Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jo estét kívánok Doktor Úr /Doktor nő. Ma kaptam ezeket az eredményeket érdeklődni szeretnèk ez mar IR ? Tüneteim: magas triglicerid 8.9 koleszterin 8mmol/l . Hajhullás hasam nem fogy semmit hiába dietazol. Rendszertelen menstruacio egy évben 6szor jon meg. Pcos vagyok. Apukám cukor beteg :( . Vércukor : 4.56 mmol/L

Vércukor 30 ;6.80 mmol/L

Vércukor 60: 7.99 mmol/L

Vércukor 90perc; 5.76 mmol/L

Vércukor 120: 5.57 mmol/L

Inzulin 0:14.20 mIU/l

Inzulin 30: 67.50 mIU/l

Inzulin 60: 87.00 mIU/l

Inzulin 90; 68.60 mIU/l

Inzulin 120; 65.10 mIU/l

Homa2 index : 1,80 %



Hormon vizsgálat is volt menstruaciom előtt 1hettel

Luteinizálo ;3.68 IU/l

Fsh:2,53 IU/l

Progeszteron: 21.800 nmol/L

Osztradiol;481.0 pmol/L

Totál tesztroszteron :0.926 nmol/l

Prolactin:184.00 mIU/l

Köszönöm szepen
Kedves Adél!

Igen, IR. Cukorbetegség nincs.

Kezelném metforminnal. Segítene a panaszokon és a pcos-n is!
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!



Segítséget szeretnék kérni ...2016 nyaran felborult a menstruaciom , nogyogyasznal is voltam o mindent rendben talalt , de a vereredmenyem magas prolaktin szintet mutatott 1087 (127-637),, a TSH 3,64 (0.27-4,2) endokrinologusnal is voltam o tovabbi vizsgalatot kert,akkor a laboreredmenyeim szinten magas prolaktin szintet mutatott:

Prolaktin szint 48,70 (1,9 -25,00)

TSH 2,761 (0,400-5,000 ) , Dostinex nevu tabletat irt heti ketszer kell egy egy negyedet vennem .... megismeteltem a laborvizsgalatot,

a Prolactin szintem 10,84 (127-637) ,

TSH pedig 4,47 (0,27-4,2) .

Az lenne a kerdesem hogy mi okozhatta nagyobb a TSH szintet , es ezt a nagyobbodast szukseges e gyogyszerrel kezelni ?A nagyon alacsony Prolaktin szint nem okozhat problemat ? A Prolaktin szintre kapott gyogyszert mennyi ido elteltevel lehet csokkenteni , vagy akar abba hagyni ?( megjegyeznem hogy mar 5 honapja szedem es lassan mar babat szeretnenk a ferjemmel)

Valaszat elore is koszonom . 30 eves no

Kedves Emília!

Azt javasolom, hogy pontosabban állítsák be a prolaktin szintet, túl alacsony se legyen.

A tSH ingadozása egyelőre nem kezelendő, mert voltak korábban jó eredények, de kell kontrollálni.
Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!



Egy számonra igen komoly problémával fordulok Önhöz. 2011 elején pajmirigy alulműködést diagnosztizáltak nála, erre azóta is gyógyszert szedek amivel sikerűl is rendben tartani a hormonszintem. 2014 januárjában műtöttek edometriózissal, ezután nem kaptam további gyógyszeres kezelést mivel kisbabát szeretnén ( jelenleg 32 éves vagyok) végülis 2015 decemberében estem teherbe, sajnos úgy 8 hetesen megszakadt a terhességem és kiderült van egy újabb endometriózisom, ezzel 2016 júliusában megműtöttek majd ismételten probálkozhattunk a babával. 2016 oktoberében estem ismét teherbe. Sajnos ez a terhességem is megszakadt 8 hetesen. Minkét esetben jól beágyazódott, de a magzat nem fejlődött. Most télen inzulin rezisztenciát is megállapítottak nálam.

A kérdésem vagy inkább kérésem az lenne, hogy Önök tudnának e segíteni nekem? Kihez fordúljak, mivel jelenleg eléggé elveszettnek érzem magam a szakorvosok között. Tartok az endometriózisom kiújúlásától és babával se merünk próbálkozni a két vetélés után.



Válaszát előrre is köszönönöm!





Tisztelettel: Hoffmann Judit

Tisztelt Hoffman Judit!



Központunkban tudom javasolni Koppány Viktória vagy Lőrincz Ildikó drnőt, illetve Balázs Csaba professzor urat. Professzor úr az endokrinológián kívül immunológiával is foglalkozik.

A fenti számon tud jelentkezni, amennyiben szeretne szakorvossal konzultálni.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Ur/No,

2016 szeptemberbe nagyon kezdett hullani a hajam. Elmentem nogyogyaszhoz, PCO-val diagnosztizaltak. Felirtak metformin,normoxil es cipromix tabletat. Voltam endokrinologusnal, mert nem akart a hajhullas megszunni. Kiderult, hogy pajzsmirigy alulmukodesem van. Kaptam ra Letroxot. Voltam hajgyogyasznal is, hogy szerezzem vissza a hajam, o azt mondta probaljam meg termeszetes uton csinalni, ne hormonbombaval,mint a cypromix, sporttal, dietaval. Neki is fogtam dietazni, sportolni, de meg a mai napig is hull a hajam, lassan elol nincs hajam. Most meg nem tudom mi tevo legyek. A pajzsmirigyel van-e a baj vagy a ferfihormonnal? Vagy mindkettovel. A cypromixet kellene-e szedjem? Vagy esetleg tud ajanlani valami hormon potlo gyogyszert ami nem olyan veszelyes mint a cypromix. Valaszat elore is koszonom.

33 eves no.
Kedves Mónika!

Azt gondolom, hogy ha a hajhullás kivizsgálása során igazolódott a magas férfihormonszint, akkor bizony a Cypromix szedése is javasolt!
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

48 éves nő vagyok. Már 5 éve szedem az Euthyrox nevű gyógyszert, miután Hashimoto thyreoiditis-t diagnosztizáltak nálam. A TSH és ATPO értékeim magasak voltak, TSH-16, ATPO-660. A gyógyszeradagomat időnként emelik és mostmár a 75mg és 100 mg-ot felváltva kell innom. Pontosan betartom az endrokrinologusom utasitásait és rendszeresen járok ellenőrzésre is, ám a TSH érték most sem igazán jó, 9,4-et mutat. Hogy a baj még nagyobb legyen, több mint valószinű hogy a hormongyógyszerre allergiás lettem, ami bőrkiütések formájában mutatkozik meg. Végigpróbáltam mindhárom hormongyógyszert, Euthyrox, Letrox, Tivoral, de sajnos bőrkiütések jelennek meg mindegyiktől. Az orvosom azt javasolta hogy menjek el egy allergologus-immunologus szakorvoshoz, amit meg is tettem. A doktornő allergia tesztet végzett el nálam és közölte velem hogy a hormontabletta válthatja ki nálam a kiütéseket vagy maga a pajzsmirigy betegség és allergia gyógyszert irt fel Xyzal-t és mondta hogy szedjem ezt is a hormontablettával párhuzamosan. A baj megint ott van hogy ezt a gyógyszert sem tudom inni, mert annyira rosszul érzem magam tőle (még fél adagtól is) álmosság, levertség, lehangoltság vesz erőt rajtam, igy abba kellett hagynom a gyógyszer szedését, bár igaz hogy a bőrallergiám amig szedtem eltűnt.

Kérem szépen Önöket, mit tudnának nekem tanácsolni, hová forduljak hogy a problémám megoldódjon?

Válaszukat előre is köszönöm...

Kedves Diána!



Olyan endokrinológus szakorvosra lenne szüksége, aki immunológus is egyben. Központunkban Balázs Csaba Professzor Úrat tudom javasolni.

Üdvözlettel:Nagy Anett
pajzsmirigy izotópos vizsgálat eredménye:nagy multiplex göbös strúma,egy nagy hideg göbbel a jobb lebenyben,és több apró hideg göb a bal lebenyben.



Kérem szíves véleményüket,köszönettel: Liptay ÉVA
Kedves Éva!



Pontos szakvéleményt orvosaink csak személyes konzultáció során tudnak Önnek mondani. Kérem jelentkezzen be szakorvoshoz.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!



Segítséget szeretnék kérni laboreredmény kiértékeléshez, pajzsmirigy értékkel kapcsolatban, teherbe szeretnék esni mihamarabb.



2016 áprilisi értékeim:

TSH 1,880 mIU/L 0,400 - 4,500

FT4 16,42 pmol/L 11,50 - 22,70

FT3 5,31 pmol/L 3,50 - 6,50

Anti-TPO <10,0 IU/mL 0,0 - 35,0

Anti-thyreoglobulin < 15,0 IU/mL - 60



November közepén sajnos csak TSH szintet ellenőriztek, az 2,32 IU/L volt, ekkor történt sikeres teherbeesés (első próbálkozás 6 hónap fogamzásgátló elhagyás után), sajnos további laborvizsgálat nem történt missed ab vetélésig (10. héten felszívódó magzat) január elején.



2017 márciusi eleji laboreredmények

TSH 3,560 mIU/L 0,400 - 4,500

FT4 15,41 pmol/L 11,50 - 22,70

FT3 4,73 pmol/L 3,50 - 6,50

Anti-TPO <10,0 IU/mL 0,0 - 35,0

Progeszteron 18,10 nmol/L 3,00 - 68,00 (ciklus 24. napja, ez is gondolom túl alacsony, tehát lehet vmi progeszteronpótlás is kellene)



Ahogy látom, ezek az értékek határértéken belül vannak, és nem tudom őket alaposabban értelmezni sajnos, viszont ha jól tudom a következő sikeres teherbeeséshez és terhességhez mindenképpen 1-1.5 közötti TSH érték lenne ajánlatos.



Amennyiben idejük engedi értelmezni ezeket az értékeket nagyon hálás lennék. Érdemes-e specialistát felkeresni/gyógyszert szedni vagy életmódváltás (pl lassan felszívódó szénhidrát fogyasztás, több mozgás stb) is számíthat? Egyéb probléma nincs, mentruáció rendszeres (27-28 napos), nincs hajhullás, hízás stb...



Válaszukat előre is nagyon köszönöm!



33 éves nő
Kedves Zsófia!

A most mért magasabb TSH még a vetélés következménye.

Nem kell a pajzsmirigy működésbe gyógyszeresen beavatkozni, ezt az is alátámasztja, hogy előtt is nagyon jó volt a működés, vetélést a pajzsmirigye biztosan nem okoz!



Koppány Viktória dr.
Kedves Doktornő!

rutin vérvételen nemrég a következő eredményt kaptam: TSH 7,5, ATPO 90. A többi értékem (T3, T4) rendben volt. Beutaltak endokrinológushoz, de még egy csomó idő, amíg sorra kerülök. Ez mi lehet? Hashimoto? Mindenképpen kell orvosságot szednem, vagy csak akkor, ha babát szeretnék? Üdvözlettel és köszönettel: Lídia
Kedves Betegünk!



TSH és ATPO értékei valóban magasabbak a normális szintnél. Nem kizárt, hogy Hashimoto thyreoiditis áll fenn. Feltehetőleg majd gyógyszert is kell szednie, de ezzel várjon. A dologban semmi sürgősség sincs. Nyugodtan várja ki az időpontot az endokrinológusnál, és vele konzultáljon!



Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Többszöri laborvizsgálat alapján a TSH és fT3 szintem magasabb a megengedett értéknél. (fT4 normál határon belül, pajzsmirigy ultrahang és EKG nem mutatott problémát).

Milyen okai lehetnek ennek az (ellentmondásosnak tűnő) eredménynek?



Válaszát előre is köszönöm: T. Petra
Kedves Betegünk!



Labor eredményei valóban ellentmondásosak. Első lépésben ismétlést csinálnék egy másik laboratóriumban. Ha továbbra is ezek az eredmények jönnek ki, akkor az agyalapi mirigy MR vizsgálata jön szóba. Legelőször is keressen fel egy endokrinológust, és vele konzultáljon!



Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor
Tisztelt DR. TAR ATTILA!

Fiamat Autoimmun thyreoditissel kezelik. 2016 december TSH 4.450 FT417,2. Jobb lebeny 48x20x22mm bal 47x22x20 istmus7mm széles. Lebenyek echoszegények inhomogén szerkezetüek. Nagyobb nyirokcsomó nem látható. A gyogyszer 150mg L-Thyroxin. Szeretnék valamilyen alaposabb kivizsgálást. FT3-at soha nem néztek. A gyogyszereét mindig megkapja. Negyedévente vérvétel és nem mondanak konkrétat. Szeretnék valami konkrét dolgot megtudni. Ezért szeretnéjk idöpontot kérni

KÖSZÖNETTEL

Süliné Árvai Katalin
Tisztelt Süliné Árvai Katalin!



Tar Attila főorvos úrhoz a leghamarabbi szabad időpont március 29-e. Kérem amennyiben szeretne bejelentkezni hívja a 36/70 431 9728- as számunkat.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet


További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA