Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr.Ùr/Dr.Nő!



Olyan problèmával fordulok Önhöz,hogy fèl ève abbahagytam a fogamzásgátló szedèsèt 3 èv után ès sajnos ezidő alatt mindösszesen 2szer menstruáltam.Előtte 2 èvig nem szedtem gyógyszert de akkor sem volt normális ciklusom,illetve nem állt vissza 2 èv alatt az előző fogamzásgátló abbahagyása után amit 4 èvig szedtem.Abban az időben amikor elmentem ezzel a problèmámmal a nőgyógyászhoz akkor azt mondta hogy ìr fel gyógyszert ha zavar hogy rendszertelen a menstruációm,ùgyhogy semmifèle vizsgálatra nem küldött el mondván ùgysem akarok mèg gyereket.Viszont most szeretnènk a párommal babát ès csak arra tudok gondolni hogy valamifèle hormonális problèmám lehet.Kèrdèsem az lenne hogy a háziorvosom elküldhet hormonális vèrvizsgálatra vagy ha nem akkor hogy tudnám kivizsgáltatni magam ezügyben?

Válaszát előre is köszönöm.

Lèvay Nikolettt
Kedves Nikolett!

Területi illetékes endokrinológus vagy nőgyógyász tudja beutalni hormonvizsgálatokra.



Dr.Koppány Viktória
Érdeklődnék, hogy milyen oka lehet annak, ha hagymaevés után néhány órával nehéz gyomorszaggal kell megküzdenie a környezetemnek? (Különösen akkor, ha édességet és tejterméket is eszem utána.)
Javaslom Szabó Zoltán Úr keressen fel a magánrendelésen és akkor a kérdéseire részletes választ tudok adni.



Üdvözlettel



Dr. Bibok György
Érdeklődnék, hogy van-e olyan általánosan érvényes időponti szabályozás, amit érdemes betartani az étkezéseket illetően? Tehát pl. hogy adott időpont után (este) már ne együnk? Ennek az oka is érdekelne. Illetve az is, hogy van-e valami haszna, ha reggel (délelőtt) csak viszonylag későn eszem először?
Javaslom Szabó Zoltán Úr keressen fel a magánrendelésen és akkor a kérdéseire részletes választ tudok adni.



Üdvözlettel



Dr. Bibok György
Tisztelt Doktornő/Doktor Ur !

Segitségét kérem 63 éves vagyok 2oo9-ben volt

egy szivinfarktusom addig szedtem a Kliogesztet, ezutan abba kellett hafynom, azota pedig izzadok (verejtekezem hol tobbet

hol kevesebbrt) haziorvosom mondasa szerint

termeszetes, pajzsmirigy eredmenyem jo.

Kerem segitseget mivel egesz telen hiaba vettem be az inflienza injekciot allandoan

megvoltam fazva az izzadsag miatt.



Koszonettel gorbe eva



Kedves Éva!

TSH mérést ( pajzsmirigy vizsgálat) és vércukorterhelést javasolok az izzadás esetleges hormonális hátterének kivizsgálására!



dr.Koppány Viktória

Üdvözlöm!!



EUtiroxin 50 Millis. Szedek napi 2,5 szemet! Mostani vérvétel eredményem!!

Tsh. 0,0500

T4 23,20

T3 5,36



Most emelték a gyógyszert 1.5 röl !!

De a papíron most sem jó az eredménye csillag van a Tsh ,,, és. T4. Nél!!!!

Várom válaszát!! Köszönettel. Ildikó!!!
Kedves Ildikó!



Sajnos elég kevés információt írt le nekünk, ezért csak hozzávetőleges

választ és véleményt tudok írni, mely a többi lelet ismeretében esetleg

módosulna.

A TSH- és fT4-érték alapján mindenesetre úgy tűnik, hogy

pajzsmirigy-túlműködése van.

Ez lehet attól, hogy túl sok gyógyszert kap.

Azt írja, hogy az 50 ug-os Euthyrox-ból eddig 1,5 tablettát vett be, amely

megfelel 75 ug-nak.

Nem szoktuk az adagot ilyen hirtelen emelni, de ha jól értelmezem a levelét,

akkor most 2,5 tablettát kellene szednie, mely 125 ug Euthyrox-nak felel

meg.

A távgyógyítás felelősséggel nem vállalható, ezért azt javasolom, hogy

mielőtt emelné az eddigi dózist, személyesen konzultáljon egy másik

endokrinológussal.

Szükség esetén szívesen látjuk a Budai Endokrin Központban.



Üdvözlettel



Dr. Molnár Jeannette

Tisztelt Doktornő,



Terheléses eredményeim a következők:



Glükóz 0. perc: 3.9 mmol/L

60. perc: 5.2 mmol/L

120. perc: 3.3 mmol/L



Inzulin 0. perc: 3.9 mIU/L

60. perc: 17.0 mIU/L

120. perc: 2.4 mIU/L



Mire utalhatnak a kiindulónál alacsonyabb 120 perces értékek? Nőgyógyászom három miómát észlelt nálam, ezért küldött el laborvizsgálatokra. Laborleleteimmel amúgy minden rendben.



Vàlaszàt előre is köszönöm:



Anna
Kedves Anna!

Tökéletes a lelete, nincs gond sem a vércukor, sem az inzulin anyagcseréjével!



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktor Úr! Pajzsmirigyem jobb also lebenyeben inhomogen, echonentes gobot diagnosztizaltak. TSH ertekem, mint az elmult evekben is normal erteket mutat. Aspiracios cytologiai vizsgalaton voltam egy hete, amit meg kell ismetelni tovabbi vizsgalatok miatt, az eddigi eredmenyt nem ismertették velem. Ezt a csomot kb. 10 eve erzem, talan kisse nőtt. 3 hónapja bppv-vel kezelnek es panikrohamnak iteltek a kovetkezo tuneteteim, amik az utobbi 3 hónapban jelentosen fokozódtak, az utóbbi hetekben napi szinten többször is: hőemelkedés, hirtelen akar nyugalmi allapotban is jelentkezo magas pulzusszám 100-140, remegés, gyakori fázás, gyakori nem aranyban levő a folyadékfogyasztással vizelet,minimális mozgasra pl beágyazás, porszívózás jelentkező nagyon magas pulzusszám/ ebből adódó rosszullét, izzadás, lágyabb széklet vagy székrekedés, hirtelen látásromlás, időnként kettőslátás. A rosszullétek a magas pulzus miatt ellehetetlenítik a mindennapjaimat, évekig beta blokkolot, hónapok óta csak frontint kapok. Indokolt -e endokrinológiai kivizsgalásom, lehet -e pajzsmirigy betegség a normal TSH ellenére?Köszönöm szépen!
Feltétlenül jöjjön el konzultációra az összes, más betegségét is leíró dokumentációkkal - korábbi UH leletek képanyagaival.

Vélemény ezek ismeretében adható.



Tisztelettel:

Prof.Dr. Németh Attila PhD MBA FACE



Best wishes,



Attila



ph: 36 30 58 28 895

Skype:anemeth19650202
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!



Mennem kell vércukor terhelés vizsgálatra, amely éhgyomri vérvételből, majd utána a szokásos reggelim elfogyasztásából, 90 perc normál mozgásból (séta) majd ismét egy vérvételből fog állni.

A kérdésem, hogy a szokott gyógyszeremet (merckformin 500) a reggeli után bevegyem, és a vizsgálat arra irányul, hogy gyógyszerrel mennyi a cukrom evés után, vagy pedig ne vegyem be, és az a lényeg, hogy gyógyszer nélkül milyen a vércukor értékem?

Köszönöm a gyors választ.
Merckformin terápia mellett semmi értelme cukorterheléses vizsgálatot végezni!



Üdvözlettel



Dr. Bibok György

belgyógyász, diabetológus
Tisztel Dr Nő/Dr Úr!



46 éves vagyok.29 éves koromban pco-t állapítottak meg.Ami akkor még csak lábszőrösödéssel járt.7 sikertelen beültetésem volt.33 évesen magas vérnyomásom lett.2011-ben felkerestem egy endokrin orvost aki elküldött mr vizsgálatra.A bal mellékvesémen 1cm-es jóindulatú daganatot találtak.Különböző hormonvizsgálatokat végeztek.Magas androsztedion magas tesztoszteron és magas prolaktin.Aztán elkezdett hullani a hajam és szőrösödni az arcom.Kb.1 évig dexamethasont szedtem.Ez alatt folyamatosan nézték a hormont ami javulást mutatott,de én magamon nem vettem észre.Ugyan is az arcom teljesen szőrös lett,a mellem körül is a hajam rettenetesen hullik és három éve nem is nő.Amíg a gyógyszert szedtem az arcom tele volt begyulladt pattanásokkal.Szóval a helyzet nagyon reménytelen és elkeserítő!!!Van egyáltalán remény a gyógyulásomra?!Elnézést h a levelem ilyen hosszúra sikeredett!!

Tisztelettel:Gabi
Kedves Gabriella!



Dr.Koppány Viktória drnőt tudom javasolni.Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



2013 novemberében ultrahanggal göböt észleltek a pajzsmirigyem mellett. Legutóbbi ambuláns lapomon a következő olvasható:

A pajzsmirigy jobb lebenye nem nagyobb, benne kb 3 mm-es reflexszegény elváltozás látható. A bal lebeny kissé megnagyobbodott, benne kb 17x24 mm-es reflexszegény szélű heterogen göb látható. Vélemény: struma nodosa.

Tc scan vizsgálat: hideg göb a bal lebenyben, MIBI javasolt.

MIBI eredmény: nem szól malignitás lehetősége mellett.

2014. májusi kontroll: A jobb lebeny 8,5x13x38 mm-es,állományában 3 mm-es cysticus góc látható. Bal lebeny 14x16,5x35 mm-es, állományának jelentős részét egy 24 mm legnagyobb átmérőjű, haloval körülvett mérs. echoszegény göb tölti ki.

TSH.1.92, FT3: 3.10, FT4:1.07, anti TPO: <1.



A kérdésem az lenne, hogy pontosan mitől lehet ez, illetve kontrollon kívül van e további teendőm. Alakulhat e esetleg rosszindulatúvá? Javasolt a kivétel, vagy ha nem zavar a mindennapi életben jobb ha nem nyúlnak hozzá? Válaszát előre is hálásan köszönöm!
Kedves Szandra!



Levelében a megírt információkon kívül még nagyon fontos lett volna, ha

közli velünk a korát, ill. azt, hogy volt-e már terhes és hányszor.

Azt, hogy a göb mitől alakult ki a pajzsmirigyében, nagyon nehéz kideríteni,

de általában nem szükséges.

A MIBI vizsgálat mellett/helyett én még nagyon fontosnak tartom az

aspirációs cytologia végzését a nagyobb, bal lebenyben lévő göbből. Ez egy

percig sem tartó, fájdalmatlan beavatkozás, mely a jelenlegi álláspont

szerint a legnagyobb biztonsággal jelzi, hogy egy elváltozás rosszindulatú-e

vagy sem, ill. hogy mennyi annak a valószínűsége, hogy később egyszer

rosszindulatúvá válik.

Fontos, hogy gyakorlott, ebben sok szakértelemmel rendelkező személy végezze

ezt a műveletet.

A kapott leletet lehetőleg endokrinológus szakorvos értékelje!

Ha az aspirációs cytologia lelete megnyugtató, általában elég, ha 6 havonta

ultrahang ellenőrzésre kerül sor, szakorvos által meghatározott időközönként

vérvétellel kiegészítve.



Üdvözlettel



dr. Molnár Jeannette

Hírek

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Napi hány hajszál elvesztése tekinthető még elfogadhatónak, és milyen okok miatt jelentkezhet a foltos hajhullás és/vagy a hajritkulás? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa.

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel az Endokrinközpont minden cukorbeteg figyelmét.
 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA