Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

tisztelt dr ur amiota elmult a mestruáciom fokozatossan jötek a tünetek idegesség remegés gyomor fájás hányinger állando felfokozott idegesség elötte is voltak roszulléteim de pánik betegnek kezeltek és nyugtatot rivotrill és anti depreszánsok de mindig volt valami betegségem gyomrombol az egész bal ol dalam a fogaim is erős izom görcs szerű fájdalo m ami 10 percig tartott utánna le izzadtam és teljessen ki merültem azután jöttek a fenti tünetek most már ugy érzem nem birom tovább amikor a resz ketés gyomor fájdalom hányinger magas vérnyomás már teljessen le gyengitett be utaltak apszihiátriára korházba 4honapot voltam bent de nem használt semmi utánna litiumot adtak attol erős düh rohamok jötekk a hányinger attol sem szünt telessen el vékonyodott a hajam és most is hullik már elötte is kopaszodtam a fejem tetején meg oldalt de most már nagyon kevés hajam van abba hagytam aliti umot most másik gyogyszert irtak fel de nem használ semmit a hányinger eős izgalmi állapot gyomor fájás most is meg maradt nagyon rosszul vagyok egész nap most is hogy irok azért irok ilyen csunyán memoria zavar sürü vizelés mellék vesémet soha nem vizsgálták mi a véleménye mert anyagilag nem állunk valami jol ezért nemszeretnék felesleges vizsgálatokat de nagyon rosszul vagyok mindennap kérem segitsen tisztelettel bodnár Imréné
Tisztelt Bodor Imréné!

Keressen fel egy endokrinológus szakorvost, tünetei alapján lehet pajzsmirigy vagy vese eredetű is a panasza.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Egy és fél éve vastagbél mütétem volt uto kezelésként 5 kemoterápiát kaptam eredeti tusulyomból /67 kg/ lefogytam 53 kg-ra test magasságo 150 cm. Egy kissé vérszegény is lettem nincs étvágyam olyan mint azelött gyengének érzem magam szeretnék meghizni 3-4kg-ot ezzel ugy érzem hogy az eröm is visszatérne.Mit tegyek hogy jó étvágyam legyen kérek tanácso amit elöre is köszönök Ország Ferencné.
Tisztelt Ország Ferencné!

Dietetikus tanácsadóink személyes konzultáció keretében tudnak segíteni, akár személyre szabott diétával speciális étrend tervezéssel.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Érdeklödni szeretnék , hogy a 14 lányomnak pajzsmirigy alulmüködése, és gyulladása van,Hormon tablettát még nem szedünk,az lenne a kérdésem ,van e valamilyen természetes gyögymód amit tudnának javasolni? Köszönettel: Szabóné

Tisztelt Szabó Jánosné!



Pajzsmirigy gyulladására szelén szedését javasolják többnyire, de célszerű egy endokrinológus szakorvost felkeresni és egy személyes konzultáció, manuális vizsgálat esetleg szükséges labor vizsgálatok után átbeszélni milyen lehetőségek vannak.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Cím!

Azzal a kéréssel fodulok Önökhöz, hogy 55 éves elmúlta, 2005-ben méh eltávolításom volt. 2008 óta szedem az L-thyroxint 50mg, mert alulműködés áll fenn. Azóta rendben van minde, de kb 1 éve felemelték 75mg-ra, mert a norm tartományon felül lett aTSH érték. Most viszont, lemet 1,6-ra, és eddig 2,8 volt. Remegést éreztem. Levettem a 25mg-ot. Jó így. Kérem válaszát. Tisztelettel:

Szucsányi Marianna
Tisztelt Szucsányi Marianna!



Sajnos ez így kevés információ szakorvosunknak, így biztos szakvéleményt nem tud mondani személyes konzultáció nélkül.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Szakorvos!

62 éves nő vagyok, elég hosszú ideje van garat gyulladásom, labor eredményeim jók, nincs semmiféle gyulladásom, a kenetem negatív. Az orvosom diagnózisa nem toxikus többgöbös golyva. A TSH 1,14mIU/L. Ft4-FT3 vizsgálat nem javasolt.Az lenne a kérdésem lehet rosszindulatú pajzsmirigy daganatom?

Válaszát köszönöm!
Kedves Betegünk!



A pajzsmirigy göbösség nagyon gyakori elváltozás, ami az esetek döntő részében jóindulatú. Biztos diagnózist csak a tűszúrásos mintavétel mikroszkópos vizsgálata alapján lehet felállítani. Keressen fel egy endokrinológust, és konzultáljon vele a kérdésről !



Üdvözlettel: Békési Dr.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Szülésem óta(2013) 125 mg Letroxot kell szednem. Mostanában száraz köhögést tapasztalok, néha légszomjam is van. Olvastam egy cikket arról, hogy a Letrox megnöveli a tüdőrák kialakulásának esélyeit. A kérdésem az lenne, hogy ez valóban igaz-e, illetve, ha igen van-e olyan gyógyszer forgalomban Magyarországon, ami nem t4, hanem t3 hormont tartalmaz? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: M-N. Nikoletta
Kedves Betegünk!



Félelme alaptalan, nyugodtan szedheti a Letroxot. Ettől függetlenül panaszai miatt kivizsgálás szükséges, ami magában foglalja a mellkas rtg végzését is. Keresse fel háziorvosát!



Üdvözlettel és jobbulást kívánva: Békési Dr.





Tisztelt Doktornő!



Egy eléggé összetett problémával kapcsolatban kérem a segítségét:

Németországban élünk, 2 gyönyörű kislányunk van, és szeretnénk egy harmadik babát is.

Tavaly novemberben volt sajnos egy vetélésem, a terhesség 7. hetében, aminek műtét lett a vége. Utána különböző tünetek jelentkeztek: szívritmus zavar, gyomor panaszok, szédülés. Ennek az lett a vége, hogy január végén kivették az epehólyagomat, mivel más problémát nem találtak, és nagyon rosszul voltam. A műtét után depressziós lettem, ami tőlem teljesen idegen dolog volt eddig. Pánikrohamaim voltak, és képtelen voltam bármit csinálni, ezen kívül nyelési nehézségeim voltak, úgy éreztem, hogy valami van a torkomon. Kaptam antidepresszánst, és elkezdtem egy pszichológussal konzultálni. Az ő tanácsára a nyelési nehézséget nem hagytam annyiban, mindig mondtam a házi orvosomnak, amikor mentem hozzá vizsgálatra. Márciusban végül megnézte ultrahanggal a pajzsmirigyemet, ahol talált egy 1 cm-es gyulladt területet. Mivel a hormonszintem rendben volt, azt mondta, hogy nincs gond, fél évente ellenőrizni kell, hogy nem történik-e változás.

Szerencsére az antidepresszánsok szedését sikerült júniusban abbahagyni, de mivel továbbra is megmaradt a szívritmus zavar, és fegyelmeznem kell magam, hogy ne törjön ki rajtam néha a pánik, (szerencsére a pszichológustól tanult technikák ebben segítenek), júliusban, mikor Magyarországon voltunk elmentem egy pajzsmirigy ultrahangra, ahol azt mondták, hogy valószínűleg Hashimoto betegségem van, de szükség van egy részletes pajzsmirigy vérképre is. Ezt meg is csinaltattam, az eredményeim az alábbiak lettek: TSH: 0,985; FT4: 10,22; FT3: 4,54; TSH receptor elleni antitest: 0,4; Thyreoglobulin: 0,47; Anti Thyreoglobulin: 149,2; Anti TPO: 0,4; rT3: 0,17. Sajnos mire megjöttek az eredmények, vissza kellett jönnöm Németországba, mert kezdődik az iskola, így nem volt időm felkeresni egy endokrinológus szakembert. Viszont szeretném tudni, hogy ezek az eredmények okozhatják-e a panaszaimat, illetve milyen hatással lennének egy újabb gyermekvállalásra?

Szükséges lenne-e gyógyszeres kezelés?





Válaszát köszönöm,



Viktória
Tisztelt Viktória!

Szükséges lenne felkeresni endokrinológus szakorvost mindenképpen, mielőtt újabb babát terveznének,hogy a megfelelő szintre állítsa a hormonokat. Panaszai fennálló pajzsmirigy gyulladásra utalhatnak.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Kedves Doktor Úr!



29 éves nő vagyok, van egy 9 éves kisfiam. kb. 1 éve, vagy már kicsivel több is mint 1 éve a citológia eredményem p3, ezelőtt mindig p2 volt. A nőgyógyászom nagyon kicsi, és szerinte már-már elenyésző méhszájsebet állapított meg. Mondta, hogy a hüvely flóráját kell rendbe tenni. Először Vitagyn C hüvelykrémet kaptam. Később kaptam rá Klion D hüvelykúpot is már. Attól sem lett jó. Tünetem nincs, nem fáj semmim. Szokott lenni folyásom, sárgás-fehér, nem kellemetlen szagú, és nincs viszketés csípés vagy bármi más...! Nem értem mitől lehet ez? Csinált HPV tesztet az orvos, és negatív lett minden eredményem. Viszont babát szeretnénk még az éven. A tanácsát szeretnék kérni! Köszönöm.
Tisztelt Nikolett!



Először szükséges kezelni a méhszájsebet, ami okozhat gyulladást és ezért p3-as a cit. lelete.Célszerű fél évente kontrollálni míg nem kap P2-es eredményt.
Tisztelt Doktor Nő/Úr!



Szeretném megkérdezni, hogy van-e IR-em az eredményem alapján?

Glükóz: 0':4,6; 60':5,7; 120':2,7; Inzulin: 0':2,5; 60':210,9; 120':15,5; A D vitaminom: 48,6. A pajzsmirigy hormonjaim a ref. ért. alatt vannak. Egyébként az alkatom: 44 kg és 161 cm vagyok (35 éves). A Homa indexem 0,5 és azt olvastam hogy 2,5 fölött számít IR-nek. Ezért nem tudom magamat "hova tenni", mert a közérzetem sokszor nem jó, elég érzékeny vagyok a vércukor ingadozásaimra, állandóan kívánom az édességet stb. Mit tanácsol?



Válaszát előre is köszönöm szépen!



Üdvözlettel: V. Anikó
Tisztelt Vajda Anikó!



Lelet kiértékelést szakorvosaink csak személyes konzultáció során vállalnak. Kérem amennyiben szeretné kiértékeltetni jelentkezzen be központunkba.

üdvözlettel:Nagy Anett
Üdvözlöm!

Pajzsmirigy alulműködéssel kapcsolatos vizsgálatora szeretnék árajánlatot kérni.

Üdvözlettel:

Kiss Klaudia
Tisztelt Kiss Klaudia!



Árainkról a honlapunkon tud tájékozódni vagy az info@endokrinkozpont.hu emailcímen.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet


További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA