Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Szakértő!
Kislányom még nincs kétéves, és nagyon-nagyon duci(15kg). Már egészen kis korától orvosi javaslatra igyekszünk visszafogni az étkezések gyakoriságát és mennyiségét, figyelünk a minőségre. Édességet, kekszeket egyáltalán nem eszik, helyette zöldség, gyümölcs, hús, stb-t adunk neki. Odafigyelünk, hogy lehetőség szerint minél kevesebb szénhidrátot fogyasszon. Nem kap sokat(pedig szegény annyira örül minden étkezésnek), és ennek ellenére is meglehetősen duci. A családban a felmenők közt több cukorbeteg, IR-es és pajzsmirigyproblémás is van. Kérdésem, hogy a betegség ilyen kis korban is kialakulhat? Érdemes lenne kivizsgáltatni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Révész Edit

Válasz

Kedves Edit!

mindenképpen keressen fel egy gyermek endokrinológus szakembert, mert a panaszokat okozhatja inzulin rezisztencia illetve pajzsmirigy betegség is.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

41 éves vagyok. Szeretném megtudni, hogy a 21. napon mért 639 mIU/L prolaktin ill. a 61,6 nmol/L progeszteron mit jelent? A gyermekvállalásban jelenthet-e ez komoly problémát?
A tesztoszteron 1,6 nmol/L lett.
Köszönöm szíves válaszát!

Válasz

Kedves Eszter!

Keressen fel egy endokrinológus szakorvost, mert a magas prolaktin szint okozhat átmeneti meddőséget.


Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Szakorvos,
pajzsmirigy alulműködésem van, és teherbe estem, a nőgyógyászom szerint nem jók az értékeim az endokrinológusom szerint viszont jók. Milyen hatással lehetnek ezek a tényezők a babára? Esetleg az ebből fakadó rendellenességek kimutathatóak valahogy még a korai stádiumban?

Köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Nemes Flóra

Válasz

Kedves Flóra!

A legideálisabb érték gyermekvállalásnál, ha a TSH szintje 2 alatti érték.
Amennyiben felette van, kérem mindenképpen keressen fel egy endokrinológus szakembert, hogy megfelelő terápiával a megfelelő értéket érjék el.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Szakértő!
Kb másfél éve kezdődtek panaszaim,fejfájás,és enyhe szédüléssel kórházba mentem,neurológiára irányítottak,ahol antidepresszánst (ki tudja miért) írtak fel panaszaimra.Ettől a kapott noradrenalin visszavétel gátlótól bevétel után egy órával pánikrohamot kaptam (arra ébredtem) ilyenem azóta sem volt.Utána elkezdték erőltetni ezt a pszichiátriai vonalat,próbálkoztak SSRI szerekkel,de ezek elhoztak bennem egy szapora légzéses tünetet.Elhagytam a gyógyszert de a szapora nehézlégzés megmaradt.Endokrinológián mérsékelten megnagyobbodott pajzsmirigyet állapítottak meg,a cukorterhelésnél 6 volt a kiindulási érték,és 4,5 a terhelt érték.Meg van emelkedve a WMA (die) értékem is, a labor 35-ig normális,nekem a duplája,70.Kérem adjon tanácsot,kihez forduljak,vagy mi okozhatja,milyen vizsgálatot javasol,mert ezek a szapora nehéz légzéses tünetek tönkre teszik az életemet.Egyáltalán gyógyítható,vagy megszüntethetőek ezek a túllégzések? (tüdőgondozóban minden eredmény jó) Tisztelettel várom válaszát!
Zoltán

Válasz

Kedves Zoltán!

A kérdés, a leírt leletek meglehetősen sok újabb kérdést vetnek fel. Ezt személyes , részletes megbeszélés, fizikális vizsgálat, a felmerülő kiegészítő vizsgálatok elvégzése nélkül nem lehet felelősen megválaszolni. Szívesen látom a rendelésemen.

Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Kérdés

Tisztelt Endokrinközpont!

Nagyon szépen köszönöm,hogy ismét válaszoltak!
Igen,bennem is éppen a napokban merült fel, hogy az ösztrogén hiánya okozhatja esetleg,ezeket a panaszokat. Közben,olvastam a progeszteron-ösztrogén egyensúly felborulásáról,és az a baj,hogy most már nem tudom,hogy nekem a progeszteron vagy az ösztrogén a kevés-e,mert vannak ugyan laboreredmények,de nem a ciklus azon szakaszában készültek,amikor kellett volna,így nem is igazán tudom megállapítani. Arra gondoltam,hogy barátcserje kapszulát szedek,mert azt hittem,hogy a progeszteron a kevés,de ha meg az ösztrogén,akkor azt még inkább lenyomom ezzel,ugye? Mert úgy olvastam,hogy a két hormon "mérleg-szerűen" működik.
Igen,készülök menni endokrinológushoz,hamarosan.
Közben gondolkodtam azon is,hogy én tulajdonképpen már 8-9 évesen is mitesszeres voltam,és mire 16 lettem,annyira csúnya volt a bőröm,hogy ezért mentem el nőgyógyászhoz fog.gátlót irtani,lehetséges ,hogy már akkor is,inkább a férfi hormonok voltak túlsúlyban a szervezetemben?
A bőröm is egyre szárazabb,picit ráncosodik is,ezt is olvastam,mint tünetet ösztrogén hiánynál,illetve nem is gondoltam volna,hogy ezért lehet esetleg az is,hogy a pisilés után,még csepegtetés is van és kellemetlen is kicsit a vizelés,de mondjuk csípni nem csíp,csak olyan nehézkes néha az egész.
Nagyon szépen köszönöm előre is,ha adnak erre valamilyen tanácsot,vagy elmondják,hogy erről mi a véleményük!!

Üdvözlettel:Kata

Válasz

Kedves Kata!
Véleményem szerint még a vizelet is összefügghet az alacsony ösztrogénnel!
Várom ha gondolja.

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

Elsősorban Dr. Koppány Viktória válasza érdekelne, mivel március 8-ra már foglaltam időpontot hozzá.

Diagnosztizált PCOS-em van, az inzulin rezisztenciával senki sem foglalkozott esetemben, ami mint tudom, mindenféleképpen fennáll PCOS esetén.
Vidéki vagyok, és csupán a Doktornő miatt utazom Budapestre.
Anyagi lehetőségeimhez mérten minden leletemet a saját városom TB által támogatott szakrendelésein szereztem meg, így hormonszintek laborja, teljes vérkép, kismedencei ultrahang, melyen a sok ciszta megállapítást nyert. Legzavaróbb a hajam közel felének elvesztése, és persze a kezeletlen inzulin probléma.
Nőgyógyászom Cypromix tabletta felírásától várja a "gyógyulást", én viszont szeretném az okokat is megtalálni, és azokra megoldást találni.
Kérdésem az volna, hogy mivel csak glükózt néztek nálam, illetve inzulin szintet valamint inzulin rezisztencia (HOMA indexet). Mindhárom normál értéket mutat.
Szükségem volna-e egy terheléses, több pontos inzulinszintmérésre, mielőtt ellátogatok a Doktornőhöz? Vagy esetleg anélkül is meg lehetne állapítani a megfelelő kezelést (beállítani a gyógyszereket)...

Válaszát hálásan köszönöm előre is!
Németh Júlia

Válasz

Kedves Júlia!
Az inzulin rezisztencia kivizsgálása a 3 pontos vércukorterhelés, vagyis 0., 60., 120. percben mért vércukor és inzulin együttes mérése 75 gramm cukoroldat megivását követően.

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Tisztelt Doktor/Doktor Nő!
Róth Magdolna vagyok 37 éves és a következő problémámra szeretnék választ kapni. 2 évvel ezelött teljes pajzsmirigy eltávolításom volt. Rendszeresen járok kontroll vizsgálatra miszerint a szedett mennyiségű hormon pótlásom a lehető legnagyobb rendben van.L tyroxint szedek reggelente éhgyomorra 100 mikrogrammot. Mégis az elmúlt egy évben rettenetesen elkezdtem hízni. Napi szinten sportolok 1 órát és az étkezésemre is vigyázok. Létezik hogy mégis emelni kellene a gyógyszer adagomon vagy esetleg speciális diétával csökkenthetem a súlyomat?? Sajnos a központi orvosom ahova járok csak annyit tud mondani hogy próbáljak megbékélni a gondolattal hogy már nem leszek 60 kg soha sem. Egyébként 174 cm vagyok és lassan 75 kg azaz 15 kg ot hiztam egy ev alatt. Higyje el sportember vagyok és aggaszt a testsúlyom. Végső elkeseredésemben keresek tapasztalt szakértőt aki esetleg tud valami hasznosat tanácsolni.
Várom a válaszát köszönettel: Róth Magdolna

Válasz

Kedves Magdolna!

Inzulin rezisztencia irányába történt kivizsgálás?
Panaszait okozhatja esetleg az IR is, melynél elegendő lehet egy 160g Ch diéta vagy gyógyszeres kezelés, attól függően mennyire előrehaladott.

Központunkban Koppány Viktória drnő foglalkozik endokrinológián kívül ezen betegséggel.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Szakértő ...

Kérdésem a Következő lenne melyre szíves válaszát kérném: Pajzsmirigy ultrahang szerint a látott kép autoimmun thyreoiditisre utal, valamint az ATPO értékem a nyáron 2230 U/ml volt. A tsh értékeim változóak 2015. nov.: 2,93 volt, 2016.febr-ban 4,34 FT-4 10,10 pmol/L..jelenleg 62,5 ug letroxot szedek..De a fejemben van egy állandó lüktető érzés, mely hol erősebb, hol gyengébb . A vérnyomásom jó , nem magas, a cukor értékem is jó...Az lenne a kérdésem hogy ezt a jelenséget okozhatja e a pajzsmirigy betegségem...nagyon zavaró mert éjjel is erre ébredek fel állandóan...
Válaszát előre is köszönöm..


Tisztelettel : Mezőfalviné

Válasz

Kedves Mária!

Igen, okozhatja. Keresse fel kezelőorvosát.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktornő/úr!
11 éve autóimmun alulműködő pajzsmirigy betegségem van amre 100 mikrogramm L-thyroxin tablettát szedek.
Szeretném megkérdezni, hogy a betegségem okozhat-e fokozott érzékenységet? Gyerekkorom óta érzékeny ember voltam, de amióta ez a betegségem van nem tudok uralkodni az érzékenységemen és akár meghatodságtól akár szomorú esemény miatt de nagyon könnyen elsírom magam és ezt rettenetesen szégyenlem, különösen idegenek előtt. Szeretném ha tudnának segíteni, hogy hova forduljak a prolémámmal? Lehet-e megoldást erre találni?

Válasz

Nem okozhat ha a TSH normális!

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

42 éves vagyok, 2010 óta szedek Letrox-ot pajzsmirigy alul-működés miatt. Eleinte 25 mkg-t szedtem, de az évek során folyamatosan emelték az adagját, jelenleg 75 mkg, és 100 mkg-t szedek felváltva. A vérnyomásom általában nagyon alacsony, 90/60, 42-45 pulzussal. 7+4 hetes várandós vagyok a TSH szintem a fogantatás előtt 2 alatt volt, amint megtudtam hogy gyermeket várok egyből nézettem, és most 4,83.
Úgy tudom a baba egészséges fejlődéséhez 2 alatt kell legyen az érték. Kell emelni a gyógyszer szintjén? Ez az érték okozhat komoly gondot a terhességben?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Anita!

Mindenképpen keresse fel kezelőorvosát, hogy mihamarabb változtasson az előírt terápián. A megfelelő érték valóban várandósságnál a 2 alatti érték.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka


további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!