Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő!



Egy kérdéssel fordulnék Önhöz:

Fél évvel ezelőtt kaptam egy Mirtazapin nevű gyógyszert, melyre elég rosszul reagáltam ( ájulások,stb), így 1hónap szedés után elhagytam. Az elmúlt 5hónapban egyértelműen a gyógyszerhez kapcsolható tüneteim voltak és vannak, melyek nem akarnak elmúlni annak ellenére, hogy hónapok óta elhagytam a gyógyszert (személyiségváltozás, tompa hallás, orrdugulás, orrvérzés, szaglás-ízlelés elvesztése, pattogás fülben és orrban, köhögés, fájdalmas menstruáció, migrén, gyulladt érzés a fejben és arcon, ájulások, tudatzavar, gyors szívverés, súlyos tájékozódási,memória és koncentrációs zavarok, hőmérsékletet nem érzékelek, nem tudok ásítani, nem érzek soha jóllakottságérzést, érzéketlen bőr, stb).

Kérdésem, hogy mi okozhatja azt, hogy a tüneteim nem szűnnek, csak súlyosbodnak?

A gyógyszer előtt semmi hasonló problémám nem volt. Ön szerint érdemes lenne esetleg egy hisztamin vizsgálatot csinálni?



Nagyon köszönöm előre is válaszát!



Nikolett

Kedves Nikolett!



A Mitrazapin egy speciális gyógyszer, amit pszichiáter javasol és ír fel, egy általa felállított diagnózis esetén.

Amennyiben feltételezhető, hogy a gyógyszer okozza a panaszokat, feltétlenül a felíró orvoshoz kell fordulni, aki rendelkezik kellő tudással, tapasztalattal a gyógyszert illetően. Amennyiben indokolt, el tudja dönteni, milyen egyéb gyógyszerre cserélhető.

Így általánosságban, ismeretlenül ennél részletesebb tanácsot nem tudok adni.



Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit
Segítséget szeretnék kérni.

Olvastam a "Pajzsmirigy és a szembetegségek kapcsolata" cikket és a leírtak jelentős része "ismerősnek tűnt" számomra.

Nem gondoltam volna, hogy a pajzsmirigy probléma miatt lehetnek ilyen tüneteim.

A pajzsmirigyem december 18.-án teljesen eltávolították.(elvileg minden rendben)

Emiatt nem kellene a leírt tüneteket megélnem, de nem hogy jobb lenne egyre rosszabb. Szemvörösség, kettős látás, emelkedett szemfenék nyomás stb.

Számokkal dolgozom, a számítógépezés napi több mint tíz órát tesz ki.

Több szemcseppet felírtak már, de inkább csak még vörösebb lesz tőle.

Valaki megnézne, tudna segíteni ?

Köszönöm.

Kedves András!



Központunkban molnár Jeannette drnőt tudom javasolni. Kérem adja meg telefonos elérhetőségét a könnyebb egyeztetés és a részletek megebszélése végett.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktornő!



18 éves srác vagyok, két éve elég sok felesleges sikerült felszednem, amitől mára már sikerült megszabadulnom. A mellbimbóm viszont hegyes, és puha maradt. Semmiféle kemény "gumót" nem érzek a mellbimbóm alatt, körülötte. Tapintásra az izom felett, mint egy puha, zsíros szövet lenne. Nem érzékeny, nem fáj, hideg hatására a mellbimbóm teljesen természetes állapotú. Maga a mellem teljesen normális, nincs eldeformálódva, egyedül a mellbimbóim vannak megduzzadva. Talán még van rajtam 5-8 kiló felesleg,ennek megszabadulásával ettől a zsíros szövettől megtudnék szabadulni, vagy ez Gyneco, és csak a műtét segíthet?

Nagyon zavaró, a pólót sem merem levenni,és lassan jön a strandszezon.. Esetleg fényképet is tudnék küldeni róla.



Előre is köszönöm,

tisztelettel: Zsolt
Kedves Zsolt!



Keressen fel egy endokrinológus szakorvost, amennyiben már történt emlő UH és teljesen negatív volt.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Kedves Endokrinközpont!



A kérdésem a következő: 0p. glükóz - 5.0 (mmol/L), inzulin - 6.70 (uIU/ml)

120 p.glükóz - 4.8 (mmol/L), inzulin - 45.2 (uIU/ml) OGTT értékekkel kell-e orvoshoz fordulni?

Valamint mennyi a megengedett inzulinszint(60,120perc) terheléses cukorvizsgálat esetén?



Válaszát hálásan köszönöm!
>

>

> Kedves Vica !

>

> Az Ön által megadott vércukor és inzulin érétkek hátterében szénhidrátanyagcsere zavar nem igazolható. A 2. órás inzulin érték kissé magasabb mint várható, de ez önmagában nem jelez betegséget. Ahhoz, hogy életmódváltás, vagy gyógyszeres kezelés szükséges-e, további információkra lenne szükség. Kérem keresse fel ambulanciánkat egy személyes megbeszélésre.

> Üdvözlettel:

>

>

> Tänczer Tímea
Tisztelet Doktor úr!



Érdeklődni szeretnék!

THS értékem 0.004,igen alacsonynak látom a referencia tartományt nézve!

Mit jelent ez az érték?

Nem volt még ilyen problémám eddig!

Kb két hónapja küzdők a mióma tüneteivel,aminek az eredménye vérszegénység és vashiány 2,7.

A fizikai terhelést nehezen bírom.

Pulzus számon is magas 90,115 között mozog. Háziorvost a nőgyógyászt már végig jártam. Mi lehetne a következő lépés? Merre induljak el?



Köszönöm a válaszat. V
Kedves Veronika!



Magas pulzus számot, a fizikai terhelhetőség csökkenését okozhatja maga a vérszegénység is, illetve a tsh nem megfelelő értéke. Amennyiben teljesen ki van zárva a mióma jelentősége, keressen fel egy endokrinológust aki a megfelelő kezeléssel be tudja állítani a tsh értékét.Központunkban Koppány Viktória drnőt tudom javasolni.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Úr/ Nő !!

Pánik jellegű tüneteim vannak,egyre gyakrabban,de nem érzek semmi szorongást.

Hipoglikémia okozhat ilyen tüneteket,pl fogyás,szapora nehézlégzés,időnként enyhe szédülés?Laborban 6 volt a cukorértékem,terhelésre 4,5 volt a mért érték.A WMA érték emelkedettségét mi okozhatja?32-ig jó Nekem 67 az érték.Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Tamás!



A VMA a katekolaminok (szimpatikus idegrendszer ingerület átvivő anyaga) lebomlása során keletkezik, a vizeletben ürül. Ez az érték, amit ön leírt, semmire sem specifikus, de felvet kérdéseket.





A "pánik jellegű rohamokat" nagyon sok élettani történés okozhatja. Igen, az alacsony vércukor szint is, a tartós szorongás, az szimpatikus idegrendszer bármely okból történő fokozott aktivitása, a pajzsmirigy hormonok, vagy a noradrenali, illetve adrenalin fokozott termelődése, gyógyszerek és lehetne folytatni a sort. Ennél pontosabb választ csak részletes kivizsgálás, anamnézis felvétel, betegvizsgálat után lehet mondani.



Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!



Előzményeim: 23 éves nő vagyok és évek óta rendszertelen ciklussal küzdök, erre a nőgyógyászom Dianne35-el kezelt, majd nőgyógyászt váltottam és PCOS diagnózist kaptam (cisztáim nem voltak, nincs súlyfeleslegem). A Dianne abbahagyását követően 4 hónapig nem volt menzeszem. A legutóbbi ciklusom 3. napján történt vérvizsgálat eredményei a következők:



FSH - 4.98 (IU/l)

LH - 16.2 (IU/ml)

PRL - 418.3 (mIU/L)

oestradiol - 41.5 (pg/ml)

progesteron - 2.15 (nmol/L)

testosteron szabad - 2,5 (pg/ml), általános 1.70 (nmol/L)

DHEAS - 246 (ug/ml)

SHBG - 47.8 (nmol/L)

TSH - 4.14 (mIU/L)

FT4 - 11.18 (ng/L)

T3 - 6.66 (pmol/L)

cortizol - 411 (nmol/L)

OGTT:

0perc glükóz - 5.0 (mmol/L), inzulin - 6.70 (uIU/ml) HOMA IR:1,48



120 perc glükóz - 4.8 (mmol/L), inzulin - 45.2 (uIU/ml)

A kérdésem, hogy ezen leletek alapján fenn áll-e inzulinrezisztencia, amely esetleg gyógyszeres kezelést igényel?



Segítségét előre is hálásan köszönöm!

További kellemes napot és jó munkát!

Üdvözlettel: Éva
Kedves Éva!



Biztos diagnózist szakorvosunk csak abban az esetben tud Önnek adni, amennyiben látja a teljes labor leletet, a klinikai képet és manuális vizsgálatra van lehetősége.



Kérem amennyiben szeretné kiértékeltetni leletét, jelentkezzen be.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Már gyermekkorom óta (most 23 éves vagyok) nagyon pattanásos a bőröm. Akkoriban még a helyi kezelés elegendő volt. Viszont ahogy idősödtem ezek már nem használtak. Bőrgyógyászhoz fordultam aki pattanásos bőrre szánt antibiotikumot írt fel. Ez a kezelés ideje alatt szép hatást ért el, de ahogy véget ért a kúra, visszatért a kezdeti állapot. Többször meg lett ismételve ezzel, illetve más antibiotikumokkal de mindig visszatértek a pattanások. Majd kipróbálásra került egy - a bőrgyógyászok által a legjobb gyógyszernek ítélt - A vitaminsavas készítmény (Sotret). Az orvosom fél éves kúrát írt elő. Bíztatott, hogy már az első alkalom után teljesen meg fognak szűnni a tünetek. Ez a kúra most negyedik alkalommal ért véget (kb. másfél hónapja) de ismét jelentkeznek a pattanások. Többször próbálkoztam már az orvosoknál megkísérelni különböző vizsgálatok elvégzését (vérkép, hormon, ételallergia) de annyit mondtak, hogy ez nem köthető össze egyikkel sem.

Mégis úgy gondolom, hogy ezek a pattanások valamilyen belső problémát jeleznek, és nem szimplán a korosztályomra jellemző tünetek, amit majd kinövök.

Várom válaszát!

Hargas Péter
Kedves Péter!



Igen, okozhatja a panaszait ételallergia. Történt kivizsgálás liszt,- laktózallergia irányába esetleg?

Hormonális kivizsgálás, tesztoszteron, ösztradiol szintre?

Keressen fel egy endokrinológus, belgyógyász szakorvost.Központunkban Koppány Viktória drnőt tudom javasolni



Üdvözlettel: Nagy Anett
Tisztelt Doktornő!



Szeretném a segítségét kérni.

Nekem pajzsmirígy alulműködésem van.Szedek ra L-Thiroxint is.

Egyik nap 0.25mgot,a másik nap pedig 50mg-ot.

Februar 4.-én felrakattam a Miréna horminalis alapú spiralt.Ez progreszteront tartalmaz.

Sajnos az endokrinológus orvosom mar nem rendel a szakrendelőben ahova jarok és ezért szeretnék Öntől ez ügyben segítséget kérni.

A kérdésem az lenne h a prigeszteron esetleg befolyásolgatja e a pajzsmirígy működésemet?Legfőképpen rosszabb iranyba?Tehat alul működik.Lehet e a érték vagy , állapotromlas nalam?

Hízást okozhat e az együttes hormon hatas?

Nagyon köszönöm a segítségét!

Várom válaszát!

Üdvözlettel,

Pezrohanné Mihalecz Timea.
Kedves Tímea!

Az l-thyroxin és a Mirena használható együtt. Hízás előfordulhat a progeszteron hatása mellett, de odafigyelve az étkezésre ez megelőzhető. A pajzsmirigyet nem bántja.



Dr.Koppány Viktória
Tisztelt Dr,Nő/Úr! 5 éve derült ki, h pajzsmirigy alul működésem van.Euthyroxot szedek.Szoktam járni, ellenőrzésre, vérvételre 3 havonta.Utoljára 2 hete voltam, és megint magas lett a tsh-(6,200).Az a gon, h a héten kiderült, h állapotos vagyok.Jelenleg 5 hetes 6 napos. Jövőhéten fogok menni endokrinológiára.De szeretném tudni addig, h lehet e baja a picurnak.Eddig 1.5 szem 75-ös euthyroxot szedtem, most megemeltem magamnak 150 mikrogrammra.Ha meg is marad lehet e baja később, van e esélye ha most normalizálódik a tsh érték? köszönöm!
Kedves Anita!

Semmi baj, ne izguljon, jól tette az emelést! Nem lesz a picinek baja!



Dr.Koppány Viktória

Hírek

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?


További részletek
A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA