Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Kedves Doktornő!

3. ciklusnapi laborvizsgálatom eredményei az alábbiak:

Glükóz mmol/L
0' - 5,4
30' - 7,9
60' - 6,0
120' - 3,8

Inzulin mIU/L
0' - 6,8
30' - 47,0
60' - 55,3
120' - 11,6

LH 1,56 U/L
FSH 4,47 U/L
Prolaktin 213,6
Ösztradiol <73 pmol/L
Progreszteron 1,1 nmol/L
Tesztoszteron <0,35 nmol/L

TSH: 1,32 mIU/L

PCO-s vagyok, jelenleg semmilyen gyógyszert nem szedek. Érdeklődni szeretnék, hogy gyógyszeres kezelést javasolna-e az értékeim alapján.

Előre is köszönöm válaszát!

Üdv.
Éva

Válasz

Kedves Éva!

Dr.Koppány Viktória drnőt tudom javasolni.Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztel Doktornő/ÚR!

Tanácsot szeretnék kérni, mert nagyon aggódom a terhességem miatt.Jelenleg a 7. hét körül járok, már láttak embriót is szívhanggal, ami azért is csodálatos, mert januárban missed ab műtétjeim voltak. Tavaly inzulin rezisztenciát állapítottak meg, de az most nincs kezelve, a cukrom jó.
Újra teherbe estem, és már a 6. hétben derült ki,hogy 4,9 a TSH-m. Pár napja szedek rá fél szem Euthyrox 50-t. Az lenne a kérdésem,hogy, valóban nem lehet gond ilyen szintű alulműködéstől ennyire elkésett kezelés mellett?
Illetve mikortól és milyen vizsgálattal lehetne ennek utána járni?
Válaszát előre is hálásan köszönöm.
Szádvári Szilvia

Válasz

Kedves Szilvia!

Mindenképpen keresse fel rendelőnket vagy adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk venni Önnel a kapcsolatot.Dr.Koppány Viktória drnő tudja fogadni.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Jonapot!
Azert irok, mert mar egy ideje erik bennem, hogy tanacsot kerjel/ orvoshoz menjek a problemammal.
17 eves lany vagyok, es a mellem kozott, a mellbimbo kornyeken sok szorom van, nem olyan eros mint egy fiunak, de szerintem joval tobb mint amennyinek normalisan kell lenni egy lanynak.
Ezzel kapcsolatban mit kehet tenni, szeretnem oket veglegesen eltavolitani, van ra mod?

Válasz

Kedves Luca!

Németh Almássy Attila Főorvos Úrat vsgy Dr.Molnár Jeannette Drnőt tudom javasolni.Kérem hívja központunkat időpont egyeztetése miatt.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék érdeklődni, hogy a TSH-m 0,78 mIU/l, ez jó érték-e ha teherbe szeretnék esni vagy már alacsony? Köszönettel: Anna

Válasz

Az általánosan elfogadott ún. normál érték 0,5-2,4 IU/l

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

Elvégeztettem az NK funkció és sejtarány vizsgálatot. Már van Önökhöz az endokrinközpontba időpontom, de addig is szeretnék érdeklődni. Két dolgot találtam, amit a normálistól eltérően fogalmaztak meg. Az egyik: "Az NK lymphocyta sejtarány határérték". A másik: "NK funkciós vizsgálatnál csökkent aktivitást mértünk: 70% (normálérték: 80-120%)".
Azt írták, hogy az emelkedett NK sejtarány és/vagy a fokozott NK funkció sikertelen IVF-t, ismétlődő vetéléseket és beágyazódási zavarokat okozhat.
De az én esetemben csökkent aktivitást mértek! Ez is lehet oka a sikertelen teherbeesésnek illetve sikertelen IVF-nek? Válaszukat előre is köszönöm! Annamária

Válasz

Kedves Annamária!
Ezen lelet pontos értelmezéséhez immunológus szükséges!
Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

A labor vizsgálatom szerint:
TSH: 3,63 mlU/L
T4 szabad fr: 1,07 ng/dl
T3 szabad fr: 3,54 pg/ml
A házi orvosom szerint nem kell vele foglalkoznom. Mi az Önök véleménye?

Köszönettel:
Anett

Válasz

Kedves Anett!
Ezek normális pajzsmirigy hormon leletek.

Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
Elkeseredésemben már nem tudok hova fordulni.A kálváriám 2014-ben kezdődött ismét. Rosszul láttam elmentem szemüveget csináltatni, ahol kiderült szürke hályog van mindkét szememen. Ehhez párosult már több hónapja tartó fejfájás és általános közérzet romlás. Megműtöttek decemberben és januárban. Mivel multifokális szemüveget használtam javasolták a multifokális lencsét, amit megvettem. A műtét után a látásommal is gondom volt a balszememnél, mivel már évekkel ezelőtt is állapítottak meg inzulin rezisztenciát ismét elmentem. MRI baloldalon hypophysis microadenoma, kisfokú csontos infondibulum és chiasma opticum imoressario.R etentios ciszta a sinusspenodialisban. szemészeti vizsgálat 25-30%-os látótér kiesés. baloldali vesében zsírdaganat, mely növekedése miatt műtét volt javasolva, viszont az elhelyezkedése miatt, csak a balvesével együtt vehető ki ezért sűrűbb controll.2006 óta rendszeres vastag és vékonyél tükrözés és polyp levételek. Jelenleg vastagbél rendben a vékonybél érintett salofalk.szedése. A súlyom az elmúlt 15-20 évben 40 kg-alnőtt. több féla fogyókúra kipróbálása eredménytelenül (Insumed is, ahol az orvos leállított és pajzsmirigy vizsgálatot javasolt).A pajzsmirigy értékek: TSH:0,454;FT4:19,5, FT3:4,6, ACTH:12,5; CORT:190; INS 15,4;IGF-1 133,9;C-peptid emelkedett 1000 és 1500 körüli utolsó 1080.nyaki uh.2014.09;bal lebeny 21 és 23 mm göb,2015.04.15 jobb lebeny 17x22x55 mm, bal 18x19x60 mm az istmus 3mm széles. bal lebeny alsó pólusa a jugulumig ér itt egy 24 és 26 mmm zömmel belső echókat tartalmazó folyadékos göb, ezek mellett egy 7mm kiss echoszegény göb,jobb lebeny kp. harmad egy 4mm izoechogén góc. cytológiai mintavétel rendben.a
ATPO,8;TRAK<0,30, Gerincszűkület miatt műtéti előjegyzés van 06.02-re.
Panaszok: állandó fáradtság, hízás, aluszékonyság, haj, köröm és bőrszárazság töredezés, kettős látás,szorulás, nyaki feszülés és égés érzet, állandó fej és szemfájás, újabban alacsony vérnyomás 3 féle vérnyomás csökkentőt szedek, melyet, most felére csökkentettek, vastag fehér nyelv, lógó jobb szemhéj.
Gyógyszerek carvol, narva 2x1/2, vidonorm 1/2, xeter napi 1,Merkformin XR 750 2x1; salofalk 2x1;
Kérdésem, hogy a problémákat okozhatja e a pajzsmirigy hiszen jók az értékek.
Köszönettel: Ildikó 58 éves

Válasz

Tisztelt Ildikó!

Köszönöm megtisztelő bizalmát.Ön nagyon sok információt leírt és arra komoly szakvéleményt kért. a Kérdései világosak és érthetőek, de- legnagyobb sajnálatomra - a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. Az egyes laboratóriumi módszerek ugyanis nagyon eltérőek, ezért a vizsgálatok értékelésében a laboratórium orvosai és kezelőorvosai lehetnek segítségére, akik ezeknek az információknak birtokában vannak "validálják" az eredményeket.

Jó egészséget kívánok: Prof Dr.Balázs Csaba

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

Hashimotos vagyok, amit 3 éve diagnosztizáltak. Eleinte Letrox 50-t szedtem, kb. fél éve 75-öst szedek. Az Anti TPO először 300 körüli érték volt, most már 500 körül van. A TSH értéke most 1 körül mozog. Babát szeretnénk.

Kérdésem az lenne, hogy a gyógyszer szedése mellett sem fog csökkenni az Anti TPO-m? Ilyen érték mellett van esély a terhességre?

Segítségét előre is köszönöm!

Zsuzsi

Válasz

Kedves Zsuzsa!
Ha a TSH 1.0 körüli, ez a lényeg a teherbeeséshez! Neki lehet àllni!
Letroxot termèszetesen folytassa!

Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr !
Állásfoglalást szeretnék kérni az alábbiakban. Kb. 1 éve pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam (Hashimoto-thyreoiditis), miáltal hormonpótlásra folyamatosan gyógyszert szedek.
Édesanyám (67 éves) a napokban kapta meg a vérképét, melyen az szerepel, hogy a TSH értéke 7,23 mIU/l, ez határérték feletti. A háziorvosa erre jódot írt fel. Az én esetemben a jód kerülendő, kicsit izgulok, hogy anyukámnak ez megfelelő kezelés-e. Tudom, hogy van különbség az időskori pajzsmirigy alulműködés (nála az ultrahang nem mutatott elváltozást) és az én problémám között, de kétségeim vannak. Szeretném megkérdezni, hogy ön szerint érdemes-e igénybe venni második szakorvosi véleményt, esetleg egy specialistához elvinni vagy megfelelőnek tartja-e a terápiát? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Veronika!
Meg lehet próbálni a jódot!
Ha erre ne megy lejjebb Édesanyja TSH szintje 3 hónap alatt (akkor kell ismét megnézni a TSH-t), el lehet kezdeni a hormonpótlást.

Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Úr!

2014. októberében szültem, a szülést követően magas lett a vérnyomásom A laboron a TSH: 0,43 volt. 2015. januárban 3,2 volt a TSH-m. A vérnyomásom rendeződött, viszont a hajam erősen hullani kezdett. Véleménye szerint okozhatja-e ezt szülés utáni pajzsmirigy gyulladás? Érdemes további vizsgálatokat végezni?

Köszönettel:
Szandra

Válasz

Kedves Szandra!

Igen okozhatja.Mindenképpen végeztessen pajzsmirigy vizsgálatot.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!