Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Foltokban kezdett hullani a hajam,október elején és kővetkezővel novemberre elhullott az őszes és a teljestestszőrzetem szempilla szemöldök! Minden vizsgálaton részt vettem diagnózist diagnózisa állítanak : viszont a ,ANTI-THYREOGLOBULIN,-em ; 359- a 3 szoros Kérem segitsenek

Válasz

Kedves Ágota!

Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot,vagy hívja a 36/70-431-9728-as számunkat.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

JÓ napot kívánok!
Olyan kérdésem lenne,hogy Férjem Apukáját 45 évesen műtötték agyalapi mirigy daganattal.Akromegália is kialakult nála.Ezt lehet örökölni?Milyen vizsgálatokkal lehetne ezt kideríteni,hogy Férjem,aki most 32 éves,vagy 16 hónapos gyermekem örökli e a Papa betegségét?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Érdeklődő!

Dr.Molnár Jeannette drnő aki tudna ebben segíteni,kérem jelentkezzen be a 36/70-431-9728-as telefonszámunkon.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktornő?

Érdeklődni szeretnék, hogy 6 hetes terhesen káros-e a palástfű tea fogyasztása (napi 2 csésze kb. 2dl/csésze)?
Eddig ittam de kb. 1 hete felfüggesztettem a tea fogyasztását, mivel az interneten újabban "nem javasolják" terheseknek.

Árthat a babának vagy már ennyi idősen szükségtelen inni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Andrea

Válasz

Kedves Andrea!

Semmilyen káros hatása nincs.

Kérdés

Kedves Doktrornő!

38 éves vagyok és mostanában ért csak meg, h szeretnék babát. Néhány hónapja próbálkozunk, de eddig semmi.
Milyen vizsgálatokat javasol, h megnézzük, h minden rendben van-e.
Köszönettel,
Ada

Válasz

Kedves Ada!

Hormonszintek vizsgálatára(prolaktin,progeszteron,ösztrogén)pajzsmirigy hormonokra mindenképpen szükség lehet.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Jó napot!
23 éves vagyok, a napokban voltam vérvételen, aminek eredménye alapján ( TSH: 5,83/0,38-4,2/ szabad T4 15/12-22/) házi orvosom enyhe pajzsmirigy alulműködést állapított meg. Mivel fogamzásgátlót szedek lassan 4 éve, ajánlotta hogy próbáljak ki egy másik fajtát (előző nap voltam nőgyógyásznál is aki pont felírt egy másikat pattanások miatt) Az új gyógyszer 3 hónapos szedése után javasolta a kontroll vérvételt. Azt szeretném megkérdezni, hogy valóban nem kell még gyógyszert szednem erre az alulműködésre? Vagy, jobb lenne ha elmennék egy endokrinológushoz és már most elkezdeném a hormonpótlást?
Köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Érdeklődő!

Kérem jelentkezzen be Dr.Koppány Viktória drnőhöz vagy aBékési Gábor Tanár Úrhoz. a 36/70-431-97-28-as telefonszámunkon.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

A pajzsmirigy jobb lebenye 25*25*59 mm nagyságú, kp. harmadában egy 5 mm-es belső echokat tartalmazó cystosus képlet látható. Mellette egy 6*7 mm-es echoszegény udvarral határolt szolid göb mutatható ki, valamint elszórtan néhány 3-4 mm-es echoszegény göb látható. A pajzsmirigy bal lebenye 30*24*58 mm nagyságú, felső harmadában egy 10*14 mm-es echoszegény udvarral határolt szolid göb ábrázolódik.
Az isthmus vastagsága 4 mm. A nyaki nagyerek mentén megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható. A nyaki nagyerek lefutása megtartott.
Vél.: struma diffusa et nodosa
javasolt: endokrinológiai vizsgálat

Válasz

Kedves István!

Dr.Németh Attila Főorvost tudom javasolni,akihez a 36/70-431-9728-as számunkon tud bejelentkezni.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi problémámmal hová forduljak. Gyerekkorom óra jelentkező tünet a hajhullás, a homlokom két oldalán ahogyan a férfiaknak is szokott kezdődni a kopaszodás, nekem is van két majdnem kopasz foltom, apró babahajak nőnek csak a területen. Egészen régre kb 15 évre nyúlik vissza a tünet, de mindeddig nem rosszabbodott. Voltam többször is orvosnál emiatt, de konkrét választ nem tudtak adni arra, mi okozhatja problémát, ezért le is mondtam róla, hogy kiderítsem. Viszont kb. fél éve elkezdett rosszabbodni a dolog, már nem csak a homlokom két oldalán jelentkezik, hanem a hajvonalam is egyre jobban feljebb kúszik.

Szeretnék tanácsot kérni, hova forduljak az ügyben, önök tudnak-e ebben segíteni?

Válasz

Kedves Szandra!

Kérem jelentkezzen be a 36/70-421-9728-as telefonszámunkon.Dr.Koppány Viktória drnőt vagy Dr.Németh Attila Főorvos Úrat tudom javasolni.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!


Leletemmel kapcsolatban lenne kérdésem. Hashimotot állapítottak meg, és felváltva 50 és 75ug Letroxot szedtem, amely mellett tavaly novemberben mért értékeim:
TSH: 2,47; FT4: 19,89.
Mivel babát szeretnénk így emelték napi 75ug-ra. Múlt heti eredményeim: TSH: 0,81; FT4: 23,2 (ref. 12-22).
Létezik ebben az esetben olyan köztes adagolás, ahol a TSH 1 lesz, és az FT4 is ref. értékek közé mehetne vissza?

Válaszát előre is köszönöm:
Ági

Válasz

Meg lehet próbálni minden 5. Nap 50 ug-t szedni!

Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Doktornő /úr!

Tanácsát szeretném kérni!23 éves lány vagyok,körülbelül egy évvel ezelőtt véget ért egy öt éves párkapcsolatom,amiben közösülésnél nem történt védekezés,de egyszer sem történt megtermékenyítés.Azóta a másik félnek sikerült gyermeket nemzeni.Nekem az új párommal a kapcsolat elején megszakításos módszert használtunk,de azóta elkezdtem szedni a gyógyszert,mert egyenlőre nincs tervben gyermek vállalás,de elgondolkoztam azon,hogy lehet,hogy velem van valami probléma,mert a régi páromnak csak egy heréje volt így érdekes,hogy ilyen hamar sikerült a baba.
Kérdésem az lenne,hogy maga szerint szükséges ezzel orvoshoz fordulnom vagy várjak még?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Tisztelt Réka!

Köszönöm megtisztelő bizalmát.Ön nagyon sok információt leírt és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte illetve a felvilágosítást adta.
Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem válallható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, hanem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizgsálahtom és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. A gyorsabb átfutási idő miatt kérem hívjon a következő telefonszámon: 36/70-431-9728.

Dr.Békési Gábor

Kérdés

Tisztelt Doktornő!
53 éves vagyok, tizennyolc éve lettem cukorbeteg.
Évekig 4x6-15 egységnyi inzulinnal voltam kezelve. Az utóbbi pár évben már 4x30 egység fölé emelkedett ez az érték. Azt tapasztalom, hogy az időjárás változás annyira befolyásolja a betegségemet, hogy bizonyos esetekben az inzulin egyszeri elhagyása sem jelent gondot, de időnként a majdnem dupla adagra
sem akar normális értékre esni a vércukor szintem.
Szeretnék segítséget kérni a problémám orvosolására.
Köszönettel,
B Tamás

Válasz

Kedves Tamás!

A cukorbetegségével kapcsolatos probléma megoldásához csak szakorvosi, diabetológiai rendelésen kaphat választ a kezelőorvostól vagy a választott orvosától, mert a leírt adatok alapján nem lehet konkrét véleményt írni.

Üdvözlettel

dr. Bibok György

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!