Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktot Úr / Doktor nő!



7 éves kisfiú lelete az alábbiak szerint alakult. Minden értéke normál tartományon belül van kivéve a TSH-t: az 7,15 lett. 7 hónappal ezelőtti leletén a TSH 6,86 lett. T3, T4 normális. Koleszterin (3,53), triglicerid (0,41), HdL (1,18) minimálisan tartomány alatt van. Gyerek panaszmentes. Mi lehet az oka a TSH emelkedésének? Szükséges további vizsgálatok elvégzése?



Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Zita
Tisztelt Zita!



Eredményei alapján ajánlott felkeresni egy endokrinológus szakorvost. Tsh értéke még így is magas.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!



28 éves vagyok, férjemmel 1 éve szeretnénk gyermeket, sikertelenül. Férjem eredményei rendben vannak.

Ciklusaim rendszeresek, 27-29 naposak.



Cukorterhelésem eredménye a következő lett (75 g glükózzal):



Glükóz:

0' - 6,1 mmol/l

60' - 6,6 mmol/l

120' - 4,8 mmol/l



Inzulin:

0' - 10,5 mlU/l

60' - 44,9 mlU/l

120' - 10,2 mlU/l



Érdeklődnék, állhat-e fenn inzulinrezisztencia? (A betegség tipikus tüneteit egyébként nem vélem felfedezni magamon, leszámítva a gyermektelenséget. A családban egyébként mindkét ágon van 2-es típusú diabéteszes.)



A TSH értékem februárban 2,09 uiU/mL volt (ref: 0,40-4,80). Ha jól gondolom, ez nem épp ideális a teherbeeséshez, de a többi érték jónak tűnik.

(fT4: 1,33 ng/dl (0,71-1,85)

fT3: 3,64 pg/mL (2,02-4,43)

antiTPO - 32 IU/mL (0,0-60,0))



(Korábbi eredményeim:

2016.10.

Glükóz 0' - 6,0 mmol/l

TSH: 2,41 uiU/mL (0,40-4,80)



2016.02.02.

Glükóz 0' - 6,7 mmol/l



2016.02.22.

Glükóz 0' - 5,2 mmol/l

étkezés utáni 90' - 5,3 mmol/l)



Hormonsort már nézettem, minden határértéken belül volt.

(FSH: 7 IU/L (ref: 2,5 - 10,2)

LH: 3,4 IU/L (1,9 - 12,5)

Prolaktin: 163,0 mIU/l (38,0 - 430,0)

Ösztradiol: 277,3 pmol/l (71,6 - 529,2)

Tesztoszteron: 0,86 nmol/l (0,42 - 2,06)

Progeszteron: rendben)



Érdemes lenne endokrinológust felkeresnem?



Köszönettel:

Henrietta
Kedves Henrietta!



Keressen fel egy endokrinológus szakorvost eredményeivel.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Kedves Doktor Úr/Nő!



A ciklus 3.napján végzett vérvizsgálat alapján az alábbi eredményeket kaptam:



TSH 4,276 mIU/L * 0,400 - 4,000

Szabad T4 14,39 pmol/L 7,75 - 15,21

Szabad T3 5,44 pmol/L 3,80 - 6,00



Ön szerint szükséges gyógyszeres kezelés, vagy ez még nem okoz olyan szintű pajzsmirigy problémát?!



Válaszát előre is köszönöm :)
Kedves Kozma Renáta!



A pajzsmirigy működését tovább kell vizsgálni,

laborban aTPO és pajzsmirigy ultrahang szükséges hozzá.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.
Tisztelt Központ!



14 hetes kismama vagyok, az alábbi laboreredménnyel:

TSH 6,67 mIU/l

Szabad T4 12 pmol/L

Szabad T3 6,22 pmol/L



A fent említett értékek hogyan befolyásolhatják terhességemet? Milyen vizsgálatokra illetve kezelésre számíthatok?



Köszönettel és üdvözlettel:

Kovács Renáta
Kedves Kovács Renáta!



Kérem keressen fel egy endokrinológus szakorvost mielőbb. A tsh értéke magas.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktornő! Hasi ct- n ez állt: a bal mellékvese egészében tömeges,de benne körülírt góc nem látható?Mellékvese hiperlasia? Mit jelent ez? Daganat?Panaszaim nincsenek.48 éves nő vagyok.Tisztelettel :Erika
Kedves betegünk!



A CT leleten leírt elváltozás nem tűnik daganatnak. Ennek ellenére hormon vizsgálatok szükségesek. Forduljon személyesen egy endokrinológushoz! Vele lehet egyeztetni a továbbiakat.



Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor
Tisztelt Doktornő!

Szeretném megkèrdezni.a Doktornôt:A labor eredményem.

2016 09.ho TSH0,04mlIU/I,FT4:18,47pmoI/IFT3:4,99pmoI/I

2016,12hò TSH;<0,01m,IU/I,FT4:29,07pmoI/I,FT3: 9,44pmoI/I

A pajzsm.UHvizsgàlat :jobblebenye2×20×47mm a közèpsö harmadban egy 4mm-es,dorsalisan egy 5mm-es es szètszortan több 2-3mm-es echodus göb van.

A ballebenye 19×25×47mm,a középsö harmadban ventralisan 8mm-es echodus göb talalhato valamint több apro 1-2mm-es echodus találhato.Az also polusban egy 3mm-es meszes göb jelent meg hangàrnyalàssal.

Mindkèt pajzsm.lebenyheges szerkezetü.

Vèlemèny:Stuma nodosa I.u.

Szeretnèm a vèlemènyèt ha elmondanà.

Egyben szeretném megkèrdezni mit jelent :meszes göb hangàrnyalàsal.?

Lehetsèges e ettöl a horkolàsom.ès h a struma mikor lehet müteni?

Elöre köszönöm a vâlaszàt amit nagyon vàrok.Tisztelettel.Vàgvölgyi.Aranka
Kedves Betegünk!



Az Ön által közölt adatok pajzsmirigy túlműködés mellett szólnak. Ez feltétlenül kezelendő. Mindenképpen forduljon személyesen egy endokrinológushoz! A leírt göbök kisméretűek. Egyelőre félévente ultrahang ellenőrzésük szükséges. Műtét akkor jön szóba, ha a göbök rosszindulatúak, vagy nyomási tünetet okoznak. Ezt is meg tudja beszélni az endokrinológussal.



Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor
Tisztelt Doktor nő/ Úr!

21 hónapos kisfiam mérete aggaszt (gyermekorvos szerint nincs ok aggodalomra,de én látom a korabeliek és közte a ,,különbséget")

21 hónapos 80 cm és 9200 g.

Tejfehérje allergiás, 5 hónaposan derült ki, akkor kezdett lassabb ütemben hízni, nőlni!

Az Ő méretei alapján van okom aggódni növekedési hormon hiány miatt?

Mennyire tér el az átlagtól? Csaladban nem fordult elő ilyen

Nagyon jó kedélyeű,okos és ügyes gyerkőc egyébként, enni probléma vele!

Elnézést a zavarásért!

Megnyugtató válaszukat előre köszönöm!

Tisztelettel: Kitti
Tisztelt Asszonyom !







Gyermeke testmagassága, ha pontosan mérték, a 3-as percentilis körül van. Ajánlom endokrin szakrendelésen ellenőrzni.







Üdvözlettel,







Dr. Tar Attila
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Anyósomnak mediátor mentes diétát írtak elő. Kérdésem, hogy ez a hisztamin intoleranciát jelenti-e? Kapott egy listát azokkal az élelmiszerekkel, amit kerülnie kell. Van-e olyan forrás, ahol a biztonsággal fogyasztható alapanyagok, ételek vannak felsorolva. Könnyebb lenne számára, ha ezek ismeretében tudna főzni.

Köszönettel: Melinda
Kedves Balogh Melinda!

Itt van egy általános összefoglaló róla: https://www.allergiakozpont.hu/hisztamin-intolerancia



És igen, a hisztamin szegény étrendet jelenti, melyben fontos, hogy egyénre szabottan kell meghatározni minden esetben a szükséges étrendet, és javasolt dietetikussal való konzultáció.

Varga Dóra

Dietetikus
Tisztelt Központ!



Jelenleg reggel és este szedek Merckformin XR 750mgot.

Dr.Koppány Viktóriához van időpontom, szeretnék egy terheléses vércukor - inzulinvizsgálatot előtte, ami a legfrissebb állapotot tükrözi.

Kérdésem az lenne, hogy a terhelés reggelén be kell venni a gyógyszert, ha igen akkor mikor?

Várom mielőbbi megtisztelő válaszukat!



Ágnes
Kedves Ágnes!

A terheléses vizsgálat előtt egy héttem el kell hagyni a merkformin szedését.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Tisztelt Doktor/Doktornő



Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy már egy másfél ,két éve húzodik , hogy a menstruációm nincs rendesen beállva volt olyan egy évvel ezelőtt, hogy akár 3 hónapon keresztül sem menstruáltam.

Voltam nőgyógyásznál, ahol ultrahanggal ,vizsgálattal megállapították, hogy minden rendben van. Voltam vérvételeken ,ahol mondták minimálisan hormon szintek magasabbak, de ne foglalkozzak vele Pl:( progeszteron, stb...

A terheléses cukromra azt mondták, hogy kicsit fura, de biztos a gócos mandulám miatt..... Volt hogy az 1. illetve a 2. órában nem emelkedett a cukrom, de olyan is volt amikor csak a 2. órában kezdett.

Elmentem kivették a mandulám, most is vannak csúszások a menstruációban igaz nem ilyen 3 hónapok.Illetve folyamatosan nézem a cukrom éhgyomorra, evés után 1 -2 órára.Volt, hogy éhgyomorra volt 7.8, de volt olyan mikor cukrosat ettem és lejjebb ment a cukrom mondjuk 4,9.

Volt hogy délután 16 körül ilyen 3,7 volt a cukrom rá egy órára meg 11,5

A tegnapi nap folyamán is csak egy üditőt ittam amitól 8,7 volt majd rá fél órára 12,3, máskor meg egy csoki nem viszi fel.Beszéltem orvossal de ezzel gasztroenterológushoz küldött, de nem értem miért.



Szeretnék babát lassan , arról nem beszélve lefogyni nem tudok sajnos, de mivel már babát szeretnék ezért érdekelne ,hogy lehet e valami olyan baj amitől mondjuk nehezen fog sikerülni ,illetve, hogy milyen orvoshoz forduljak ?

Előre is köszönöm segítségüket.

Szép estét
Kedves Nikolett!

Javaslom keressen fel egy diabetológus szakorvost.

Központunkban Porochnavecz Marietta drnőt tudom javasolni.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

Jelek, hogy szülés utáni pajzsmirigy probléma áll fenn

Jelek, hogy szülés utáni pajzsmirigy probléma áll fenn

Szülés után a hatalmas hormonális változások miatt furcsa tüneteket tapasztalhatnak a kismamák. Olykor azonban előfordulhat, hogy postpartum thyreoditis okozza a kellemetlen panaszokat. Dr. Békési Gábor PHD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája azokat a jeleket ismereti, melyek fennállása esetén érdemes a hormonzavarra gyanakodni.

További részletek
Agyalapi mirigy- a hormonrendszer karmestere

Agyalapi mirigy- a hormonrendszer karmestere

Az agyalapi mirigy a legfontosabb belső elválasztású mirigyünk, mely bár igen apró méretű, mégis jelentős szerepet játszik a hormonális folyamatok működésében. Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa az agyalapi mirigy funkcióját és betegségeit ismerteti.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA