Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Azt szeretném megkérdezni,hogy mi az oka annak és mivel gyógyítható, hogy annak ellenére,hogy szervezetem inzulintermelése tökéletes, ezt vérvételb?l állapították meg,2002-ben,2009-ben és 2016 febr-ban is és mégis magas a cukrom.
További kérdésem,hogy a 23 évig szedett gyógyszer mikor megy ki a szervezetb?l 1-2 év?


Mivel elvileg 23 éve vagyok/voltam/ cukros, azt tapasztaltam,hogy minél több gyógyszert szedtem / már semmit nem szedek/ annál magasabb volt a cukrom.
Semmi szöv?dményem nem volt/szív.láb, szem, vese/ rendszeresen járok kontrollra.A cukrom sokszor volt 30 felett amióta nem szedek gyógyszer " csak" 12 és 15 között van. Szerencsére inzulinba soha nem egyeztem bele.

Válasz

Kedves Petrohai Sándorné!

Keressen fel egy diabetológus szakorvost, aki a megfelel? kezeléssel be tudja állítani a cukor értékét. Nagyon magas a 12-15 közötti érték.

Gyógyszerek fél év után teljesen kiürülnek a szervezetb?l.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktorn?/Úr!
Januárban pajzsmirigy alulm?ködést diagnosztizáltak nálam, (TSH 7,730), azóta letroxot szedek, napi 100 mg. Kezdetben csak 50-et szedtem. Honnan tudjam, elég-e nekem ez az adag, ugyanis nagyon kevés kalóriabevitel mellett továbbra is csak gyarapszik a súlyom. Ezt meg szeretném állítani, miel?tt túl kés?. Mellette vashiányos vérszegénységem is van, amire napi 2×1 Neo-Ferro-Folgamma tablettát szedek. Emelhetem-magamtól a Letroxot?

Válaszát el?re is köszönöm.

Üdvözlettel,
Siesta30

Válasz

Kedves Siesta!

Mindenképpen keressen fel egy endokrinológust aki a megfelel? laboreredmények mellett, illetve amennyiben szükséges UH lelet alapján be tudja állítani a gyógyszeradagolását, nem tartom célszer?nek, hogy emeljen csak úgy a Letrox adagján.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Kedves Doktorn?/Doktor úr!

37 éves n? vagyok, 167 cm magas, 53 kg. 14 éve PCO-val kezelnek, 2 évig IR-t is azonosítottak nálam. Diana 35-öt szedtem évekig, alkalmanként Androcurt is. 2015. decemberében hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta a menstruációm 45-50 napos ciklusú.
A legutóbbi vizsgálatom eredménye:
éhgyomri glukóz: 4.9 mmol/L
120 perces glukóz: 3,5 mmol/L
éhgyomri inzulin: 9,9 mIU/L
HOMA IR: 2,1
TSH: 2,11 mIU/L
17OH-Progeszteron: 1,3 ng/ml
Tesztoszteron: 1,1 nmol/L
Kortizol: 540,2 nmol/L
SHBG: 144,3 nmol/l
DHEA-S: 4,82 umol/l

A hasi UH nem tudta legutóbb megállapítani a PCO-t. A laboreredményeim alapján fennállhat továbbra is PCO, illetve inzulinrezisztencia?

El?re is köszönöm szépen a válaszát!

Renáta

Válasz

Kedves Renáta!

A PCO és inzulin rezisztencia pontos diagnózishoz hiányosak a laboratóriumi eredmények.
Gondolom, 75 gr glükózzal végezték az OGTT-t, ennek során határozták meg az éhomi és 120.perces vércukor értéket. Szükség lenne a 120.perces inzulin értékére is, valamint FSH és LH értékekre is.

Tisztelettel,
Dr.Polyák Annamária

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Voltam vérvételen s a tsh 4.8 lett , a t4 a minimumon..6os koleszterinnel. Alulmukodes, ahogy gondoltam. Rettenetes faradt vagyok egesz nap. El is alszok du. sokszor. Ezért türelmetlen is vagyok. Nem beszélve a 30kg sulyfeleslegrol ami 2-3 ev alatt jött fel. Nem igen megy le:/ sokat fáj a fejem és a torkom. Háziorvos nem írt gyógyszert mert normalisnak tartja. De.nem birom igy tovabb. Dolgozni alig birok.

Kérem segítsen

Köszönöm

Válasz

Kedves Anikó!

Központunkban panaszai alapján Koppány Viktória vagy Polyák Annamária drnőt tudom javasolni. Inzulin rezisztenciával, PCO-szindrómával, meddőséggel és endokrinológiával foglalkoznak mindketten.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Letroxot szedek már több, mint 4 éve. Reggel veszem be, utána 1 órát még várok a reggelivel, akkor viszont gyakran iszom grapefruitlét.

Olvastam, hogy a grapefruit nem ajánlatos bizonyos gyógyszerekkel együtt. Azt szeretnék megtudni, hogy a Letrox esetén van-e ilyen összeférhetetlenség. Okozhatok-e bajt ezzel? Panaszom egyébként nincs.

Köszönöm a segítséget.
Mona

Válasz

Ha jó a TSH, akkor igya nyugodtan a grapefruitlevet- 20 perccel azutàn, hogy vízzel bevette a Letroxot.

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Kedves Doktor Nő-Doktor Úr! 2010-ben pajzsmirigy túlműködésem jelentkezett, emiatt 1évig gyógyszeres kezelés alatt álltam, majd két év pihi után ismét jelentkezett a túlműködés és 1.5 évig ismét gyógyszert kellett szednem rá. Jelenleg csak Huma-pronolt szedek napi 2*fél tablettát. A kérdésem az volna, hogy családalapítás előtt állunk és milyen terhesvitamint szedhetek- ajánlana? Amelyeknek az összetételét megnéztem szinte mindegyikben van jód. Ez probléma? Félek, hogy pont a terhességem alatt fog kiújulni a betegségem. Köszönöm a segítségüket.

Válasz

Kedves Timi!

Inofolic vagy Inofem terméket szoktak javasolni a szakorvosaink.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Címzett!
2 éve kezdődött rendszertelen ciklussal a problémàm. Volt orvos aki nem is foglalkozott vele vagy fogamzàsgàtlót írt fel. Egy éve talàltam egy nőgyógyàszt aki kért cukorterhelést és hormonvizsgàlatot. Már az akkori eredmények se voltak jók. Eltelt egy év és újra megcsinàltattam cukorterhelést.
Vércukor 0.perc 5,0 mmol/L
Vércukor 120. perc 6,5 mmol/L

Inzulin 0.perc 21,3 mU/L
Inzulin 120. perc 129,3 mU/L

21.napon hormonvizsgàlat eredményei
TSH 4.16 mikroIU/ml
LH 27,3 mikroIU/ml
FSH 9.4 mikroIU/ml
Prolaktin 20.8 ng/mL
Progeszteron 2.14 ng/mL
Tesztoszteron 63.0 ng/dL
Ösztradiol 135.81 pg/mL
DHEA-s 313.0 mikrog/dL
Kortizol 12,09 mikrog/dL

Tovàbbà 3. napon is hormonvizsgàlatot meg kell ismételni.
Sajnos 21.napon kimaradt T3 és T4 az is be lesz pótolva.
Tovàbbà:
D vitamin
ACTH
aTPO
ASAT GOT
ALAT
SGPT
CRP
GGT
ALP
CREA
CRE
KARBAMID
NA
K
FE
ÖSSZFEHÉRJE
ALBUMIN
TRIGLICERIDEK
HDL
LDL
TRAK
ATG
PTH
RENIN
KALCITONIN

Illetve egy hüvelyi ultrahang vizsgàlat.

Ön milyen vizsgàlatokat javasol, hogy végre megfelelő kezelést kapjam.

Vàrom segítő vàlaszàt!

Válasz

Kedves Cintia!

Ezek a laborértékek megfelelőek, kérem amennyiben megvan minden labor és ultrahang eredménye, jelentkezzen be kezelőorvosához,vagy keressen fel egy endokrinológust, aki ki tudja értékelni a labor értékeket és látja mellé a klinikai képet is egyben.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Endokrin kezelés alatt állok, Euthyrox 75-öt és inzulinra Meforal 1000-ből felet szedek. A háziorvosom egy előadáson azt hallotta, hogy a Meforalt terhesség alatt nem kell szedni, a szakorvosom szerint igen. Már volt két vetélésem, így meglehetősen tanácstalan vagyok a kérdésben.

Jelenleg 11 hetes terhes vagyok. Ön szerint a Meforalt valóban nem kell szedni?

Válaszát előre is köszönöm!
Ildikó

Válasz

A 12. hét után már nem kell, de a diétát utána is tartani kell!

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Tisztelt Németh-Almási Attila!


Édesanyám Fodróczy Gézáné 2016 március 3 napján , közel 2 hete volt Önnél, ahol a bal térdébe fájdalomcsillapítót,és hyalurinsavat kapott injekcioban.. A kezelést követően mintegy 2 napig fájdalommentes volt a térde, azt követően azonban jelentős, -néha szinte elviselhetetlen,- fájdalom állandósult. A Doktor Úr 2x1 Apranaxot javasolt, melyet 2016.március 11 óta szedi. A fájdalom mitsem enyhült, sőt a visszerek is beduzzadtak, begyulladtak, fájdalmassá váltak. Az ügyeletes orvos tanácsára a térdét jegeli, illetve vízesruhával borogatja, az apranax adagot, pedig 2016. márc. 14 óta már 2X550mg adagban szedi. E pillanatban a visszerek nem fájdalmasak, a bal térde fáj, legfőképpen a bal elülső belső térdszakaszon, de a fájdalom még mindig jelentős. A lábát hajlítani nem tudja. Ágyban fekvő beteggé vált, a mosdóba is csak járókeret segítségével tud kimenni úgy, hogy az érintett lábát nem terheli, esetleg lábujjhegyen ereszkedik rá. Kérem tájékoztasson arról, hogy a fájdalom enyhítésére, a járóképesség visszaszerzésére milyen további kezelés,gyógyszerezés szükséges. Elérhetőségem +36 20/379-3315. elektronikus elérhetőségem 7.30-16.00 között fodroczym@sopron.birosag,hu 16.00 után fodroczy68@gmail.com.


Sopron 2016. március 16.


Tisztelettel és válaszát várva: Dr Fodróczy Marianna

Válasz

Kedves Marianna!

Továbbítottam Főorvos asszisztensének a kérdését. Ahogy idejük engedi válaszolnak.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Szép napot kívánok!
Sajnos baj van a pajzsmirigyemmel.Jártam orvosnál és szeretném megkérdezni,hogy a Thyreoideaperoxidáz elleni antitest*>1300.0 értékem mennyivel tér el a normál értéktől.
December óta szedem az Euthyrox nevű gyógyszert.Most 2 szemet szedek naponta.
Válaszát előre is köszönöm!
Tóth Józsefné

Válasz

Kedves Tóth Józsefné!

Mindegyik laboratórium más referencia értékkel dolgozik, így az illetékes központ tudna felvilágosítást adni Önnek az értékről vagy keresse fel kezelő orvosát, aki a klinikai kép, ultrahang kép illetve labor értéke alapján biztos véleményt tud adni.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában


további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!