Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Évek óta szedek naponta 50 mg L-Thyroxint pajzsmirigy alulműködésre. Most váltottam ki az első fogamzásgátlómat, Rezia 3 mg/0,02 mg. Az a kérdésem lenne, hogy a kettő befolyásolja egymást esetleg? Jelenleg a biztonság kedvéért csak a fogamzásgátlót szedem.
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Bernadett!

Nyugodtan szedje az 50 ugr L-Thyroxin mellett a fogamzásgátló gyógyszert is. Nem okoz problémát a kettő együttes szedése.

Üdvözlettel,
Polyák Annamária Dr.

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

Véleményét szeretném kikérni arról, hogy milyen fogamzásgátlást ajánlana számomra. 36 éves, 3 gyermekes(több gyermeket egyelőre nem tervezünk) normál testalkatú nő vagyok, szeretném a hormonokat elkerülni, de biztonságos megoldást keresek. Állandó partnerem van.Eddig Cerazette-t szedtem (még mindig), de a pár hónapja már nem szoptatok.
Annyit elmondanék még, hogy pco-t diagnosztizáltak nálam, gyógyszert már nem szedek rá a 3. terhesség óta, próbálom a diétát tartani, de erős szőrösödéssel és enyhébb pattanásossággal is küzdök. Édesapám és neki lánytestvére is melldaganatban mentek el.
Ezek függvényében kérdezném, hogy alkalmas-e számomra a hormonmentes spirál. Illetve milyen mást ajánl, ha a spirált mégsem.

Köszönöm a választ, O. Szilvia

Válasz

Kedves Szilvia!

A hormonmentes spirál alkalmas Önnél a fogamzásgátlásra.
Tekintettel arra, hogy vannak a PCO-ra utaló tünetei, pár hónap múlva javasolnák azért egy hormonstatus felmérést.

Üdvözlettel,
Polyák Annamária Dr.

Kérdés

Kisgyermek korom óta izzadnak a végtagjaim,nyáron fokozottan .Sajnos örökölte a fiam és alányom is. Már mindenféle vizsgálatokat végeztek, sajnos eredménytelenül. Lehet,hogy nincs gyógymód?

Válasz

Tisztelt Székely Ferencné!
Endokrinológiai kivizsgálás történt?

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktörnö/doktorúr! 2009 óta szedek l tiroxint, 50ugr keztem majd 100-zal folytatam, jelenleg 125-re emelték az adagot mert az értékém ths:4.8148,ft4:8.68, az a baj hogy ha emelik akkor lemegy az érték ths :0.1-re,ft4:19.45-re,ilyenkor csönkentik az adagot 75-100-ra,de akkor meg ths :4felett van az ft4:19felett van Ezt csináljuk évek óta, a kilok meg csak jönnek fel jelenleg 86kg vagyok és nagyon fáradékony, el vagyok keseredve hogy nem tudok le fogyni és mindig más adagot kell szedni, Az lenne a kérdésem hogy be lehet e álitani hogy normálisan müködjön??? Az ultrahang eredményem :bal lebeny 16:12:38mm,jobban lebeny 16:13:41mm,a mirigy állomány a szokotnál echosszegényebb szerkezetü vascularisatioja fokozott, Válaszát elöre is köszönöm!

Válasz

Tisztelt Nagy Lászlóné!

Köszönjük kérdéseit. Interneten keresztül véleményt alkotni általánosságban tudnak szakorvosaink! Az Ön esetében már konkrét kérdések merülnek fel, amelyeket személyes konzultació alkalmával az eddigi előzmenyei áttekintésével tud mondani, figyelembe véve az állapotát, betegségeit, gyógyszereit, életvitelét.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!

10 hetes várandós kismama vagyok, és a TSH értékem 0,14., ami a lelet adatai szerint kívül esik a referenciatartományon. A T4 szabad frakció értéke 19,52, a T3 szabad frakció értéke pedig 5,8, ami a referenciatartományon belül volt. A kérdésem az lenne, hogy a TSH érték eltérése okozhat-e a babánknál magzati károsodást, illetve fel kellene-e keresnem endokrinológust? Korábban soha sem volt pajzsmirigy problémám a korábbi várandósságaim alatt sem (a jelenlegi a 3. terheségem), így nem tudom mennyire kellene aggódnom a leletem miatt, és mi volna a teendőm.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Ildikó

Válasz

Tisztelt Ildikó!

Javaslom, hogy keressen fel endokrinológust,aki a megfelelő kezeléssel beállíthatja a tsh értékét.
Jelenleg mai nap folyamán van egy lemondásunk Polyák Annamária drnő rendelésére,aki megtudná nézni a leleteit.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Kedves Doktornő!

Clostilbegyt tablettát szedek immár 2.hónapja. 19.napi progeszteron szintem 74.35 , mai 21. napon 44.1 . Azt szeretném kérdezni, hogy eszerint nem jött létre terhesség, ugye?...köszönöm szépen válaszát! Beáta

Válasz

Tisztelt Beáta!

Kérem keressen fel egy nőgyógyász szakorvost, aki pontos választ tud adni esetleg egy ultrahang vizsgálattal együtt.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktornő!
Vércukor terheléses vizsgálatom eredményei a következők.
Éhgy:5,5
60perces:6,8
120perces:3,4
Inzulinom:8,7
60perces:185
120perces:28,9
Homa index:2,13
Szeretném megkérdezni,hogy az eredményeim alapján lehet e beszélni inzulinrezisztenciáról?Amennyiben igen,hozzájárulhat a sikertelen teherbeeséshez.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:D.Henriett


Válasz

Tisztelt Duleba Henriett!

A Homa index 2 alatti értéknél normális, így előfordhulhat hogy a sikertelen teherbeesés oka a fenn álló inzulin rezisztencia.

Kérdés

T. Doktor nő/ Doktor úr!
26éves nő vagyok, és abban szeretnék tanácsot kérni Öntől, hogy házilag elvégzett teszt alapján kiderült, hogy a szervezetemben elszaporodott a candida gomba. Arra gyanakszom, hogy a vissza-visszatérő nőgyógyaszati problémám, illetve a gyomrommal/beleimmel kapcsolatos gondjaim is ebből eredhetnek. 3hónapja sorra jönnek ki rajtam gennyedző/ nedvedző mély nagy sebek, amellyek nagyon nehezen gyógyulnak, és kezdetben csak 3 volt a 2 mellemen, de mostanra megszaporodtak, főleg melltájékon, de volt hatamon, hasamon, végtagjaimon is kb 3-4. Elképzelhető, hogy az új tüneteimet is ez okozhatja? A napokban megyek bőr-, ill. nőgyógyászatra. Elkezdtem multivitamint szedni a legyengült immunrendszerem megerősítésére, és aktív szenet is elkezdtem a mai naptól, hátha javít az állapotomon.
Elsősorban azt szeretném tudni, hogyan állíthatnám vissza az elburjánzott gombát, milyen módszer/módszerek léteznek erre, kb mennyi idő alatt áll ez helyre?
Milyen orvoshoz tudnék ezzel fordulni a fent említetteken kívül.
Tisztelettel Dj/26.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Panaszai hátterében állhat endokrinológiai probléma is, de előfordulhat hogy egy dietetikus a megfelelő étrend betartásával is tudna segíteni.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!
12 éves fiúgyermekem terheléses vércukor és inzulinértékei a következők: cukor 0' : 5,0 60' : 5,8 120' : 5,9 inzulin 0' 5,4 60' : 45,6 120' : 50,4
Szeretném megtudni, hogy ezekkel az eredménnyekkel van-e teendő ( engem aggaszt, hogy a 120 perces értékek tovább emelkednek) köszönöm válaszát, üdvözlettel Irén

Válasz

Tisztelt Irén!

Központunkban Tar Attila Főorvos Úr foglalkozik gyermek endokrinológiával, kérem keresse fel, amennyiben van rá lehetősége.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Dr Úr! 1,64 a TSH alacsony, vagy jó? 50mg-os letroxot szedek kb-2éve.Karbamid 9,7 , Kreatinin 107, Húgysav 481 Triglicerid 6,35 Összkoleszterin 6,7 LDL koleszterin 4,01. Mi a helyes terápia, ? Hálás köszönet a válaszért. Üdvözlettel: Anna

Válasz

Tisztelt Schreiner Anna!

Köszönjük kérdését. Interneten keresztül véleményt alkotni általánosságban tudnak szakorvosaink! Az Ön esetében már konkrét kérdés merül fel, amelyeket személyes konzultació alkalmával az eddigi előzmenyei áttekintésével tud mondani, figyelembe véve az állapotát, betegségeit, gyógyszereit, életvitelét.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában


további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!