Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő.

31 éves nő vagyok. 2015 januárjában magad tesztoszteron szintet állapítottak meg. Nem volt IR és Pcos sem. Egyetlen tünetem a hajhullás volt. Dienille fogamzásgátlót kaptam. A hajhullásom nyár végén állt meg, decemberre teljesen rendbe jött a hajam, kinőtt mindenhol, ahonnan kihullott. Most, mintha megint több hullana. A gyógyszert azóta is szedem. Azt szeretném kérdezni, hogy a gyógyszer szedése mellettett kiújulhat a betegség? Nagyon félek tőle.
Kedves Rita!



Hajhullást nem csak a magas tesztoszteron szint okozhat, alacsony D-vitamin szint, alacsony b-vitamin és szelén szint, vashiány is okozhat.

Volt kivizsgálás ilyen irányban?



üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!





Hashimoto miatt (alulműködő) Letrox 75-t szedek naponta. Anti tpo 594, TSH: 1,67. Inszeminációt javasoltak. Kérdésem az lenne, hogy ezzel az értékkel vállalkozhatunk-e rá? Nem túl magas ez az Atpo érték?



Köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel:

Zsu
Mehet az inszem. Szelént is javasolok szedni napi 100 mikrogramm adagban.



Koppány Viktória dr.
Tisztelt Cím!



Most voltam pjzsmirigy Uh-on és a köv. lett a leletem.

A PM lebenye: 44x21x20mm. Volumene: 9,6 cm3. Szintén inhomogén szerkezetű, benne számos 2-4mm-es echoszegény göb látható. Az isthmus nem szélesebb, 9mm. A PM jobb lebenye: 49x23x23mm. Volumene: 13,6 cm3. Szerkezete finoman inhomogén, bennetöbb apró 2-4-mm-es ciszta. A nyaki nagyerek norm. tágasságúak, lefutásúak. Kóros ny. cs. nem került látótérbe.

Mit jelent ez a lelet? Mire lehet ebből következtetni?

Válaszulat előre is köszönöm.

Tisztelt Mné Ildikó !







Az UH lelet autoimmun pm. gyulladásra utal, apró göbökkel.











Üdvözlettel,



Dr. Tar Attila
Tisztelt Doktornő!



Nagyon köszönöm a válaszukat!



Üdvözlettel:



Zoé
Nagyon szívesen.:)
Pajzsmirigyem alulműködése miatt Letrox

50 mikrogrammos tablettát szedek már közel egy éve. Tüneteim egy része ez alatt az idő alatt mérséklődött -hajhullás, hideg végtagok, rossz közérzet- de a bőröm sárgás elszíneződése, és szemproblémáim továbbra is fennállnak (megereszkedett szemhéj, mindig "álmos" tekintet, beszűkült szemrés)Várható, hogy idővel ezek a tünetek is megszűnnek, vagy esetleg ezeket a tüneteket más okozza, nem a pajzsmirigy?

Várom szakértői válaszát! Üdv. Mamma
Ha jó a TSH, akkor további változás már nem valószínű - pajzsmirigyet illetően.



Koppány Viktória dr.
Tisztelt Doktornő! Epekövem van,és orvosom sürget,hogy minél előbb távolittasam el. Közben van göbös pajzsmirigyalulmüködésem is/hasimoto/.Valamikor régen hallottam hogy akinek pajzsmirigybetegsége van,azt nem lehet altatni,mert nem ébred fel. TSH még mindig nem a legjobb, 4,8 jelenleg. Szeretném megkérdezni Doktornőt,hogy igaz e,hogy altatásnál bajok lehetnek. Köszönettel: Márta

Ha jó a TSH és nem akkora a pajzsmirigy, hogy nyomja a légcsövet, akkor lehet altatni.

Műtét előtti szakvéleményt a leletek birtokában adok, ha kell.



Koppány Viktória dr.
Tisztelt Cím!



Pajzsmirigy alulműködéssel küzdök, amelyre Letrox 50-et szedek, napi 1 szemet. E nélkül gyermekünk se lett volna. Sajnos nem tudok lefogyni, pedig már alig eszem. Gyermekem 1 éves és nincs semmilyen segítségünk, így sajnos sportolni se tudok elmenni. (A kevés szabadidőmben igyekszem a házimunkákat elvégezni) A terhességem végén illetve a szülést követően is lumbagot álkapítottak meg, amit a szoptatás miatt nem tudtak kezelni. Az egyik lábomra hónapokig még ráálni sem tudtam, a gyermekünket nem tudtam átvinni egyik szobából a másikba. Szeretnénk 2. babát és a korom miatt ezzel sietnünk kellene, azonban nem szeretném ha a fenti lumbágom ismét előjönne, már azért sem, mert nincs segítségünk. A súlyom ezekben rendkívül akadályoz.

Olvasta valahol a "Pajzsmirigy + Slim" kapszuláról, ami az alábbiakat tartalmazza:

Napi bevitel (2 kapszula) hatóanyagtartalma NRV*%

B3-vitamin 16 mg 100%

B6-vitamin 1,4 mg 100%

Jód (barna alga kivonatból) 150 µg 100%

Szelén 100 µg 181,8 %

Króm 40 µg 100%

Ligetszépe olaj (ebből GLA 36 mg) 400 mg **

Guarana kivonat (koffein 12,5 mg) 56,8 mg **

Citrus aurantium ( ebből szinefrin 10mg) 33 mg **



Az érdekelne, hogy szedhetem-e ezt a kapszulát.



Köszönettel:



Varga-H. Szilvia
Próbálja meg, de ne reggel szedje, amikor a Letroxot hanem este vagy délben.

Hozzáteszem, hogy nem tartom jó ötletnek a nagy jódtartalom miatt.



Koppány Viktória dr.
Tisztelt Endokrinközpont!



Megszeretném kérdezni,hogy az orvostudomány mai állása szerint,ha valakinél hyperandrogenizmus-t állapítanak meg,és a pajzsmirigynél,agyalapi mirigyben,mellékvesében nincsen eltérés,illetve IR sem igazolható,akkor csak a Cypromix és hasonló készítmények jelentenek megoldást? Növényi ösztrogénekkel nem lehet ellensúlyozni ezt az állapotot?



Előre is nagyon köszönöm megtisztelő válaszukat!



Üdvözlettel:



Zoé
De lehet ellensúlyozni. Azonban hogy semmi oka ne legyen az azért nem biztos!



Koppány Viktória dr.
Tisztelt Doktor Úr / Hölgy!



Érdeklődnék a felől mit is jelent az emelkedett se-kalcitonin szint?

THS algoritmussal 0.35

Thyreoidaperoxidáz elleni antitest 593

Kalcitonon 19.300



Végeztek cytologiai vizsgálatot.

A látott kép alapján papillaris neoplasia,gyulladás nem vetődött fel,ugyanakkor a látott kép nem magyarázza a klinikailag leírt emelkedett calcitonon szintet.A cytologia ennek hátterében álló okot nem tudott feltárni.

Kérdésem szükséges e a műtét?

Köszönöm válaszát.

tisztelettel.:Éva
Kedves Éva !







Nem írta meg milyen mértékegységben szerepel az érték.

Az emelkedett calcitonin szint a medullaris pajzsmirigy carcinoma és a MEN szindróma mellett más ok miatt is előfordulhat.



A műtéti indikáció, a részletes endokrinológiai kivizsgálás és sebészeti konzílium alapján állítható fel.







Üdvözlettel,







Dr. Tar Attila
Tisztelt Doktor Úr!



Én egy 15 hetes kismama vagyok,és azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy a véreredményemben a TSH értékem 9.900 lett. Mennyire ártalmas ez a magzatra nézve? Letrox-ot írtak fel amit naponta kell szednem.Ez nem befolyásolja a magzat fejlődését?



Köszönettel!





Németh Anita
Mindenképp szedje a gyógyszert!

Nem jó a magas TSH a magzatnak. Rendszeresen ellenőrizzék a hormonokat!



Koppány Viktória dr.

Hírek

Jelek, hogy szülés utáni pajzsmirigy probléma áll fenn

Jelek, hogy szülés utáni pajzsmirigy probléma áll fenn

Szülés után a hatalmas hormonális változások miatt furcsa tüneteket tapasztalhatnak a kismamák. Olykor azonban előfordulhat, hogy postpartum thyreoditis okozza a kellemetlen panaszokat. Dr. Békési Gábor PHD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája azokat a jeleket ismereti, melyek fennállása esetén érdemes a hormonzavarra gyanakodni.

További részletek
Agyalapi mirigy- a hormonrendszer karmestere

Agyalapi mirigy- a hormonrendszer karmestere

Az agyalapi mirigy a legfontosabb belső elválasztású mirigyünk, mely bár igen apró méretű, mégis jelentős szerepet játszik a hormonális folyamatok működésében. Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa az agyalapi mirigy funkcióját és betegségeit ismerteti.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA