Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!

A fiam problémájával fordulnék Önhöz.Ő most 29 éves.

Férfi melle van,ami egyre jobban zavarja.Folyamatosan takargatja.

Nem tudom van-e összefüggés,de gyerekkorában volt problémája a heréivel, 2 sorozat injectiót is kapott, de nem kellett végül megműteni,mert leereszkedtek.Akkor volt egy kis túlsúlya is (főleg deréktájon és melltájon) Kamasz korára megnyúlt, utána ismét kezdődött a hízás, akkor kezdett egyre jobban látszani a melle, most viszont hiába edz,fogyott is, de most már inkább megereszkedtek és a bimbó udvar is elég nagy lett.

Merre tudna elindulni,már műtéten gondolkodik.

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Judit!



Németh Attila főorvos úrat tudom javasolni.Kérem hívja központunkat időpont egyeztetés miatt.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Kedves Doktornő!



3. ciklusnapi laborvizsgálatom eredményei az alábbiak:



Glükóz mmol/L

0' - 5,4

30' - 7,9

60' - 6,0

120' - 3,8



Inzulin mIU/L

0' - 6,8

30' - 47,0

60' - 55,3

120' - 11,6



LH 1,56 U/L

FSH 4,47 U/L

Prolaktin 213,6

Ösztradiol <73 pmol/L

Progreszteron 1,1 nmol/L

Tesztoszteron <0,35 nmol/L



TSH: 1,32 mIU/L



PCO-s vagyok, jelenleg semmilyen gyógyszert nem szedek. Érdeklődni szeretnék, hogy gyógyszeres kezelést javasolna-e az értékeim alapján.



Előre is köszönöm válaszát!



Üdv.

Éva
Kedves Éva!



Dr.Koppány Viktória drnőt tudom javasolni.Kérem adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk Önnel venni a kapcsolatot.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztel Doktornő/ÚR!



Tanácsot szeretnék kérni, mert nagyon aggódom a terhességem miatt.Jelenleg a 7. hét körül járok, már láttak embriót is szívhanggal, ami azért is csodálatos, mert januárban missed ab műtétjeim voltak. Tavaly inzulin rezisztenciát állapítottak meg, de az most nincs kezelve, a cukrom jó.

Újra teherbe estem, és már a 6. hétben derült ki,hogy 4,9 a TSH-m. Pár napja szedek rá fél szem Euthyrox 50-t. Az lenne a kérdésem,hogy, valóban nem lehet gond ilyen szintű alulműködéstől ennyire elkésett kezelés mellett?

Illetve mikortól és milyen vizsgálattal lehetne ennek utána járni?

Válaszát előre is hálásan köszönöm.

Szádvári Szilvia
Kedves Szilvia!



Mindenképpen keresse fel rendelőnket vagy adja meg elérhetőségét,hogy feltudjuk venni Önnel a kapcsolatot.Dr.Koppány Viktória drnő tudja fogadni.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Jonapot!

Azert irok, mert mar egy ideje erik bennem, hogy tanacsot kerjel/ orvoshoz menjek a problemammal.

17 eves lany vagyok, es a mellem kozott, a mellbimbo kornyeken sok szorom van, nem olyan eros mint egy fiunak, de szerintem joval tobb mint amennyinek normalisan kell lenni egy lanynak.

Ezzel kapcsolatban mit kehet tenni, szeretnem oket veglegesen eltavolitani, van ra mod?
Kedves Luca!



Németh Almássy Attila Főorvos Úrat vsgy Dr.Molnár Jeannette Drnőt tudom javasolni.Kérem hívja központunkat időpont egyeztetése miatt.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Szakértő! Szeretnék érdeklődni, hogy a TSH-m 0,78 mIU/l, ez jó érték-e ha teherbe szeretnék esni vagy már alacsony? Köszönettel: Anna
Az általánosan elfogadott ún. normál érték 0,5-2,4 IU/l



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Szakértő!



Elvégeztettem az NK funkció és sejtarány vizsgálatot. Már van Önökhöz az endokrinközpontba időpontom, de addig is szeretnék érdeklődni. Két dolgot találtam, amit a normálistól eltérően fogalmaztak meg. Az egyik: "Az NK lymphocyta sejtarány határérték". A másik: "NK funkciós vizsgálatnál csökkent aktivitást mértünk: 70% (normálérték: 80-120%)".

Azt írták, hogy az emelkedett NK sejtarány és/vagy a fokozott NK funkció sikertelen IVF-t, ismétlődő vetéléseket és beágyazódási zavarokat okozhat.

De az én esetemben csökkent aktivitást mértek! Ez is lehet oka a sikertelen teherbeesésnek illetve sikertelen IVF-nek? Válaszukat előre is köszönöm! Annamária
Kedves Annamária!

Ezen lelet pontos értelmezéséhez immunológus szükséges!

Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



A labor vizsgálatom szerint:

TSH: 3,63 mlU/L

T4 szabad fr: 1,07 ng/dl

T3 szabad fr: 3,54 pg/ml

A házi orvosom szerint nem kell vele foglalkoznom. Mi az Önök véleménye?



Köszönettel:

Anett
Kedves Anett!

Ezek normális pajzsmirigy hormon leletek.



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

Elkeseredésemben már nem tudok hova fordulni.A kálváriám 2014-ben kezdődött ismét. Rosszul láttam elmentem szemüveget csináltatni, ahol kiderült szürke hályog van mindkét szememen. Ehhez párosult már több hónapja tartó fejfájás és általános közérzet romlás. Megműtöttek decemberben és januárban. Mivel multifokális szemüveget használtam javasolták a multifokális lencsét, amit megvettem. A műtét után a látásommal is gondom volt a balszememnél, mivel már évekkel ezelőtt is állapítottak meg inzulin rezisztenciát ismét elmentem. MRI baloldalon hypophysis microadenoma, kisfokú csontos infondibulum és chiasma opticum imoressario.R etentios ciszta a sinusspenodialisban. szemészeti vizsgálat 25-30%-os látótér kiesés. baloldali vesében zsírdaganat, mely növekedése miatt műtét volt javasolva, viszont az elhelyezkedése miatt, csak a balvesével együtt vehető ki ezért sűrűbb controll.2006 óta rendszeres vastag és vékonyél tükrözés és polyp levételek. Jelenleg vastagbél rendben a vékonybél érintett salofalk.szedése. A súlyom az elmúlt 15-20 évben 40 kg-alnőtt. több féla fogyókúra kipróbálása eredménytelenül (Insumed is, ahol az orvos leállított és pajzsmirigy vizsgálatot javasolt).A pajzsmirigy értékek: TSH:0,454;FT4:19,5, FT3:4,6, ACTH:12,5; CORT:190; INS 15,4;IGF-1 133,9;C-peptid emelkedett 1000 és 1500 körüli utolsó 1080.nyaki uh.2014.09;bal lebeny 21 és 23 mm göb,2015.04.15 jobb lebeny 17x22x55 mm, bal 18x19x60 mm az istmus 3mm széles. bal lebeny alsó pólusa a jugulumig ér itt egy 24 és 26 mmm zömmel belső echókat tartalmazó folyadékos göb, ezek mellett egy 7mm kiss echoszegény göb,jobb lebeny kp. harmad egy 4mm izoechogén góc. cytológiai mintavétel rendben.a

ATPO,8;TRAK<0,30, Gerincszűkület miatt műtéti előjegyzés van 06.02-re.

Panaszok: állandó fáradtság, hízás, aluszékonyság, haj, köröm és bőrszárazság töredezés, kettős látás,szorulás, nyaki feszülés és égés érzet, állandó fej és szemfájás, újabban alacsony vérnyomás 3 féle vérnyomás csökkentőt szedek, melyet, most felére csökkentettek, vastag fehér nyelv, lógó jobb szemhéj.

Gyógyszerek carvol, narva 2x1/2, vidonorm 1/2, xeter napi 1,Merkformin XR 750 2x1; salofalk 2x1;

Kérdésem, hogy a problémákat okozhatja e a pajzsmirigy hiszen jók az értékek.

Köszönettel: Ildikó 58 éves

Tisztelt Ildikó!



Köszönöm megtisztelő bizalmát.Ön nagyon sok információt leírt és arra komoly szakvéleményt kért. a Kérdései világosak és érthetőek, de- legnagyobb sajnálatomra - a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte. Az egyes laboratóriumi módszerek ugyanis nagyon eltérőek, ezért a vizsgálatok értékelésében a laboratórium orvosai és kezelőorvosai lehetnek segítségére, akik ezeknek az információknak birtokában vannak "validálják" az eredményeket.



Jó egészséget kívánok: Prof Dr.Balázs Csaba
Tisztelt Doktornő!



Hashimotos vagyok, amit 3 éve diagnosztizáltak. Eleinte Letrox 50-t szedtem, kb. fél éve 75-öst szedek. Az Anti TPO először 300 körüli érték volt, most már 500 körül van. A TSH értéke most 1 körül mozog. Babát szeretnénk.



Kérdésem az lenne, hogy a gyógyszer szedése mellett sem fog csökkenni az Anti TPO-m? Ilyen érték mellett van esély a terhességre?



Segítségét előre is köszönöm!



Zsuzsi
Kedves Zsuzsa!

Ha a TSH 1.0 körüli, ez a lényeg a teherbeeséshez! Neki lehet àllni!

Letroxot termèszetesen folytassa!



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr !

Állásfoglalást szeretnék kérni az alábbiakban. Kb. 1 éve pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam (Hashimoto-thyreoiditis), miáltal hormonpótlásra folyamatosan gyógyszert szedek.

Édesanyám (67 éves) a napokban kapta meg a vérképét, melyen az szerepel, hogy a TSH értéke 7,23 mIU/l, ez határérték feletti. A háziorvosa erre jódot írt fel. Az én esetemben a jód kerülendő, kicsit izgulok, hogy anyukámnak ez megfelelő kezelés-e. Tudom, hogy van különbség az időskori pajzsmirigy alulműködés (nála az ultrahang nem mutatott elváltozást) és az én problémám között, de kétségeim vannak. Szeretném megkérdezni, hogy ön szerint érdemes-e igénybe venni második szakorvosi véleményt, esetleg egy specialistához elvinni vagy megfelelőnek tartja-e a terápiát? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Kedves Veronika!

Meg lehet próbálni a jódot!

Ha erre ne megy lejjebb Édesanyja TSH szintje 3 hónap alatt (akkor kell ismét megnézni a TSH-t), el lehet kezdeni a hormonpótlást.



Dr.Koppány Viktória

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet


További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA