Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

A ths értékem 0, 81.

Változó kórban vagyok, 52 éves.

Panaszaimra hormonpotlot szedek.

Kérdésem az, hogy ez az érték normális-e?

Fura érzés van a torkomban, mintha gomboc lenne.

Önök szerint gond van a pajzsmirigyemmel és forduljak orvoshoz?

Köszönöm gyors válaszukat.
Kedves Betegünk!



Nem tudom, milyen hormonpótlást kap (női hormont?). TSH értéke a normál tartományba esik. A gombóc érzés miatt gégészeti vizsgálat és pajzsmirigy ultrahang vizsgálat indokolt. Ha az ultrahangon eltérés van, keressen fel egy endokrinológust.



Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor
Tisztelt Endokrinologia!



15 hònapja született a lányom. Több szaktekintèlynèl is jártam, Postpartum thyeroditist állapìtottak meg nálam, gyògyszert nem kaptam, mivel az èrtèkek spontán rendezödèsèt feltèteleztèk. Igy is lett! A legutòbbi TSH-m normál tartományba esett. A megyèben nem mèrnek T3,T4-et ilyen esetekben, a beteg gyògyultnak minösül. Ennek ellenère hònapokkal a biztatò eredmènyek után is mindennapos a lègszomjam, hamar kifulladok, belsö feszültsèget èrzek, mintha nem kapnèk levegöt. 5kilòt fogytam szülès elöttihez kèpest.

Kèrem a segìtsègüket, milyen vizsgálatokra lenne szüksègem. Milyen irányban induljak el? Pszichès eredetü betegsèg, vagy a “kezeletlen“ tùl-, majd alulmüködès mellèkhatásáról lehet szò?



Köszönettel: Karkus Anikò



Tisztelt Karkus Anikó!



Célszerű egy pajzsmirigy panelt illetve egy inzulin rezisztencia vizsgálatot csináltatni. Nőgyógyász általában ki írhatja ezeket a labor vizsgálatokat, amennyiben nem sikerül elintézni próbálja meg a környéken lévő magánlaborban megcsináltatni. A központunkban minden hétköznap délelőtt végzünk laboratóriumi vizsgálatokat, ha góndolja jelentkezzen be. Árakról és bejelentkezésről az alábbi telefonszámon tud érdeklődni: 36704319728

Üdvüzlettel:Nagy Anett



Tisztelt Doktor nő / Doktor úr!



Kislányom szeptemberben lesz 6 éves. Néhány hónapja észrevettem a szeméremajkain 3 db. vékonyka fekete szőrszálat.

Nem tudom hogy ez már aggódásra ad-e okot?

Egyébként teljesen átlagos testalkatú, szép arányos, évek óta táncol.

Nem magasabb, nem alacsonyabb mint a korabeli kislányok. Teljesen "normális".

Mondjuk azt mindig sejtettük hogy kicsit érettebb a koránál. Ezt mentálisan értem, kicsit komolyabban gondolkodik mint a korosztálya.

Kérdésem az hogy ez a pár árva szőrszál betudható a korai serdülés első jeleinek, vagy esetleg problémára utal?!

Egyébként máshol nem szőrös, még a karja sem. Ráadásul szőke, kék szemű.

Válaszát előre is köszönöm!





Egy aggódó anyuka!

Kovácsné
Tisztelt Kovácsné !





Általában adrenarche (a mellékvese kéreg steroid hormontermelésének beindulása) okozhat hasonló tünetet. Orvosi vizgálatot, hasi, kismedencei UH-t, vérvételt javaslok.



Üdvözlettel,



Dr. Tar Attila
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Pajzsmirigy göb miatt a jobb pajzsmirigy lebenyemet eltávolították, de eddig a bal lebeny átvette a termelést, jók az értékeim, nem szorultam gyógyszerezésre. Ellenben mostanában állandó stressz feszültség terhel, hízékonyság és egyre ijesztőbb erős szőrnövekedés. Egy alap vérképet készíttettem, aminek az eredmenyei szinte tökéletesek. Viszont ez nem részletes. Kérem ajánljon valamit, félek, hogy inzulin rezisztenciám van. Kérem tájékoztasson mire lehet következtetni. Természetesen endokrinologushoz fogok fordulni. Köszönöm szépen.
Tisztelt V. L.!

Leírtak alapján célszerű egy pajzsmirigy panelt illetve egy inzulin rezisztencia vizsgálatot csináltatni.

Üdvözlettel:Nagy Anett
T. Balázs Csaba professzor úr.

Én már több mint 7 éve önhöz járok. Hálás vagyok a professzor úrnak. Ezért is fordulok önhöz.

Férjem èdesanyja nagyon rossz állapotban van. Cukorbeteg( inzulinos), szivelégrelenség, idegrendszeri panaszok, reflux, orbánc, göbök és nyekési nehézségek. Én már egy ideje mondogatom és sejtem is, hogy szinte mindennek a hátterében a pm áll. Az orvosok nem foglalkoznak vele.

Kérem segitsen. Egy közeli időpont kellene önhöz.

Előre is köszönöm gyors válaszát.
Kedves Geréné Rohonyi Anna!



Professzor Úr rendelésére leghamarabb csak februári időpontjaink vannak, de kérem keresse a Székely Melindát sürgősségi időpont ügyében.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kedves Doktornő!

Kérném segítségét a terheléses vércukor és inzulin vizsgálatom eredményének értelmezésében.

glükoz

0' 5.4

60' 6.5

120' 4,5

inzulin

0' 8,4

60' 230

120' 33,4



Szeretném megkérdezni, inzulinrezisztens vagyok e, nagyon sok problémám miatt készült ez a vizsgálat. köszönöm előre is.

Tisztelt Táncos Judit!



Igen, fenn áll az inzulin rezisztencia a leletei alapján. Amennyiben úgy gondolja, várom a rendelésre.

Üdvözlettel: Dr. Koppány Viktória
Tisztelt Doktor(nő)!



Az alábbi leletet kaptam kézhez, (cukroterheléses vizsgálat). Kérem segítsenek az értelmezésben:

Éhgyomri glükóz (plazmából) 6,2

60 perces glükóz 10,1

120 perces glükóz 7,2

Inzulin 28,4

Inzulin 60 perc 264,3

Inzulin 120 perc 215,7

HOMA index 7,83



Köszönöm szépen válaszukat!

Csömör Károly







Tisztelt Csömör Károly!



Kérem keressen fel egy diabetológus szakorvost, mert az eredményei nagyon magasak.

Központunkban Porochnavecz Marietta drnőt tudom javasolni.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Az alulmüködö pajzsmirigy miatt kiguvadhat a szemem ?:(
Tisztelt Balogh Teréz!



Igen, van olyan pajzsmirigy betegség, melynél a szem "kiguvadása" jellemző tünet. Ilyen a Basedow-kór.

Kérem jelentkezzen be egy endokrinológus szakorvoshoz, aki a megfelelő laborvizsgálatok birtokában szakvéleményt tud mondani.

Üdvözlettel:Nagy Anett



Kedves dr úr -nö mütét elött álok nyali uh leletem .A pajzsmirigy jobb lebeny megnagyobbodott,nehezen megitélhetö kb 49 mmx48x72 a bal norm 18x14x37 A jobb lebenyben számos egymással conflualo inhomogén kiscystosus területeket is tartalmazó göb látható nagyságuk 5-48mm, melyek közül a legnagyobb jobb lebeny also csúcsát kitölti.caudalisan asternum mögé terjed A balebeny középsö harmadában egy 10mm es egy3 mm es echoszegény gyürüvel övezett isoechogén göb ábrázololodik Jobb oldalon submandiiiiibularisan egy 13mm es norm szerkezetü nyirok csomó tisztelettel fabokné
Tisztelt Fabokné!



Köszönöm, hogy üzenetét elküldte, orvosaink hamarosan válaszolnak. Annyiban segítsen kérem, hogy konkrétan mi a kérdése a lelettel kapcsolatban?

Üdvözlettel:Nagy Anett
Üdvözlöm.

Kérném segítségét a terheléses vércukor vizsgálatom eredményének értelmezésében.

glüköz

0' 5,2

60 ' 5,2

120 ' 5

inzulin

0' 9,7

60 ' 39

120' 21,6

homa ir 2,24



2 elhalt terhességem volt, amiatt kérték a vizsgálatot. Ön szerint lehetséges inzulinrezisztencia, ami kihatással lehet a terhességre.

köszönettel

Negatív a lelet, nincs IR, sem cukorbetegseg.

Nem okoz terhesség elhalást.

Trombofília irányában vizsgálják tovább!



Koppány Viktória dr.

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!


További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA