Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!

40 felett babát szeretnénk. Az alábbi laborleleteket kaptam 22.ciklus napra.

FSH 2,4

LH 5,3

Prolactin 253,9

Progreszteron 72,9

Ösztradiol 1595

A korábbi 3. napi ösztradiolom 52,7 volt. Anti-müllerian 3.1, inhibin B 129,9,

Inzulin 0':6, 120' 45,8 (azóta Meforal kezelés).

Mi okozhatja ebben a fázisban a magas ösztradiol szintet? Van esélyem a természetes teherbe esésre?

Köszönettel,Viktória
Kedves Viktória!

A magas ösztradiol szintet okozhatja petefészek ciszta. A Meforal kezeléssel egyetértek.

Nőgyógyászával konzultáljon. A hormonok alapján nincs akadálya a teherbeesésnek.



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktornő/Úr!



2014-ben szültem. A szülés után két hónappal 0,4, majd egy hónap múlva 3,6 volt a TSH-m. Jelenleg L-thyroxint szedek, 50 mikrogramm/nap. A mostani labor szerint a TSH-m 1,0. A pajzsmirigy ultrahang és az anti-tpo vizsgálat folyamatban van. Nagyon szeretnék minél előbb terhességet vállalni, mivel a szülés után meghalt a gyermekem. A kérdésem a következő: kockázatos lenne-e így egy terhesség, vagy nyugodtan próbálkozhatunk, ha jó a TSH?



Köszönettel:

Zsuzsanna
Kedves Zsuzsanna!

Az 1.0 TSH érték megfelelő a terhességhez!





Dr.Koppány Vitkória
Tisztelt Doktornő!

Érdeklődni szeretnék, hogy a 20. napi vérvételből megállapított progeszteron szint 110,9nmol jó-e? (Clostylbegit szedését követően.)



Köszönöm Fődiné
Kedves Betegünk!





Egy laboratóriumi lelet önmagában sohasem értékelhető. Ismerni kell az előzményeket, látni kell magát a beteget és az egyéb leleteket, esetleges eltéréseket.

Kérem, forduljon nőgyógyászához. Gondolom, ő rendelte el a Clostilbegytet.



Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor
Tisztelt Bekesi doktor ur!



5evvel ezelott pajzsmirigy alulmukodest allapitottak meg nalam. 50,75mg Euthyrox szedese mellett eredmenyeim jok voltak. Evente 2szer jarok endokrinologushoz,de az utobbi 1,5evben a gyogyszer eloiras szerinti szedese mellett is rossz laboertekekkel rendelkezem.

TSH-9,07

fT4-17,7

Orvosom csak gyogyszer emeleset javasolta ,100 ill.125mg ertekre.Valoban csak ez a megoldas?

Mi okozza a nem felszivodast? Mi az On velemenye a Kelp caps.szedeserol ill.mit tetszik tanacsolni.?

Koszonom a valaszt! Udvozlettel Marta
Kedves Betegünk!





A pajzsmirigy alulműködés miatt indokolt Euthyrox szükséges dózisa az évek folyamán a betegség alakulásával párhuzamosan változhat, növekedhet. Kezelő orvosa jól döntött, a gyógyszer adagját emelni kell. Egyéb más módszer a kezelésre nincs.

Az Euthyroxot reggel éhgyomorra kell bevenni, és utána fél óráig nem étkezhet, kávét sem ihat. A laboratóriumi ellenőrzés napján a gyógyszert a vérvétel után kell bevenni.

Leletének mielőbbi rendeződését kívánva, üdvözlettel:



Dr. Békési Gábor
Szeretném megtudni,hogy a mio-inozitol hatoanyagot,melyik gyogyszerben,vagy az összes B-vitaminban megtalálhato? Hogyan kell szedni diabetesben folsavval .
Tisztelt Hompot Mártonné!



A myo-inozitol mint táplálék-kiegészítő kapható, de tudomásom szerint gyógyszerben nincs alkotóelemként. B-vitamin komplexben elképzelhető, hogy van, de azt akkor feltüntetik a dobozon. (Erről a patikusok tudnak bővebb felvilágosítást adni.)



Tudományos vizsgálat arra vonatkozólag létezik, hogy az inzulin-rezisztencia csökkentése révén elősegíti, hogy ne alakuljon ki terhességi cukorbaj, de arról, hogy a cukorbetegségben ajánlott lenne a fogyasztása nem tudok, és így a dózist sem tudom meghatározni.



Nem cukorbetegekben egyébként napi 2g körüli mennyiséget szoktak ajánlani, de jobb ha a gyümölcsökkel, gabonafélékkel, tejtermékekkel a szervezetbe kerül ez az anyag is, mint a külön pótlás, hiszen nincs adat arra vonatkozólag, hogy az egyes személyeknek milyen is a myo-inozitol szintjük!



Üdvözlettel



Dr. Bibok György
Kedves Doktornő!



T3, T4 szintem normál tartományban van, TSH-m 6,3 és sok a vasam. Egyéb laborértékeim normálisak. Szeretném megkérdezni, hogy önmagában magas TSH értékem mitől lehet, illetve ez jelenthet-e vetélési kockázatot.



Köszönettel: Ágnes
Kedves Ágnes!

A magas TSH oka lehet kezdődő pajzsmirigy alulműködés.

Önmagában ez az érték nem okoz vetélést, de normál szintre kell beállítani, ha terhességet tervez.



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktor Nő!

Tegnapi levelemnek a fő kérdése az lenne hogy ezek az értékek közt benne van e a Noradrenalin,mert a vizsgálatkérő lapban benne volt:Kortozol

Tyireoidea-peroxidáz

Trak

Se.aldoszteron:105.9 pg/ml

Azért lenne fontos mert ha ezek közt nincsen a noradrenalin vizsgálat akkor újra meg kell kérjem?

Tisztelettel várnám válaszát
Igen benne van
Tisztelt Doktor Nő!Én írtam tegnap szapora légzés,egészségtelen életmód ügyben.Ma kaptam meg Gyuláról a hormonelemzést Értékek a következők:

Kortizol:373 185-624 közt jó Thyreoidea-peroxidáz 10 IU/ml 35alatt jó, TRAK 0,38 1,75-ig jó.Ezek jó értékek?ja és a noradrenalint vizsgálták volna de az melyik érték a három eredmény közül?Dopamin szintet sztk-ban vizsgálnak?Szapora légzéses rohamoknál milyen hormont érdemes még vizsgáltatni?Pl erős dohányzás?(napi 45szál)A magas dopamin szint is okozhatja?
Kedves Kovács Andárs!

Bemutatott leletei jók!

Előbb letenni a cigit.

Utána nézegethet dopamin és noradrenalin szinteket.

Egyrészt a cigi megemeli ezek szintjét és a pulzust és a légzés számot is.

Másrészt valószínű, hogy a dohányázás okozza a panaszokat!



Dr.Koppány Viktória
Kedves Doktornő/Doktor úr!





Műtöttek már miómával és sajnos újra kialakult. Úgy olvastam, hogy ösztrogén dominancia okozza a kialakulását. Lehet tenni annak érdekében valamit, hogy ez csökkenjen? Táplálékkiegészítő, vitamin stb. Kerülöm a mesterséges-félkész ételeket, italokat, vegyszereket.



Tanácsát nagyon szépen köszönöm!

Zsuzsi
Kedves Zsuzsi!

Igen, jól tudja.

A miómák esetében épp ezért progeszteron tartalmú gyógyszer ( pl. Esmya) lassítja a növekedést!



Dr.Koppány Viktória
Jó napot kívànok!



Babára várunk ezért meddőségi központba is járunk már ahol elküldtek terheléses cukorvizsgálatra. Ezek lettek az eredmények:

0 perces cukor: 5.09 mmol/l

120 perces cukor:2.82 mmol/l



0 perces inzulin:90 pmol/l

120 perces inzulin:133 pmol/l



A doktor azt mondta valószínűleg a labor összekeverte a cukros eredményeket, mert ilyen nem lehet, és hogy amúgy jók lettek az eredmények. Ez tényleg jó eredmény?



Köszönöm a válaszát!
Sajnos egyáltalán nem!

Várom konzultációra a magas inzulin szint miatt. Ezért esett le annyira a 120 perces cukor!



Dr.Koppány Viktória

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet


További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA