hogy a pajzsmirigyem megnagyobbodott, mirigyes tapintású. Elküldött TSH vizsgálatra, de a tsh értéke 1,55mIU/L, azt mondja ez normális. Arra szeretnék választ kapni, akkor mi miatt nagyobbodhatott meg a pajzsmirigyem?

Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Géza!



köszönöm megtisztelő bizalmát.Ön sok információt leírt és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdése világos és érthető, de a legnagyobb sajnálatomra a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. Az egyes laboratóriumi módszerek ugyanis nagyon eltérőek, ezért a vizsgálatok értékelésében a laboratórium orvosai és kezelőorvosai lehetnek segítségére, akik ezeknek az információknak a birtokában vannak "validálják" az eredményeket.

Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet,kórtörténetet, labor és ultrahang eredményeket egyben értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk.



Üdvözlettel:Dr.Németh Attila
Tisztelt szakértő!



Már 2 éve pròbálkozunk a párommal és nem jön össze a baba.Voltam petevezeték átjárhatosági műtéten ott mindent rendben találtak.3éve kivették bal oldali pajzsmirgyemet mert volt egy nagy göböm.Jelenleg Letrox 125g szedek.

Vérvételem eredménye:

TSH 0,13

FT4 22,84

Nőgyogyász azt javasolta menjek el endokrinologushoz mert ezek nem jo értékek.

Ezúton szeretném segitségét kérni abban hogy Ön szerint ezek milyen értékek?

Vàlaszát előre is köszönöm.
A terhességhez más hormonvizsgálatok is javasoltak: progeszteron, prolaktin, inzulin, vércukor ( a ciklus 21. napján mérve).



A TSH túl alacsony- kicsit kevesebb hormon kellene. 1 és 2 között kellene a TSH értéket tartani teherbe esés előtt!



Dr.Koppány Vitkória
Azt szeretném kérdezni, hogy Ön javasolja-e a izotóp vizsgálatot nem toxikus több göbös golyva esetén.20 mm-es cyscitus komponensű göbből mintavétel történt.Vélemény : Malignitás nem bizonyítható Thy2.

Jobb lebenyből lett véve minta, most a bal lebenyben is apró cysták vannak, ezért javasolják az izotóp vizsgálatot.



Köszönettel várom válaszát



Dudás MAri
Tisztelt Érdeklődő!



Köszönöm megtisztelő bizalmát.Ön sok információt leírt és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdése világos és érthető, de a legnagyobb sajnálatomra a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. Az egyes laboratóriumi módszerek ugyanis nagyon eltérőek, ezért a vizsgálatok értékelésében a laboratórium orvosai és kezelőorvosai lehetnek segítségére, akik ezeknek az információknak a birtokában vannak "validálják" az eredményeket.

Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet,kórtörténetet, labor és ultrahang eredményeket egyben értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk.



Üdvözlettel:Dr.Németh Attila
Kedves Doktornő!



December 25.en elvesztettem a 3 hónapos kisbabamat,a terhességem 13.heteben. A heten kértem egy vérvizsgálatot, a cikluson 14.napjan, ami általában 32-35 nap hosszu. Az alábbi eremenyeket kaptam:

LH:7,97 U/L

FSH:6,36U/L

Prolaktin:295,1m/U/L

Ősztradiol:84,3pmol/L

Progreszteron:2,3nmol/L

Folsav:52,56mmol/L

Vas:9,6mol/L

TSH:2,210m/U/L

Szabad T4:12,07 pmo/L

Szabad T3:5,34pmo/L

Anti-TPO:0,5 U/ml



Nagyon vágyom mar rá, hogy édesanya lehessek, nincs gyermekünk. A babára is egy evet vártunk, mire sikerült. Ön szerint megfelelőek az értékeit,hogy sikerüljön a teherbe esés?

Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Sajnos nem.

Kivizsgálás kellene.

Várom szeretettel, ha gondolja!

Üdvözlettel

Koppány Viktória dr.

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet


További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA