Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!



Szeretném kérdezni h 3,8 as TSH eredmény mellett indokolt a gyógyszeres terápia? (Letrox)





Köszönöm válaszát
Kedves Éva!



Kérem jelentkezzen be a 36/70-431-9728-as telefonszámunkon.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Dr. Koppany Viktoria.



Nagyon szepen köszönöm valaszat.(lent olvashato a levelezesünk). Az lenne meg a kerdesem, hogy egyebkent Lthyroxinbol mennyit lehetne naponta maximum szedni? Van valami limit, ami utan mar nem lehet emelni a napi gyogyszeradagot?



Elöre is köszönöm valaszat.



Tisztelt Szakertö.



Azzal a kerdessel fordulok Önhöz, hogy a

TSH ertekem: 7,122 (Referencia: 0,400-4,500)

FT3: 3,34 (referencia: 3,50-6,50)

FT4: 13,56 (11,50-22,700)



Jelenleg Lthyroxint 75 mg-os gyogyszert szedek: egyik nap: 1,5 szemn, masik nap 2 szem.

Ön szerint kellene valtoztatni a gyogyszeremen? Vagy ez a 7,122-es ertek ami eleg magas nem ok a gyogyszer valtoztatasahoz?



Valaszat elöre is köszönöm.



Kedves Anikó!



Igen, változtatnék: emelnék az adagon minden nap 2 tbl.-ra véleményem szerint. Hivatalos szakvéleményt csak személyesen lehet kiállítanom, de a véleményem az eredményeket tekintve ez.

Üdvözlettel,

Koppány Viktória dr.
Hivatalos szakvéleményt csak személyesen állíthatok ki.
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Magas a vérnyomásom, 180/130 vagy 220/130, de semmilyen különösebb jelet nem érzek, sem szédülés sem más tünetem nincs. Magasvérnyomásra évek óta szedek gyógyszer, de nem érzem magam rosszul. Gyakran korog a gyomrom, igen hangosan, de egyéb tünetem nincs. 74 éves vagyok. Mivel általánosságban más panaszom nincs, ezért gondolom, hogy a mostani kiugró vérnyomás értékemnek valami egyéb, más oka lehet, de tanácstalan vagyok, hogy hova fordulhatnék. Tudna nekem segíteni ebben?



Tisztelettel:

Takács Zsuzsanna
Kedves Zsuzsanna!



Dr.Kapocsi Judit Doktornőt tudom javasolni.Kedden délutánonként rendel a Doktornő Központunkban.

Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Körülbelül fél éve vannak problémáim: hirtelen súlygyarapodás, duzzadt arc-szemek, szájszárazság, hasmenés. Már szinte minden módszerrel próbáltam fogyni és semmi. És csak rosszabbodik. Szinte egyik napról a másikra alakult ki toka. Kétségbe vagyok esve, mert 29 éves vagyok és mindig 45 kiló voltam.Heti 5* 2 órás edzés ellenére is ez a helyzet. A leletek alapján minden rendben ( cukor, pajzsmirigy vizsgálat is volt).Mi lehet az ok?



Köszönettel: Tímea
Kedves Tímea!



Dr.Koppány Viktória doktornőt tudnám javasolni a tünetei alapján.Kérem keresse fel Központunkat időpontegyeztetés miatt a 06/70 431 9728-es telefonszámon.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



28 éves vagyok, és az utóbbi bő 1 évben az alábbi tüneteket tapasztalom:



- reggel nagyon nehezen kelek, bármennyit is alszom előtte, utána egész nap nyomottnak érzem magam, a nap végére pedig teljesen kimerülök

- állandóan fázom, nyáron is csak 30 fok felett volt igazán melegem

- sokszor hideg a kezem és a lábam

- híztam 7-8 kilót, ami nem nagyon akar lemenni, pedig nem eszem sokat, bár az is igaz, hogy sajnos mozgásszegéyn életmódot folytatok

- nagyon száraz a bőröm, főleg a végtagjaimon és arcomon, pedig rendszeresen kenem testápolóval, kézkrémmel, arckrémmel

- az arcbőrömön (főleg a homlokomon) és a mellkasomon gyakran megjelennek pattanások

- a hajam gyorsan zsírosodik, a fejbőröm ugyanakkor gyakran korpás

- gyakran savasodik a gyomrom, és fáj a hasam a köldököm környékén

- néha nagyon kívánom az édességet, ugyanakkor nem tudok belőle sokat enni, mert bizonyos mennyiség után émelyegni kezdek tőle

- feledékeny lettem

- sokat fáj a fejem

- sajnos elég sokat stresszelem magam, aminek hatására sokszor fokozódnak a tünetek, főleg a gyomor- és fejfájás

- sokszor nyomást érzek a fejemben, mintha meg lennék fázva, ez sokszor étkezés után fél-1-2 órával jelentkezik és egy hirtelen jött álmosság is társul hozzá

- ha sokáig nem eszem, akkor is ugyanezt és émelygést érzek

- erősebb lett a vérzésem az első napokban, és jobban is fáj ilyenkor az alhasam, illetve a pms tüneteim (gyomorfájás, alhasi fájdalom) is felerősödtek



Elmentem a háziorvoshoz, aki elküldött több szakorvoshoz. Gasztroenterológushoz a gyomrom, hasam miatt, a fejem miatt pedig neurológushoz és fül-orr-gégészhez. Kaptam is mindenhol beutalót mindenféle műszeres vizsgálatokra (gyomortükrözés és CT), ezekre csak áprilisra kaptam időpontot, de a neurológus és a fül-orr-gégész is azt mondta, hogy szervi bajom valószínűleg nincsen. Korábban egy genetikai vizsgálatból kiderült, hogy valószínűleg laktózérzékeny (is) vagyok. Ennek további kivizsgálása is folyamatban van.



A háziorvos a tünetek alapján azt is mondta, hogy pajzsmirigy probléma is lehet. A TSH szintem viszont 3,5 lett, amit ő rendben lévőnek ítélt, így a pajzsmirigy hormonokat már nem nézték meg.

A koleszterinem picit magas volt (5,4 mmol/L (referencia: 0-5,2), de a háziorvos ennek sem tulajdonított különösebb jelentőséget. 

A vércukrom rendben van: 5 mmol/L (referencia: 3,5-6,1).



Az interneten olvastam, hogy a tüneteim nagy része utalhat akár pajzsmirigy alulműködésre, egy része pedig akár inzulinrezisztenciára is.



A kérdésem, hogy a fenti tünetek és adatok fényében Ön szerint érdemes lenne elmennem endokrinológiai kivizsgálásra is, vagy valóban minden értékem rendben van, és nem endokrinológiai probléma állhat a tüneteim hátterében.



Köszönöm válaszát,

Zita

Kedves Zita!



A tünetei alapján Dr.Molnár Jeannette drnőt tudnám szakorvosaink közül javasolni.Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk venni Önnel a kapcsolatot.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Szakertö.



Azzal a kerdessel fordulok Önhöz, hogy a

TSH ertekem: 7,122 (Referencia: 0,400-4,500)

FT3: 3,34 (referencia: 3,50-6,50)

FT4: 13,56 (11,50-22,700)



Jelenleg Lthyroxint 75 mg-os gyogyszert szedek: egyik nap: 1,5 szemn, masik nap 2 szem es ezt is szedem.



Ön szerint kellene valtoztatni a gyogyszeremen? Vagy ez a 7,122-es ertek ami eleg magas ne ok a gyigyszer valtoztatasahoz?



Valaszat elöre is köszönöm.
Kedves Anikó!



Igen, változtatnék: emelnék az adagon minden nap 2 tbl.-ra véleményem szerint. Hivatalos szakvéleményt csak személyesen lehet kiállítanom, de a véleményem az eredményeket tekintve ez.

Üdvözlettel,

Koppány Viktória dr.
dr.molnár jeanette doktornőt találtam a problémám orvoslására, de ha ő nem tud válaszolni, akkor akármelyik kollega válasza is megnyugtató lenne.



70 éves vagyok, sok sok betegséggel.



már több mint 10 éve szedek a pajzsmirigyalulműködésre gyógyszert, állandóan nézi a háziorvos a vérszintemet. közben szedek atorist is a koleszterinemre. mivel időközben laktozérzékeny lettem, a gasztroenteorologus a laktózmentes étkezés után a gyógyszereimet, amelyek laktózt tartalmaznak,kérte, h. cseréljem ki laktozmentesre. a háziorvosom nem nagyon partner ebben az ügyben. elküldött a patikába, h. majd a gyógyszerész tesz javaslatot a cserére. sajnos hiába mentem, ő sem tudott segíteni, de javasolta egy komolyabb vérkép, pl májfunkció vizsgálatát is, ami már nagyon régen nem készült.

a lényeg, h. amit a neten kibogarásztam a pajzsmirigybetegségem mellett nem szedhetek atorist, de atoris helyet nem tudnak más gyógyszerről. szóval ördögi kör és biztosan van megoldás is. tudom, h. így levelezés útján nincs sok lehetőségem, de talán tudnak valamilyen tanácsot adni.pl. soha senki nem mondta nekem, h. létezik pajzsmirigy diéta..stb.

kérem, ha tudnak valami kis segítséget nyújtani, azért nagyon hálás lennék.

előre is tiszteletteljes köszönettel



takács ferencné
Tisztelt Takács Ferencné!



Levelében három betegséget említ meg:

pajzsmirigy alulműködés

magas koleszterinszint

laktózérzékenység



Megpróbálok segíteni:

- pajzsmirigy alulműködésre 2 gyógyszer van jelenleg forgalomban, mely nem

tartalmaz laktózt: Letrox és Syntroxine (ez utóbbi jóval drágább),

- a magas koleszterinszintre az Atoris hatóanyaga ugyan kiváló és hatékony,

de mivel laktózt tartalmaz, egy másik generikumot javasolok, pl. az

Atorgammát, mely ugyanazzal a hatóanyaggal nem tartalmaz laktózt.



Az Atorgamma egyéb összetevői:

mannit, mikrokristályos cellulóz, kalcium-karbonát, povidon,

kroszkarmellóz-nátrium, nátrium-lauril-szulfát, vízmentes kolloid

szilicium-dioxid, magnézum sztearát, hipromellóz 6 cP, titán-dioxid,

makrogol 6000.



Sem az Atorgammát, sem az Atorist nem tilos adni pajzsmirigy-alulműködés

esetén, mindkettő fokozott elővigyázatossággal alkalmazható.

Több mellékhatás felléphet (pl. izomfájdalom, GOT, GPT-laborértékek

emelkedése), ezért a gyógyszerész által javasolt vérképet és nagyrutin

vérvételt (májfunkcióval) nagyon jó ötletnek tartom.



Minden jót kívánok Önnek!



Üdvözlettel



dr. Molnár Jeannette
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Kisbabát várok jelenleg a 7. Terhességi hetet töltöm . 1,5 hónappal ezelőtt voltam vérvételen ahol a tsh értékem 2,3 volt. Azonban a mostani vérvételnél 5,61-re ugrott a tsh szintem. Ez jelenthet problémát a terhességben ? Kit tudnának nekem ajánlani szakembert ? Valamint Prof. Balàzs Csabához is fordulhatok ezzel a problémával vagy inkább más orvosuk jobb lenne számomra ?!



Válaszukat előre is köszönöm!
kedves Kinga!



Professzor úr rendelésére leghamarabb novemberi időpontot tudunk adni.

Akit tudnék javasolni Dr.Koppány Viktória Dr.nő.

Kérem adja meg elérhetőségét hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Endokrin.!



Rendszertelen menzesszel voltam már többször nőgyógyásznál, ő javasolta az endokrinológust. Kérdésem az lenne, hogy melyik orvosukhoz fordulhatok?



Üdvözlettel: H.Lili
Kedves Lili!



Dr.Koppány Viktória drnőt vagy Dr.molnár Jeannette drnőt tudom javasolni.

Kérem időpontegyeztetés miatt hívja a 36/704319728-as telefonszámunkat.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Úr!



Kb egy éve, kiütések jelentek meg a bőrömön. Bőrgyógyásznál voltam, genetikai, vagy immunrendszeri problémát mondott, szteroidos krémekre valamennyit szűnik, de el nem múlik. Most egy nőgyógyászati gond miatt teljes hormonvizsgálatot kértek, leírnám a leletek értékeit.:



TSH: 3.696

FSH: 9.55

LH: 261

ATPO: 297.30



Igazából az lenne a kérdésem, hogy merre induljak tovább, mert a bőrgyógyász is autoimmun betegségre gondolt! Azt mondták, hogy összefüggésben van a pajzsmirigy értékek, az autoimmun betegséggel! Lehetséges ez? És még egy eredmény, hogy ebben tud-e segíteni: Tumor markel vizsgálat eredmény: CA 125 meghatározás: 26

HE4: 73

ROMA_index: 17.2 % (magas kockázatú beteg)



Ez után hova kellene fordulnom?



Válaszát és segítségét előre is köszönöm, Üdvözlettel: Bihari Istvánné
Kedves Bihari Istvánné!



Dr.Német Almássy Attila Doktor Úrat tudom javasolni,aki tudna segíteni.

Kérem adja meg elérhetőségét vagy hívja a 36/70-431-9728-as számunkat időpont egyeztetés miatt.



Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Napi hány hajszál elvesztése tekinthető még elfogadhatónak, és milyen okok miatt jelentkezhet a foltos hajhullás és/vagy a hajritkulás? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa.

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel az Endokrinközpont minden cukorbeteg figyelmét.
 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA