Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Endokrinologia!

15 hònapja született a lányom. Több szaktekintèlynèl is jártam, Postpartum thyeroditist állapìtottak meg nálam, gyògyszert nem kaptam, mivel az èrtèkek spontán rendezödèsèt feltèteleztèk. Igy is lett! A legutòbbi TSH-m normál tartományba esett. A megyèben nem mèrnek T3,T4-et ilyen esetekben, a beteg gyògyultnak minösül. Ennek ellenère hònapokkal a biztatò eredmènyek után is mindennapos a lègszomjam, hamar kifulladok, belsö feszültsèget èrzek, mintha nem kapnèk levegöt. 5kilòt fogytam szülès elöttihez kèpest.
Kèrem a segìtsègüket, milyen vizsgálatokra lenne szüksègem. Milyen irányban induljak el? Pszichès eredetü betegsèg, vagy a “kezeletlen“ tùl-, majd alulmüködès mellèkhatásáról lehet szò?

Köszönettel: Karkus Anikò

Válasz

Tisztelt Karkus Anikó!

Célszerű egy pajzsmirigy panelt illetve egy inzulin rezisztencia vizsgálatot csináltatni. Nőgyógyász általában ki írhatja ezeket a labor vizsgálatokat, amennyiben nem sikerül elintézni próbálja meg a környéken lévő magánlaborban megcsináltatni. A központunkban minden hétköznap délelőtt végzünk laboratóriumi vizsgálatokat, ha góndolja jelentkezzen be. Árakról és bejelentkezésről az alábbi telefonszámon tud érdeklődni: 36704319728
Üdvüzlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor nő / Doktor úr!

Kislányom szeptemberben lesz 6 éves. Néhány hónapja észrevettem a szeméremajkain 3 db. vékonyka fekete szőrszálat.
Nem tudom hogy ez már aggódásra ad-e okot?
Egyébként teljesen átlagos testalkatú, szép arányos, évek óta táncol.
Nem magasabb, nem alacsonyabb mint a korabeli kislányok. Teljesen "normális".
Mondjuk azt mindig sejtettük hogy kicsit érettebb a koránál. Ezt mentálisan értem, kicsit komolyabban gondolkodik mint a korosztálya.
Kérdésem az hogy ez a pár árva szőrszál betudható a korai serdülés első jeleinek, vagy esetleg problémára utal?!
Egyébként máshol nem szőrös, még a karja sem. Ráadásul szőke, kék szemű.
Válaszát előre is köszönöm!


Egy aggódó anyuka!
Kovácsné

Válasz

Tisztelt Kovácsné !


Általában adrenarche (a mellékvese kéreg steroid hormontermelésének beindulása) okozhat hasonló tünetet. Orvosi vizgálatot, hasi, kismedencei UH-t, vérvételt javaslok.

Üdvözlettel,

Dr. Tar Attila

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Pajzsmirigy göb miatt a jobb pajzsmirigy lebenyemet eltávolították, de eddig a bal lebeny átvette a termelést, jók az értékeim, nem szorultam gyógyszerezésre. Ellenben mostanában állandó stressz feszültség terhel, hízékonyság és egyre ijesztőbb erős szőrnövekedés. Egy alap vérképet készíttettem, aminek az eredmenyei szinte tökéletesek. Viszont ez nem részletes. Kérem ajánljon valamit, félek, hogy inzulin rezisztenciám van. Kérem tájékoztasson mire lehet következtetni. Természetesen endokrinologushoz fogok fordulni. Köszönöm szépen.

Válasz

Tisztelt V. L.!
Leírtak alapján célszerű egy pajzsmirigy panelt illetve egy inzulin rezisztencia vizsgálatot csináltatni.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

T. Balázs Csaba professzor úr.
Én már több mint 7 éve önhöz járok. Hálás vagyok a professzor úrnak. Ezért is fordulok önhöz.
Férjem èdesanyja nagyon rossz állapotban van. Cukorbeteg( inzulinos), szivelégrelenség, idegrendszeri panaszok, reflux, orbánc, göbök és nyekési nehézségek. Én már egy ideje mondogatom és sejtem is, hogy szinte mindennek a hátterében a pm áll. Az orvosok nem foglalkoznak vele.
Kérem segitsen. Egy közeli időpont kellene önhöz.
Előre is köszönöm gyors válaszát.

Válasz

Kedves Geréné Rohonyi Anna!

Professzor Úr rendelésére leghamarabb csak februári időpontjaink vannak, de kérem keresse a Székely Melindát sürgősségi időpont ügyében.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Kedves Doktornő!
Kérném segítségét a terheléses vércukor és inzulin vizsgálatom eredményének értelmezésében.
glükoz
0' 5.4
60' 6.5
120' 4,5
inzulin
0' 8,4
60' 230
120' 33,4

Szeretném megkérdezni, inzulinrezisztens vagyok e, nagyon sok problémám miatt készült ez a vizsgálat. köszönöm előre is.

Válasz

Tisztelt Táncos Judit!

Igen, fenn áll az inzulin rezisztencia a leletei alapján. Amennyiben úgy gondolja, várom a rendelésre.
Üdvözlettel: Dr. Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Doktor(nő)!

Az alábbi leletet kaptam kézhez, (cukroterheléses vizsgálat). Kérem segítsenek az értelmezésben:
Éhgyomri glükóz (plazmából) 6,2
60 perces glükóz 10,1
120 perces glükóz 7,2
Inzulin 28,4
Inzulin 60 perc 264,3
Inzulin 120 perc 215,7
HOMA index 7,83

Köszönöm szépen válaszukat!
Csömör KárolyVálasz

Tisztelt Csömör Károly!

Kérem keressen fel egy diabetológus szakorvost, mert az eredményei nagyon magasak.
Központunkban Porochnavecz Marietta drnőt tudom javasolni.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Az alulmüködö pajzsmirigy miatt kiguvadhat a szemem ?:(

Válasz

Tisztelt Balogh Teréz!

Igen, van olyan pajzsmirigy betegség, melynél a szem "kiguvadása" jellemző tünet. Ilyen a Basedow-kór.
Kérem jelentkezzen be egy endokrinológus szakorvoshoz, aki a megfelelő laborvizsgálatok birtokában szakvéleményt tud mondani.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Kedves dr úr -nö mütét elött álok nyali uh leletem .A pajzsmirigy jobb lebeny megnagyobbodott,nehezen megitélhetö kb 49 mmx48x72 a bal norm 18x14x37 A jobb lebenyben számos egymással conflualo inhomogén kiscystosus területeket is tartalmazó göb látható nagyságuk 5-48mm, melyek közül a legnagyobb jobb lebeny also csúcsát kitölti.caudalisan asternum mögé terjed A balebeny középsö harmadában egy 10mm es egy3 mm es echoszegény gyürüvel övezett isoechogén göb ábrázololodik Jobb oldalon submandiiiiibularisan egy 13mm es norm szerkezetü nyirok csomó tisztelettel fabokné

Válasz

Tisztelt Fabokné!

Köszönöm, hogy üzenetét elküldte, orvosaink hamarosan válaszolnak. Annyiban segítsen kérem, hogy konkrétan mi a kérdése a lelettel kapcsolatban?
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Üdvözlöm.
Kérném segítségét a terheléses vércukor vizsgálatom eredményének értelmezésében.
glüköz
0' 5,2
60 ' 5,2
120 ' 5
inzulin
0' 9,7
60 ' 39
120' 21,6
homa ir 2,24

2 elhalt terhességem volt, amiatt kérték a vizsgálatot. Ön szerint lehetséges inzulinrezisztencia, ami kihatással lehet a terhességre.
köszönettel

Válasz

Negatív a lelet, nincs IR, sem cukorbetegseg.
Nem okoz terhesség elhalást.
Trombofília irányában vizsgálják tovább!

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
42 éves vagyok, 3 éve kezdődtek menstruációs zavaraim, évente kb. háromszor-négyszer jelentkezik funkcionális petefészekciszta az egyik petefészkemben, ami szinte állandó kisebb-nagyobb mennyiségű vérzést okoz. A nőgyógyász a panaszaimat premenopauzának tulajdonította.
Mivel jelenlegi petefészekcisztám szeptember óta nem múlik, elvégeztettem néhány vizsgálatot.
TSH 3,31
szabad T4 14,33
szabad T3 3,76
ANTI-TPO 34
ANTI-TG 126
A magas ANTI-TG érték miatt pajzsmirigyultrahangot kértem, melynek eredménye: mérsékelt fokú thyreoiditisre utaló kép.Mindkét lebeny szabályos nagyságú. Mindkét lebenyben több, 5-7 mm-es szabálytalan alakú echoszegény terület látható.
(Prolaktin 136 mIU/l, Kortizol 230 nmol/l)
A GOT értéke: 127 U/l a GPT pedig 155 U/l, a többi májfunkció és vérkép érték, süllyedés, CRP rendben van.
Abban kérném a segítségét, hogy fenti májfunkciós eltéréseket okozhatja-e a pajzsmirigyprobléma? (Elég sok étrendkiegészítőt szedtem az utóbbi 1 hónapban a petefészekciszta miatt (pl.indol 3 karbinolt is), a gyártó szerint ez is okozhat májenzim emelkedést.)
2 hét múlva kaptam időpontot endokrinológiai vizsgálatra, addig várhatok-e fenti eredmények tudatában?

Segítségét nagyon köszönöm! Üdvözlettel, Márta

Válasz

Kedves Betegünk!

A májfunkciós eltérések nem hozhatók összefüggésbe pajzsmirigy működésével annál is inkább, mert a pajzsmirigy hormon értékek a normál tartományba esnek. Részletes kivizsgálás indokolt a máj leletek miatt. Keressen fel egy hepatológus kollégát! A Semmelweis Egyetem II. sz. Belklinikáján is van erre lehetőség. Dr. Lengyel Gabriella és Dr. Werling Klára ezen a területen dolgoznak. Központi telefon szám: 06 1 459 1500. Mellék: 55541.
Két hétig nyugodtan várhat, amíg az endokrinológusnál sorra kerül. Vele megbeszélheti problémáit.

Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!