Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktornő!

Autoimmun pajzsmirigy-gyulladásom van, gyógyszert is szedek (Letrox). Babát szeretnénk, így kismamavitamint is szeretnék szedni felkészülésképpen. Szedhetek jódtartalmú vitamint?

Olyan tanácsot is hallottam már, hogy a terhesség előtt jódmentes és a terhesség alatt jódtartalmú vitamin ajánlott. Valóban így van?



Köszönöm szépen a segítségét!

Üdvözlettel:

T. Zita
Kedves Zita!



Nyugodtan szedhet jódtartalmú kismamavitamint.Amire figyelni kell,hogy a letrox beszedése után 2 órával vegye be a vitamint,hogy ne okozzon problémát a felszívódásban.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Kedves Doktor úr,

34 éves vagyok, és mivel 1 éve próbálkozunk sikertelenül, elküldtek hormon vérvételre. Szeretném kérni a véleményed a következő értékekkel kapcsolatban. Napi 50 mg Letroxot szedek már 1 éve, ezen kívül javasolna-e vmit, a többi hormon értékem (pl. progeszteron) rendben van-e a teherbeeséshez?

Ciklus 3. napján: TSH 1,69 mIU/L; FSH 6,5 IU/L; LH 4,15 mIU/ml; Prolactin 245,7 mIU/l; Ösztradiol 38,0 pg/ml; Progeszteron 0,40 ng/ml; Tesztoszteron 1,10 nmol/l. (ANTI TPO 449 IU/ml.)

Ciklus 21. napján: FSH 4,2 IU/L; LH 4,49 mIU/ml; Ösztradiol 84,0 pg/ml; Progeszteron 13,00 ng/ml.

Köszönettel, Diána

Kedves Diána!

A pajzsmirigy működés teljesen megfelelő.

A többi hormonban sem találok kiugróan rossz eredményt.



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktornő!



Véleményét szeretném kérni a következő eredményeimről. Ön szerint van e valamilyen problémám? Babát szeretnénk, de még sajnos nem jött össze. (8 hónapja próbálkozunk)

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!



Glukóz: 5.4 mmol/L

60 perces glukóz: 6.1 mmol/L

120 perces glukóz: 4.1 mmol/L



Inzulin: 13.8 mIU/L

Inzulin 60 perc: 56.6 mIU/L

Inzulin 120 perc: 44.9 mIU/L



Homa index: 3.31



TSH: 0.74 mIU/L

FT4: 19.28 pmol/L

FT3: 5.35 pmol/L

Anti-TPO: 7 IU/mL



Üdvözlettel: Tímea
Kedves Tímea!



Laborleletei és problémája alapján Dr.Koppány Viktória drnőt tudom javasolni,kedden és csütörtökön 2 órától rendel Klinikánkon.

Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot időpont egyeztetés miatt.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Kedves Szakértő !

Van egy 22 éves lányom, akinél 19 éves korában fibroadenomát fedeztünk fel a mellében. 2013 februárjában eltávolították nagy mérete miatt. Az idén kontroll UH. vizsgálaton, megint találtak, most már mindkét mellében. " és fél hónap múltán, kiderült az egyik, nagy mértékben növekedni kezdett és a műtéti heg mellett is keletkezett még egy. A növekedő fibroadenomát a múlt héten eltávolították.

Tanácsukat szeretném kérni, hogy mi okozhatja és hogyan tudnánk megelőzni . Hová fordulhatunk, milyen vizsgálatok szükségesek ? Úgy hallottam, hormonális okai is lehetnek. 16 éves korától, orvosi tanácsra, Diane, majd Cipromix tablettát szedett, évekig, makacs , háton és mellkason jelentkező csúnya aknés bőre miatt. Melyek a tabletták szedése alatt ,gyönyörűen el is múltak. Jó ideje már nem szedi, mert azt mondták, ezek is okozhatják .

Segítségüket előre is köszönöm !



Tisztelettel : Kirpergerné Nagy Andrea

Kedves Andrea!



Dr.Németh Almássy Attila Doktor Úrat tudom javasolni.

Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Szakértő!



Meddőségi kivizsgálás keretében subklinikus Hypothyreosis-t és autoimmun thyreoiditis-t állapítottak meg nálam, melyre napi 25 mcg Letrox-ot kaptam. A kérdésem csak annyi lenne, hogy a tapasztalatok alapján kb. mennyi időbe telik, amíg a gyógyszer hat és számíthatok a teherbeesésre. Sajnos évek óta nem sikerül, most egy kis reményt látok, hogy talán ez volt az oka a sikertelenségnek. Válaszát köszönöm! Anna
1 hónap



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktor Úr! Kistestvert szeretnenk a parommal,de sajnos 1 ev probalkozas utan még semmi eredmeny.Mar voltam a nőgyógyaszom altal javasolt hormon vizsgalaton,ahol kiderult hogy a női nemi hormonok teljesen rendben vannak,csak a TSH ertekem magas (8-as). Azt mondta a nőgyógyasz hogy ezzel endokrinologus szakemberhez kell forduljak.Meg is tettem csak 2 honap mulvara kaptam idopontot.De mivel elegge izgulok emiatt kívancsi lennek hogy a TSH erteknek valoban nagy szerepe van a teherbesesnel? Valaszat előre is köszönöm!!! Dóra Budapestről
Igen! Kezelni kellene!

Ha gondolja, várom szeretettel.



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktornő!

23 éves vagyok, és kb. másfél éve pattanásos lett az arcom. Tavaly tavasszal, illetve ősszel is IPL kezelésen vettem részt, azonban ez csak rövidtávon és nem teljesmértékben mulasztotta el. Változtattam az étrendemen, és rendszeresen sportolok is. Kb. egy éve a nőgyógyász PCOS-re gondolt, de a terheléses cukorszintvizsgálat eredménye jó volt, ezért csak Mistral fogamzásgátlót írt fel. A tünetek az arcomon nem javulnak, Ön szerint lehet-e ennek oka endokrinológiai eredetű?

Köszönettel várom válaszát.

Üdvözlettel,

Melinda
Lehet!

Érdemes lenne fogamzásgátlót váltani és megnézni azt is, hogy nincs- e lisztérzékenység a háttérben!



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Hashimotos vagyok, és Letroxot szedek. Eddig 50/75-es tablettákat felváltva. Ezzel 2 körüli volt a TSH értékem. Eztán megemelték 75-re, mert 1 körüli értéket javasoltak a babavállaláshoz. Így 0,87 lett a TSH.

2 hete fogamzásgátlót szedek, mert lombik programra készülünk. A tegnapi TSH mérés során pedig 3,4 lett a TSH.

Okozhatja ezt a fogamzásgátló? Ilyen adagolás mellet még soha nem volt ennyire magas az értékem... Most nem tudom, hogy emelni kellene-e az adagot...



Köszönöm a választ!



Üdvözlettel:

Ancsi
Okozhatja!

Ne változtasson a Letroxon!



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktor úr/nő!



2 éve 2012-ben laborvizsgálaton derült ki, hogy pajzsmirigy alul működésem van (ekkor voltam 5 hetes terhes - ezért ellenőrizték egyáltalán), a TSH-m 4,67 volt, a másik értékek (t3, t4) rendben volt, nyaki UH is készült ott is mindent rendben találtak. Másodjára 100 mg thyrox-ot kaptam. Többször jártam kontrollra, szépen lassan csökkent az értékem. Szülés után hirtelen leesett 0,27-re, az orvos továbbra is a 100-as gyógyszeradag mellett döntött, majd fél év múlva újra 1,5 volt a TSH-m.



Egyik kontrollon 2,67 volt az értékem,amire az orvos 125 mg-ra emelte az adagot, de én nem szedtem azt be (lehet felelőtlenség de sokalltam) kontrollon fél év múlva újra 1,5 volt.



Most újra kismama vagyok a 30-ik hétben. Mivel sokáig voltam rosszul, sokat hánytam, volt, hogy többször kimaradt a gyógyszer vagy épp kijött belőlem. Mikor jobban lettem is többször elfelejtettem bevenni. Így 2 hónapja újra rossz lett a Tsh-m: 3,6. A dokimnak szóltam, hogy nem szedtem rendesen a gyógyszert. Ő 150 mg-ot írt elő mégis, úgy hogy 6 hét múlva ellenőrzés. Én eleinte 1 hétig bevettem ezt a gyógyszeradagot, de szédültem így abbahagytam és visszatértem a 100-ra. Az eredménye Tsh 1 lett. Doki szerint akkor is 150-et kell szednem.



Ön szerint nem sok ez a gyógyszeradag nekem? Egyenlőre saját felelősségre nem szedem be, de utána szeretnék járni...



Előre is köszönöm a válaszát.



Üdvözlettel:



Niki

Kedves Nikolett!



Dr.Koppány Viktória drnőt tudom javasolni problémája alapján.



Kérem hívja a 36/70-431 9728-as telefonszámunkat időpont egyeztetés miatt.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Úr!



Hosszú ideje próbálkozunk, hogy gyermekünk lehessen, de sajnos 4 inszemináció és 1 lombik után, valamint két vetélés után csináltattam egy IR vizsgálatot, aminek az eredménye a következő lett:

Éhgyomor glucose 5,8 mmol/L

60 perces 6,1 mmol/L

120 perces 5,1 mmol/L



Inzulin 7,6 mIU/L

60 perces 55,1 mIU/L

120 perces 26,3 mIU/L



Inzulin rezisztencia (HOMA Index) 1,96



A kérdésem az lenne,hogy van e IR illetve valamilyen eltérés ami miatt nem jön össze a baba.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Korbel Andrea
Kedves Andrea!



Dr.Koppány Viktória drnőt tudom javasolni a panaszai alapján.

Kérem hívja a 36/70 431 9728-as számunkat vagy írjon az info@endokrinkozpont.hu email címre időpontegyeztetés miatt.



Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Napi hány hajszál elvesztése tekinthető még elfogadhatónak, és milyen okok miatt jelentkezhet a foltos hajhullás és/vagy a hajritkulás? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa.

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel az Endokrinközpont minden cukorbeteg figyelmét.
 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA