Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tistelt Dr. Úr/Hölgy,





Vérvételből azt látom a TSH eredmnyem 5.60. Nincs semmi panaszom, és a körzeti orvos sem mondott semmit.

Kérdésem van e valami teendő ezzel az értékkel, mert pár éve is ennyi volt és azóta stagnál. Nem vagok híve sem a hormonoknak, sem a gyógyszereknek. Inkább valami alternatív megooldást keresnék.

Várom a választ.



Üdvözlettel:

Anna
Kedves Anna!

A TSH normál értéke kissé alacsonyabb. Megértem és támogatom, hogy még nem akar gyógyszert ( kivétel, ha kisbabát szeretne).

Napi 100 mikrogramm szelén vitamint és/ vagy galajtea fogyasztását javasolom!

Üdvözlettel

Koppány Viktória dr.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr,



Segítségüket szeretném kérni, 39 éves vagyok és 3 éve nem menstruálok, amire korábban azt a diagnózis állították fel (nem Önöknél!), hogy korai menopausám van, majd máshelyen a pajzsmirigy alulműködésemet találták ennek okának.

Most egy magánlaboratóriumban részletes vérvizsgálatot kértem, az alábbi eredményeim vannak, kérem szíves segítségüket, hogy ez menopausával összefügghet-e? Milyen irányban lenne érdemes tovább vizsgálódni?

Segítségüket előre is köszönöm!



TSH: 3,81 (mIU/l)

FT4: 13,06 (pmol/L)

FT3:4,38 (pmol/L)

AntiTPO: 571 (korábban ez volt magasabb érték is kb.1100, hasimoto kórt állapítottak meg, UH nem igazolt eltérést, jelenleg nem szedek semmilyen gyógyszert a pajzsmirigy alulműködésre)

LH: 44,8 (IU/L)

FSH: 12,0 (IU/L)

Összradiol: 55,5 (pmol/l)

Prolactin: 258,9 (mIU/l)

Progeszteron: 5,78 (nmol/l)

Tesztoszteron: 0,609 (nmol/l)

Antimüller Hormon: 3,9 (ng/ml)

Cortisol: 578 (nmol/l)

DHEA: 3 (umol/L)

HGH: 0,25 (ng/ml)

Inzulin rezisztencia: 2,15 (3 pontos mérés volt)



Tisztelt Gabi!



Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért.A kérdése világos és érthető, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és felvilágosítást adott. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor és ultrahang eredményeket egyben, egységben értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk.A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem hívja alábbi számunkat: 36/70-431-9728



Tisztelettel:Dr. Békési Gábor
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi értékek inzulinrezisztenciára utalnak-e?



Glükóz terhelés 0. perc: 4,77 mmol/l

Glükóz terhelés 120. perc: 4,42 mmol/l



Inzulin profil 0 : 32,7 pmol/l

Inzulin profil 1: 225,6 pmol/l



Előre is köszönöm válaszát.
Igen



Dr.Bibok György
Tisztelt DoktornőDoktor úr!

Inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam. Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben az életmódváltás és gyógyszeres kezelés sikeres lesz, a tünetek (pattanások, szőrösödés)is javulni fognak?

Válaszát előre is köszönöm.
A szőrösödés hátterében leginkább endokrinológiai probléma állhat, melyet az IR gyógyszerei nem feltétlen fognak orvosolni.
Tisztelt Doktor Úr!



Csináltattam pajzsmirigy vizsgálatot 3 nappal ezelőtt.

Az eredmények:



Megnevezés Érték M.e. Megjegyzés Eltérés Referencia értékek



TSH 5,65 mIU/l + 0,27 4,20



FT4 16,29 pmol/l 12,00 22,00



FT3 5,53 pmol/L 3,10 6,80



Anti-TPO < 5 IU/mL 0,0 34,0



TSH-nál látok eltérést, (megnéztem a referenciatartományt)

Ön mit javasol?



Köszönöm segítségét: Ónodi Timea
Tisztelt Ónodi Tímea!



Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért.A kérdése világos és érthető, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és felvilágosítást adott. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor és ultrahang eredményeket egyben, egységben értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk.A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem hívja alábbi számunkat: 36/70-431-9728



Tisztelettel:Dr. Németh Attila
Tisztelt Doktornő!



Az elmúlt napokban mérték a kortizol értékemet. (kb. de 10 órakor vették a mintát) Az eredményem:



Kortizol

184,7 nmol/L (7 - 10 óra: 171 - 536 nmol/l; 16 - 20 óra: 64 - 327 nmol/l)



Sajnos Hashimotom és miómám is van. Segítségét szeretném kérni, hogy jó-e ez az érték, vagy szükséges lesz-e tenni valamit. Csak kb. 1 hónap múlva jutok el orvoshoz.

Segítségét nagyon köszönöm!

Üdvözlettel:

Anni

Kedves Anni

Jó ez a lelet.



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Cím!



Érdeklődni szeretnék, hogy Picoprep hashajtót kell alkalmaznom a ciklusom 16.napján, és hát akkor tájt van a peteérésem is, és mivel próbálkozunk abban az időben a babával, az lenne a kérdésem, hogy jelent -e valami veszélyt a Picoprep hashajtó használata az esetleges teherbeesésre. Bélérintettségű endometriózis miatt kell hashajtóznom, mert végbél tükrözésen kell részt vegyek. Nőgyógyászom ajánlotta a terhességet, mert ha az sikerülne, akkor jegelné egy időre az endometriózisom, viszont közben ezt a vizsgálatot el kell végezzék, ahhoz, hogy felkerülhessek a műtétes várólistára. Előre is köszönöm válaszát.
Nem jelent veszélyt a hashajtó.



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!



Az alábbi inzulin és hormon értékekkel, fennállhat-e nálam az inzulinrezisztencia?



éhgyomri vércukor: 5,3 mmol/l

0 perces inzulin: 6,3 uU/ml

120 perces inzulin: 32,9 uU/ml



sTSH: 1,84 uIU/ml

T3: 2,81 pg/ml

T4: 1,17 ng/dl

Prolactin: 11,48 ng/ml

LH: 6,1 mIU/ml

FSH: 8,6 mIU/ml

Estradiol: 52 pg/ml

Tesztoszteron: 1,11 nmol/l



4 hónapja próbálkozunk babával, de eddig még nem jött össze. Tudom nem sok idő.. de 35 éves vagyok. Soha nem volt cisztám, nem vagyok túlsúlyos, viszont zsíros pattanásos a bőröm, a hátam...



Köszönöm válaszát!
Kedves Tímea!

Az inzulin rezisztencia kis fokú a közölt leletek alapján.

Diéta ( napi 160 gramm szénhidrát) és rendszeres ( heti 3x 20 perc) sport javasolt!



Dr.Koppány Viktória
Szeretnék érdeklődni,hogy az IR vizsgálatnál a 0 perces cukor 5,2 a 120 perces 5,6 lett a 0 perces inzulin 8 a 120 perces 48,6 és,hogy Ön szerint ha nem szedem a gyógyszert és nem tartom a diétát magától lejjebb mehet e a 120 perces érték vagy ez csak rosszabbodni fog?

1 éve nem jön a baba inofolicot iszom napi 2-t Ön szerint elég az is az érték javulásához meg úgy,hogy figyelek mit eszek?



Még egy kérdésem lenne ilyen értékkel lehet e inszeminációra menni vagy megcsinálják e ha én kérem?



Köszönöm.

Tisztelettel: Adrienn
Kedves Adrienn!

Diéta kell nagyon! Gyógyszer is kellene szerintem-főleg ha nem mindig tudja tartani a diétát, ráadásul inszem. lehetősége is felmerül.

Várom Önt, ha gondolja.

Tisztelettel

Koppány Viktória dr.
Tisztelt Doktornő!

40 felett babát szeretnénk. Az alábbi laborleleteket kaptam 22.ciklus napra.

FSH 2,4

LH 5,3

Prolactin 253,9

Progreszteron 72,9

Ösztradiol 1595

A korábbi 3. napi ösztradiolom 52,7 volt. Anti-müllerian 3.1, inhibin B 129,9,

Inzulin 0':6, 120' 45,8 (azóta Meforal kezelés).

Mi okozhatja ebben a fázisban a magas ösztradiol szintet? Van esélyem a természetes teherbe esésre?

Köszönettel,Viktória
Kedves Viktória!

A magas ösztradiol szintet okozhatja petefészek ciszta. A Meforal kezeléssel egyetértek.

Nőgyógyászával konzultáljon. A hormonok alapján nincs akadálya a teherbeesésnek.



Dr.Koppány Viktória

Hírek

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

A pajzsmirigy daganatos megbetegedéseinek száma növekvő tendenciát mutat, ezért érdemes tisztában lenni a figyelemfelhívó tünetekkel. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája ezeket a panaszokat osztotta meg.

További részletek
Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA